Здравословно хранене за децата - 2

  • 109 410
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 530
  • Русе
  • Мнения: 12 214
  Страхотни бонбони Mamagemelar.   Hug Още тази вечер ще ги направя сигурно

# 1 531
  • Мнения: 5 714
И да ви питам колко мляко консумират децата ви. Моето отказва прясно мляко, давам сирене и кърмя 3-4 пъти на ден, но се чудя дали поема достатъчно калций  newsm78
И двамата не консумират мляко, също и производните му. На сина ми не съм давала изобщо до този момент. Кърмя го бих казала все още често. Не се притеснявам.

Нивеа, на двата сайта за суровоядни рецепти има изпитани такива за бонбони. Ако искаш, ще дам линк.

# 1 532
  • Мнения: 1 849
Нещо за украса на новогодишната софра: http://www.funkylunch.com/gallery.htm Радост за детските очи  Simple Smile

# 1 533
  • Мнения: 1 741
Ммм, страхотно звучат суровите сладки!
А пък в последните "играчки" от храна направо се влюбих!
Дъмпер, какво представлява тази кафява сол. Моля, дайте накратко инфо, линк, има ли я в БГ?
Искам отдавна да ви питам едно нещо. Каква мазнина/и ползвате за готвене, по-точно при задушаване, когато се налага? В супи я добавям накрая като изключа котлона - зехтин или друга нерафинирана с повече поли и мононенаситени мастни киселини. При задушаване ползвам мас, тъй като е наситена мазнина и издържа на по-високи Т. Краве масло слагам само за аромат, т.е. пак накрая или пък смесено с друга мазнина (при задушаване на гъби, примерно). От растителните масла зная за сусамено, оризово олио (освен зехтина), които са по-издържливи заради по-високото съдържание в тях на вещества с антиоксидантно действие. От наситените растителни - кокосовото и палмовото, но ми идват малко скъпички. Не говоря за рафинираното дезодорирано палмово олио, което масово се ползва за готвене (пържене) и което си е евтино иначе и което може и да е по-устойчиво на Т, в сравнение с другите растителни мазнини, които са с преобладаващи ненаситени МК, но не ми вдъхва никак доверие откъм процеса на добиване и химиите, използвани при рафинирането му.
Предполагам, че отдавна сте обсъдили тази тема, но аз не зная как точно да открия къде, тъй като темата е доста големичка. Затова простете! Praynig
И в навечерието на Нова година - едно сърдечно пожелание от мен за всички, които ще прочетат: повече здраве за децата, повече смях от децата, повече обичани деца и щастливи майки, които да се грижат за тях! Hug

Последна редакция: чт, 31 дек 2009, 03:21 от desi_sunshine

# 1 534
  • Мнения: 5 714
Деси, кафявата сол всъщност е морска+подправки. Има я в България, на ф-ма Булдара и доколкото разбрах е скъпичка. Мисля, че можеш и ти да си направиш смеската.

http://www.regal.bg/show.php?storyid=682693

Когато искам да сложа мазнина в самото начало на готвенето, ползвам олио от гроздови семки.

# 1 535
  • Мнения: 2 132
Аз ползвам зехтин Помаче. А морска сол купих последния път на Рапунцел - био с малък процент водорасли в нея.

# 1 536
  • Мнения: 1 741
Благодаря на отговорилите.  Hug  Очаквам и други отговори за мазнините!
Вери, имам една подправка от Биозоната - целина, морска сол, сусам и чесън на прах. Мислех да си я забъркам сама, тя си е вкусна, нали е с любимия ми чесън. Mr. Green Само да питам засрамено - не съм сигурна морската сол, понеже е твърдичка, къде да я смеля. Имам един новичък хубавичък уред на Филипс от 3 вида резачки - една за ядки (сухи), втора за меки съставки, но аз по погрешка там смлях сусам и стана идеална каша Simple Smile, и третото е малка кана за пасиране, където се разбиват продуктите съответно с някаква течност. Мощен е уредът, доста по-мощен от кафемелачка и затова си го взех с цел мелене на ядки, че кафемелачката ми издаде багажа като се престарах веднъж със сусама, вярно беше старичка, де. Мисля си, че и с първата, и с втората резачка би трябвало да се получи - да смели морската сол, мисля дори, че може и целината да сложа с нея, а пък сусама нали си пуска мазничко като всяка ядка, най-добре отделно, нали така? 80 лв. струва уреда все пак и затова се чудя, че да не направя някоя глупост да му сдухам моторчето. Нездрава любов изпитвам към уредите си, ще ме извините. Laughing

# 1 537
  • Мнения: 5 714
Морската сол я меля в кафемелачката. В твоя случай, Деси, с първата резачка мисля, че ще стане.

# 1 538
  • варна
  • Мнения: 1 395
 Олио от гроздови семена има в Кауфланд, ако някой се пита къде да го намери.
 Аз задушавам в обикновено олио, когато добавям накрая - зехтин или ленено олио. Маслото не му влияе добре на моя син.
  Мляко той почти не пие, давам му редовно сирене, яйце  и месо , и белтъчни растения - боб, леща, нахут, ядки. Мисля, че може и без мляко да се набавят протеините ,които са нужни.
 Честита нова година  bouquet

# 1 539
  • Мнения: 1 048
Ако ползвам мазнина при готвене(най -вече при печене ) е олио от граоздови семки.
Морска сол купуваме на кристали,май някаква обикновена.Не знам трябва ли да е някаква специална newsm78
Аз си имам мелничка(веднъж си купихме пълна със сол и си я пълня от голям пакет като ми свърши),а мъжа ми си я мели с други подправки на кафемелачка,че той хапва повече сол и трябва да мели половин час Grinning

# 1 540
  • Мнения: 1 751
Какво й е на марката Изи, аз все такива овесени ядки купувах, сега се притесних, че и за бебето взимам, другите гледах пълни с люспички и клечици, няма изчистване  Sad

# 1 541
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Аз ползвам кафява сол Булдара. Съдържа морска сол, лен, коноп, слънчоглед, тиква и кориандър.
Олио от гроздови семки съм виждала в Хит, но не съм купувала досега.

# 1 542
  • Мнения: 7 803
Аз ползвам кафява сол Булдара. Съдържа морска сол, лен, коноп, слънчоглед, тиква и кориандър.
Олио от гроздови семки съм виждала в Хит, но не съм купувала досега.
точно тази сол взех и аз. 5 лева за 500 грама, ще имам за повече от година, та не ми е скъпа

# 1 543
  • Мнения: 1 048
Та в крайна сметка трябва ли да е някаква специална морската сол??

Мамчета дайте някакви идеи къда да празнуваме първия рожден ден на бебо?Много се чудим-искахме да го разделим на 2-на деня с роднини вкъщи,а в събота с приятели на заведение(понеже са много за вкъщи),но не можем да намерим подходящо заведение-или се пуши,или е много малко или нещо друго....вече се взимам в чудо,а ни се иска да сме се подготвили предварително

# 1 544
  • Мнения: 2 132
Та в крайна сметка трябва ли да е някаква специална морската сол??

Мамчета дайте някакви идеи къда да празнуваме първия рожден ден на бебо?Много се чудим-искахме да го разделим на 2-на деня с роднини вкъщи,а в събота с приятели на заведение(понеже са много за вкъщи),но не можем да намерим подходящо заведение-или се пуши,или е много малко или нещо друго....вече се взимам в чудо,а ни се иска да сме се подготвили предварително
Норчи, пускай само в една тема, а не на всякъде Simple Smile Сега ще оспамим всички теми. Аз както написах в другата тема - майките с деца събрах вкъщи, а роднините водих на ресторант на обяд(Даяна срещи пощата). Сядате в района за непушачи и това е.

Общи условия

Активация на акаунт