Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 307
  • 368
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 560
Благодаря ви много на всички за съветите.прибрала съм го в хладилника.утре ще видим какво е положението

# 196
  • Мнения: 310
Останах с впечатлението, че някои захарни теста могат да се използват веднага, а други трябва да престоят в хладилника.Вярно ли съм разбрала  newsm78 или се оставят в хладилника, само ако лепнат?
И ако може някой да ми каже за Руската мастика 2, желатина (1 1/2 ч.л.) е пакетче и половина, нали?

# 197
  • Мнения: 1 271
Eeeee, Марадона, абе ти, че си с нестандартно мислене-да, ама чак пък толкова...  Joy
Много добра изработка си спретал!Я кажи в атрибута има ли нещо, че така да стърчи  Laughing

# 198
  • Мнения: 1 491
Бобсито играла съм си го да го меря - 1 1/2 ч.л. си е едно пакетче от желатина  Peace
За захарните теста ... ами да ти кажа, аз обикновенно толкова бързам, щото всичко ми е в последният момент, и май само шоколадовото тесто съм го чакала в хладилника. Всичко останало влиза веднага под ножа .... Така де под точилката  hahaha

Марадона утепа ме бе човек .............

# 199
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, по въпроса за 1-я пост искам мнението на всички ви - относно списъка с

"Линкове към най-често правените торти:

Торта Трюфел

Алказар

Наполеон 1

Наполеон 2

Торта Рафаело

Торта Татяна - Блатовете НЕ се сиропират!!!

Шоколадова торта с рула на ЛЕО

Торта Медовик

Торта Шварцвалд -  Тането
"

Размислих се, че към настоящия момент 2,3,4 не са съвсем за тоя списък, но пък... знае ли се какво ще стане по-натам, затова предлагам да приемем идеята на Ван44ето да заменим списъка с линк към Библиотеката и също - да го обогатим с още линкове - Гараша на Иринка, Династията, Калифорнийската Златна треска напр. и други, изпитани и харесвани от нас торти. Какво ще кажете?

# 200
  • Мнения: 310
violetblue пакетче от 10гр, нали?  Rolling Eyes
Rumya  съгласна съм с тебе относно това, че торта Наполеон не е за този списък, а дали списъкът ще е на първата страница или в библиотеката за мен няма голямо значение  Peace

ПП: Пепи, а лъжичките равни ли трябва да са или с връхче, страх ме е да не оплескам нещо, точно за това питах дали е едно пакетче.Дано да видиш въпроса, да не се налага да пиша друг пост (да не пълня темата)

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 21:19 от Бобсито

# 201
  • Мнения: 124
Благодаря на всички за милите думи    bouquet , Бъни, спиралите са само от сметана, правени са с обикновен звездовиден накрайник. Правиш първото кръгче, после със следващото застъпваш първото без да прекъсваш линията от сметана,и  всяко следващо е малко по-голямо от предишното.

# 202
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
violetblue пакетче от 10гр, нали?  Rolling Eyes

Не разчитай на големината на пакетчетата, карай си както е по рецептата ан чаени лъжички.

# 203
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравейте дами!

Влизам набързо - тези дни бях без Интернет, утре сме на гости, а в неделя съм на работа - въобще доста ми е натоварено тези дни. Току що довърших една тортичка (пак за същата колежка като миналия път - хванах си беля, че им показах тортите си....) но е наистина много семпла и няма смисъл да я показвам.

Руми, в Бибиотеката са  отдавна прибавени тези рецепти ( с изключение на Златната треска). Peace

# 204
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
ето я и моята ДИНАСТИЯ-моите се облизват около нея но съм я нарочила за 8ми така че трябва да поизчакат доволна съм от резултата сега очаквам да видя и вкуса Peace

# 205
  • Мнения: 388
Гледам и се дивя на тортите които сте показали - страхотни са Simple Smile

Две торти ми спряха дъха- на буболинка(не мога да повярвам че това е рисувано на ръка)  newsm74... и на Марадона (съжалявам, но ми се струва малко извратено)  Sick

Исках да попитам по-знаещите - наскоро ми попадна една торта (ще кажеш че падат от небето тези торти  hahaha ), която изглеждаше като покрита с фондан, но пък беше едно такова меко... и много тънко... и под покритието имаше масен крем... възможно ли е да е било маслен крем покрит с някаква специална боя? Нали фондана седи твърд по принцип?   newsm78

# 206
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
За Библиотеката си мисля че е добре да се пусне една работна тема и там да се коментират предложения и варианти та да не товарим тази тема и с това. Пък в началото на темата да сложим линка.

# 207
  • Мнения: 1 369
 Искам да ви попитам за тези боички от Метро, които са от снимката на Ванчето- къде точно в Метро да ги търся... ходим по 2 пъти месечно и до сега не съм ги виждала.
 Наталина, показвай, показвй! Винаги ми е приятно да гледам твоите тортички  chef

 

# 208
  • Поморие
  • Мнения: 86
Добро утро! Hug
Честит празник на всички именници!
Преди малко снимах тортичката,в действителност изглежда по добре.На снимката изпъкват всички дефекти....добре че на живо не се виждат Joy

# 209
  • Мнения: X
Боже, dobbito2 , страхотна е!!!    Peace   За какви несъвършенства говориш...Идеална е!

Понеже и аз правя торта за днешния празник и изгледах доста торти,вече съжалявам,че не направих нещо подобно...но,каквото,това е.Като я довърша ,ще я видите. 

betina33 , много вкусна торта!!!С удоволствие да й се насладите утре. 

_Пепи_ , а ферарито е...май ще го ползвам за мостра през май месец!

А за тортата на буболинката нямам думи,като малко произведение на изкуството!

Maria Ilva ,а твоите торти са разкошни,особено сметановата...толкова прави спирали...! 

KikiNiki , в пловдивското Метро са до сладкарските посправки-канели,бакпурвери и прочие,на по-горните рафтове.   

Общи условия

Активация на акаунт