Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 69 370
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
А аз искам да питам при туберкулозата какъв е конфликта?
Страх, смъртен страх - или бъркам? Моля , помогнете ми !

Ето един цитат от интервю с д-р Хамер, където обяснява за туберкулозата :

"Ако оставим обикновената туберкулоза настрана и се съсредоточим върху истинската белодробна ТВ, ще видим, че тя е винаги лечебна фаза след напреднал белодробен рак. Този белодробен рак е винаги вследствие на „страх от смъртта” конфликт и винаги се управлява от мозъчния ствол. Туморът расте по време на активната фаза, но се редуцира в лечебната чрез туберкулозна микобактерия, ако е налична в организма ни. След това тя ще бъде изкашляна, често с кървави храчки, наречено експекторация, което плаши хората и поражда нов страх от смъртта. Веднъж разпознато – става порочен кръг.
При животните протича по същия начин."

# 61
10х galya_g ,   bouquet

Правилно съм запомнила , за страха!
Малката е била контактна с болен от туберкулоза /един от преподавателите й в школата / , а в момента тя преживява много и най - различни конфликти , свързани с това обучение ,та затова питах!

# 62

Интересен ми е следният въпрос - коклюша обикновено се обсъжда само във връзка с ваксините и бебетата, но как стои въпроса с него при възрастните?

Кристиян сигурно ще се включи по някое време, но моите размисли клонят към:
1. Проблеми с белия дроб (дихателни) - тълкувам го като: не мога да живея в такава среда, задушаващо е.., в клетка съм и не мога да избягам..
2. Кашлицата - искам да го отхвърля, да го изкашлям, да се излекувам
3. Специфичния и звук, който крещи - някой да дойде ме освободи

Ще се радвам да чуя дали някъде не бъркам.
Освен това не съм наясно много с тъканите, които са проблемни в коклюша... Embarassed

# 63
  • в моя свят
Запис и от мен.Мога да разбера принципа на ГНМ,но не знам как да определям от какъв конфликт идва даден проблем.Започнах да чета 1-та тема,но разбрах,че повечето материали са изтрити.Не знам пращате ли на ЛС или имеил ако някой се интересува. Praynig Имам много въпроси,но най-вече за детето...На какъв конфликт може да се дължат поведенчески проблеми,силен срам и едва ли не страх от общуване с непознати възрастни и най-вече негативизъм към всичко непознато и дори познато.Всичко става с много увещания,дори разходка в парка.И всичко,което отрича да прави след това му харесва т.е. като го принудя(най-вече с добри думи колко ще е забавно) Негативизма е към всичко,не само излизането на вън,но и това ме притеснява,защото често казва,че иска да стои само вкъщи(но като го извикат други деца да играе на улицата няма проблеми,няма проблеми с ходенето до магазина,с училището,и въобще с всякакви дейности,които прави почти всеки ден) Проблема е с неща които е правил рядко или никога.Имаме поведенчески проблеми от години(не знам за всеки ли трябва да търся отделен конфликт), някой ги преодолява,но се появяват други и не знам колко назад да се върна да търся конфликт/и.Опитах се да обесня проблема възможно най-кратко,така че не е изчерпателно,но моля за мнения и съвети.  Hug

# 64
me4ta22, остави си имейла на личните ми, за да ти изпратя всичко преведено!

Едно съобщение - готов е превода и на най-новия вариант на Законите от Марколин. Излязоха доста страници, има допълнителни и полезни неща... Може да си го изтеглите от адоба; файлът се казва *Закони - обновен вариант*.

Кристиян, видях че си качил още две снимки в адоба - може ли да обясниш онези с везните, че ми стана интересно... Марколин ги няма тях, иначе първата, която я беше качил (със зародишите) я има при новия вариант на законите.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 00:41 от nenaatoa

# 65
1. Проблеми с белия дроб (дихателни) - тълкувам го като: не мога да живея в такава среда, задушаващо е.., в клетка съм и не мога да избягам..

Много време (години) се чувствах така, когато бях тийнейджърка... Нямам и не съм имала проблеми с белия дроб...   Thinking

# 66
..............................
Освен това не съм наясно много с тъканите, които са проблемни в коклюша... Embarassed

Именно това и мен ме затруднява, защото не знам кои тъкани се засягат... Предполагам, че са бронхите, но пък може и алвеолите  newsm78 а защо не и двете, знам ли???
Ако някой е специалист може ли да разясни!

# 67

Много време (години) се чувствах така, когато бях тийнейджърка... Нямам и не съм имала проблеми с белия дроб...   Thinking

Въпросът не е ли в това как човек го възприема - да речем като не мога да дишам, или пък - някой ме е стиснал за гърлото...  newsm78
А имала ли си някакви проблеми в тази връзка (онзи период)?

# 68

Въпросът не е ли в това как човек го възприема - да речем като не мога да дишам, или пък - някой ме е стиснал за гърлото...  newsm78
А имала ли си някакви проблеми в тази връзка (онзи период)?

Здравословни нямах, но се чувствах ужасно... Сигурно трябва да поясня, че се чувствах така вкъщи - в апартамента ни, общо взето цялата обстановка ме притискаше ужасно... Както и да е, мисля че нямам проблем от онова време, освен ако не ми се появи тепърва нещо... Възможно ли е, след толкова време!?!   Thinking 

# 69
stelt77, може би Крис да се намеси, защото на мен това не ми прилича на смъртен страх, за да го свързваме с белите дробове. Не е така лесно да се определи. И всъщност така си се чувствала в апартамента си, но той ли е бил причината или някой, който е живеел там или наоколо. Обстановката би трябвало да притиска, ако я свъзрваш с някого или със събитие, и по този начин да се превърне в "следа". По-скоро нещо моторно...ако си го изживяла като "не мога да избягам". Не знам, просто разсъждавам, едва ли съм на верен път, пък и информацията ти е доста оскъдна. Крис може най-добре да каже, да ти зададе само няколко, но много точни въпроса, за да напипа същността.. Дано се включи

# 70

Едно съобщение - готов е превода и на най-новия вариант на Законите от Марколин. Излязоха доста страници, има допълнителни и полезни неща... Може да си го изтеглите от адоба; файлът се казва *Закони - обновен вариант*.

nenaatoa, благодаря ти за труда, който си положила и всички неща, които си превела. Този последния файл е много хубав - много добре подредено и систематизирано е всичко. Много неща ми се разясниха докато го четях.
Още веднъж благодаря!

# 71
nenaatoa, благодарности и от мен!!!
4естит празник на вси4ки жени и майки!!!      Heart Eyes  bouquet

# 72
  • Варна, морето и сините вълни!
Честит празник на всички дами!
Аз искам отново да споделя реакции на моето дете.
В петък -  аз искам да си  тръгна от детската градина, а Катя за пореден път се връща до групата само нещо да направи. На третия път аз кипнах и и заявих че си заминавам и я оставям в градината. Милата така се разплака жално, госпожата я прегърна, аз я поех от нея, но трудно я успокоих.
В събота отиваме на село, а аз съм и забравила биберона(нещо което ползваме преди сън, а аз не съм намерила начин как да го махна,надявам се да стане спонтанно) В момента в който и обяснявам че съм го забравила и съм много виновна, тя се хвана за ушите и каза "Ох вече ме болят ушите" Обещах и да ида до близкия град да и купя нов биберон.Час по - късно се върнах с нова придобивка,а тя цялата беше подпухнала от рев.
Вечерта Катя беше с температура и обрив много ситен  по гърба и ръцете.Към 2 по среднощ се събуди и ме извика да спя в детската стая. На сутринта нямаше температура, обрива беше избледнял. Настроението и се върна, а заедно с него и апетита.

За пореден път се убедих в правотата на ГНМ. За пореден път изумих свекърва си с това че няма да меря температура, а само ще гушкам детето си и ще го обичам и не обърнах внимание на думите " дано с таз обич не ги умориш   Mr. Green" За пореден път я оставих с зяпнала уста когато ми каза че сина ми кашля - а аз и отвърнах, че просто разрешава конфликт и скоро сутрешната кашица ще изчезне

# 73
Нова съм в темата и с куп въпроси Simple Smile
Искам да попитам какъв е конфликтът за решаване в моя случай: Имам от близо 3години хронична уртикария, т.е. постоянни обриви по цялото тяло и традиционната медицина не помага с нищо, също и хипотиреоидизъм(намалена функция на щит. жлеза), който не съм сигурна дали е причината за уртикарията или е следствие, но мисля, че са свързани Rolling Eyes Четох, че кожните обриви и проблемите с кожата са свързани с някаква раздяла и връзката, която правя е,че преди 3 години се разделих със съучениците си. Аз лично го отчитам като нещо положително, защото старото ми училище и съучениците ми бяха едно голямо бреме за мен. Още от 8ми до 12 клас все мислях как да се махна от там, но уви, така и не го сторих, за което съжалявам и до сега. Може би има някаква непреодоляна непоносимост от моя страна, както не понасям консервантите в храната и някои храни и други неща. Толкова много алергии се появиха, че съм в чудо #Crazy #Crazy #Crazy

# 74

smurfette , явно при теб става дума за *следи* - прочети законите и статията за Алергиите; спомняй си и мисли какво си преживяла и какво сега ти напомня за миналите събития...

Общи условия

Активация на акаунт