АПРИЛ и МАЙ - пети купон без край

• 57 839
  • 401
  •   1
Отговори
# 285
Сарсарилке, отваряш чудесна тема. Аз също се канех да ви питам - какво четете на наборчетата в момента. Ние сме на "Невидимото дете". Ирина много я харесва, даже от вчера една плюшена крава вече се казва Муминтрол  Laughing

# 286
  • Добрич
Пепи обича поредиците за "Ноди и града на играчките" и "Вълшебната гора". Четем много приказки (най- различни). Сега иска да му купя и чета за "Питър Пан".
Налита на книгите на кака си и ика да му ги чета, но понеже нямат картинки, бързо- бързо му минава меракът. Wink

Тази "Невидимото дете" не съм я чувала и виждала май. Трябва да я потърся по книжарниците.

# 287
"Невидимото дете" и аз не мога да се сетя коя е. Досега сме чели Ян Бибиян, Тайната градина (но му беше малко скучна), поредицата за Ноди също му харесва. Има всички книжки от поредицата "Глиганът полицай", "Вълчанко футболист" и т.н. - http://www.helikon.bg/books/128/117923_dobrichkiiat-zajko.html    Те са приказки в стихотворна форма. Ще му взема "Емил от Льонеберя" и романите на Ерих Кестнер - "Антон и Точица", "Емил и детективите", "Летящата класна стая".... Исках да му чета "Без дом" и "Сърце" (а дават и филма по ТВ7), но според майка ми е още малък за тях. Все още следи списанията "Мечо Пух"...

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 14:58 от Sarsarilka

# 288
  • Добрич
Ян Бибиян, "Емил от Льонеберя"  "Антон и Точица", "Емил и детективите", "Летящата класна стая".... "Без дом"
Тези книги ги има в списъците за четене след първи и втори клас. Не съм му ги чела все още основно по тази причина- ще трябва да ги чете сам след няколко години.
Като цяло Пепи не е толкова захласнат по книгите. Обича игрите с колички, конструктор, лунен пясък, карти.. изобщо да реди разни неща.

# 289
О-о-о-о, то и при Боян не мога да спестя Гормитите, и другите неща. Братовчеда е пълен с оръжия и ела да видиш какво става... Но вечер сме твърдо на приказки.... Даже  скоро ми каза, че иска нова книжка, защото другите ги бил чел по няколко пъти.... Той и сега се опитва да ги чете сам, но толкова се вглъбява да чете думите, че му убягва историята от време на време...

# 290

"Невидимото дете" е една от книгите на Туве Янсон - шведска писателка. Това горе е корицата на изданието от 2008 год, но аз използвам едно старо от 1978 год. Wink Тази книга ми е любима още от моето детство, четох я на баткото, сега я чета и на двете по-малките. Героите са измислени - хомси, филифйонки, гафси, хемули - нито хора, нито животинки, но са големи сладури. Препоръчвам ви я!

# 291
Благодаря ти, Хапчице! Ще я потърся. Боян обича всякакви странни имена и ще му бъде интересно..

# 292
Ние сме си все още на бебешорски приказки от рода на "Цар Траян с магарешките уши", "Буратино", "Защо не убиват старите хора", "Стария уличен фенер", "Лошата дума и мечката"  Rolling Eyes
обича мн да й чета, ама аз  все си търся отмяна. Добре, че са баба й и дядо й. При тях няма 5-6. Преди заспиване се чете и при тях няма измъкване от рода "трябва да приспивам брат ти"  Mr. Green

# 293
Чудна тема за книжките!

Гого има интерес към всякакво четиво, но си има и любими естествено. Сега четем една енциклопедия, която се казва Първи стъпки в науката - има я като книга с твърди корици, където се съдържат няколко раздела (напр. Къде отива боклука, Защо се разболяваме, Защо хората са различни и т.н.), както и на малки книжки отделни. Много му е интересно и четем ли четем...

Аз също му купих Джани Родари, но Животни без зоопарк - едно прекрасно изрисувано издание. Мисля, че още е малък за романите, затова четем все още основно приказки, които можем за една вечер да прочетем - всякакви класики (и български, и чужди). Миналата Коледа му купих Коледна песен на Дикенс, четохме я няколко седмици, доста е дълга, но изданието също е прекрасно - слушаше, но не съм убедена, че разбираше всичко.

От списанията купуваме Мечо Пух и Бърборино и ги четем доста. Купуваме и Рейнджърите, но то е по-скоро заради играчката. Сега взехме и за човешкото тяло, но ще ми излезе по-скъпо от най-хубавата подобна енциклопедия, та се замислям дали да ги купуваме изобщо...

Споделете и вашите любими приказки от детството. Аз обожавах всичко на Джани Родари, Астрид Лингрен... Имаше една поредица детски книжки с твърди корици, имахме ги повечето, помня Незнайко - много любима ми беше.

Жени, аз приспивам Ники около час по-рано от Гого и винаги имам време за приказка - ако не аз, татко му му чете, но не минаваме без приказка.

# 294
  • София
Иво е всеяден по отношение на книжките, все още по-скоро иска обаче да му чета енциклопедии, а не приказки. От приказките, уви, интересът му е основно към тези, за които е гледал филмче Sad. Последно поиска да му купя "Капитан Немо", обърнах си библиотеката, намерих поне 6 други книги на Жул Верн, освен тази. Купила съм му поредицата на Труд, но нея съм я изпуснала. А ми се струва и малък,  а адаптирано издание не намерих.
Силве, и ние купуихме "Човешкото тяло", проблемът у нас е, че е паднал тежка жертва на рекламите. Дават ли го по ТВ, душата ми ще обърне , но ще го иска до безсъзнание. Та ще я купувам, нямам избор.
Пише букви и цифри, но не ги знае  Rolling Eyes, аз не винаги съм изпълнена с всемирно търпение и понякога се изнервям, което хич не е добре, но..
Проблемът е като навсякъде- липсата на време, прибираш се скапан, искаш само да легнеш без да мислиш пред ТВ. А детето си иска целенасочено внимание.
Но тези неща няма смисъл да ги пиша, предполагам всички сме на един хал.

Дойде сезонът на театрите Simple Smile
Има ли желаещи за събота или неделя?

# 295
Хей, как се е раздвижила темичката...
Така като чета отстрани, осъзнах че децата ни вече са пораснали... Simple Smile някак си в ежедневието този факт го констатирам най-вече покрай поредната доза омалели дрехи Grinning

Марти много обича да му четем книжки и задължително вечерно време се чете - пазарим се да са поне 2, а не 3 както той иска. Интересите му се менят - един път иска енциклопедии, сега от 2 дена пак се върна на добрия, стар Франклин....Романите като че ли все още са му малко скучни, защото няма картинки естествено. А аз чакам с нетърпение да започнем да ги четем - толкова са ми любими ..... Даже ми е много смешен когато отива и си взима книжка,сяда и разглежда - все едно чете  Simple Smile
Букви и цифри пише по доста странен според мен начин, познава ги, но не може да върже думата като цяло. Аз естествено не го насилвам, само му обяснявам - ако му стане интересно - продължавам, ако не...

Извънкласни, т.е. извънградински дейности нямаме на този етап - чакам го да си прояви претенциите. Исках плуване да записва, но за съжаление в нашия квартал няма плувни басейни наблизо, но пък в училището имат и плувен басейн и много добър треньор - така че - ще изчакаме още 2 години. В градината ходи на тае-бо, лего и корабомоделизъм. Последното му е най-любимо - баща му естествено е във възторг от факта   Grinning
За съжаление, както казва Еми, и Марто е жертва на рекламите, та ще видим докъде ще я докараме....
Еййй добре се отчетох  Laughing

# 296
Еми, не се притеснявай, че не познава буквите и цифрите. В края на краищата това е заниманието им за 1 клас.. Аз доста се притеснявам, че Боян като може отсега да чете (според майка ми доста по-гладко от половината й ученици в 5 клас), ще му бъде трудно да стои на едно място и да задържи интереса. Вярно, че има още какво да научи, но все пак я няма тръпката от непознатото. Но и не мога да му прекърша занимавката, след като иска. Съвсем скоро децата като него, които са малко по-напред, ще загубят ентусиазма си и до 1 клас останалите ще ти догонят.
Бърборино е хубаво списание, и аз го харесвам.
Evjeni, не знам защо определяш тези книжки като бебешки. Те са много интересни. За тази възраст са подходящи кратките истории. Аз четох Ян Бибиян, защото там пишеше за едно пакостливо момче. Исках Бобо да разбере, че когато си непослушен, можеш да попаднеш в голяма беля. Четохме и втората част до Луната, но тя не го впечатли особено, освен странните имена.
Направи ми впечатление и че сам коментираше:"Ето сега като не слуша майка си, виж как го набиха"
Аз имах едно време една любима книга. Беше страшно дебела, с твърди червени корици и отгоре с бели букви пишеше Български народни приказки. Но с годините я затрихме някъде с братята ми. И имахме любими 2 плочи "Песничка за теб", както и приказките на Шарл Перо, разказани от Асен Кисимов. В тези плочи имаше страхотни детски песнички и стихотворения, прочетени така, че и до днес като ги видя, се сещам за интонацията и чувството, което съм изпитвала.

# 297
  • София
Ей, девойки, много сте се активирали. Ние сме в Елхово в момента, използваме хубавото време. Цяяяял ден сме навън. Моета мома като не е на градина спи до 11ч. Обича да и четем приказки, всякакви. Към буквите проявява по-голям интерес отколкото към цифрите. Пише изречения, ама понякога пропуска по някоя гласна и естествено без препинателни знаци. От около година ходи на балет, но сигурно няма да е още дълго, защото е прекалено нежно занимание за нея  Grinning . Най много я влече катеренето и е като маймунка. Мисля тази година да я запиша на ски училище. Много ми е драго да чета за наборчетата. Сега нали пиша и в друга отчетна тема  Wink , ама някак си не мога да се почвуствам уютно. А нашите априлчета всички ги чувствам толкова близки, като да са ми племенници  Grinning .

# 298
  • София
Катеее, много си активна в бебешката бееее Simple SmileSimple Smile

Вижте на какво попаднах...Simple Smile

Ето и целия албум, има уникално мили снимки Simple Smile
Пък и мамите кви сме мацкииииии Simple SmileSimple Smile
http://emiv.snimka.bg/children/aprilsko-mayisko-koledno-t-rjestvo.91409

# 299
Кате, и аз така в другата отчетна тема - все още някак не мога да се почувствам част от групата... Гого беше миналата година на ски училище при Мачирски и тази пак ще го пускам.

Еми, какви спомени ми навя с тези снимки. Скоро ги гледах на компа и аз у нас... Ееех, а сега Гого е батко и, ами, направо си е голям като сравнявам. Помня, че на това тържество Гого почти се разплака от Дядо Коледа  Cry

Което ме подсеща - абе няма ли да направим една среща за тази Коледа? Толкова отдавна не сме се събирали всички накуп...

Общи условия

Активация на акаунт