Здравословно хранене за децата - 2

• 109 418
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 500
Статия за ГМО-добре, че са написали марките на продуктите:
http://forthenature.org/news/1242

# 1 501
Здравейте, чета, чета, но все не смея да пиша.
Имам следния въпрос (дано да не е много тъп) Embarassed: В здравословното хранене не се смесват плодове и зеленчуци, авокадото и доматът плод ли са или зеленчук?

# 1 502
Авокадото е неутрално и може да се смесва с всичко Peace
Доматът чисто агрономически е плод,но лично аз го ползвам със зеленчуци Grinning

# 1 503
# 1 504
凤Феникс凰,благодаря Simple Smile

# 1 505
А по колко ядки на ден давате?

# 1 506
Nivea ,моите ядат доста ядки-по 10тина ореха и шепа семки/смесено тиквени и слънчогледови/,рядко ядат друго,защото са на периоди-имахме период на лешниците,имахме и бадемов Mr. Green,но добре че отминаха ,че са по-твърди ядките и трябваше да им ги разполовявам Crazy
Мен не ме притеснява количеството на ядките,защото моите само кусват другата храна-основно се хранят с ядки,семена ,сушени плодове и мляко  Crazy

# 1 507
  • София
10-15 кашу, или същото количество бадеми, 5-6 ореха също може да изяде, давам ги основно следобяд, след плодовете, това й е следобедната закуска.

# 1 508
10-15 кашу, или същото количество бадеми, 5-6 ореха също може да изяде, давам ги основно следобяд, след плодовете, това й е следобедната закуска.

Ииииии много бе Simple Smile аз все по 3-4 давам. Ама вече ги меля че ги намирам цели парченца в акитата.

А какви са тези семена които ядат?

Малко офф, за което се извинявам. Ще правим рожден ден на Лео в детски клуб и ще си носим сами храната. Та чуденката ми е каква храна да занеса? Ако направя домашна торта, каквато ние тук правим другите деца няма да я харесат. Та се чудя какво да сложа на масичките на децата. Какво ще ме посъветвате?

# 1 509
Семената са слънчоглед, тиквено, сусам, лен.
Не знам точно по колко ядки и семена давам на ден, защото тези неща присъстват ежедневно в менюто ни.

За децата сещам се на първо време за плодове: забодени на шишчета или клечки за зъби, направени като букет. За последното, ако искаш мога да изровя линк. Бих заложила на неща finger food. Сандвичи, малки банички, дребни сладки. Домашната торта защо да не я ядат, ако не е сурова. Аз съм забелязала, че по-скоро суровите торти не ги ядат. Става дума за деца, които не са свикнали на тази храна.

# 1 510
според мен суровите бомбони всички ги харесват Peace -те са многобройни вариации,така че може да се направи плато асорти от бомбони с ядки,сусам,ленено брашно,семена,кокос,сусамово  или кокосово масло,.....

# 1 511
Не зная за колко големи деца става въпрос на рождения ден, но ако са бандюги като Настя, трябва да се внимава с остри предмети като шишчета, клечки за зъби. Това вместо запис в полезната ви тема!  Peace
Искам да ви питам с каква сол готвите храната за децата ви. Аз, за нас, слагам морска сол след като сготвя (ако е гъста манджа, разтварям в топла вода и поразбърквам, но като цяло слагам малко, после си "досолявам" с хималайска сол). Често от готвеното за нас храня и нея вече и затова ми е важно да разбера как стоят нещата. Ако ползвате морска сол, каква марка взимате? Аз ползвам стандартната, най-разпространената явно на Бг пазара - някаква внос от Тунис, доста евтина. Какво мислите за нея, ако я знаете? Въобще има ли нещо обезпокоително в морската сол, вредни съставки в някои марки?
И понеже Настя я мори хрема, да ви питам за съвет, макар че тук е тема за храненето, но понеже се замислям дали да не пробвам със солен разтвор (не зная дали ще и се понрави, обаче, солен разтвор в носа и дали ще мога да и слагам често)? С хималайска сол дали става? Или просто да и пръскам Стеримар (натурален препарат за носа с морска вода) по-често? Тя поне от него не се дърпа. За втория си въпрос се извинявам и ако има по-подходяща тема за това, моля да ме насочите!  Praynig

Весело посрещане на Новата година! Здраве, щастие и пак здраве!!!  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 23:28 от desi_sunshine

# 1 512
  • София
Според вас кои са генномодифицираните основни храни в БГ/отглеждани тук?

Правих торта с крем с царевично нишесте и нишестето отпадна, защото пишеше, че е от Румъния, страната с тотално разрешени ГМО.....

В кое сте сигурни, че е ГМО?

Аз подозирам всички модерни сортове царевица , дето я продават по улиците сварена, всички  видове качамак, канадската леща.....

С години не бях  правила качамак по тази причина.

# 1 513
няма ли био полента по магазините? мой соевите продукти бъкат с ГМО
аз сол не ползвам. сега намерих една кафява сол и мисля да я пробвам, ей така от любопитство.

# 1 514
Аз до скоро не се замислях за царевицата и лещата,подозирах само соята и за това все гледам да пише,че не съдържа ГМО ,ама колко може да им се вярва и на надписите вече не знам.Пък и няма пакетирана соя,леща или царевица,на която да го пише,поне аз не съм виждала.
Сега купувам червена и кафява леща,като избягвам на Изи и понякога царевица на Бондюел и въпреки,че е по-скъпа и се води най-най също никъде не пише че е ГМО фри!

Аз да попитам всички Софиянки,може ли да ми дадете имена и адреси на био магазини в София,че в средата на другия месец имаме път на там и ме се иска да си напазаруваме някои нещица.Да кажете кои  са по-добре заредени с по-добри цени и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт