Мама с мартеничка ще закичи ОКТОМВРИЙСКОТО момче или момиче!

• 18 514
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Здравейте момичета. Аз не съм писала много от отдавна, ама едно, че при нас нищо ново, а и 1/2 си беше вкъщи през почивните дни, та се възползвах.
Аз да се оплача - от няколко дни малкия реши, че иска да спи настрани. Дотук добре, само дето той не може и см да се върти и трябва аз да го поставям. Това нямаше да е проблем ако знаех как, но докато му хвана позата е един рев едно чудо, направо ме е побъркал. Колко го нагласям, не е истина. То възглавници върху главата /от ония бебешиките, леките/, които в последствие махам, то е въртене на крачетата. Абе в чудо съм се видяла #Crazy И тъй като се опитвам да го приуча поне малко сам да се забавлява, лудницата вкъщи е пълна. То не може вечно компания да има. Ако го оставя за 5 мин и се почва едно мрънкане, то хубаво да не оставяш детето да плаче, ама май в един момент това е невъзможно newsm78. Ох, много ми е разпокъсан поста, но просто съм леко изнервена. И по този повод да ви попитам - вие как сте с нервите? Нещо забелязвам, че напоследък съм станала особено раздразнителна и незнам защо. Най-дребните неща могат да ме докарат до изключително изнервяне. Знам, че не звучи сериозно, но се отразява върху детето и колкото и да се опитвам да се контролирам, не се получава. Не че викам или нещо такова, ами от вътре направо откачам. Само аз ли съм така? Crazy
А за пюретата - в началото реших да давам на Хип, въпреки цената, защото нали са по-хубави /така казват всички/, но нашия си яде на чичо ти Ганчев и Хипа дори не го помирисва. И обратно на другите деца не обича плодови пюрета, а зеленчуковите си ги хапва що-годе с охота.
Чета че много бебчета са болнички, ама то с това променливо време...Бързо оздравяване на всички пожелавам Hug

# 166
На мен нали много ми намаля кърмата и от ~1 седмица започнах отново да спя с малката и да я храня винаги когато се размърда и потърси гърда, та през последните 2-3 дни едва се наспивам, че тя взе много да приплаква нощно време и ме буди нонстоп. Опитах да си я връщам вече в креватчето към 12 часа, ама то детето до 1-2 часа се буди и аз си я взимам обратно при мен и така до сутринта. Иначе за сутринта е като часовник. Стане ли 08 часа и се разбужда, почва да си играе и говори и ме буди и мен.
Имам абсолютно същия проблем! Кърма имам, това не е проблема, но диването не ще да спи през ноща и това е! Все иска при мен в леглото и цяла нощ я приспивам при мен и я слагам в леглото и. След 15-20мин. максимум пак същото. Започнах да я приспивам седнала, а не легнала в леглото както до сега, за да ми е по-лесно да я сложа в леглото и после, същата работа. Вече две нощи положението е плачевно, като сумнамбул съм Tired . Също така започна да я мързи да дърпа от гърдата, яде докато налягането е по-голямо и тече лесно и после реве, сменям гърдата и си яде без проблем. Реших, че може да ми е намаляла кърмата, ама като стисна с ръка и излиза струя два метра!!! Нямало кърма, тръцки! Направо ме е побъркала напоследък ooooh! и така реве като я приспивам... голямо кривене, голямо нещо. В Търново я бях оставила за 5 мин. на баба и и прабаба и, за да се изкъпя и като се връщам, какво да видя! Двете баби припотени и прибледнели, татко и и той един уплашен, а нашта крещи с все сила, претреперва чак, червена и вече изгубила глас даже, все едно вие! В момента в който я взех на секундата заспа и то дълбоко! Надявам се да е криза на разтежа, че ако е друго, незнам! Close

# 167
Май почват да хитруват малките октомврийчета,ние за 1 час ходихме на кафе и го бяхме оставили на свекървата, като се пребираме реве  newsm45 от както сме излезли само ,че го взех и млъкна иска МАМА да  sling ,а я кажете как се поръчва от този сайт http://www.mothercare.com/b/50362031/ref=sc_fe_c_4_0_42764041_1/ … 5-0456893-5265229 и коя е вярната цена ,че нещо съм изпуснала newsm78

# 168
  • София
Патенце, от този сайт се поръчва чрез посредник - Детство мое.ком (ама как го написах  Mr. Green) Излиза по-евтино отколкото директно от сайта да поръчаш. И можеш да замениш стоката или просто да я върнеш ако не се кефиш. Цената е тази която е написана до артикула.

Мишето ако знаете как ме вика ако я зарежа сама, Еййййййййй, Еййййййй, някой път умирам от смях ама понякога се изнервям, направо съседите ще слязат у нас.

Шивани, още не съм получила мейл от Детство мое. Да видим кога ще ни доставят нещата. По-нататъка мисля да й пазарувам летни неща, само да заредят повече. А юли може и намаления да има. Ако не бързаш изчакай да видим как ще са размерите на бодитата. Че ние както сме дребни да не се наложи да взимам по-малък номер, а тези да продавам. Ще пусна размери ако се интерсуваш.

Софко, похвалих Данни на свекито и нали ти казах, че племеника нищо не може още, а е колкото вас, тя се изцепи "Ъ, то веднага ще забрави всичко каквото е научило. Като наближи да тръгва на училище тогава има смисъл от такива неща". Викам "как като ще тръгва на училище, детето да не е бавно развиващо се". Много мразя някой като почне да говори глупости само защото го е яд.

Мам, Мишето много харесва чашката. Посяга и си я придърпва към устата. Даже снощи се смяхме като я къпахме, мъжо я полива с една чашка и нашата реши, че е нейната за пиене и посяга да си я придърпа  hahaha Иначе до сега не й е обръщала внимание, нито е цветна.

Много се чудех дали да коментирам написаното от Невидимата за българските пюрета (да не скочи пак някой нервак  Mr. Green ), особено след като още не сме ги почнали. Но и аз като им гледах състава установих, че съдържат захар и сол, коеот ме наведе на мисълта, че са ги добавили, за да се харесат повече на хлапетата, независимо дали са вредни. Е после как да ядат неовкусените пюренца?!

# 169
Много се чудех дали да коментирам написаното от Невидимата за българските пюрета (да не скочи пак някой нервак  Mr. Green ), особено след като още не сме ги почнали. Но и аз като им гледах състава установих, че съдържат захар и сол, коеот ме наведе на мисълта, че са ги добавили, за да се харесат повече на хлапетата, независимо дали са вредни. Е после как да ядат неовкусените пюренца?!

Всъщност и аз имах точно това предвид, само не се ядосвайте, просто мнение изказваме, вкрайна сметка едно време бог знае с какво са ни хранили и пак сме си добре.

Цитат на: shikimiki
Вмъкни Цитат
Цитат на: nevidimata в Сряда, 04 Март 2009, 12:03
На мен нали много ми намаля кърмата и от ~1 седмица започнах отново да спя с малката и да я храня винаги когато се размърда и потърси гърда, та през последните 2-3 дни едва се наспивам, че тя взе много да приплаква нощно време и ме буди нонстоп. Опитах да си я връщам вече в креватчето към 12 часа, ама то детето до 1-2 часа се буди и аз си я взимам обратно при мен и така до сутринта. Иначе за сутринта е като часовник. Стане ли 08 часа и се разбужда, почва да си играе и говори и ме буди и мен.

Имам абсолютно същия проблем! Кърма имам, това не е проблема, но диването не ще да спи през ноща и това е! Все иска при мен в леглото и цяла нощ я приспивам при мен и я слагам в леглото и. След 15-20мин. максимум пак същото. Започнах да я приспивам седнала, а не легнала в леглото както до сега, за да ми е по-лесно да я сложа в леглото и после, същата работа. Вече две нощи положението е плачевно, като сумнамбул съм  . Също така започна да я мързи да дърпа от гърдата, яде докато налягането е по-голямо и тече лесно и после реве, сменям гърдата и си яде без проблем. Реших, че може да ми е намаляла кърмата, ама като стисна с ръка и излиза струя два метра!!! Нямало кърма, тръцки! Направо ме е побъркала напоследък  и така реве като я приспивам... голямо кривене, голямо нещо. В Търново я бях оставила за 5 мин. на баба и и прабаба и, за да се изкъпя и като се връщам, какво да видя! Двете баби припотени и прибледнели, татко и и той един уплашен, а нашта крещи с все сила, претреперва чак, червена и вече изгубила глас даже, все едно вие! В момента в който я взех на секундата заспа и то дълбоко! Надявам се да е криза на разтежа, че ако е друго, незнам!

Защо не я оставиш да спи в твоето легло. Така поне ще се наспиваш малко повече. Аз така правя и колкото и да ми е кофти, че ме буди отвреме навреме, поне не се разсънвам много и бързо заспивам отново. Иначе в твоя вариант не бих издържала.

Е ние излизаме на разходка из квартала след малко.

# 170
 Wink
Разликата в цената и грамажа не е малка между вносните и българските! И ако майките купуват български, то е защото са им такива възможностите, така че да не даваме характеристики; и аз взимам вносни на малкия, но ще видим докога ще издържа.Освен това до вчера дето се казва сме яли захар и сега хоп-супер вредно е, че е вредно е така, но малко захар в пюрето не е кой знае какво, а какво харесва детето е строго индивидуално и не е сигурно, че като има захар ще го одобри.Това с най-добри чувства го казвам, да не се засегнете  Hug Иначе предпочитам даже домашно приготвените, но заради нитратите започнах с купешки  Peace
В тази връзка онзи ден дадох на Бебивита морков и реших да не взимам на тях, както знаете това е подмарка на хип, по-евтино, но не е био.Моркова така жестоко оцветява-повече отколкото други моркови на другите марки, че не можах въобще да изпера петната и бебчо където се беше омазал(т.е. на не едно и две места  Laughing си стана оранжево-неизтриваем  ooooh!

# 171
Здравейте мамчета,и ние се завърнахме от почивчицата във Велинград,малкия се държа много добре с изключение на първия ден,тогавав му дръпна един рев,ама явно беше уморен от пътя и затова. Много му хареса къпането в минералната водичка във ваната и сякаш му поруменяха бузките за тази една седмица.
Честито на всички празнуващи ,именници ,рожденници и българчета!
Започнах и аз да давам пюрета и сокове,взех му  три вида пюренца-Хип,Ганчев и някакво немско,да видим засега давам банан ,круша и морков и сокче от ябълка,доста добре си хапва човека и ги харесва ,явно си е готов за тази храна.
Снощи какво приключение си спретнахме,имамхме годишнина от сватбата и решиме да отидем на ресторант с приятели и малчо,стоя един час ,спа ,кротува  и като видя на тавана една изкуствена лоза като ревна,почна да се върти и сякаш изпадна в паника,не можах да го успокоя половин час,отидохме в колата,яде и чак тогава се освести.Ама  толкова беше жален милия,едни сълзи ,зачервени очи,разхълца се от  плач и така ми стана мъчно ама го преживя и сега си е добре,заспал е от 1 час и е като ангелче.Днес няма да го разхождам да почине детето ,че голям рев ,голямо чудо.
Пуки,дано се оправяш бързо,с теб сме !

# 172
Изобщо не мога да спя с нея на едно легло, а и нали уж не искам да свиква с това. До сега се смяташе, че още нямат определени навици, но от тук нататък ще ги градят. Започна да разбира вече малкото дяволче! Но наистина незнам колко ще издържа! В леглото ми заспива, но пак се буди и мрънка, а аз се схващам цялата, защото и да заспя я пазя и така... Реших да се боря докато мога да я върна в леглото и. Да видим до къде ще ми стигнат силите!

# 173
  • Бургас
Влюбена не си само ти изнервена и аз съм така ,ама се самоуспокоявам Hug

За пюретата ние сме на Ганчев-захар,сол,нишисте-каквото е такова.
Никол ги яде-Адинката е права -всеки според джоба Grinning
Чакам майчинство за 2 мес.,а на една заплата със заеми,наеми и зимни сметки никак не е лесно Simple Smile
Никол яде и скъпите БИО на ХИП и евтинджосните на Ганчев.
Просто аз не мога да издържа на ХИП-ските цени Peace

Радкакака много се радвам че фъстъка е останал доволен от почивката Hug
Добре,че си успяла да го успокоиш снощи и не се е наложило да се приберете Grinning

# 174
  • София
Ама какво става с тия пари от НОИ-и аз не съм получавала нищо от сума време. Tired

Да се оплача - понеже и Влади е от кашлящите, след като тази нощ кашля доста днес го заведох на лекар. Гърдичките са му чисти, но гърлото е много червено. Пие Мукосолван за кашлицата и сега ще капем Коларгол, за да минава през гърлото и да го лекува. Но каза, че ако вдигне Т. ще се наложи да пие АБ! направо не мога да повярвам, че още толкова малък ще пие АБ! Дано не се наложи.

Ох, имах още д апиша, но днес съм и с двете деца вкъщи и лудницата е голяма. До скоро.

# 175
  • София
Е стига де, нали се разбрахме, че съжденията за пюретата са само размисли. Никой не трябва да се обижда. То е ясно, че като няма пари и Ганчев няма да може да си купи човек.
Я по-добре кажете от кога се повдига гръбчето на количката? Имам предвид съвсем малко, колкото ни е шезлонга. Аз май докато не стане истинска пролет предпочитам да лежи в ниското на завет.

Ние бяхме на дълга разходка с Мишето и още една мама с бебок. Добре ни се отрази. Малките мишоци не спаха през цялото време, но много слушаха.

# 176
  • Пловдив
Утре е паричков ден за мен! Пожелавам на всички чакащи пари от НОИ също да е такъв. Превеждат пари само вторник и четвъртък.

Иначе Mylili от петия месец можеш да повдигаш гръбчето.

За пюретата - ние сме само четвърти ден на зеленчуково пюре, картофено и все още го правя аз. Но скоро ще трябва да разнообразявам и аз се чудя какво ще давам. Но иначе пък го яде с такъв кеф това картофено пюре, че ми е драго да го гледам. Днес се разплака, защото забавих следващата лъжица.

# 177
maja, с теб явно заедно сме тръгнали да захранваме.
Хубаво са казали хората, че всяко дете е различно. Моят юнак пък никак, ама никак не го хареса това картофено пюре. Ако очичките му можеха да говорят, щяха да ми кажат - Мамо, това, което се опитваш да ми навреш в устата, е ужасно! Sick
Ще му предлагам още ден-два и ако няма промяна, ще премина към следващото. Мисля да е пюре от морков. Купила съм готови. Колебаех се дали да не приготвя и тях вкъщи, ама дали пък не правя нещо както трябва и затова не ще да яде? То наистина как ли да харесаш пюре, в което има един гол картоф и малко вода. От друга страна, нали бебетата имали по-различен вкус от нашия. Thinking Уф, знаех си аз, че кърмените бебета трудно се захранват, но все се надявах моето да е от изключенията Tired
Аааа, съседът реши да пробива нещо-си точно когато малкият след цял ден мрънкосване заспа #Cussing out Ще полудея!!!

# 178
  • Бургас
Барабинко не мисля че е от значение дали е кърмено и ли на АМ бебчето.
Например Алекс на Златинабер е изключително кърмена,но си хапва пюренцата.
Има разни предпочитания ,но като цяло си ги хапва с кеф Grinning

Майлили не се заяждам - просто уточнявам и моята гледна точка Peace
Нали съм си обяснителна Blush

Мая дано се опаричим всички скоро Grinning

# 179
Шики, сякаш описваш моята хубавица- от 2 дни сме същите, не мога да си позная детето направо. Не заспива вечер изобщо... а 4 месеца подред го правеше по едно и също време +- половин час. Реших, че е крива от ваксините, днес вече няма температура и ще видя как ще е, но определено мисля, че нещо се е променило с нея... и да- може да пищи ужасно силно- направо да ти гръмнат ушите. Добре, че нервите ми са добре изпилени от малкия ни батко,  който ме е научил че всичко е възможно... а и да- сложа ли я на голямата спалня вдига ръце и заспива на секундата- е това вече си е манипулация... защо в своя креват реагира сякаш я колят, дори ако е дълбоко заспала и се събужда незнам. Нощес от 4 до 6 спа в кошницата за кола, защото и в спалнята не искаше и ту се хили ту крещи, абе и аз незнам на кой свят съм вече май  ooooh!.

Майлили, той моя син почти за всичко вървеше 2-4 месеца след другите ноемврийчета, така че и аз много завиждах на всички, включително и сега на тия дето децата им акат в гърне и пият от чаша например  Mr. Green Stop. Гледам да го пробвам и с каквото му е интересно, да го занимавам повече. Понеже в къщи му говорим на български, вън на английски и ептен оплескваме нещата, та гледам да му чета и приказвам много и пак не мога да кажа, че с нещо е дръпнал пред другите ноемврийчета освен с ината си, който винаги е бил забележителен.  Децата са много различни и с големи разлики във времето се проявяват разни качества, та не се шашкайте.

С Данни например, точно на тая възраст на която са сега октомврийчетата, открих, че му е много интересно да му чета една книга с картинки- винаги риткаше с крачета и се протягаше към картинките и четенето ни винаги приключваше на един и същи абзац със звучно изакване от негова страна. Смешното е, че книгата се казваше

Смея да твърдя, че има голяма любов към книгите, които сам си разгръща, откак се научи да си седи на дупето, напоследък се прави и че ги чете на глас...

За пюретата: в близкия магазин продават 6 бурканчета Гербер (за 3та фаза) за $4. Ако са органик са малко по- скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт