Майчинството - счетоводно - 17

• 60 917
  • 1 024
  •   1
Отговори
# 375
  • В полите на Пирин планина
Момичета, здравейте!
Може ли един въпрос - на https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp от където се получава "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане", само на мен ли като си попълня ЕГН-то и ПИК и като натисна справка ми излиза:
An error occurred on the server when processing the URL. Please reconnect!
Така ми излиза всеки път щом се пробвам (няколко дни вече) и искам да разбера дали само при мен е проблема или е някъде в НОИ.
И още нещо - интересно ми е на https://socialsecurity.nssi.bg/ за Справка за социалното осигуряване, когато вече си излезнал 45 дни преди термин, кой те осигурява социално и на каква сума? На същата на която си бил и до сега или нещо различно?  newsm78
Благодаря предварително!

Току-що пробвах - не ми дава грешка и влязох без проблем да разгледам документите си  Peace Провери насторийките на Интернет Експлоъра.

По време на болничен си осигурена на доходът, от който е изчислено обезщетението, в случая осреднената брутна сума на база предходните 12 месеца. Подробности има в първия пост от темата  Peace НО соц. осигуровки не се дължат, а само здравни за сметка на работодателя.

# 376
Скоро дъщеря ми ще навърши 2 години. Но аз имам много отпуск да взимам, дали има още опция да се върна за броени дни на работа за да ми се преизчисли отпуската на база заплатата преди излизането ми в майчинство? И ако да колко дни са нужни.

Благодаря предварително.

Платеният отпуск се изчислява на база месец, в който имаш отработени поне 10 работни дни.

# 377
Скоро дъщеря ми ще навърши 2 години. Но аз имам много отпуск да взимам, дали има още опция да се върна за броени дни на работа за да ми се преизчисли отпуската на база заплатата преди излизането ми в майчинство? И ако да колко дни са нужни.

Благодаря предварително.

Платеният отпуск се изчислява на база месец, в който имаш отработени поне 10 работни дни.

Благодаря за бързия отговор.

# 378
  • София
Момичета, здравейте!
Може ли един въпрос - на https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp от където се получава "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане", само на мен ли като си попълня ЕГН-то и ПИК и като натисна справка ми излиза:
An error occurred on the server when processing the URL. Please reconnect!
Така ми излиза всеки път щом се пробвам (няколко дни вече) и искам да разбера дали само при мен е проблема или е някъде в НОИ.
И още нещо - интересно ми е на https://socialsecurity.nssi.bg/ за Справка за социалното осигуряване, когато вече си излезнал 45 дни преди термин, кой те осигурява социално и на каква сума? На същата на която си бил и до сега или нещо различно?  newsm78
Благодаря предварително!

Току-що пробвах - не ми дава грешка и влязох без проблем да разгледам документите си  Peace Провери насторийките на Интернет Експлоъра.

По време на болничен си осигурена на доходът, от който е изчислено обезщетението, в случая осреднената брутна сума на база предходните 12 месеца. Подробности има в първия пост от темата  Peace НО соц. осигуровки не се дължат, а само здравни за сметка на работодателя.

Много благодаря за отговора!!! Явно нещо настройките са ми кофти, ще се мъча с тях.
Иначе, точно така - правилно си разбрала (въпреки, че май не съм се изразила съвсем праилно) - въпросът ми беше точно за това дали се дължат соц. осигуровки, а не какво обезщетение ще получавам (това ми е ясно).
Тоест, след като соц. осигурвки не се дължат, на линка за Справка за социалното осигуряване - какво трябва да пише? или нищо?  newsm78
защото аз съм в 45 дни преди термин точно от 01.02 (от тогава ми е първият болничен), а сега на този линк видях, че за за  месец 1ви не ми пише нищо, направо започва 2009та с месец 2ри (а, не би ли трябвало 1 ви месец да си ми е последния месец, в който работодателят си ме е осигурил), а за месец 2ри ми излиза:
Месец:    Осигурен за:    Дни в осигуряване /раб.дни/:    Осиг. доход /лв./:
2    Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    20    70.25
което много ме изненада и незная как да го тълкувам... Идея за какво става въпрос?

# 379
По КТ ми се полагат 2 дни допълнителен отпуск като майка на две деца до 18 г,така е записано и в колективния ни трудов договор . Предполагам, че той ми се полага и за годината ,в която е родено и второто ми дете независимо през кой месец е раждането.Как мислите правилно ли разсъждавам ?

# 380
rossykv щом си била на работа през м. 01.2009, то е нормално да имаш осигурителен доход. През м. 02.2009 трябва да ти пише доходът, от който е изчислено обезщетението за бременност и раждане - повтарям се - има подробно описание на това, как се изчислява този доход в първия пост на темата - прочети там, за да ти се изясни.

Препоръчвам ти да си направиш правка в счетоводството на фирмата ви за тези два месеца, за да нямаш изненади в изчисленото обезщетение от 01.02.2009 година.

# 381
  • Бургас/Пз
Здравейте, аз се самоосигурявам от 01.01.2008г. Родих на 29 август 2008г. Интересувам се дали ще получавам обещетението само 9месеца или ще мога да хвана 12 месеца. Какви документи и къде трябва да ги подам???

# 382
По КТ ми се полагат 2 дни допълнителен отпуск като майка на две деца до 18 г,така е записано и в колективния ни трудов договор . Предполагам, че той ми се полага и за годината ,в която е родено и второто ми дете независимо през кой месец е раждането.Как мислите правилно ли разсъждавам ?

Според мен разсъждаваш правилно  Thinking

# 383

Според мен разсъждаваш правилно  Thinking
БЛААГОДАРЯ!

# 384
Момичета, извинявайте, ако въпросът е задаван   bouquet
Една приятелка смята да пусне детето си на ясла и иска да си ползва 6-те месеца неплатена. То ще е на 1 година и 11 месеца, когато го запише. Има ли право на тази отпуска? И има ли други варианти да забави връщането си на работа, като изключим ползването на болничен?

Благодаря, че винаги сте толкова отзивчиви  Hug

# 385
  • Майничка
Една приятелка смята да пусне детето си на ясла и иска да си ползва 6-те месеца неплатена. То ще е на 1 година и 11 месеца, когато го запише. Има ли право на тази отпуска? И има ли други варианти да забави връщането си на работа, като изключим ползването на болничен?

По-добре първо да ползва натрупания отпуск за времето на майчинството.

# 386
  • Майничка
Здравейте, аз се самоосигурявам от 01.01.2008г. Родих на 29 август 2008г. Интересувам се дали ще получавам обещетението само 9месеца или ще мога да хвана 12 месеца. Какви документи и къде трябва да ги подам???

Определено хващате 12 месеца. Документите са молба декларация за ползване на обезщетение от 135 до 410 дни, декларация за промяна на обстоятелствата, копие от акта за раждане на детето. Не съм сигурна как стоеше въпросът със заповед за отпуск на самоосигуряващо се лице, нека по-опитните се намесят.

# 387

Не може да ползва неплатен за гледане на детето си, докато то не навърши 2 години.

# 388
Момичета, направо съм бясна, дано ми помогнете!Счетоводителката на фирмата на мъжа ми, където работя и се осигурявам на 500 лв, е внесла мойте осигуровки на името на друго момиче във фирмата, а нейните на 380 лв на мое име #Crazy Каза, че ще поправи грешката си, но май е успяла само за януари месец, а тези от миналата година не. Има ли шанс да се оправят нещата според вас или да я удуша #Cussing out?
И последен въпрос-преди имаше едни 150 лв, които се изплащаха 45 дни преди раждане.Дали още ги има? Много ви благодаря предварително  bouquet

# 389
Момичета, направо съм бясна, дано ми помогнете!Счетоводителката на фирмата на мъжа ми, където работя и се осигурявам на 500 лв, е внесла мойте осигуровки на името на друго момиче във фирмата, а нейните на 380 лв на мое име #Crazy Каза, че ще поправи грешката си, но май е успяла само за януари месец, а тези от миналата година не. Има ли шанс да се оправят нещата според вас или да я удуша #Cussing out?
И последен въпрос-преди имаше едни 150 лв, които се изплащаха 45 дни преди раждане.Дали още ги има? Много ви благодаря предварително  bouquet

Естествено, че може да се коригира и за миналата година и изобщо за всяко време, в което е допусната грешка.
150 лева  Thinking - вероятно визираш еднократната помощ за бременност, която се отпуска от ДСП, но тя е за неосигурени жени и такива, които нямат необходимия 12 месечен осигурителен стаж. Ако работиш няма как да вземеш такава помощ.

Общи условия

Активация на акаунт