Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 309
  • 368
  •   1
Отговори
# 180
  • ВАРНА морето сините вълни
благодаря за бързите отговори и аз така предположих и затова я направих сега но е за 8ми -стана без проблеми следвах дословно рецептичката сега събира студ в хладилника-много съм доволна-мерси на всички за безценните съвети-като я разрежем ще я снимам Laughing

# 181
Здравейте, сладкишчета  Hug

Много пъти съм черпил вдъхновение от вашата тема, но чак сега си позволявам да споделя с вас едно по-нестандартно мое изпълнение. Ето го.

Верно, че не става да боднеш няколко свещички за ЧРД на любимият малък посерко, но пък е идеална приемрно за годишнина или втори мандат на депутат.

# 182
 Peace

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 18:40 от raya_рая

# 183
ИЗтрих го, да.

# 184
Мога само да кажа.....Какво ли не прави въображението и фантазията!!!!! От друга страна 6то пък не, 6том се правят торти с други подобни атрибути......просто не е особено естети4но 4естно казано, според мен!!!
А кой ли 6те си хапне пар4енце!!! Mr. Green

# 185
  • Поморие
Здравейте!
Реших да направя на съпруга ми торта по случай утрешния Тодоров ден.Захванах се с доста сложена за мен задача-глава на кон Crazy
Направих тортата,оформих ,доколкото можах Laughing ,реших да направя шоколадово покритие ,правила съм го няколко пъти и не съм имала проблем,но този път незнам защо стана ужасно лепкаво ,сложих доста пудра захар ,но ефект почти няма .Какво мога още да направя ,за да се получи или да го мятам към коша  Sad

Марадона,това ядохте ли го после? Joy Sick

# 186
Момичета помагайте! Praynig
 Искам да оцветя чаршаф за торта в розово-цикламено
Имам  боичките от Метро ( ето снимка на Ванчето http://van444eto.multiply.com/photos/album/3/3#74 )
Покритието ми е снежно бяло, като му слагам само червеното ще се получи ли наситено розово?

Hug

# 187
jenik, виждам 4е никой не ти е отговорил о6те, а сигурно бърза6, та затова 6те си позволя да ти дам съвет: откъсни си малко пар4енце от покритието и експериментирай , тоест добавяй 4ервено, докато ти хареса на цвят! това като един вид упражнение, за да си сигурна какво 6те се полу4и! Зависи от боите, 4ерженото може и да е розово, колкото и много боя да слага6, така 4е пробвай първо!

А за 6околадовото тесто, за съжаление не мога да помогна!

# 188
jenik какъв е чаршафа? Добавяй по малко червено, до получаване на желаният цвят, като измесваш хубаво. Със шоколадовото тесто ще ти е малко по-трудно, но не невъзможно. Успех  Peace

# 189
С за още малко помощ за марципан Варна.
Сложих както ми казахте още пудра захар.Това помогна, че не е вече толкова течно.Но страшно много лепне.А не мога да слагам повече пудла захар защото и без това срожих дота до сега.
Сега какво да го правя да не лепне

# 190
  • Поморие
Туку що изкарах тестото от хладилника/постоя си 4-5 часа Crazy/Уж се е стегнало ,ще започна да покривам да видим как ще стане .Ако се получи ще ви я покажа после  Party
При марципан Варна ми се е получавало рядко тестото,ако пудрата захар не е добре пресята.....при мен се оправя с още пудра захар и като си постои доста в хладилника. Peace

# 191
И от тук можеш да го изтриеш.  Mr. Green Голяма безвкусица.  Sick

Веси, на мен ми казаха, че освен със захар може да се меси с фино нишесте. Аз бих слагала захар докато спре да лепне.

доби, какво си му слагала на шоколада. Моето не беше еднородно с няколко лъжици "захаренно глюкозен сироп" и му тикнах още няколко лъжици докато взе да се отлепя. Пробвай със увеличение на сухите  съставки от рецептата, преди да го хвърлиш. И да каза, аз съм правила шокофондан 2 пъти успешно, не съм експерт по проблемите.
Не разбирам защо не искате още пудра захар да сложите. На мен като ми лепне "ръгам" пудра захар и всичко се оправя.

# 192
Веси остави ли го да постои в хладилника . Ванчето която работи и с Варна е казвала да се сложи в хладилника ( да пренощува) и след това вече ако е лепкаво малко нишесте. Ако прекалиш с пудрата после ще стане ронливо ( като стегне в хладилника) .

# 193
Благодаря ви за отговорите  bouquet
Захарно тесто ми е покритието, готово е. Ще тренирам до утре и ще докладвам Peace

# 194
  • Поморие
Готова съм! Laughing Много трудно стана ,лепнеше и се късаше,но успях! Crazy Много съм доволна от себе си ,утре ,ако имам време ще кача снимка да го видите жребеца Laughing
Мисля ,че проблемите с покритието ми идват от шоколада  newsm78 Кувертюра от Метро ми свърши и се наложи да купя от магазина ,а там имаше само Милка и от този обикновеният млечен шоколад .Взех по два от двата вида /последните  Tired/Спазих точно рецептата и затова мисля ,че проблема беше в шоколада .

Общи условия

Активация на акаунт