Шоколадова чийз-торта.Още нещо божествено!

• 37 238
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
Искам да попитам ,чуствали се вкуса на изварата-не обичам извара.

# 211
Искам да попитам ,чуствали се вкуса на изварата-не обичам извара.
   Тортата си е изварена,така че няма как да ти избяга напълно вкуса й.
   Но облечен в шоколад той никак не е лош! Wink  Simple Smile

# 212
  • у нас
едно голямо благодаря  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
просто такава торта и да съм мечтала да направя Hug Hug Hug
вкъщи я обожават, на работа носих защото като им казах и започнаха "аз извара не ям, аз грис не обичам...", а като им занесох Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

и нещо друго искам да добавя и двата пъти не можах да си нарежа блата и естествено няма да го хвърлям- натроших го, даже може да се каже нароних и  отгоре слагам крема  Peace след 2-3 чака крема слепва блатовите парченца и става каточе ли са си били два цели блата  Peace Peace Peace

поздрави и благодарности за рецептата  bouquet

# 213
Благодаря ти Селма,ще я направя и тогава ще пиша.

# 214
Селма, огромно благодаря за тази торта   bouquet
Невероятно вкусна се получи

Имаше малки корекции от мен:
Първо вместо стафиди сложих орехи, просто не обичам стафиди в сладкиши, шоколади и други подобни.
Другата разлика беше, че с крема от рецептата намазах само първия блат, а втория блат намазах с разбита сметана, само добавих малко какао(което обаче се оказа менте  Mr. Green - сложих цяло пакетче, но пак си остана бяла сметаната).
Определено щеше да е по-вкусно ако и отгоре бях сложила от крема, но бях правила друга торта и ми беше останала много сметана, затова реших да я оползотворя.

По-късно ще покажа и снимки.

# 215
Да си покажа обещаните снимки:

А това е кокосов вариант на тортата, сътворен от мен:

Да докладвам:
в блата - вместо стафиди сложих кокосови стърготини и вместо шоколадов пудинг - ванилов;
в крема не съм слагала какао, вместо това - отделих 2/3 от крема и към него добавих 1 пакетче кокосови стърготини, намазах първия блат. С останалата част от крема намазах втория блат и отгоре поръсих с цветни кокосови стърготини.
Получи се нещо като сладоледена торта, но много по-вкусна и по-приятна.

Селма  Hug още веднъж благодаря за рецептата и дано не ми се караш, че така съм ти променила вкуснотийката.

# 216
  fio,страхотни са ти тортите! Grinning
  Никакви обиди за промените нямам,разбира се!
  Променила си ароматите и цвета.
  По-рано с някой друг сме обсъждали и лимонов вариант на тази торта.
  Такава е,търпи импровизации! Wink
  Радвам се,че си се сетила да ги осъществиш! Hug

# 217
  • Beyond the Frontiers
Следващия опит.

# 218
Записвам рецептата и я нареждам на опашката, скоро ще я направя  Peace

# 219
Селма, предавам ти поздрави от моето семейство и благодарностите им за рецептата. Направих твоята чийз-торта и всички заявиха, че е най-доброто нещо, което съм правила досега Simple Smile При положение, че баща ми не яде сладко, а изяде 3 парчета торта, явно наистина съм се справила добре. Благодаря за чудесно описаната рецепта!!!

# 220
  Чудесно,Захар!Много се радвам!!! Hug

# 221
  • София
И аз да се присъединя към феновете Laughing
 Първия път като я правих,крема не ми се получи(сметаната не се разби,а се втечни) и понеже беше изненада зая рождения ден на Мъж ми,много се ядосах и използвах готов крем за торта на Др. Йоткер.Резултата беше,че моите капризни на домашни сладкиши мъже, много я харесаха Crazy Следващия път си се получи в оригинал и отново казаха,че това е любимата им торта.Селма   bouquet Благодаря.

# 222
# 223
Поредното признание и от мен. Правих я преди време, но не отривам снимките...  newsm78
както и да е. Важнотот е, че сега я избрах като мой фаворит и ще я правя за свеки - има 50 годишен юбилей. Нулата от 50-то ще е тази тортичка. Само че искам съвет от вас - дали ще мога да сложа чаршаф на нея, например Марципан Варна? Ще ми е първия чаршаф, но не мога да си позволя да се изложа - искам да й направя най-страхотната торта!  Hug

# 224
Нели, аз не съм спец по чаршафите, но си мисля, че ако ще правиш покритие, не трябва да мажеш горния блат с крема от тортата.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт