Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 68 828
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  Благодаря ти за насоките, за сливиците наистина не мога да се сетя за нещо подобно, освен ако не е било в яслата. Николета вече се оправя тоест очичките и, Ваня също е напълно добре като изключим огромните сливици, незнам но вече пети ден не се оправят и точно това ме притеснява най-много... Тоест страх ме е че не е в лечебната фаза, защото няма подобрение вече дълго време, а и така и не е вдигала Т...

# 166
Детето ми е много злоядо.Яде по 1 час и не може да стои мирно дори и когато се храни.Никога не е гладно и ако го оставя цял ден не си поисква нищо.Незнам липса на апетит ли е или какво.Може ли отговор-с какъв конфликт се сблъсква и какво трябва да се реши и направи?

# 167
IMJ, може и да не е конфликт... Как съм си *мечтала* за злоядо дете - моите и двете не мога да ги изхраня! Аз също съм била от злоядите и пак човек съм станала....
Мисля си, че досега гладно дете не съм видяла - в смисъл, че ако е гладно, ще си поиска. Защо не пробваш да го оставиш така, без да го насилваш и да му даваш само ако и когато поиска...  и да *гладува* ден-два няма да му стане нищо. Организмът сам си иска и детето се съобразява с това! Имай предвид и че децата минават през различни фази и периоди и има моменти, когато дори и моите лакомници не ядат по цял ден, най-много да хапне лъжичка-две и не иска. Аз давам храна само като си поискат.
Оставете го да види самото то, че не го преследвате да яде и може да му стане интересно - децата са големи дяволи!!!

# 168
Айла,
Колкото по силен и продьлжителен конфликта,толкова по дьлга и ле4ебната фаzа.5 дни са горе долу  максимума zа сливици..трябва ве4е да спадат...
Искала е неЩо и не са й го давали постоянно...или са й го вzимали от рьцете често...
Лечебна фаzа е 100%. Peace

IMJ
Пьрво се иzбива думата "zлоядо" дете от речника и мислите.
Децата се хранят по необходимост пове4е, отколкото от апетит.Ние ги сравняваме с нас,лакоми сме,искаме оЩе,а сме се наяли и пренаяли.Коремите ни болят,но ядем и десерт,после чипс,пьШкаме и лежим по диваните.(това е само пример,никого конкретно не мисля).
Опитайте да си слагате на масата само на вас с таткото да ядете.На детето не сипвайте или отделете малко коли4ество,което не му го слагайте то4но пред него.И най ве4е никакви прикаzки.."Сега Ще ядем,zапо4вай и тн".
По скоро така "Ние Ще ядем,ако ти се яде,ето тук сьм ти отделила" Обикновено това,което не е 100% достьпно е интересно и сами си искат,ако ни видят,4е ядем.
Знам какьв проблем е.Имаме ги две в кьЩи. Whistling

# 169
  • София
  Кристиян дано да си прав, тя си яде, играе си и не дава признаци да е болна, но сливиците и са все така огромни и днес като че ли забелязах да се появяват бели петънца по тях като налепи. Таткото вече държи утре да я водим до педиатърката и да и изписват АБ, то и аз съм притеснена, това на фона че и двамата изобщо не сме почитатели на лекарствата и досега те не са пили АБ и изобщо каквито и да било лекарства... Дано успеем да удържим фронта още малко и вече да започнат да спадат тези сливици. Четох за някакви компреси с извара, предполагам че не могат да навредят, а противоречат ли по някакъв начин на принципите на ГНМ, ако конфликта така или иначе е вече решен, не ми се иска да се стига до безсмислени лекарства само защото по-бавно оздравява и бих искала да подпомогна смаляването на сливиците с някакви безобидни методи за да се успокои и таткото....

# 170
Има народни методи,ако може някой да ти сподели,аz не zнам много zа сливици.
Белите петна са 200% в лечебната фаzа и то в краят й.Вьпрос на 2 дни е.
МожеШ да пробваШ всичко,което да облекчи детето.Няма ниЩо,което да противоречи,а и не стоят така неЩата..с противоре4ия...

Цитат
тя си яде, играе си и не дава признаци да е болна
Това е най важното. Peace

# 171
  • Пловдив
Aila, да - компрес с извара, даже по-добре действа, ако има и налепи.

Изварата трябва да е със стайна температура /може домашна, а може и от магазина/, разстилаш тънък слой на една кърпа и го вързваш на вратлето й като ляга да спи, отгоре може да сложиш найлон, аз не слагам. Правиш поне 3- 5 нощи последователно, стои така до сутринта. Има невероятен ефект: "изсмуква налепите/гнойта още първата вечер.

Успех!  Peace

# 172
Aila, да - компрес с извара, даже по-добре действа, ако има и налепи.

Изварата трябва да е със стайна температура /може домашна, а може и от магазина/, разстилаш тънък слой на една кърпа и го вързваш на вратлето й като ляга да спи, отгоре може да сложиш найлон, аз не слагам. Правиш поне 3- 5 нощи последователно, стои така до сутринта. Има невероятен ефект: "изсмуква налепите/гнойта още първата вечер.

Успех!  Peace
Аила,едно уточнение-изварата трябва да е безсолна и наистина действа отлично

# 173
Здравейте и от мен.Най-накрая и аз се реших да се писъединя към вас и да попитам нещо.
Моята малка дъщера ,след шестия месец получи зачервяващи  се  и белещи петна отзад по крачетата и тук -там по ръчичките .Сега разбирам ,че е било от раздялата й с нас .Бяхме я оставили за 20 дни при майка ми ,тъй като се местихме в ново жилище.Но от тогава ,вече година и половина тези петънца не минават . Лекуваме ги с хомеопатия ,но ефект почти няма.От тогава не сме се разделяли .Какво да направя?При нея най-странното е ,че се съблича най-малко по десет пъти на ден чисто гола и не дава да я облека.Ако може само така ще се разхожда из вкъщи и е ужасно щастлива.Ужас направо.Почнах да не се ядосвам много ,ама...А голямата от 2-3 г. започне ли зимата и започва да говори носово .Водехме я на лекар и ни казаха алергичен ринит.И нея с хомеопатия и на нея не й помага.Чудя се какъв е конфликта.Долу-горе тогава тръгна и на худ.гимнастика ,много не й се ходеше ,но свикна.Но от време на време излиза от там потисната.За друго не се сещам .Не зная какво дори да я попитам ,за да решим от къде е конфликта.
При мен странното е (поне така ми се струва),че някъде след раждането на голямата ми дъщеря,което беше съпроводено с много усложнения,ми се появи болка в областта на черния дроб .Просто от време на време усещам ,че нещо не е наред там.Ходих на гастроентеролог ,на ехограф ме гледаха ,изследванията ми са нормални .Нищо не намериха,но мен си ме наболява в нея област и това е.Разбрах за черния дроб ,че е страх от парични проблеми ,но при мен болест няма,дори камъни в бъбреците нямам.Не зная може аз да бъркам нещо.Другият ми голям проблем  е  ,че се изпотявам страшно много и миризмата е ужасна.Налага се да се къпя постоянно .Моля,ако някой знае от какъв конфликт се причинява да сподели,че вече направо се чудя какво да правя.А при мъжа ми проблема е в честото ходене до тоалетна по г. н.Тук не намерих нищо по този въпрос.
Е, казах си болежките .Извинявам се ,ако съм била "не на място",но отскоро чета и се пообърках малко с толкова информация наведнъж.

Благодаря ви много за огромния труд ,който сте положили .

# 174
Това за миришещата пот и на мен ми е интересно дали има обяснение!!! Наистина има хора, които не можеш да стоиш до тях, когато са потни.... а нали и затова бабите са ни къпали със сол.

juliet, за голямата ти дъщеря - явно проблемът е някъде в гимнастиката... Поговори с нея и се опитай да разбереш какво не й харесва там, пък ако не й у приятно, защо да ходи... ако това е само ваше желание... децата не трябва да се насилват да се занимават с нещо, което не им харесва или не им е приятно. Щом хремата се появява през зимата - възможно е да не обича студа и щом й *замирише* на зима да се запушва нослето...

Цитат
Не зная какво дори да я попитам ,за да решим от къде е конфликта
Просто говори с нея и я остави тя да сподели какво не й харесва, кое я притеснява, какво би искала да прави.... такива неща. Както казва Кристиян: *децата си казват всичко, само трябва да уловим точните думи*...

# 175
  • в сбъднатите мечти
С интерес следя темата и предимно чета, но сега ми се налга и аз да попитам дали правилно тълкувам нещата.

Става въпрос за майка ми. Откриха й язва на стомаха около 2 см, кървяща. От това, което прочетох в превода на Nenaatoa за дебелото черво, си правя извода, че става въпрос за рак на ректума(ектодерма) и конфликта е "не мога са смеля, преглътна, изхвърля един "залък". Водещата й ръка е лявата. На прав път ли съм? Това лечебна фаза ли е?

Не знам дали има връзка с този конфликт, но преди месец и беше излезнал херпес на горната устна (после дъщеря ми изкара варицела), а сега майка ми има отново херпес, пак на горната устна, но от другата страна. От появата на първия херпес до сега тя е с кашлица и повръщане.

# 176
  • София
  Здравейте,
да споделя как се развиват нещата при нас и евентуално да помоля за съвет какво мога да направя.
  Проблема беше слепване на очичките и сълзена на едната и уголемени сливици на другата. И двете са жизнени, играят си и изобщо не изглеждат на болни, Т така и не са вдигали. След седмица вече и втората леко се разболя от гърло, но вече е по-добре, а и проблема с очичките отшумя сам. Проблема е с другата, която е болна вече над седмица, сливиците са и все още много уголемени, с някакви бели петънца, но не виждам признаци да спадат, притеснява ме че явно не е в лечебната фаза, след като вече толкова време мина и незнам къде да търся проблема и какво да правя.
   Мъжът ми разбира се не издържа вече и ги заведе на лекар днес. Тази с очичките била добре, но за другата разбира се и предписали АБ. Бях го помолила да поиска поне гърлен секрет да и пуснат за да отложа лечението за да може през това време да се оправи, но педиатърката го препратила на "лекар" уши-нос-гърло, които заявил че била мноооого зле, това за дете което изобщо не изглежда болно и няма време да се чака три дни за посявката. Веднага да сме почвали някакъв широкоспектърен АБ, за да и спаднат сливиците, защото така не можела да диша, как ли оцеля вече седмица??? И след като и спаднат сливиците от АБ да отидем пак на преглед за да преценят дали не трябва да и ги вадят?!!!!!!! Това за дете, което за пръв път се разболява с подуване на сливиците. Незнам тези хора къде са си взели дипломата, но направо се ужасявам от начина по който лекуват, дори не са си направили труда по тяхните критерии да открият проблема, а директно предписват АБ и вадене на сливиците след това за още по-сигурно...
    Казах на мъжът ми че съм против в дадената ситуация да даваме АБ и той каза че той е направил каквото искам и да си правя каквото зная, помолих го поне пак компрес с извара да и направи сега на обяд, веднъж вече и слагах вечер и мисля че помогна, но явно напук той ми каза че няма да и слага компрес и да се оправям, той бил направил каквото зависело от него.... Защо не оздравява и не започват да спадат пустите сливици. Преди пет месеца когато тръгнаха на ясла, другата мадама имаше подобен проблем, разбира се веднага го диагностицираха като гнойна ангина и предписаха АБ, които не дадох, но при нея имаше висока Т и за няколко дни, по-скоро три дни всичко мина и си оздравя набързо, а сега Ваня няма Т и проблема се проточи и не виждам да се подобрява...

# 177
Aila, ако е още в активна фаза, значи АБ няма никакъв смисъл да се дава, защото "вируси/бактерии" все още няма. Те се появяват в лечебната фаза заедно с болките, зачервеното гърло, температурата. Мога да те посъветвам да говориш с детето, не знам точно как, ти си майката, но да се опиташ да разбереш кое е това нещо, което не е могла да преглътне. Какво е очаквала и не е получила - предмет, награда, разрешение, пътуване, похвала... всичко, за което евентуално се е настроила, но не е станало.

julliet, налага ли се дори за малко пак да оставяш малкото дете при майка ти? Възможно е да рецидивира всеки път дори само като я види. Затова се казва, че ги "израстват" с времето - когато се успокоят най-сетне, че няма да бъдат отделени от мама, защото естествено няма да спреш да я оставяш на майка ти. Детето ти е достатъчно голямо, за да му обясняваш всеки път, когато отиваш някъде, че ще се върнеш, когато се наспи или когато стане време да вечеря и т.н.

# 178
  • София
   Grace'  благодаря ти за съветите, но малката още говори с отделни думички само и разговор в истиския смисъл на думата е трудно да се проведе.  Не мога да отрека, че тя е по-свитата и Николета го раздава леко като тартор вкъщи, опитваме се да ограничаваме нещата, но са различни характери и мисля че е неминуемо едната от тях да доминира...

# 179
Цитат
Става въпрос за майка ми. Откриха й язва на стомаха около 2 см, кървяща. От това, което прочетох в превода на Nenaatoa за дебелото черво, си правя извода, че става въпрос за рак на ректума(ектодерма) и конфликта е "не мога са смеля, преглътна, изхвърля един "залък". Водещата й ръка е лявата. На прав път ли съм? Това лечебна фаза ли е?

Не знам дали има връзка с този конфликт, но преди месец и беше излезнал херпес на горната устна (после дъщеря ми изкара варицела), а сега майка ми има отново херпес, пак на горната устна, но от другата страна. От появата на първия херпес до сега тя е с кашлица и повръщане.

Трябва да кажеШ кьде точно е яzвата.
Иначе мисля е в активен конфликт.Териториален ,ядосваЩ я конфликт.Например сьс сьседите...
Това не е рак на ректума...Но е ектодерма,червен лист.

Херпеса е "опетнителен,гнусен конфликт". в реШена фаzа.

Мириzлива пот може да е от храната.

Айла,
Цитат
а сега Ваня няма Т и проблема се проточи и не виждам да се подобрява...
Ако сме иzбили с АБ преди време бактериите,които са нужни zа раzграждане на теzи "сливици" и налепи,тогава може да няма Температура и ле4ебната фаzа е по дьлга и по неестествена.
При всички положения органиzма Ще се вьzвьрне в нормотония,трябва му време.

Цитат
че тя е по-свитата и Николета го раздава леко като тартор вкъщи, опитваме се да ограничаваме нещата, но са различни характери и мисля че е неминуемо едната от тях да доминира...
Конфликта може да е точно тук. Peace

Общи условия

Активация на акаунт