Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 293
  • 368
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
bubolinkata, като видях рисунката и останах без дъх. Ти да нямаш някакво худижествено образование Wink Супер е тортата, поздравления.

sillsav, и двете ти торти са много хубави.

Албенка, ти както винаги със сметанови изкушения.

Сега за болида: Оцветяван е отгоре. Гумите са от блатчета слепени с масло. Само с ММ нямаше да станат. Тези червени неща (пръчките които държат гумите) са: по-дебелите - дървени шишчета, по-тънките - клечки за зъби. Минах ги леко с четка с червена боя Wink

# 136
  • София
  • Мнения: 1 170
Цитат
Гумите са от блатчета слепени с масло.
ooooh!, вярно бе , аз какво ли не си мислех че даже по едно време че може да са кухи, луда работа.
Силрай, имам питане към теб. Понеже ти си пуснала рецептата за крема баунти, тая грис ме притеснява,  няма ли да седи зърнисто или то в комбинация с кокосовите стърготини, няма да се усеща. И друго, купила съм някаква кокосова сметана, нямам представа какво представлява и дали може да се разбива, дали мога да я сложа нея вместо обикновената? newsm78

# 137
  • Мнения: 5 878
Това е тортата, която направих за моя ЧРД (3 март). Вътре е какаови блатове, сиропирани със захарен сироп и бадемов ликьор, крем ванилия и еклери с баварски крем. Покрита е с бавносъхнещата маса на Ирида, от която са и пеперудите, а цветенцата и листенцата ги изрисувах с боя.


Повече картинки на:
http://home-and-garden.webshots.com/album/570368356UYTevq

Изключително красиво, малко торти са ми харесвали толкова еднозначно. Непременно ще опитам нещо подобно.

# 138
  • Мнения: 1 271
Силрай, имам питане към теб. Понеже ти си пуснала рецептата за крема баунти, тая грис ме притеснява,  няма ли да седи зърнисто или то в комбинация с кокосовите стърготини, няма да се усеща. И друго, купила съм някаква кокосова сметана, нямам представа какво представлява и дали може да се разбива, дали мога да я сложа нея вместо обикновената? newsm78

Гриста е малко, не се усеща толкова.Нали си опитвала Баунти-става същият вкус-кокосовите стърготини убиват гриста.А за Кокосовата сметана...хм, никога не съм ползвала подобна.Аз винаги го правя със сладкарска сметана.

# 139
  • София
  • Мнения: 1 170
благодаря ти   bouquet

# 140
  • София
  • Мнения: 2 130
Буболинка, разкошна торта! Но човек трябва да може да рисува, ако аз направя подобно нещо, това ще е върхът на "тортената ми кариера", за друг може да е малко рисуване:))) Ще ми остане в съзнанието тази торта, както и повечето неща, които виждам в албума ти:) Искрени възхищения за вкуса и уменията ти!

За тестото на Нелка: Аз го хапнах, съпругът и синът също - нямаше проблеми. Защо желатинът да е суров, той се приготовлява, както при всички други фондани, пък и кремове, смея да твърдя:) Вкусът му наистина е по-лек от на класическия фондан, заради наличието на лимоновия сок - не се усеща така захарността. Това, което ме въздържа от ядене на покрития и фигурки е количеството боя в тях, откъдето тръгва и следващия ми коментар:

Естествени оцветители за хранителни цели: Като съм се замисляла за избягването на Е-тата в оцветяването, съм попадала на това.

Имаше един паметник на Шипка, видях го преди 2 дена (много добро постижение за захарно моделиране), но не успях да коментирам, имаше и въпроси по него, които се покриваха с моите, дали авторката отговори, защото макар и старателно да преглежедах последвалите страници дотук, не видях отговор...Моля, ако някой го е прочел, само да каже, ще се върна назад да търся:)



# 141
  • Мнения: 1 541
 Hug Благодаря за коментарите по въпросите ми по- рано  Hug Утре ще си правя опити, но продължава да ме е страх от свличане на плетеницата от стените на тортата  Confused

dimitrina73, много интересен линк!

bubolinkata, нямам думи за творческите ти постижения  omm И тортата и всичко в страничката ти е произведение на изкуството!

# 142
  • София
  • Мнения: 178
Момичета, още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ за хубавите думи на всички ви! Излишно е да ви казвам колко много ме радвате и колко приятно ми става като чета коментарите ви. С тази торта отбелязах и първата си годишнина като тортоправячка, тъй че е двойно специална за мен.

# 143
  • София
  • Мнения: 190
Здравейте,
поздравления на всички за прекрасните торти  bouquet, няма да изброявам, защото не помня имена. Нямаше ме няколко дена и докато изчета всичко  ooooh!, ама пусто като искам наведнъж, то е мания. Особено се впечатлих от бисквитките сърца #Crazy
И аз да се запиша с една торта, не стана това което бях предвидила, ама като не мога да преценя. Трябваше да е доста по малка и по-висока.

Имам един проблем - всичките ми торти, незнайно защо се разпадат, имам предвид блата се отделя от крема като се отреже парчето. Повърхностният слой на блата залепва за крема и се отделя заедно с него и като ядеш парчето не е стегнато, а се разпада на блат и крем. Това се случва и с правен и с купен блат. Аз предполагам че е заради желатина в крема, но последния път в крем Брюле не съм слагала желатин и пак така стана. Напоени са малко.Купените блатове са на Кедър от тези за торти, не за рула. Жената ми каза, че от тези за рула се произвеждали само бели, защото кафевите не се търсели много(дали не ме е излъгала). А аз исках кафеви и затова си купих от тях, а бяхте казали, че за рулата са по-хубави. И наистина тези за торти не ми харесаха много, едни зърнести са.  Та ако някой има решение на моя проблем ще съм му много благодарна.

# 144
  • Мнения: 634
Блу,даже ще и демонстрирам как става.
Силсав топката е от остатъци от блатове ,които омесих с крем и оформих топка
Стефи, много нежна торта.Как постигна тази форма? Много елегантна .  bouquet
Една сметанова торта от мен

# 145
  • Мнения: 4 358
Стефи тортата ти е пекрасна.Много ми хареса вазичката с цветенца.
Приятно жълта, слънчева, пробетна  - браво  Peace.
За това, че ти залепва крема на блата уви нищо не мога да ти кажа Sick - не ми се е еслучвало.Сега като си мъча паметта само един път май  newsm78 с Трюфел тортата ми втори опит НО с купени блатове.Е то въобще не стана Трюфел де - няма нищо общо с направените блатове.
По принцип аз готови блатове доста рядко ползвам.
Албенка  Peace Peace Peace.
За кажа за линка на Дими за естествените оцветители - темата силно ме вълнува.Дими мисля, че съм виждала нещо подобно в Кауфланд - една кутийка с такива зветни дребни фигурки беше към 4 лева ако не се лъжа.Само се мъча да се сетя фирмата същата ли е.Инаме на вид едно към едно.Имаше и перлички.

# 146
  • София
  • Мнения: 190
Албенка - за формата си изрязох два еднакви многоъгълника, единия за основа, другия за отгоре.После към основата лепих стените от изрязани парчета и вътре сложих целия крем. Естествено не съобразих като лепих от външната страна стените и така се получи по голям многоъгълник от този, който бях изрязала за таван и го лепнах отгоре и замазах цялата с маслен крем. Така стана горната част по-малка, по случайност.
Много ти е свежа тортата. Peace
Бъни благодаря ти. Hug

# 147
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ауууууууу, чудно жълто-бяло изкушение  Peace stefibgg, много ми допада, ама ще искам и разрез после  Mr. Green Hug  bouquet 
Албена, такива сметанови рози и аз ще правя един ден, пък  Crossing Arms Hug

# 148
  • Мнения: 1 369
 Разгледах всички торти на Буболинка...леле останаха ми очите... Значи отбелязваш една година като майсторка- тортоправячка- честито  bouquet  bouquet  bouquet

 Стефи, страхотна е тортата- с по-голям или по-малък таван- само ти го знаеш това. За мен е специален ефект:)

 Абе всичките торти са страшни, да не изброявам поименно.

 Имам един въпрос към Пепи /и към другите де/- тези торти с формата на единица с какъв пълнеж са отвътре? С готови блатове ли са? Аз съм замислила за нашия рд да направя подобна торта, не знам какво ще се получи. Та затова приемам идеи за вкусен пълнеж:) Щото до сега само фигурки и покрития са ми в главата, а те много много не се ядат... Ще правя две торти, та ще имам възможност и за поправителен Mr. Green От няколко вечери /по-скоро нощи/ моделирам фигурки и не помня откога не съм се забавлявала така.
 На мен крема Баунти ми се получи много вкусен. Ставаше и за директна консумация.

# 149
  • София
  • Мнения: 190
blueeye® за съжаление нямам разрез този път. Крема ужасно се беше втечнил предполагам от замразените еклери и замразените малини вътре и тортата едва се сервираше,за мой голям ужас Shocked. Уж имаше желатин вътре и беше стегнал като го слагах в тортата, но после беше течен. И нямаше смисъл да снимам.Крема беше Брюле, но този път го сварих само с прясно мляко и после добавих бита сметана. Може и заради това, че е само с прясно мляко да се е втечнил после. Не ви препоръчвам да го правите само с мляко, добавяйте и сметана.Направих го защото става доста тежък и мазен, но само с мляко не ми допадна особено.

Общи условия

Активация на акаунт