Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 308
  • 368
  •   1
Отговори
# 150
Момичета,пак аз.Днес направих сефтето и на розите,т.е направих първата по клипчета от библиотеката.Розата стана доста хубавка,но сега дойдоха проблемите.Как да я оставя да изсъхне? На моята листенцата и кльопнаха от тежестта им и сега стана малко увяхнала роза.Идва ми на ум,че може би трябва някак да виси надолу ли,де да знам,ама как да я обеся и къде  newsm78   После,видях,че ги боядисват направо с боичките както са на прах.Опитах и аз,ама тя беше още мекичка и повече стана на петна,отколкото да добие един цвят,но не е лоша.Имам повод сега да се представя с торта и все кошницата на Пепи ми е пред очите,така ми харесаха тия рози...Е,кошница няма да направя,ама поне малко рози да цвъкна върху тортата....А още нямам нито една формичка Cry така че ще е каквото направя...
Пак страхотни торти сте показали.....
Ще се мъча,чакам съвети и стискайте палци...  bouquet  bouquet  bouquet

# 151
.Идва ми на ум,че може би трябва някак да виси надолу ли,де да знам,ама как да я обеся и къде 
Щом кльопва в нормално състояние, значи обесена надолу, пък ще се затвори. Незнам  с какво тесто си играеш, но вероятно е меко, щом увисват листата.
После,видях,че ги боядисват направо с боичките както са на прах.Опитах и аз,ама тя беше още мекичка и повече стана на петна,отколкото да добие един цвят,но не е лоша.
Тук не мога да ти кажа. Незнам за кои боички говориш. Има такива които са на прах, но четката се топи първо в алкохол или спирт и тогава в боичка. За обикновевните прахообразни.... не мога да ти кажа....

А още нямам нито една формичка Cry така че ще е каквото направя...
Ако страдаш за това, че нямаш формички за рози конкретно, отвори албума на Пепи да и видиш розите СТЪПКА ПО СТЪПКА. Въпросните формички можеш да си намериш в къщи.  Кръгчета можеш да намериш из шкафовете. Разгледай си капачките от шампоани, кремове, лекарства. Все ще намериш 2-3 кръгчета. От алуминиева кутийка от кола или бира, можеш да си направиш капковидната формичка.
Формичките не са всичко - да знаеш!!!!! Давай!!!
stefibgg - Тортата е разкошна! Уцели ме право в сърцето. Жълтото е моя цвят!!!
Жената ми каза, че от тези за рула се произвеждали само бели, защото кафевите не се търсели много(дали не ме е излъгала)
По принцип имат. Първите, които ми донесоха от Варна бяха точно за рула и бяха какао. Даже ни бяха объркали поръчката, та само какао донесоха.
Ако са се опитали да ти пробутат от другите, е отделен въпрос. Тия дни и аз ще ходя и то точно за какао - рула. Ще докладвам дали са спрени от производство или няма в момента.

# 152
  • Vaudreuil Canada
Та затова приемам идеи за вкусен пълнеж:)

Отваряш тортената библиотека отиваш на кремовете и търсиш тези на които пише че са на Пепи - нямат грешка - каквото съм пробвала всичко ми е харесало и съм повторила.

iskrone  слушай Ванчето - най-хубавите си рози съм направила без формички виж за други цветя може да свършат добра работа предполагам но точно розите стават чудесни и без формички.

# 153
iskrone ,аз ги правя на клечка за зъби и отдолу слагам фолио,намачквам го нагоре около листата и то ги подпира,докато изсъхнат.Ето тук се вижда...

# 154
Благодаря ви за съветите.  bouquet Май си намерих грешката.Тестото ми е от дунапренените бонбонки.Но преди да почна розата,си намазах ръцете с краве масло,защото на едно видео видях,че ръцете на жената са мазни,та и аз реших да се наплескам,за по-шик.... Rolling Eyes Боичките ми са за яйца/от по-миналата година/,от тия,дето са като антибиотици...Не можах да намеря розите на Пепи,ама май се сещам,дето се редят кръгчета да се застъпват,навиват се и се реже на 2...Просто не се сещам къде го гледах,а се залях с информация и май прегрях...Ще трябва да я карам по-спокойно,ама нашите идват на гости в сряда и искам да се изфукам с нещо... Cry Краси,определено ще ги набуча и моите рози/ако станат/ в една гъба за баня,с клечки за зъби.... newsm47

# 155
  • Vaudreuil Canada
iskrone аз работя също с дунапренените бонбонки и наистина те са по-меки за моделиране и по-бавно стягат особено ако е влажен въздуха като цяло. Суша ги точно както е показала Краси - подпряни с фолио само че понякога се случва и да слепнат с фолиото  Wink та после ги беля.

# 156
  • Пловдив
iskrone, ето ги моите рози http://www.peppita.snimka.bg/album.php?album_id=82412&pid=6173830
Не е задължително да имаш форми за да ги направиш, просто ползвай кръгчета с различен диаметър. Първите ми рози са направени от кръгчеа, също и розите от тортата-бонбониера за годишнина. Рязах с  метални формички за бисквити.

# 157
За моделирането на цветя и фигурки-от известно време насам редувам фондан с млечния марципан на Нат и да ви кажа-децата го обожават  Heart Eyes Страхотен е за моделиране-марципана, можеш да си го нагодиш на различна консистенция, абе въобще вълшебно тесто  Party А, най-хубавото е, че и да го втвърдиш много, винаги можеш а добавиш още малко кондензирано мляко и да го оправиш  Hug

# 158
bubolinka,Албена,silsav,stefibgg,страхотни торти!! Peace

Пепи,направих Руската мастика,но все пак да те попитам такъв ли глицерин ползваш? Иначе тестото стана страхотно /сега ако можеш и да моделирам,щеше да е добре  hahaha/

# 159
  • Пловдив
Пепи,направих Руската мастика,но все пак да те попитам такъв ли глицерин ползваш? Иначе тестото стана страхотно /сега ако можеш и да моделирам,щеше да е добре  hahaha/

Даааа, такъв ползвам. Ако ти е много твърда след хладилника я пусни за секунди в микровълновата Wink

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 11:23 от _Пепи_

# 160
# 161
  • Бургас
stefibgg, много нежна торта - поздравления. Аз искам да попитам как направи кутийката - по-точно как задържа прави стените?
Дими, тези оцветители имаш ли идея къде се продават. Не че толкова се притеснявам от другите бои, но понякога се налага да се сложи повече, а децата винаги изяждат фигурките и се чудя дали тогава не е вредно newsm78

# 162
stefibgg, страхотна торта,много слънчева а дефекта е станал гооолям ефект,прекрасна!
Албенка и твойта торта както винаги е невероятна!
За да не повтарям другите момичета,тортите който видях тези дни са прекрасни  bouquet
Ох и аз днес трябва да правя торта с цветлета/за да си поизчистя готовите Embarassed/,но не знам какво ще се получи на края,но пак ще ви я покажа.
И стискайте палци да сколасам да си направя и собствената торта за РД и да стане така както съм я замислила Grinning

# 163
  • София
radinna отрязах си едно парче и го вдигнах, като го направих на цилиндър то само си стоеше, само поизпънах стените там където бяха малко криви.Може би тестото бързо съхнеше и не беше много меко.Този път пробвах Руска мастика 2, хареса ми, само че смесвах с несъхнеща моделираща маса.Та общо взето кутийката си се задържа без даже да пъхам нещо в нея, слепих двата края и така си стоеше права. Peace

# 164
  • Пловдив
Този път пробвах Руска мастика 2, хареса ми, само че смесвах с несъхнеща моделираща маса.

Понякога и аз правя същото, ако имам много малко Мастика и не ми се бърка нова. Става още по-хубаво тесто и съхне много бързо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт