Германската Нова Медицина на д-р Хамер 3

• 68 812
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • София
smurfette, тини-мини, за вредата от обикновените прахосмукачки , особено при бебета и алергични хора, примерно оттук http://nedovolni.com/viewtopic.php?t=590

"Най-замърсеният въздух не е по софийските улици, а в домовете ни! По експертни оценки домашният въздух е от 4 до 6 пъти по-мръсен и от 8 до 10 пъти по-токсичен от външния. В допълнение към “екстрите” от улицата получаваме домашни акари (микроскопични кърлежчета), парчета и екскременти от тях. Този комплект е основният причинител на алергиите от домашен прах. Добавяме и още алергени – пърхут (човешки и животински), влакънца, плесени и гъбички, пух, остатъци от насекоми, частици от стареещи домашни предмети (матраци, възглавници, килими, завеси, хартия). Картината се допълва от бактерии, вируси, цигарен дим и пепел, домашни миризми. Всеки ден щем-не щем вдишваме около 6 милиарда прашинки, или 2 супени лъжици домашен прах!
Изборът на прахосмукачка до голяма степен определя дали ще си спестим поглъщането на преобладаващата част от този “букет”.

Най-неефективни филтри са текстилните торби за многократна употреба. Те задържат само по-едрите частици с размер над 100 микрона. Сменяемите хартиени торбички торбички задържат частици с размер 1 – 3 микрона. Все пак и те не улавят алергените с доста по-малки размери.
Електростатичните филтри и циклонните филтри задържат частици с размер над 0,3 микрона.

HEPA (High Efficiency Particulate Absorbing) филтрите са направени от нетъкани влакна. Първоначално са създадени от военните за предвазване от радиоактивен прах. Задържат до 99.97% от частиците с диаметър над 0,3 микрона, което ги прави най-добрите сухи филтри. Същите филтри се вграждат в климатиците на модерните автомобили (така наречените антиполенови филтри).

Прахосмукачките с воден филтър са още по-ефективни. Мръсният въздух преминава през вода на принципа на наргилето. Допълнителен ефект дава завихрянето на водата. Така се мокрят и улавят максимален брой частици. При съчетаване с HEPA филтър се получава почти идеалния резултат"

# 241
ОП, все си мисля, че едно време бабите и дядовците ни са живели в не толкова хигиенична обстановка, пък са оживели - и кърлежи са имали от полето, по двора, пък за домашен прах да не говорим  Mr. Green Та според мен от чисто  логическа гледна точка причината за алергиите не е това, а и според Хамер май не е  Mr. Green Другото е просто начин на някои фирми да си продадат по-скъпите прахосмукачки. А прахосмукачката не можеш да си я мъкнеш по улиците, като ходиш - щото и там има прах, не само вкъщи  Hug

# 242
  • София
eldivine, права си, но с това предлагам да сложим точка на "прашната тема". Прахът не е проблем.  Проблемът може да дойде с използването на уреди, които го вдигат във въздуха на затвореното помещение, и най-фините му частички останат там много дълго, докато пак се отложи на земята. А за скъпите фирми...аз затова си тупам и пера килимчетата... А и Хепа -филтър се влага от различни производители...

Някой ако иска да изтрие моите постове, хич не са си на мястото. Извинете!

# 243
  • София
Бла Бла
Цитат
Искам и друго да питам - какво може да се очаква да се случи с пациентката ако се подложи на химиотерапия съответно в активната фаза и във втората, лечебната фаза?
Кажи какво те мь4и всьщност....
Жената е в ле4ебна фаза,но иска да се подложи на химиотерапия ли...

Мъчи ме голямо притеснение - свекърва ми я оперираха преди няколко дни и сега чака да й назначат химиотерапия.
А в коя фаза е незнам. Чувства се добре - поне така казва. Но ако не искаш, не ми отговаряй, няма проблем.

# 244
Кристиян, в сайта ще се слагат ли лични истории?

Имам предвид да се преведат някои от Марколин и Пилхар... Ще има ли нужда или само статии ще се слагат?
Нищо не е превеждано и за вредата от химиотерапията - ще слагаме ли нещо и за нея?

# 245
БлаБла,
Химиотерапията е по желание Flutter
Ако не е запозната с ГНМ и само й казвате да НЕ се подлага,няма да има полза.

ненаатоа
Сайта ще си е *наш* и можем да слагаме вси4ко,вкл.и истории на хора,не само от оригиналните,вкл. и за химиотерапията.

# 246
Здравейте.  Hug
В яслата на дъщеря ми от януари до сега непрекъснато има болни от варицела деца. Днес сутринта и моето се опъпчи подобаващо.
Иска да попитам, ако не е вярно това със заразяването, за какъв конфликт става дума?
Благодаря!   bouquet

# 247
Иска да попитам, ако не е вярно това със заразяването, за какъв конфликт става дума?
Благодаря!   bouquet
За конфликт на раздяла - с мама, тати, любима играчка, другарче, госпожа....

Сайта ще си е *наш* и можем да слагаме вси4ко,вкл.и истории на хора,не само от оригиналните,вкл. и за химиотерапията.
Ами тогава предлагам, ако има някой желание да превежда от английски да си разделим някои истории, а и за химиотерапията има доста материали, и да преведем нещо!

Ако има желаещи нека да пишат или направо да си изберат нещо!

# 248
nenaatoa, може ли линк на сайтовете, да разгледам и да си избера нещо за превод, ще се радвам най-сетне и аз да съм полезна с нещо, освен с четене наготово Blush

Отдавна не съм влизала в темата, досега наваксвах с инфото, а благодарение на Грейс имам и новите преводи Hug

# 249
nenaatoa, може ли линк на сайтовете, да разгледам и да си избера нещо за превод, ще се радвам най-сетне и аз да съм полезна с нещо, освен с четене наготово Blush

на английски:

http://www.germannewmedicine.ca/documents/chemotherapy.html - това е за химиотерапията

http://www.germannewmedicine.ca/documents/testimonials.html - това са личните истории.

С немския не съм дори и на Вие и не знам къде да ги търся.

Пиши после какво си избрала, за да не се дублираме!

# 250
Ще се повторя Rolling Eyes
Какви конфликти имаме за решаване при проблемен скалп на главата и по-специално - при пърхот ?

# 251
nenaatoa, тъй като не знам с каква скорост ще върви превода (ще гледам да съм бързичка), засега бих искала да взема тези две: 1 и 2. те са всъщност първите две статии и от двата линка.
Става ли тъй Blush

Има ли нещо особено при качването на материалите, след като са преведени - всъщност, нека първо ги преведа, пък после ще питам как се процедира Blush

# 252
nenaatoa, тъй като не знам с каква скорост ще върви превода (ще гледам да съм бързичка), засега бих искала да взема тези две:
Има ли нещо особено при качването на материалите, след като са преведени - всъщност, нека първо ги преведа, пък после ще питам как се процедира Blush

Няма нужда да бързаш - когато можеш! Peace
След това ми ги изпрати - така или иначе всички материали са при мен, ще събирам и тези.

# 253
Момичета и аз ще се включа в превода ,но няма да успея за през уикенда .
Аз ще взема тази LEUKEMIA TESTIMONIAL и тази Chemotherapy - Treatment without Effect
Става ли ?

# 254
Благодаря!   bouquet
За конфликт на раздяла - с мама, тати, любима играчка, другарче, госпожа....
Благодаря, nenaatoa!   bouquet Напоследък наистина някак трудно се разделяме с нея и е имало драми да ме търси.   Sad

Общи условия

Активация на акаунт