Отговори
# 270
Момичета, привет!

НИе днес толкова много спим, че взех да се притеснявам дали му няма нещо на това дете. ОЩе като го махна от гърдата, то той си я плюй де и вече е заспал. То угодия няма, като реве що реве, като спи, що спи.  Crossing Arms

На мен нещо ми омекнаха гърдите и не знам. Той сучи по 40 мин и след това като изцадя същата гърда повече от 20 мл не мога да изцадя. Какво сега пък значи това?  Crazy Shocked

Оф нещо щях  да питам, ама пусто де!

Даримка, и на нас ни изписа педито същото кремче  Тридерм, но измазах половината на дупето и не помогна. След това го сменихме с  Имазол паста и на 3 -тот мазане дупето ни се оправи.
Айде чао. За запека - само школодаче.
При мен действа сутрин кафенцето и сокче и айде.......

Еми за шоколадчето съм сигурна, че можелАз съм със секцио и в болницата като не отидох до 3 ден по нуждата, док каза на акушерката да ми купи от аптеката, а той знаеше че кърмя.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 21:31 от bibi_iv

# 271
  • Пловдив
bibi_iv ,и мойта е така понякога.Даже не смогвам да я уригна-тя се отпуснала като печен праз и няма сила,която да я събуди.

Но като си реве си реве яко

# 272
  • Стара Загора
Мойта мома и тя трудно се уригва,голям зор  Crazy
Иначе и аз си я гледам абсолютно сама и ми е много добре така,никой не ми се меси  Peace

# 273
Elfita ти ми се губеше, та питах за йркширското териерче  smile3555
За уригването от два - три дена се справяме, като се потупваме по гърба и я полюшквам напред назад  Peace сега се учим да казва - извинете  Joy голямо учене ще падне  Joy
И ние се гледама сами - нямам свекърва от 7год. И с батковците не можа да се намеси в гледането, защото живееше на 70км. от нас. Но като й ходихме на гости беше чудо  ooooh! ooooh! - за ядене, за обличане, за гледане - абе за нищо не  й угодих... Та ви разбирам прекрасно.

# 274
Иначе и аз си я гледам абсолютно сама и ми е много добре така,никой не ми се меси  Peace

Ами то това е проблема при мен-хем сама си гледам децата, хем по цял ден ми наливат акъл и ми дават съвети. Тя за бебето не може да ми помогне, защото кърмя, сменям памперси сама, къпя я сама, като има колики пак я кърмя или й масажирам коремчето, в същото време и с брат й си играя. Баба ми е на 75 години опитва се да помага със синът ми, но не мога да й го оставя за повече от 15 минути, защото покрай нея тотално истерясва, тъй-като знае, че като се тръшне ще получи каквото си иска. Хиляди пъти съм й казвала да не го учи така, ама тя само казва:"не мога да го слушам как реве" и дотук. Затова и ще остане само още 3-4 седмици, просто няма смисъл от повече. Дано не ме побърка дотогава Laughing

# 275
  • Пловдив
betunga ,тук съм,душко  Hug

Чета редовно и по-рядко се включвам

# 276
направо незнам как успявате да пишете.аз хем не съм сама мама е при мен.1 ден в къщи нне ни се отрази много гот.снощи яде в 22 часа до 00.00рев заспа и се събуди в 4.20 яде и рев до 7.00,да допалня че 2 пъти ака през ноща,май е добре.може ли на 5ден да има колики??? newsm78сега пак е в ритъм яде на 3 часа и то обилно ама през деня не е акала.мъчи се милата ама нещо не става.айде СТАРЕЙШИНИ помагайте. Praynig
за раждането не съм сигурна че искам да ви натоварвам с разказа си само ще ви споделя че ми трябват 5 мин да ставам и лягам за сядане и дума не може да става Naughty Naughty Naughtyшев и кройка до безкрай но като погледна детското креватче и вързопчето вътре пак бих изживяла цялата гадост и болките в момента.цунки по муцунки и пак отивам да ви чета.

# 277
Ооооох,най-накрая оставих ревящите гърла в спалнята при таткото,че на него през едното ухо му минава и от другото излиза като реват.Мен яко започва да ме боли главата след 4-5 часов ревлив маратон Tired

Гледам говорите за свекърви...Хм,моята е ЧУДО!!! Ама с най-големите букви..Живее на 5 минути от нас ,има ключ за у нас и идва и си отива когато си поиска ,без предупреждение...Разбирате ли сега колко ми е гот?!? Идва и започва: "Ето,баба дойде и слънчицата са спокойни,нали,бабинце...", нищо,че преди това съм ги успокоявал около 3 часа.После се започва с  разпита : "Къпани ли са?Сменени ли са им памперсите? Нахранени ли са?" и т.н. и аз започвам да се чувствам като най-некадърната майка,нищо че всичко това си го правя когато и както трябва... Започвам да ги храня...дърпа шишето и грабва едното бебе.."айде,баби,сега ще се храним и всииичко ще ди изядем,нали.Ааа,ние много сме послушни,когато баба е тука,нали,слънчицата на баба" и следват типичните муцуни... Започваме да ги къпем,гледа ни с широко отворени очи в ръцете..какво правим,как го правим,пишката НАГОРЕ Naughty задължително /"е как така надолу,бе" /,зехтинче дали сме сложили /нищо че педиатърката каза да си ги мажа със Себамед/,солчица във водичката и т.н.
Най-гадната част е,че няма ден,в който да съм се отпуснала и да си ходя по пижама вкъщи,чорлава,с неизмити очи /ей така,щот ми е кеф/ и да си полегна когато си искам и окгато малките зверчета най-накрая са спрели да реват...Тя просто си отключва вратата и с влизането грабва едното бебе и почва да му говори на някакъв неин си език..Нито пита дали имаме работа,нито се интересува спим ли,секс,кекс и каквото си искате дали правим...Идва / и тя уцелва точно моментите,в които хайванчетата си спят кротко/,сяда на спалнята и ги гледа..по някое време се усеща,че просто в момента няма какво да прави и не е нужна и започва да пита дали случайно не искам да ми изглади прането или да ми изчисти, а всъщност аз това вече съм го направила още от сутринта,когато има мир вкъщи и всички спят.И си седи така някъде към 2-3 часа и съответно спокойните ми часове за сън отиват по дяволите #Cussing out
Естествено коментарите за начина ни на гледане на бебетата са толкова много,че ние вече дори не я слушаме.Дори мъжа ми се дразни от това нейно поведение и вчера като й каза да се обажда преди да идва,защото може да сме на разходка /уж/,тя с най-невинно изражение каза: "е какво толкова,ще се върна и ще дойда по-късно" Дори не се усеща,че не може да идва по всяко време вкъщи и да си влиза,без дори да позвъни преди това...
Абе какво да ви разправям ooooh! Опитахме се да й кажем,че ние си имаме друг подход и начин на гледане и просто не е нужно тя да се меси по всички въпроси.И тя като се намръщи..обърна се и си тръгна обидена.Супер тънкообидна е и нищо не може да й се каже.В противен случай излизаш неблагодарник и аз,естествено,съм в основата на всичко.
Вчера не изкъпахме бебетата,защото си спяха така сладко и хич не ни се искаше да ги будим,защото само ние си знаем колко време минава,докато заспят и двамата..И тя.."ма как?!? не ги ли къпахте в 9ч?!? #Crazy" Полудя.Сакън,все едно кой знае какво се е случило...
Ебаси мамата,направо ми се разкатава фамилията,само като чуя,че входната врата се отключва и й чуя гласа #Cussing out
То има още много за разправяне,ама излишно ще се ядосвам.А не искам.Нали бебетата са си наши..нейни никога няма да бъдат,макар че се опитва да се присламчи колкото се може по-близо...Ние с мъжа ми сме категорични-децата ни няма да бъдат отглеждани от баби,дядовци,стринки и подобни.И никакви лигавения,щото само като ги види и веднага ги грабва на ръце..Спят,не спят..трябва да ги мачка..Аман!!! После стой ти като някакъв шапшал цяла нощ да дундуркаш,щото баба така ги научи...

Другото е,че след като вчера вечерта почовъркахме малко в дупето на Гошко с термометъра,детето се изака,ама оттогава пак нищо..И сега се мъчи,горкото,макар че пак повторихме процедурата + БиоГайа + масаж.Според мен няма запек,защото вчера акото му беше нормално рядко,обаче беше малко по-зеленичко. А доколкото знам за запек акото трябва да излиза сухо,като на барабонки...Иначе Насето си сере като пич,по 5 пъти на ден Mr. Green

Сега сама си се смея на глупостите,които написах.Айде,стига толкова,че вече незнам да се смея ли,да плача ли...

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 22:48 от foxy81

# 278
Честито на новите мами и на новите месечинки! Много здрави и щастливи да сте! Hug

Гал, благодаря за успокоението - забравила съм 100 неща, пък и дъщеря ми беше на смесено хранене и почти непрекъснато беше запечена, така че нямам база за сравнение.

hetera, и при нас е същото - напъване, ръмжи като тигърче, като го гушна се успокоява, освобождава въздухчето и спинка.

TiffanyMichelle, с колко пренасяш? Да не стане доста времето до 8-ми? Казвам го, защото лекарката ми като предложи да предизвикваме раждане аз малко се уплаших и исках да си чакам още, но добре че я послушах - ето, че имало причина, която да задържа бебко да не се смъква надолу и да не започва родилния процес - усуканата пъпна връв. Не казвам, че при теб е същото, но по - добре лекарят да прецени колко може да чакате още. Peace

Дидерончо, радвам се, че сте добре. Специални целувки на моята адашка! Hug   

Ние двамата също сме сами цяла седмица вече. Имам опит от каката, само че този път се щадя повече - като заспи бебчо, лягам и аз. Докато преди се правих на Жана Д`Арк - заспеше ли Мими аз хуквах да чистя, да готвя, да правя какво ли не. Сега го давам по - спокойно, така де - вече съм на възраст. Laughing Та, в общи линии се справяме, само когато Мими си е вкъщи ми е малко трудно или по - скоро мъчно, защото тя се занимава самичка, много помага, много е миличка и ми е жал, че не й обръщам достатъчно внимание. Или пък, ако играя с нея с едната ръка, с другата - кърмя бебето... Crazy
Вече второ денонощие не дохранвам - караме само на собствено производство. Стискайте палци да продължаваме така. Praynig

ПП. Фокси, сменете патрона, мила. Аз бих стреляла на твое място... Laughing

# 279
Гледам говорите за свекърви...Хм,моята е ЧУДО!!! Ама с най-големите букви..Живее на 5 минути от нас ,има ключ за у нас и идва и си отива когато си поиска ,без предупреждение...Разбирате ли сега колко ми е гот?!? Идва и започва: "Ето,баба дойде и слънчицата са спокойни,нали,бабинце...", нищо,че преди това съм ги успокоявал около 3 часа.После се започва с  разпита : "Къпани ли са?Сменени ли са им памперсите? Нахранени ли са?" и т.н. и аз започвам да се чувствам като най-некадърната майка,нищо че всичко това си го правя когато и както трябва... Започвам да ги храня...дърпа шишето и грабва едното бебе.."айде,баби,сега ще се храним и всииичко ще ди изядем,нали.Ааа,ние много сме послушни,когато баба е тука,нали,слънчицата на баба" и следват типичните муцуни...

Ей Фоксуно, не е истина, все е едно си надничала в нас през шпионката бе майна! С тая разлика че моята свекървещица е на има - нема 10  секунди разстояние / много съм се чудела някой път ако й забия един шуят в д- то за колко ли време ще го вземе то ва разстояние  Joy  Одеве пак ми се дофтаса. И бебока реве  в нея, обаче тя го стиска и аз отивам да  си го гушна щото знам как да го успокоя и тя се врътна и вика - Айде баби да сменим памперса да видим дали мама не ни държи наакани и затова да плачкаме! Голем КЕф -  smile3511

Офф мога да изпиша ферман, ама не ми се говори. ТО е въпрос малко на възпитание и тактичност, бе хора. НИ диплома се иска, ни език, просто малко тактичност, ама тя простотията ходи по хората де. Зарекла съм се един ден, дай боже да доживея да стана СВЕКЪРВЕЩИЦА грам да не си тормозя снахичката. АКо мога ще помагаме с дедито, но ако не нема да им пречим на децата.

Айде че на мен пак ми се дигна адреналина. А и моя малкия змей сука от 9 до 10 от едната цица, оригна се, дадох му да дояде изцеденото от преди 2 часа - 30 мл и като ревна за още цица, та му предложих другата порция, щото тя другата пресъхна.

С изненада установих, че 2 цици не ми стигат. Трябва ми и една оборотна за междухраненията да имам. ПРедложения? smile3532

# 280
  • Пловдив
Момичета,какви са тези свекърви ?  Shocked Представям си какъв ужас изживявате.Трябва да сложите ясни граници-това е вашето семейство.Знам,че с някой екземпляри е трудно  Confused

# 281
  • София
Леле Фокси и Биби направо ужас!!!Аз нямаше да издържа и досега щях да съм направила забележка и да се изпокараме.
Ама как може,тия жени са ужасни,не си мълчете!!!!!!!!!!

# 282
Леле Фокси ooooh! това моето нищо не е в сравнение с твоята одисея. Оф милата, какво търпиш... така или иначе свекито идва, експлоатирай я малко Laughing щом си предлага услугите да чисти и да глади, възползвай се Laughing поне аз бих Wink ама това е защото на мене няма кой да ми помогне за домакинската работа Joy най-редовно с едната ръка държа бебка и кърмя, с другата готвя или пускам пералня...

# 283
Хелоу, да не си помислите, че спим!  Shocked

# 284
Биби,явно е от времето в Пловдив Joy Joy Joy JoyИ аз не спя,спя де,но с помпата в ръка!Ужас,събудих се с такива болки в гърдите,че направо ще се пръснят по шевовете #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт