Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 68 711
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Сега изчетох темата за Горан... Милото детенце...

Christian, не минава трета химиотерапия, първа му е - назначили са я, въпреки че не вярват да помогне. Пише, че туморът спрял да расте, откакто е на химиотерапия.

А може ли самата варицела да го е шокирала?

# 646
Бях писала преди време ,че голямата ми дъщеря е с алергичен ринит и търся конфликта .Спряхме я от худ.гимнастика по нейно желание и сега посещава тренировки на друг спорт,но явно конфликта не е бил от гимнастиката.Хомеопатията досега не й е помогнала,но мен ме притеснява,че й се подуват  лимфите от двете страни на вратлето.Дали това вече две годиншно състояние и  постоянно носово говорене не притиска по някакъв начин някакви други органи и да й навреди ?Не е ли опасно ,че са й подути така лимфите.Странното е ,че сега си спомням ,че аз когато бях малка все така ми се подуваха лимфите и дори някакви топчета все имах по врата ,които в последствие изчезнаха, а почти не съм боледувала.

Надявам се Горан да се справи Praynig

# 647
Не знаех,че е карал варицела.
Винаги има хиляди подробности около даден конфликт...които не се пишат.
Не казвам,че варицелата е причината.

juliet
Кога се появиха тези подути лимфни вьзли?
След като я спряхте от гимнастиката ли?

# 648
Не знаех,че е карал варицела.
Винаги има хиляди подробности около даден конфликт...които не се пишат.
Не казвам,че варицелата е причината.

Таке е... можем само да гадаем за съжаление и да се молим някакво чудо да спаси това детенце... Иначе за варицелата Mimito написа още в началото, когато попита:

Детето е на 7 години. Семсйството е прекрасно и детето също. Ходи на предучилищна в детската градина която до момента е посещавало.Рака е открит спед преболедуване от варицела. Лошото е че рака е в доста напреднал стадий и има доста разсейки. Лекарите в БГ са казали че са направили каквото могат. Толкова от тях...

# 649
Ами аз ги забелязах едва преди две седмици ,значи е било след гимнастиката.Но може да ги е имала и преди това ,защото преди година й се подуха зад ушичките лимфите и веднага я заведох на лекар,но той й изписа едни силни лекарства ,които тя пи само един ден .Тогава й правих и кръвни изследвания ,но бяха чудесни.Но от самосебе си лимфите зад ушите спаднаха и сега пък тези на врата.Мисля,че разбирам какво имаш предвид с въпроса си Christian.Един вид ,че е в последната част на лечебната фаза ли?Когато й се появи този ринит ,имахме проблеми с родителите на съпруга ми ,а тя всяко лято ходеше при тях  и точно тогава лятото не я пуснахме при тях .И есента й стана така с носа ,веднага обаче на мен ми мина мисълта ,че е от това ,че не я пуснахме на чист въздух при баба й и дядо ...и така една година .След това обаче тя пак отиде при тях ,но проблема си остава и вече повече от две години нищо не помага.А оттогава нищо не е както ,когато се появи този ринит-сменихме апартамента,тя тръгна на училище ,така че проблема не мога да го намеря ,а се притеснявам че продължава дълго време.Дано да сме били прави за гимнастиката и там да е проблема.
Май стана като детска приказка ,дано да не съм доскучала много с дългия си пост .

# 650
  • Варна, морето и сините вълни!
Не знам супер много подробности за състоянието на Горан.

Това което знам към момнента е:

Детето е минало един курс на химиотерапия, защото раковото образувание е нарастнало 2 до 3 пъти след операцията. Имало е опасност да засегне пикочните канали, пикочния мехур и дебелото черво. Лекарите настояват да оперират и да махат пикочните канали и да вадят подкожни тръбички. Майката е категорично против и отказва втора операция в БГ.
Тази седмица трябва да има отговор от клиники в Германия, Францция и Израел за операция.
Има сканирана епикриза, но не се чете.

# 651
Здравейте!Недочела още темата,бързам да попитам нещо.че страдам вече 3 дни.Извинете ме ,ако е обяснено някъде-не съм много навътре в нещата още!
общо взето ми се случва за трети или четвърти път-
1. в кола ми става лошо> гадене,позив за повръщане,виене на свят...
2.следващият ден се започва с разтройство и  остри болки в стомаха/имам рефлукс и стара язвичка,която не се е обаждала с години/
ясно ми е ,че е шина....но за какво може да става въпрос....
да уточня,че за първи път се случи след като родих

# 652
Eto me i men...Iskam oshte vednaj da blagodaria na vsichki ,koito pishat v tazi tema za poleznata informazia...ot kakto nauchih za GNM pridobih nov pogled varhu bolestite i i nachinite kak da se spraviame s tiah po-nai bezopasen i bezvreden nachin... vapreki che otkazah prodaljenie na lechenieto pri rak na gardata kontrolnite pregledi pokazvat idealno fizichesko sastoianie , dori v bolnizata me pitaha kakvo priemam che izglejdam i se chuvstvam taka vse edno sam otnovo na 20 Simple Smile ... mejdu drugoto otkakto nauuchih za GNM proveriavam ,sravniavam i pravia nabliudenia i moga da kaja che vsichko savpada porazitelno tochno ...

# 653
winnen, простете, но ще трябва да цитирам Ваши минали постове, за да Ви припомня все пак, че справедливостта е по-важна от увлечението по недоказала ефективността си теория със създател - престъпник. Също така, за да Ви напомня, че трябва да поемете отговорност за съветите, които давате или за фактите, които спестявате на хора със сериозно заболяване, попаднали точно на последните Ви двe съобщения. Не мислите ли, че те имат право да получат адекватно лечение като Вашето? Или сте готова да приемете двойния стандарт на Хамер, който лицемерно отрича лечението на конвенционалната медицина, след като е бил излекуван чрез нея от рак на простата, а съветва младия мъж Сьорен Векселбаум не само да се откаже от 90% успешно лечение на същото заболяване с методите на конвенционалната медицина, а и да следва съветите на ГНМ, което води до смъртта му?

Не е нужно да ми отговаряте, просто помислете над въпросите ми.

Ето фактите около Вашето заболяване, представени лично от вас:

Re: Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2 « #776 Вторник, 23 Декември 2008, 21:01 »
Цитат
Eto vkliuchvam se i az.Ot niakolko dni cheta temata i vsichko mi e bezkraino interesno.Predi godina mi otkriha rak na gardata ,posledvaha 2 operazii i himioterapia.

Re: Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2 « #781 Сряда, 24 Декември 2008, 20:09 »
Цитат
Vsashtnost diagnozata mi e postavena tochno predi godina, togava oshte ne biah chuvala za GNM. Tumora beshe 3,5 cm ,estrogen i progesteron chuvstvitelni rezeptori(diasna garda) ...razseiki v 5 ot limfnite vazli ,no vsichki sa otstraneni ,vkliuchitelno i 8 negativni... pravila sam himioterapia 5 br + zoladex 4 injekzii (predi 6 meseza )... probvah yogiiski asani i bilki i uspiah da vazstanovia funkziata na iaichnizite sled terapiite ...preporachvat mi sashto taka hormonalno lechenie s tamoxifen 5 god ,koeto otkazah , v dobra fizicheska forma sam i 2 meseza sled himioterapiata se varnah na rabota... ne znam dali ima vrazka s raka ,no ot 13 god imam pristapi na panicheski ataki ,koito sled himioterapiata namaliaha ...  dokolkoto uspiah da procheta do momenta d-r Hamer izkliuchva himioterapiata kato lechenie ...a sashto taka i che raka na disnata garda predpolaga razdiala s partnior ,no ne se seshtam da sam imala takava v poslednite 1-2 god...

Re: Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2 « #990 Събота, 14 Февруари 2009, 10:08 » 
Цитат
...Ami cheta i rabotia ejednevno varhu sebe si , otkazala sam lacheterapia i hormonalno lechenie(operazia i himioteraopia sam pravila ,no v po-lekia variant himio) i veche 8 meseza ne sam pribiagvala do tiahna pomosht ,zatova i se opitvam da nameria vaprosnia konflikt koito e dovel do zaboliavaneto za da izbiagna po-natatashni problemi ot podobno estestvo...

Re: Германската Нова Медицина на д-р Хамер 2 « #1074 Вторник, 24 Февруари 2009, 19:52 » 
Цитат
Ideata za balgarski sait e strahotna , i mene me broite ako triabva da se plashta...
Multimodal ,za antimalignozita moga da kaja samo che moje i da pomaga v niakoi sluchai ,no ne vinagi...dori na mene kogato mi otkriha raka se svarzah lichno s Prodan hristov i toi me posavetva da polzvam metodite na tradizionnata medizina - operazia ...

Bla bla ,vednaga se vkliuchvam po temata za raka na gardata ,operaia i himioterapia...az sam gi prejiviala tezi neshta ,dori 2 operazii zashtoto imah razseiki v 5 limfni vazela ta mi mahnaha vsichki limfni jlezi ... ama sam jiva i niamam drugi razseiki Simple Smile ... tvarde kasno razbrah za GNM Sad(( ... nepriatno e ,ama ne e chak tolkova strashno veche kato otmine vsichko ...

Ami az biah ot rakovo bolnite - rak na gardata s estrogen i progesteron chuvstvitelni rezeptori(i razseiki v limfnite vazli)... do niakade polzvah chast ot metodite na standartnata medizina - pravih himioterapia v po-lek variant... beshe mi predlojena lache terapia i hormonalna za 5 god... otkazah kategorichno... na vsichko otgore si vazstanovih iaichnikovata funkzia i mesechnia zikal samo s alternativni metodi ...i se chuvstvam dobre ,rabotia i sportuvam ... koi e kazal che prichinata za raka e greshka v DNK ??? Spored men vseki chovek tribva da ima pravo na izbor i sam da prezeni kakav metod e nai-podhodiasht v negovia sluchai...

da operazia i posle himioterapia , diagnostizirana sam dekemvri 2007
P.S. Prodaljavam samo s netradizionni metodi da rabotia , hodia edinstveno na kontrolni pregledi na 3 meseza i tova e ...zabravih sashto da spomena ,che az sam lekuvana v Holandia...

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 20:06 от Persona

# 654
Ще обобщя:

- Потърсили сте помощта на Продан Христов, той Ви е препоръчал конвенционално лечение;
 - Имали сте 2 операции, 5 курса химиотерапия и хормонотерапия със Zoladex - 4 инжекции. Освен това лечението Ви е проведено в Холандия и въпреки огромния Ви интерес към ГНМ продължавате да ходите на контролни прегледи. Така ли е?
 - Въпреки че сте отказали лъчетерапия и допълнителната хормонотерапия, все пак на практика основното Ви лечение е проведено от конвенционалната медицина.
 - Казвате, че с алтернативни методи сте си възстановили яйчниковата функция. А не Ви ли е хрумвало (не се съмнявам, че познавате механизма на действие на Zoladex), че яйчниковата Ви функция се е възстановила спонтанно след като сте приключили с лечението със Zoladex?
 - Бихте ли се съгласили да Ви лекува холандският ГНМ-активист Casper Rutten http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1374 вместо холандските лекари, които на практика са Ви излекували и ако някой Ви поиска съвет към кого да се обърне, кого ще препоръчате - холандските си лекари, Rutten или тукашните преписвачи и пишман-преводачи от сайтовете на Хамер?

Последните Ви съобщения:

Persona , az ne sam medizinsko lize ,nito sam davala saveti svarzani s GNM , a biah zasegnata ot bolestta rak... Imenno blagodarenie na tozi forum i poleznata informazia tuk prodaljih jivota si otkazvaiki po-natatashno lechenie i pomosht ot strana na standartnata medizina i veche sam napalno izlekuvana ... zatova imenno tuk v tozi forum bih iskala da blagodaria na Nenaatoa za poleznite saveti i informazia... Niamam nishto protiv standartnata medizina i horata koito jelaiat da se lekuvat s neinite metodi ,tova si e tiahno pravo na izbor ... no ako obichate ne prechete na nas ,koito imame drugi razbirania i vijdania za neshtata ima si saotvetnite forumi i temi nali ???

Eto me i men...Iskam oshte vednaj da blagodaria na vsichki ,koito pishat v tazi tema za poleznata informazia...ot kakto nauchih za GNM pridobih nov pogled varhu bolestite i i nachinite kak da se spraviame s tiah po-nai bezopasen i bezvreden nachin... vapreki che otkazah prodaljenie na lechenieto pri rak na gardata kontrolnite pregledi pokazvat idealno fizichesko sastoianie , dori v bolnizata me pitaha kakvo priemam che izglejdam i se chuvstvam taka vse edno sam otnovo na 20 Simple Smile ... mejdu drugoto otkakto nauuchih za GNM proveriavam ,sravniavam i pravia nabliudenia i moga da kaja che vsichko savpada porazitelno tochno ...

Това, което се забелязва е, че все по-често пропускате да споменете, че сте имала операция и да акцентуирате на факта, че на практика основното Ви лечение е проведено от конвенционалната медицина и сте излекувана точно от нея, а не от ГНМ в лицето на печално известните в този форум "лечители" и че освен всичко друго продължавате да ходите на контролни прегледи, т.е. че все още не се доверявате напълно на ГНМ. Освен това сама споменавате, че не откривате връзката между Вашето конкретно заболяване и раздялата с партньор, която ГНМ догматично насажда.

Казвате: "Според мен всеки човек трябва да има право на избор и сам да прецени какъв метод е най-подходящ в неговия случай", но пропускате обективно да запознаете хората с Вашия точен избор и някак си излиза, че сте излекувана не от конвенционалната медицина. А на практика знаете, че сте провела основното, а сте се отказали само от допълнителното й лечение.

Запознавайки се с методите на Хамер и самата му личност в моята тема, мислите ли, че ако бяхте срещнали Хамер вместо Продан Христов, той щеше доблестно да Ви препоръча конвенционалната медицина, зачитайки правото Ви на най-ефикасно лечение и живот?
Мислите ли, че лечението по ГНМ щеше да има НЯКАКВИ резултати? Тоест, че ако не се бяхте оперирали, щяхте да се излекувате?

Мислите ли, че българският сайт за ГНМ ще позволи обективно запознаване с всички възможности за лечение или упорито ще разпространява безумните идеи на Хамер и ГНМ? Мислите ли, че създателите му ще допуснат да се чуят историите на хора като Вас, които са били излекувани от конвенционалната медицина? Замисляли ли сте се какви точно са ПОДБУДИТЕ на тези ГНМ-активисти? Прочетете още веднъж нещата написани от тях тук и там, почакайте и ще се уверите сама. Замислете се, дали наистина искате да спонсорирате тъмни каузи, защото някой ден всеки ще си поеме отговорността...

От гледната точка на човек, получил адекватно лечение, помислете, дали можете да си позволите да не бъдете обективна, да отричате ефективните и нетърпящи отлагане методи на лечение, а да препоръчвате ГНМ, която не е помогнала на нито един човек със сериозно заболяване, а внушава на хората да отказват и отлагат животоспасяваща терапия, от каквато сте се възползвали точно Вие!

Най-важното е, че сте здрава и се чувствате добре. Надявам се също мъдростта и моралът Ви да надделеят над временното (надявам се) увлечение по една опасна псевдомедицина!
Замислете се, дали наистина искате да принадлежите към безскрупулната компания на ГНМ-разпространителите.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 20:09 от Persona

# 655
Persona , mnogo iasno i tochno sam napisala vsichko i nishto ne sam skrila !!! Ne sam otrekla ,che v nachaloto na lechenieto poluchih pomosht ot standartnata medizina ... i da ,tkazah lechenie s hormonalna terpaia preporachano mi za 5 god ...  vazstanovia sam 100% iaichnikovata si funkzia i zikal ... ne sam vzela nito edna hormonalna tabletka!!! za vashe svedenie poglednete kolko mnogo jeni naplasheni ot lekarite piat hormonalni tabletki kato tamoxifen ,nolvadex i kakvo li ne !!! Chuvstvam se prekrasno , sportuvam i se chuvstvam otnovo na 20 !!! Zapochnala sam da se lekuvam s alternativna medizina oshte kogato mi postaviha diagnozata ,a tova beshe predi pochti godina i polovina i blagodarenie na tova niamah nikakvi komplikatsii ... prodaljih da tarsia netradizionni metodi na lechenie iz neta i bez da iskam biah popadnala na edin sait v BG mama za raka na gardata ,v koito vsichki se lekuvaha po tradizionen nachi ... vednaga razbrah che ne mi e tam miastoto ,no pak za moi goliam kasmet imenno tam nauchih za GNM i eto me tuk ... i da smeia da tvardia ,che horata tuk mi pomognaha mnogo , blagodarenie na tiah prodalvam da rabotia varhu sebe si bez da se strahuvam che raka moje da se varne !!! A i kontrolnite pregledi neprekasnato potvarjdavat che zdravoslovnoto mi sastoianie e otlichno !!!
P.S. A mejdu drugoto vie kakav zenz imate ??? Ako ste lekar bi triabvalo da znaete ,che zoladex ne se upotrebiava kato hormonalna terapia sled kato himiata i taka i taka unishtojava funkziata na iaichnizite ,a tochno obratnoto zoladexa gi pazi ot himiata !!!

# 656
Едно нещо ми направи впечатление, че е силно застъпено в ГНМ - емоционалната подкрепа за лекуващия се от семейство и обкръжение. Струва ми се че това е изключително важно за положителния изход на много ситуации, и не чисто медицински.

# 657
P.S. Persona chak sega prochetoh posta vi po-natatak ... otnosno standartnata medizina - tia e pomognala v lechenieto mi ,no ne me e izlekuvala napalno !!! ima mnogo drugi neshta ,koito sam pravila i za koito ne sam spomenavala ,i koito niamat nishto obshto sas standartnata medizina nito pak s temata tuk ... pri mene lechenieto beshe kompleksno na vsichki niva ,a ne samo na fizichno -( kato naprimer lapni hapcheto i chakai da te izlekuva)  ... a kontrolnite pregledi pravia ne zashtoto ne viarviam ne nestandartnite metodi ,a imenno zashtoto chrez standartnata medizina dokazvam che te rabotiat Simple Smile

# 658
Winnen, не са хаби да се обясняваш с персона. Срещу такива 'персони' най-добрата тактика е пълен ИГНОР. Бързо им омръзва  Mr. Green

# 659
Да ,наистина няма смисъл да отговарям повече на въпросната \"персона \"... от както научи за ГНМ чета непрекъснато и проверявам прочетеното и на практика където е възможно...наблюдавам и при други хора че принципите работят ...много ми е чудно обаче защо след проведено пълно стандартно лечение (говоря в частност при рака) много хора въпреки това умират и това се приема за нормално , а когато човек работи върху себе си , прозре някои неща и успее да се излекува с нетрадизионни методи от дадено заболяване това е случайност някаква ... правиш своя избор ,вземаш живота си в ръце , променяш стария си начин на живот ,мислене ,възприятия и още много много неща...

Общи условия

Активация на акаунт