Здравословно хранене за децата - 2

• 109 415
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 515
Ето ги магазините,но зависи и какво точно търсиш,защото не навсякъде има всичко.:
http://www.bio.bg/index.php?p=116&l=1

# 1 516
Норчи, като ви видях здравословния магазин в центъра на Пловдив, ми падна шапката-всичко ви е на едно място, малко скъпо, но се трае. Тук всичко е по някакви малки магазинчета (изключвам Слънце-Луна и Биомаг, те са специализирани в биото), може би Биозона е по-голям и зареден (http://biozona.eu/), аз не съм ходила там и не знам.
ОП, а как е режимът за ГМО в Чехия? Аз купувам едни царевични бисквити, произведени в Чехия, и малкият много ги обича.За ГМО нищо не пише на тях.
И да ви питам колко мляко консумират децата ви. Моето отказва прясно мляко, давам сирене и кърмя 3-4 пъти на ден, но се чудя дали поема достатъчно калций  newsm78

# 1 517
Норчи, като ви видях здравословния магазин в центъра на Пловдив, ми падна шапката-всичко ви е на едно място, малко скъпо, но се трае. Тук всичко е по някакви малки магазинчета (изключвам Слънце-Луна и Биомаг, те са специализирани в биото), може би Биозона е по-голям и зареден (http://biozona.eu/), аз не съм ходила там и не знам.
ОП, а как е режимът за ГМО в Чехия? Аз купувам едни царевични бисквити, произведени в Чехия, и малкият много ги обича.За ГМО нищо не пише на тях.
И да ви питам колко мляко консумират децата ви. Моето отказва прясно мляко, давам сирене и кърмя 3-4 пъти на ден, но се чудя дали поема достатъчно калций  newsm78
Здравословни имаме няколко-не много големи ,но добре заредени,но био продуктите са много малко.
Значи Слънце-Луна,Биомаг и Биозона всички те са магазини ,нали,а не само онлайн магазини?

# 1 518
Ух, що реших, че питаш за здравословни, не знам  Outta Joint, сори. От биомагазините най-евтин и най-добре зареден ми се струва Биомага.

# 1 519
А да питам те трите наблизо ли са?И също и Мататама?

# 1 520
Има два Биомага-единият в центъра, на площад Журналист, другият в Белите брези ( Дойран 10).
Слънце-Луна също са два, в центъра:
http://www.bioslunceluna.com/shop/about-bioslunceluna
Има и някакъв нов биомагазин Зелена земя, пак сравнително в центъра:
http://zelenazemia.com
Биозона малко встрани ми се вижда.

# 1 521
  • София
Давай тогава сусам, зелени листни зеленчуци, киноа - в тях има достатъчно калций, който да замести млечните. А и кърмене 3-4 пъти на ден е ок според мен, аз кърмя по-малко, но не давам много млечни - сирене и кашкавал не обича, кисело мляко също не яде, остава само прясно, но пък аз не съм му фен и давам на 3-4 дни, не всеки ден.

Някой знае ли американската царевица за пуканки дали е ГМО, вероятно да, но откъде тогава да взема царевица, за да напукам истински пуканки вкъщи, не такива за микровълнова.

# 1 522
  • Пловдив
Царевица за пуканки: от бабите на пазара. Такава, на кочан, за пуканки. И се пукат в по- дълбок тиган или тенджера.

# 1 523
Мерси много.А дали работят в събота?

# 1 524
Аз до скоро не се замислях за царевицата и лещата,подозирах само соята и за това все гледам да пише,че не съдържа ГМО ,ама колко може да им се вярва и на надписите вече не знам.Пък и няма пакетирана соя,леща или царевица,на която да го пише,поне аз не съм виждала.
Сега купувам червена и кафява леща,като избягвам на Изи и понякога царевица на Бондюел и въпреки,че е по-скъпа и се води най-най също никъде не пише че е ГМО фри!

Аз да попитам всички Софиянки,може ли да ми дадете имена и адреси на био магазини в София,че в средата на другия месец имаме път на там и ме се иска да си напазаруваме някои нещица.Да кажете кои  са по-добре заредени с по-добри цени и т.н.
Бондюел бяха пускали документ, че не ползват ГМ. Темата е някъде из готварския форум.

# 1 525
Може да се купува био царевично брашно от биомагазините (имаше 3-4 вида) и от него да правиш кремчета за домашна торта, ако не - взимай от пшеничното нишесте.
Със същото се прави и качамак (полента). На биобрашната си пише, че не са от ГМ продукти (поне на повечето). И биолеща си има.
Норчи, всичките работят в събота, а някои и в неделя до 17 часа. Пише го във сайта им.

# 1 526
, ако не - взимай от пшеничното нишесте.

Аз пък никъде не намирам пшенично. Rolling Eyes В един момент си помислих, че съм се заблудила и не съществува такова. Crazy

# 1 527
Мерси за инфито,дано идем до София,та да поразгледам и да напазарувам.Дано и да се ориентираме и да намерим магазините де,иначе Laughing.Щом Биомага е най-добре зареден и с най-добри цени,ще гледам поне него да намерим.

Я кажете някакви рецепти за домашни бисквити и торта,ама не сурови.

# 1 528
според мен суровите бомбони всички ги харесват Peace -те са многобройни вариации,така че може да се направи плато асорти от бомбони с ядки,сусам,ленено брашно,семена,кокос,сусамово  или кокосово масло,.....

А случайно да ти се намира изпитана рецепта?

# 1 529
Сурови сладки “Сбъдната мечта”
Продукти:
• 100 грама стафиди
• 100 грама орехи
Стафидите и орехите се смилат с кафемелачка. Правят се топчета,
които се овалват в кокос. По желание във всяко топче се слага суров
лешник. Може да се подредят сладките в празна кутия от бонбони. Вкусът
им е невероятен.

снощи ги правих,но им добавих  и намачкано авокадо ,както и пшеничен зародиш  Peace

ето и една рецепта за вегански бонбони трюфели на Anette Martinsen

5 с.л. какао/az ползвам брашно от рожкови/
200 г смлени бадеми или кашу
100 г фруктоза
3 с.л. кленов сироп/мед/
2 с.л. портокалов сок или соево мляко/и с кокосово мляко съм ги правила/
кората на един портокал

всичко това се омесва, като сокът се добавя малко по малко, за да не стане много течно, ако пък е сухо се добавя още една лъжица.
оформят се топчета и се овалват в какао, кокос и т.н.
стават "убиец"  

ето и  клипчето как става работата http://www.youtube.com/watch?v=QUwiSd5UqPE

рецептите са от веганската тема,но съм си ги копнала,така че не знам кои са авторите-извинете ме  Peace  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт