Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 270
  • 368
  •   1
Отговори
# 270
Честит празник на всички ви!   bouquet

Благодаря за отзивите за моята торта-Не е трансфер-акто Ванчето не пече блатове, така и аз никога не правя трансфер-само рисуване  Wink

# 271
Сърдечно благодаря на всички, които харесаха кошницата  Blush   bouquet  Hug Положителните думи от виртуози като вас са повече от награда за мен  Heart Eyes

Албенка, ще си запиша похвалата ти някъде, за да ми дава сила в новите опити  Heart Eyes

ai-ai , краси.мира, много красиви торти! Кончето на краси.мира е като живо направо  Peace

jenik, цветята ти са направо като истински  Crazy Как ги направи?  Praynig

# 272
така и аз никога не правя трансфер-само рисуване  Wink
Силрай, много точна ръка имаш, поздравления!

# 273
  • София
вътре е Red Velvet Cake с крем Баунти[/size]

Моля те обясни какво е това и от къде, че направо се удавих в лиги тука! Страхотни са и двете торти, ама искам да направя тази че сега място не мога да си намеря от лакомия!!!

Вече забравих на кой съм похвалила тортата и на кой не, но да кажа ОБЩО всички са без грешка! Страхотни! А пък за кончето думи нямам! Не вицдам място за забележки!

За тревичката някой беше питал, да с този накрайник 234 от снимката на Дарилка.

А пък понеже никой не ми отговори, та аз пак да подосаждам:
Предложения от къде мога да си купя.....нещо като "стартов пакет" ли незнам как да го нарека...нещо като това Пак ли от Кадемлия?

# 274
В НИКАКЪВ слуяай НЕ купувайте ТАКАВА пудра захар. Незнам каква е тази "специална технология" която са написали на опаковката, но има вкус на брашно, а не на пудра захар.

Дидке, аз от както се занимавам с тортоправене залагам на тази пудра захар. Никога не е имала вкус на брашно и не ми е прецаквала нищо конкретно ... Защо при тебе се е получио така не ми е ясно  newsm78  Може да е била стара или знам ли...

А за питането ти за основният комплект - Ако не искаш да си поръчваш онлайн от чужбина, ДА пак трябва да отидеш до Кадемлия!

# 275
Честит празник, момичета!
Тези два дни видях толкова много хубави торти, че ако започна да изброявам със сигурност ще пропусна някой.Затова ще кажа браво на всички, справили сте се страхотно.И аз исках да направя една торта вчера, но тези захарни теста ми се опъваха до последно.Та така днеска имам торта (тортата с рула на Лео) , но без никаква украса.Проблема или е бил в МЕН или в пудрата захар  smile3516
vesy1, raya_рая, van444eto, violetblue, Албена, rien   благодаря ви, че обърнахте внимание на зовът ми за помощ и ми дадохте съвети    bouquet  въпреки че не успях да спася тестата и заминаха на боклука
rien и аз използвам желатина на Йоткер, явно не е бил в него проблема.
Вчера бях на ръба да се откажа от тортоправенето, но след като пролях няколко сълзи smile3518  ми мина.Така че утре се захващам отново, само че ще пробвам с друга пудра захар.

# 276
краси.мира, ai-ai ,jenik , поздравления и от мен за чудесните торитички.
Вчера в Ст.Загора отвориха нов магазин Аико. Успях да си намеря ето това:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=160835&pid=10953705  и следващите снимки. Естествено ще го използвам за цветя Mr. Green Тази джидавка е част от един салфетник на стойност 4,90 лв:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10953703
Топчето е не е голямо около 1,5 см, но на мен ще ми върши работа.
Ох ... много се зарадвах като го намерих  Joy, а пък и вече се похвалих..

момичета, гледали ли сте този сайт? Случайно попаднах на него в една друга тема. Който се интересува:
http://radistambolov.eu/cmgallery/index.php?cat=3

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 20:37 от kony

# 277
Кики Ники,на въпросът ти за трева от моделираща маса,ще ти кажа аз я правя ,като прекарвам тесто през сито и като ми хареса дължината я рязвам с нож.Малко е трудно ,но ефектно .Можеш да направиш и по друг начин ,като поставиш парче тесто в инструмент за чесън и натискаш и излизат фитилчета и пак резваш с нож.
Поздравления на всички ви за красивите торти.Всички са страхотни  bouquet

# 278
  • София
violetblue странно наистина...сега погледнах срока на годност, но така е замацано, че нищо не се чете... Пак благодаря за отговора.  Hug  bouquet Ще отида до Кадемлия, защото ми се иска да направя една осмомартенска с цветя за дру
kony Гаврош правят страхотни торти на вкус и на вид. Моята сватбена беше от тях. ТОВА е тя. И ТУК пак. 2007-ма година се омъжих и това беше едниственото място, на което се съгласиха да ми направят мини тортички(отделни парчета) за всеки гост...общо 150бр Laughing . Имах забележки към тортата, защото хич не приличаха цветята на тези от снимката която занесах. А тя беше такава Моята сватбена торта мечта...но за съжаление не я получих..... Sad...исках същите цветя но в червената гама.....уви! Моье би някоя от вас ще ми направи такава за годишнината. Който мисли че ще се справи и му се занимава-веднага поръчвам, на каквато и да е цена!  Hug

# 279
Кики Ники,на въпросът ти за трева от моделираща маса,ще ти кажа аз я правя ,като прекарвам тесто през сито и като ми хареса дължината я рязвам с нож.Малко е трудно ,но ефектно .Можеш да направиш и по друг начин ,като поставиш парче тесто в инструмент за чесън и натискаш и излизат фитилчета и пак резваш с нож.

Страхотна идея! Още сега ще пробвам дали ще стане Peace Много благодаря! Аз пробвах да прекарам през спринцовка Embarassed става, ама трябва ужасно много сила...

Още едно въпросче- опитах да оцветя с боичките тип от Метро малко от готовата моделираща маса и започна да лепне. На някой случвало ли му се е?

Опитах се да постигна черен цвят смесвайки синьо, зелено и червено. Получи се много тъмно кафяво. Явно за чисто черно трябва да се купи боичка...на Кадемлия е 15лв Shocked всички други ги има по 3,50, а червена- по 6.

Различни нюанси на кафявото пък получих смесвайки шоколадово тесто с ГММ в различни съотношения.

Експериментирането тече с пълна сила Mr. Green

# 280
little_sweet_didka™ , сватбената ти торта е била много ефектна с тези малки тортички. Би ли споделила какво представляваха тези тортички вътре, а и самата торта Praynig
този линк ми иска парола:
http://forum.svatbata.bg/index.php?PHPSESSID=14205f42dce6a2a3345 … =creategalaccount

# 281
  • София
Най-сетне успях да кача снимките на моята почерпка за днешния празник!!! Затова и сега ви го честитя, не исках да съм "с празни ръце", като не очаквах да е в последните минути на деня:))) Да ви е сладко!

още
парче

Шоколадово руло с варен портокалов крем,
заливка от бял кувертюр (потъмнен с малко черен шоколад),
декорация с маслен крем (адски добре стана, разбито масло с разтопен бял кувертюр).
Розата - гъмпейст+фондан Нелка (50:50)

# 282
Кики,аз отцветявам със суха боя капвам мъничко водичка и слагам малко нишесте,царевично и омесвам.Ако сложиш течна боя ще развалиш тестото.За да получеш черно ,вече си го направила кафяво сложи ощи малко синьо е ще стане черно.Аз също смесвам синьо,жълто и червено и после коригирам с различни цветове,докато сеполучи черно.

# 283
  • София
Кони ето това е моята мечтана сватбена торта.

Както виждаш, няма много общо с това което получих.... ooooh!  Иначе мини тортичките бяха като самата торта-шоколадова със смокини. Показаха ми различни форми в които могат да ги изработят-кръгли, квадратни, елипса, мисля че моите бяха форма "капка". И всяка е обвита с фондан, отгоре са нашите инициали моят- Диана и неговият Ангел. Доста тематично за сватба се получи "ДА"  Laughing А когато отидах да поръчвам ми дадоха по едно парче от всички видове които имат като вкусове, за да пробваме с мъжът ми и да изберем. Спршхме се на воколадова със смокини, макар всичките да бшха страхотн на вкус. И до ден днешен има гости които си спомнят тортата ни като вкуси след това като ефект.

# 284

Бъдете много глезени и обичани,мили момичета и не само на този ден!Весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт