Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 320
  • 368
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен,  от 4-5 дена не съм влизала в темата  и какво да видя -  прекрасни торти направени от едни много сърцати сладкарки. За всички   bouquet   bouquet   bouquet
Аз докато разбера, че е имало спор и Вие сте се разбрали, което много ме радва тъй като Ви чувствам като второ семейство и ще ми е мъчно да ни се разтури хубавата темичка.  Hug
Да се похваля че през изминалата седмица успях да направя пет торти/ затова компютъра си остана изключен/. Показвам Ви само две защото бяха почти еднакви и няма смисъл да пълня само страниците.
Първите три бяха френска селска/медовик :
Четвъртата и петата – с карамеления крем на Пепи:
Открих удобството да си изпечеш блатовете и да ги замразиш и при нужда само вадиш от фризера.
Да дам и отчет за покритието което пробвах/втората снимка/,  рецептата я даде Atalanta:

Вкусен фондан

230 гр сирене Филаделфия
1 кг пудра захар - по-малко може да поеме, внимавайте!
1/4 - 1/2 ч ч нишесте
2 с л царевичен сироп или глюкоза
1-2 ч л аромат по желание - безцветна ванилия напр.

1-2 ч л бадемова есенция

Разбива се сиренето с половината захар до гладко. Добавя се половината на ОСТАНАЛАТА захар плюс нишестето, цар. сироп, есенциите и се меси.
Добавя се по малко още захар, но да се внимава - ако стане много захарта, няма да се точи лесно.

Бързо и вкусно стана, но на мен освен 1кг пудра захар ми глътна и около 150-200гр нишесте. Доста меко беше, но след престой в хладилника успях да го разточа върху намазана с олио пекарска хартия. Забелязах, че не еластично и след полагането върху тортата остава на едни мънички порички. Лесно се къса, но пък без проблем оправих всички гънки и тортата имаше вид отвсякъде. Ще съм благодарна, ако някой друг го е правил да си каже мнението дали така се получава по принцип или аз съм объркала нещо.
Много дълъг пост се получи, но трябваше да споделя с вас резултата от пробваното ново покритие.

# 166
Моля ви кажете ми като за начинаещ кой фондан да ползва.
Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна:
Марципан Варна рецептата е от БонАпети
400 гр. пудра захар
100 гр. брашно
50 гр. маргарин
100 мл вода
сладкарска боя

или този

Захарен фондан за моделиране (natalyna)
1 суп. л. желатин
около 1/3 ч.ч. вода(доста се чудех дали да не сложа мляко, но си я спазих рецептата)
4 ч.ч. пресята пудра захар- до ръба на чашата
1/2 ч. ч. нишесте(в рецептата пишеше царевично, но аз имах само картофено)
Щипка винена киселина(може и без нея) - аз не сложих

И колко време може да стои в хладилника

# 167
  • Пловдив
vesy1, или Варна или Млечен Марципан.  Wink

# 168
много благодаря.сега почвам и дано да стане нещо, че накупих сума джаджи и сега остава и да се справям  Praynig

# 169
  • ВАРНА морето сините вълни
Моля ви кажете ми като за начинаещ кой фондан да ползва.
Рецептата на М_е_г_и за марципан Варна:
Марципан Варна рецептата е от БонАпети
400 гр. пудра захар
100 гр. брашно
50 гр. маргарин
100 мл вода
сладкарска боя

или този

Захарен фондан за моделиране (natalyna)
1 суп. л. желатин
около 1/3 ч.ч. вода(доста се чудех дали да не сложа мляко, но си я спазих рецептата)
4 ч.ч. пресята пудра захар- до ръба на чашата
1/2 ч. ч. нишесте(в рецептата пишеше царевично, но аз имах само картофено)
Щипка винена киселина(може и без нея) - аз не сложих

И колко време може да стои в хладилника

Веси аз също съм начинаеща -направих същия този марципан варна -стана много лесно рецептата е много точна и ще останеш доволна
аз в момента правя торта династия всичко е много точно до тук имам само 1 питанка повърхността на блатовете стана леко лепнеща това нормално ли е или някъде бъркам-пекох до розово и не се счупиха newsm78

Веси това името на дъщеричката ти ли е защото и аз се казвам така

# 170
silrai много добре си се справила със замъка.

Maria Ilva за седмица 5 торти Laughing Браво на теб.

betina33 само веднъж съм я правила, не помня дали лепнеха, но по принцип от белт. тесто мисля че е нормално.

И едно парче от шаха. На вкус ми хареса с карамеления крем, само че ми стана много сладка. Следващия път определено няма да слагам от карамеления сироп.

# 171
Веси това името на дъщеричката ти ли е защото и аз се казвам така

Да адашки сте Peace

Направих Марципан Варна, но е мното течно.С какво да го сгъстя- още пудра захар, брашно или някакво нишесте

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 14:57 от vesy1

# 172
  • София
Направих Марципан Варна, но е мното течно.С какво да го сгъстя- още пудра захар, брашно или някакво нишесте

Като гледам, първа пиша след въпроса ти, а може и да бързаш, затова, ще ти дам като отговор това, което съм чела, защото въпросният марципан не съм го правила повече от 1 път: Сложи го да престои в хладилника поне за няколко часа, виж какъв е резултатът след престоя, ако е все още много лепкаво, но си сложила повече от пудрата по рецепта...опитай с малко нишесте, но по малко и бавно...мисля, че е ставало дума и за неспасяеми случаи, когато пудрата е добавена към неизстинала брашняна каша или не е пресята, или си е скапана, макар и пресята...

Maria Ilva, чудесна работа с шприца, благодаря за това, че сподели опит с новия форндан, винаги е добре човек да разполага с изпробвана по-ядлива и вкусна рецепта за покритие   bouquet

# 173
  • ВАРНА морето сините вълни
веси колко пудра захар сложи може да не е достатъчно или ако тестото ти не е било добре охладено -пробвай -сложи го за 10 минути в хладилника после пак омеси ако е меко добави пудра захар тя ще го стегне  аз мойто само с пудра захар съм го оправяла

а колко часа  в хладилника и трябват на тортата за да стегне всичко добре

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 15:27 от betina33

# 174
  • Vaudreuil Canada
stefibgg нощес се отплеснах и забравих да отбележа чудесната ти торта - много добро изпълнение и страхотна цветова комбинация.

Maria Ilva браво за многото и хубави торти.

stasi76 шаха е супер а парчето ако ми падне ще го изям на мига.

# 175
  • Карнобат
Чудесни торти видях и в двете теми, но не мога да не отбележа на Bubolinka шедьовъра. Останаха ми очите уникална е  smile3501 newsm17

# 176
И как можах да пропусна ooooh!
stefibgg тортата ти е разкош.

Чудесни торти видях и в двете теми, но не мога да не отбележа на Bubolinka шедьовъра. Останаха ми очите уникална е  smile3501 newsm17
на едно мнение сме.

shemet_neveroiaten с удоволствие ще те почерпя. Аз винаги се уливам в размерите и сега имам 5 парчета във фризера. Grinning

# 177
Бетина33 Династията винаги я оставям поне една вечер да пренощува - с тези кремове е много трудна торта за покриване. Иначе ако няма да я покриваш , може да си срежеш по твоя преценка ( но е винаги добре да постои малко и да си попият кремовете).

Винаги си сглобявам тортата предната вечер , оставам в хладилника и на следващия ден покривам .  На последните  2 торти нямах време да ги чакам , особено на лилавата на 2 етажа , беше голямо чудо  #Crazy - препълнена с крем , не стегнала  ooooh!( нищо че шпакловката отгоре е стегнала , самата торта отдолу не е отлежала) . Затова препоръчвам , ако има време тортата (каквато и да е ) да престои поне 10ч в хладилника .
iskrone жената на клипа който си гледала за розите е работила с "гъм пейст" ( Ванче ... Mr. Green) - това е захарно тесто в което има една съставка "гума , дъвка " ( който както иска така да го нарече) , прави тестото много еластично , позволява да се разточи тънко без да се къса и съхне много бързо - затова и масово се използва от декораторите за направата на цветя. Аз не съм "декоратор"  Mr. Green обаче от както го открих това тесто друго не ползвам за цветя ( че и за фигурки като бързам ) . По принцип се работи с мазнина , обаче аз не можах да го схвана този номер и карам на нишесте . ММФ си го работи на нишесте ( фигурки , цветя) . Изсъхва малко по-трудно , затова не бързай да "накичиш" розата наведнъж , а изчакай да по засъхнат вече сложените листенца ( не знам дали ме разбра  Rolling Eyes)

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 16:33 от raya_рая

# 178
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten с удоволствие ще те почерпя. Аз винаги се уливам в размерите и сега имам 5 парчета във фризера. Grinning

Хи хи добре че вчера спретнах една торта Пламъци за домашна употреба - която си е изцяло с блатовете и кремовете на Пепи - та поне мога да компенсирам видяното с парче в чинията Simple Smile

betina33 аз бих я оставила поне 12 часа - на 2-3 ден е най-добра.

# 179
Мария Илва веднага ме грабна сметановата ти торта.Особено тези фунийки от сметана.Та сега и въпроси следват - как точно ги направи да стоят така все едно наистина са пълни с нещо.Блат отдолу има ли или този ефект е само от сметаната.Какъв накрайник си ползвала тук?
Покритието на втората торта много пъти съм го заглеждала и съм се изкушавала да го пробвам.Поне вкусничко доста ми звучи newsm78.
Стаси много апепитно парче.
Аз май се омотах от много торти и все забравям да поздравя Буболинка - Буболинка уникални са ти тортите всичките а последната просто ума си се  взе  #Crazy.Моето след дъжд качълка малко ooooh! ама карай.

Общи условия

Активация на акаунт