Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 279
  • 368
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 1 271
Честит Имен ден на всички, които празнуват днес!

Ето и от мен една тортичка за днешния празник, много именници много нещо!  Grinning



# 241
  • Мнения: 310
Вече ми е неудобно да пиша, ама ще споделя и втория си провал за днес.Правих фондана по рецептата на Наталина (отказах се да правя пак Руската мастика) и пак не се получи.Малко по-добре е от мастиката, НО тестото изобщо не е гладко, както трябва да бъде.Пудрата захар не се разтваря (дано това е правилната дума) и като гледам по клипчетата какво е гладко и хубаво тестото (като за пица) и ми иде да се разплача.Спирам дотук, няма да пиша вече, че днеска го обърнах на чат.Благодаря за съветите все пак, ама явно не ме бива в тортоправенето  smile3518

# 242
  • Мнения: 592
Благодаря ви моми4ета за съветите, благодаря а Ван444ето и на рая_рая за бързите отговори.
Тортата наистина се стегна и то още таз ве4ер, но понеже утре ще я украсявам я оставих за тази нощ в ринга.
Рая, изпекох 3 блата фи 28, а съм могла пове4е, псросто трябва да се слага по малко - едва да покрие дъното.
Заквасената сметане не бе от най-стегнатите , беше 10 %, а има и дуги, ама пусто нали на тази пишеше "заквасена", а останалите са хиляда други имена и видове.
Ван444е , аз знам, 4е сметана се бие във висок съд и така удвоява и утроява обема си, но доколкото знам трябва да е студена, дори и когато е студена тя е по-гъста, а като е топла е съвсем те4на. Ама ти явно я омагъосваш   newsm78 . При теб нямя нещо да не е станало. А виж тези правила не ги спазих за заквасената сметана  Thinking И оделно от това я разбих с кристална захар - грещка номер 2.

Още не съм измислила с какво ще я украся тортата, а камо ли да имам нещо гортово... Embarassed нищо ни идея ни потготовка  Embarassed Embarassed

# 243
  • Мнения: 634
Марея Илва ,сметановата торта е много готина и съразмерна,а мартеничките са като истински Hug
Стаси ,парчето е вного апетитно.  bouquet
Ветина33,добре си аранжирала тортата и парчето изглежда вкусно Hug.
Добито жребецът ти е фантастичен и много актуален за празника.  chef
Ванче ,видеото ти е от полза и аз така смесвам тестата.Напоследък смесвам руска мастика2 с шоколадов фондан.Много ми харесва и за работа и на вкус.Та тук да кажа на Бобсито ,че може би е трябвало към ронливото тесто да прибави малко глицирин и водичка и да го доомеси.
Силрай, понито е много нежно Hug
Показвам и аз две торти покрити с шоколадов фондан,но направих една грешка.Тъй като нямах време да престоява тортата в хладилника да стегне масленият крем преди да я покрия ,аз я пъхнах във фризера.Разточих си шоколадовият фондан и извадих доста охладената торта и когато поставих чаршафа отгоре моментално стегна тестото.Едвам я завих ,не можеше да се заглажда ,абе ужас та затова на кръглата сложих тази бяла лента отсрани та замаскирах покритието.Така е като човек бърза.Дано и вие да не правите моите грешки.Така съм правила ,когато покривам със захарно тесто ,но с шоколадовот не ми дойде и на ум ,че ще стегна веднага.

# 244
  • Мнения: 1 610
Албенче, не си личи никакъв дефект. Прекрасни галии...
Доби, много красив е станал.Не каза къде е проблема според теб?
Силрай, Как е рисувано?Изобщо някой рисува ли на прозрачна чиния и лампа отдолу?
Бобси, не се отказвай, сложи си пудрата захар в кафемелачка и на най-ситно я смели още един път.Майка ми навремето си правеше от кристална супер ситна, че иначе й се пресичаше масления крем. И пробвай пак. Гледам и разсъждавам, не съм правила нито руска мастика, нито фондан наталина, но след като и двете ти се прецакват проблема е или в глюкозата/ е нямам идея каквъ би могъл да е глюкозния проблем  newsm78 / или в пудрата захар/ това вече го казахме/ или в желатина -  да не би желатина да ти е смотан?
Аз един желатин го хвърлих след като не ми хвана един лек летен сладкиш/ желирана сметана, портокали и портокалово бисквитено тесто/. Желатин ползвам само на Йоткер.
И понеже продължавам да разсъждавам.Ванче,теб да питам като баш експериментатор -при глюкозата - там не е ли принципа "малко повече не помага много, но не вреди"? Или се лъжа?
Апропо ,Ванче - Ти месиш добре понеже имаш голяма сила в дланите, аз меся с бицепс и трицепс , а не със длан  Wink И пак нямам мускулна треска. Евала, че си правиш труда да показваш клипчета.
Рая, нико_лета е в Де,
Експерименти
 Никииии, пиша ти тук, за да видят и другите,Надявам се да не откривам топлата вода! Аз когато правя крем, при разбиване на сметана и кварк / това ли е заквасена сметана? / слагам Гуаркернмеел,още познат като гуаран или Е412 .Моля, говорещите други езици да си го видят на съответния език,че този линк на български е смешен.Снимка. Това е сгъстител и всичко на млечна основа разбива с голяма сила.Често мляко разбива на пяна. слага се малко / половин чаена лъжичка/, понеже голямо количество отключва газови реакции. същото ползвам в четвърт чаена лъжица за разбиване на яйца при разни теста/ например пандишпан/ . гуаран не е устойчив на нагряване, но за целта на разбиването е много успешен. тоест без бакпулвер после не става, но много помага за постигане на добра консистенция на тестото.
Веси1 , забравих да кажа...ако искаш да моделираш и ти трябва малко по-твърдо тесто, можеш да стопиш няколко гумени мечетав микровълновата,изливаш в малко пудра захар , месиш докато добие форма/май ванчето го беше описала подробно/ Омеси го / докато е топло,/ с  една малка част от твоя марципан и виж дали няма да е малко по-устойчиво тесто. Внимание става бързо твърдо после.  Едни непоказани рози от кръгчета правих така. Станах устойчиви, но много грозни, затова нямам и снимки.  Embarassed
Направи Тестото на Нелка. Супер стана. Малко го подобрих с капки бадемова есенция, и с половин лъжица GelierZucker. Това е желатинова захар/ при нас се използва за смесване с плодове и с пасатор се прави пресен конфитюр/ Стана меко тесто, точи се тънко, меси се лесно.превъзходно. Горната част на циците е от това тесто

Пускам ви две учебни торти, исках да тренирам Барби, уау, не ми се отдаде, стана на две торти.,
Едната - Цици-  - зелено старо захарно тесто употребих , малко се прецака, напука, накъдри,не стигна,,,абе кофти ...не са много за показване,жесток целулит, но като за първи цици.... На живо не се вижда обаче такъв целулит , както на снимките,сега останах в шок Shocked Целия албум > http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350378
На другата -Сметанова си тренирах шприца ooooh! .  Там съм още по-зле .  Laughing Сантиментална стойност има обаче, Направих я, както мама ги правеше едно време.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 00:28 от rien

# 245
  • София
  • Мнения: 413
Е надявам се за другия Тодоров ден, и аз да мога да измайсторя такива хубави кончета като вашите. А сега ето моя опит за тематична торта за първия имен ден на синчето ми. Аз съм доволна от резултата, при положение че това е втората торта в живота ми. Rolling Eyes





А сега да разкажа и за премеждияата ми покарй направата. Значи ходих за боички до Кадемлия 6, купих течнин 5 бр за 20лв(очевидно, не от най-добрите). Купих и една кофичка(1,300кг) КРЕМ КАКАО и накрайник за тревичката и гривата -всичко по съвет на собстевничката на магазина. Така...тя ми предложи да направя покритието с маслен крем, или към този крем какао да прибавя масло. Да ама неее..крема какао първи опит -стана като дъвка, втори опит-като гума.  Отказах се и третия опите беше като към крема прибавих разтопено масло, а не както при първите опити той на водна баня и към него масло. Но така или иначе не стана като при първия замисъл да е на звездички от маслен крем.-трябват ми накрайници и пош, а не този аматьорски шприц кйто си купих от Кауфланд.
Мислех за утре да правя торта ато кошниците с цветя които гледах преди време, но няма да имам време. Може би за другата седмица. Първо да си купя ...как да кажа...стартов пакет, може би като този
Някакви идеи от къде? Пак ли Кадемлия?

# 246
  • Мнения: 1 329
Силрай, страхотно творение! Предлополагам е трансфер?
Албенче, тортите са много красиви, не си личат никави дефекти. Важното е, че празнуващите ще се зарадват
Риен, ама тия цици що си ги закрила newsm78 Давай нещо по -секси като за празника
little_sweet_didka™ тортата ти е много хубава, незнам къде е пролема с покритието. Според мен би било добре да има и един надпис някъде за ИД.

Аз за първи път правих каквото и да е, пробвах като за начинаещи с марципан Варна да си направя само фигурки. Доста смешни станаха милите, ама като за първи път биват.
Въпрос
Винали ги става много меко тесто с Варната или нещо съм сгафила?
Черният цвят как се постига без боя, има ли някакъв трик.
Класическият фондан сигурно е по-удачен да моделиране, тоя марципан много лигав ми се стори пък и не е толгова гладък и бял. newsm78


Решила съм до ходя тия до магазина на Кадемлия да видя за бои, ама засега толкова:


Тоя Мечо Пух много мускулест се получи, смешен е ама толкова можах Blush

Очите на пилето ги рисувах с маркер за CD-та, друго няах под ръка


Това животно на нищо не го прилича, нещо между буболечка и пчела, но не точно  hahaha


Казвайте си моля забележките  chef

# 247
  • Мнения: 3 861
Сладурки, след като вече имам комп да си покажа последните 2 тортички. Grinning



Тази е за погачатата на Анна  Heart Eyes
вътре е еклерова с крем брюле

а тази забърках от остатъчни продукти за 1-ви март
блата на Пепи с шоколадов крем, карамелен сироп и сметана


снимката е доста лоша. Имах проблем и с направата и защото ми се разтегли поша и започнаха да изпадат накрайниците и стана една мацаница, накрая довършвах с пръсти и за пореден път се убедих, че със сметана не умея да боравя, а на всичкото отгоре и не ми стигна...

# 248
  • Мнения: 1 122
Силрай понито е много сладко! Рисува ли го или е трансфер?

little_sweet_didka™ като за втора торта - перфектна е!

Дарилка
2 пъти съм правила марципан Варна със средна твърдост, не чак толкова меко. Твоите фигурки на мен ми харесват, само пчелата не ми харесва. Аз докато не се снабдих със сладкарски маркери рисувах върху фигурките с обикновен фулмастер, като после не давах да се яде фигурката.

доня КОПРИВА и двете торти са много сладки, нищо че си имала проблем с Пижо и Пенда и така ми харесват.

# 249
  • Мнения: 1 541
С голяма радост си показвам творението от тази вечер, което планувах по темата за кошници с цветя. За пръв път правих торта с маслен крем и въпреки силната ми страст по тортите с моделиращи маси, мога да кажа, че тази ми беше най- приятно от всички до сега да я правя, а при рязането й ми се ревеше  Whistling Снимки в албумчето има много от нея. Ето я и самата кошница Розите съм си ги правила по фантазия и без никаква техника- не ми се смейте, че са цветя-мутанти   Blush

Дарилка, много са ти хубави моделчетата! Аз още не се престрашавам за тези подвизи.

Поздравления за прекрасните кончета, а и други, на всички  Hug



# 250
  • Мнения: 1 965
Спам..... НЕспам.... Не мога да се въздържа просто:
Подарявам Ви по една усмивка за днешния празник!!! /дай Боже всекиму по един такъв мъж/

# 251
  • Мнения: X
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , МОМИЧЕТА!!! ДА СТЕ УСМИХНАТИ КАТО ДНЕШНИЯ ДЕН,ВСЕ ТАКА ПОЗИТИВНИ!!!
МНОГО КЪСМЕТ И ЛЮБОВ !!!
 

 доня КОПРИВА , много сладки тортички!
Дарилка , като за първи фигурки са доста добри!
little_sweet_didka™ , много реалистична глава!И това само от втори опит?!   Peace 
Албена ,много шоколадово,много изкусително!
silrai ,понито е разкошно!Трансфер ли е или рисувано?
*MILADY*, кошницата ти е разкошна,и плодовете и цветята...Добре си въртяла шприца!

Мойта торта по-късно ,че фотото нещо се бъзика...   

# 252
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449

Момичета недейте остарява бъдете като липовия цвят Макар че в юли прецъфтява години пази своя аромат ЧЕСТИТ ПРАЗНИК  bouquet

# 253
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Честит празник днес мили дами, с една Шоколадова постна торта от мен, по тази рецепта    Hug  bouquet

 

# 254
  • Мнения: 411
много са ви хубави торти4ките.аз пък за 1ви път Ще съм на празника без сладкиШ да няма  с какво да си по4ерпя дому4адието.направих си онзи ден сладко от ягоди специално за една Шоколадова торта,но внезапно ми смениха работното време и от тук(работното място) си покрадвам от ваШите,но о4и пълни ръце празни.

4ЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИ4КИ МАЙКИ

Общи условия

Активация на акаунт