Майчинството - счетоводно - 17

• 60 943
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 750
Lady Incandescent благодаря за бързия отговор.  bouquet

# 751
Много благодаря, Lady Incandescent !

# 752
имам един въпрос .сега сам бременна и сам в  6 седмица  .на постоянен трудов договор сам и работа във  фирмата вече 10 години. на 8 часа сам.но ме осигуряват на 350 лв.имам познати с друга  фирма и те са съгласни да ми водят осигуровките 4-5 месеца на 4 часа за да ми се вдигнат осигуровките за месеца.на 4 часа осигуровката е 50 лв. на месец  въпроса ми е има ли смисъл да се разправям и тези 50 лв колко ще ми вдигнат маичиството.в фирмата ми е запрашено и работя с платове а те ги праскат с препарати и ме е страх да работа там до края.поне ако мога да изкарам 3 месеца.за това питам защото след 3 месеца като излеза болничен какво ще стане.мерси предварително

# 753
  • В полите на Пирин планина
имам един въпрос .сега сам бременна и сам в  6 седмица  .на постоянен трудов договор сам и работа във  фирмата вече 10 години. на 8 часа сам.но ме осигуряват на 350 лв.имам познати с друга  фирма и те са съгласни да ми водят осигуровките 4-5 месеца на 4 часа за да ми се вдигнат осигуровките за месеца.на 4 часа осигуровката е 50 лв. на месец  въпроса ми е има ли смисъл да се разправям и тези 50 лв колко ще ми вдигнат маичиството.в фирмата ми е запрашено и работя с платове а те ги праскат с препарати и ме е страх да работа там до края.поне ако мога да изкарам 3 месеца.за това питам защото след 3 месеца като излеза болничен какво ще стане.мерси предварително

Отговорих ти и на личното съобщение, което ми беше изпратила, ето и тук заради другите потребители:

Малко не ми стана ясно newsm78   Но - какви 50 лева - толкова ти тъсят за осигуровки - на каква сума? Ако излезеш в болничен и работиш  2 места, то и на двете места се носят болнични листове.

# 754
     Здравейте, радвам се , че ви има, давате ясни и точни отговори   на въпроси, които на други места ( НОИ ) само те объркват. Моля ви да ми дадете отговор на следния въпрос. В момента съм в отпуска по отглеждане на дете до 2 годишна възраст, ако се регистрирам  като земеделски производител, съответно започна да се осигурявам, спира ли ми се майчинството. Предварително благодаря за отговора .

# 755
     Здравейте, радвам се , че ви има, давате ясни и точни отговори   на въпроси, които на други места ( НОИ ) само те объркват. Моля ви да ми дадете отговор на следния въпрос. В момента съм в отпуска по отглеждане на дете до 2 годишна възраст, ако се регистрирам  като земеделски производител, съответно започна да се осигурявам, спира ли ми се майчинството. Предварително благодаря за отговора .

Не.

# 756
Здравейте,имам проблем и мисля ,че само вие можете да ми помогнете.
През януари разбрах, че съм бременна и понеже имам един аборт,реших да напусна работа,защото беше тежка.
Водих  се на работа до 26.02.09г.Сега с приятелят ми решихме да плащаме на фирма да се водя на работа.Подадох нужните документи.Вече повече от 10 дена са във фирмата и още не са ми пуснали договор,а идва края на месеца.И ако до края на март не ми пуснат договор, дали ще е проблем това за майчинството.

# 757
Здравейте,имам проблем и мисля ,че само вие можете да ми помогнете.
През януари разбрах, че съм бременна и понеже имам един аборт,реших да напусна работа,защото беше тежка.
Водих  се на работа до 26.02.09г.Сега с приятелят ми решихме да плащаме на фирма да се водя на работа.Подадох нужните документи.Вече повече от 10 дена са във фирмата и още не са ми пуснали договор,а идва края на месеца.И ако до края на март не ми пуснат договор, дали ще е проблем това за майчинството.

От момента, в който подпишеш договор работодателят е длъжен в 3-дневен срок да го декларира в НАП и чак тогава на практика той влиза в сила и ти можеш да започнеш работа. От този момент се дължат и осигуровки. За времето, в което не си осигурена за бъдещото обезщетение ще се вземе за база МРЗ. Не знам за какви проблеми питаш  Thinking

# 758
  • Русе
Да питам и аз нещо, че нашето счети май ме мота или поне аз мисля така:
На 4.03 имам издаден болничен за общо заболяване. Според нея април месец трябвало да го предаде в НОИ, след като направи мартенските заплати и някакъв персонален регистър.
Въпросът ми е: кога счетито трябва да предаде болничния ми лист  в НОИ - веднага ( или до 2-3 дена) или следващия месец?
Предварително благодаря   bouquet

# 759
  • Пловдив
Да питам и аз нещо, че нашето счети май ме мота или поне аз мисля така:
На 4.03 имам издаден болничен за общо заболяване. Според нея април месец трябвало да го предаде в НОИ, след като направи мартенските заплати и някакъв персонален регистър.
Въпросът ми е: кога счетито трябва да предаде болничния ми лист  в НОИ - веднага ( или до 2-3 дена) или следващия месец?
Предварително благодаря   bouquet

Не те мота. Mr. Green

Както ти е казала,така е 

# 760
  • Русе
Разби надеждите ми  Crazy Значи да чакам изплащането му към Нова Година  ooooh!
Благодаря   bouquet

# 761
е, чак пък
на мен до сега повече от 10 дена след внасяне на болничен не са ми го обработвали и респективно изплащали  Peace

# 762
  • Пловдив
Разби надеждите ми  Crazy Значи да чакам изплащането му към Нова Година  ooooh!
Благодаря   bouquet

Към 25 април трябва да имаш превод  Peace

# 763
  • Русе
Това за Нова Година беше шега  Grinning
Предполагам че по някое време другия месец ще го изплатят. Просто смятах че би трябвало веднага да се подават, след като ще го изчисляват база предните 6 ( newsm78) месеца. Както и да е.  Peace

# 764
Здравейте момичета   bouquet
Да попитам бях по майчиство и след това платен отпуск до 01.03 от 01.03 ме назначиха в друга фирма.Има вероятност от тази фирма да ме освободят имам ли право на обещетение от борсата и какво?
Благодаря ви.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт