Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 284
  • 368
  •   1
Отговори
# 120
  • у дома
marulka, цитирам отговор, който съм си записала за Татяната:

Цитат
Великата торта Татяна, дадена от Поли преди доста време в готварския на дир-а. Тортата става такава, че който я е опитал, винаги е питал за рецептата. Пък и е адски проста, няма къде да сбъркат и начинаещите. Препоръчвам на всеки, който още не я е пробвал, да действа. Аз смесвам орехите с лешници и става още по-хубаво. Сместа не се разбива, само се разбърква с вилица и се оставя за една нощ в хладилника. На сутринта печеш (най-удобно във форма с подвижно дъно). Течната сметана не се слага в блата, а е за слепване и за отгоре. Аз ги слепвам, обаче, с 1 голяма кофичка заквасена, разбита с по-малко от 1 ч.чаша захар. Захарта в блата също може да се намали, за тези, които не обичат много сладко.

дори нямам идея кой го е писал  Blush Blush  Hug  bouquet

bubolinkata, Уникална торта, уникална!  smile3501 справила си се страхотно, а пеперудите може да са малко едри за тази идея, но пък са станали невероятни, много ми харесват  Peace _Пепи_, нищо чудно след някоя и друга седмица да искам съвети за болида   Mr. Green  Hug 
шаха, кошницата с рози, паметника Шипка, чаеното парти, много ме впечатлиха вчера, поздравления  Hug  bouquet  

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 20:14 от blueeye®

# 121
  • София
Марулка, за Татяната 0,5 заквасена сметана за крем е просто абсолютно недостатъчно според мен. Последния път я правих половин доза с 1 голяма и една малка кофичка заквасена сметана и не стигна за замазване отгоре, та правих допълнително някаква измишльотина с масло и крема сирене. Значи за сл. път съм си записала - за цяла доза 3 големи кофички заквасена сметана и още една за отгоре след като попие. Татяната попива много крем, но й трябва поне 1 ден да попие, а на мен ми е най-вкусна на 3-я. И още една бележка - аз не слагам захар в заквасената сметана, иначе ми идва твърде сладка, но...въпрос на вкус!
/набелязала съм си я за Стъпка-по-стъпка, ама фотото ми е в Испания, та няма да е тая седмица/

Буболинка, много се впечатлих и от най-новата ти торта, следя албума ти с голям интерес!

# 122
  • София
Мамче,лапичките на  мечо и аксесоарите от какво са, и колко време издържаха , не се ли разтопиха?
Буболинка много добре си я съчетала тортата в тон със сервиза.
Ето и тортата , дето щях да я показвам на предизвикателството, дори да не беше за РД, пак щеше да е нещо такова

и една бебешка

# 123
Силрай ,поздравления затрите торти.Много хубав гланц на сърцето. Hug
Пепи ,чудесна спортна кола  bouquet
Мамче79,много хубави торти и мечо и кръглата  HugАз един единствен път правих украса от карамел,но започна да се топи веднага и не повторих.
Буболинка ,не мога да скрия възхищението си от твоята торта .Борда си го изпипала много добре Hug Hug Hug
Силсав ,скиорът ти е много оригинален.Бебешката много нежна  bouquet
И от мен две торти.
]

# 124

Нещо бях объркала  Embarassed

# 125
Записвам се да следя темата...ама то всичко ми потече бе хора,очите и слюнките.......
Страхотни сте ,възхищавам ви се,поздравления  bouquet

# 126

А, стига бе-това си го рисувала без шаблон?!?!?!?  #Crazy  newsm20

За гланца на сърцето-нямам "вина"-конденз  Blush

Пепи, т`ва Рефариииии, малее, нали няма да го режат!Направо се почувствах много зле, като си помислих, че ще го съсипят като го нарежат.Направо е перфектно! Забележки никакви!
И червеното си е червено   chef

Силсав, трябваше да я покажеш в Предизвикателството!
Бебешката е найстина много нежна и бебешка  Laughing

Буболинка  newsm10

# 127
  • Vaudreuil Canada
Буболинка последните ти творения са прекрасни ама тази торта е фантастична. Отдавна чакам да видя такова нещо в нашата тема - подозирах че Тандури ще се престраши първа, но тя от неволи не може да се отърве напоследък. БРАВО за прекрасната торта. Не прочетох отговор на въпроса си за сладките, които беше правила та пак ще го задам - как си лепила украсата за сладките - има ли крем отдолу? Какво тесто ползва тогава за украсата? А сега за тази торта какво точно е покритието? Редактирам се - то отговор имало ама аз като съм блейка и съм го проспала ....

Пепи страхотно изпълнение и от теб - и аз съм любопитна тънките червени пръчици от какво са?

Албенче - нали си знаеш че със сметаната си факир. На път си обаче да ме зарибиш - днес си купих цели два накрайника  Mr. Green познай как ще се омажа....  hahaha

Та покрай сметаната се сещам за violetblue  bouquet

sillsav аз не разбрах защо не ни я показа тази торта в предизвикателството. И предния път имаше торти със закъснение какво толкова една повече. И аз искам да правя бебешка торта ... ама няма за кого - нещо няма бебета около мен.

Мамче 79 мечото е страхотен то и другата торта е супер ама мечото директно си намира място в сърцето.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 13:15 от shemet_neveroiaten

# 128
Силрай никакъв шаблон мила ,купих си една папка от книжарницата с илюстрации на н2о.Не мислех ,че ще се справя ,но съм доволна от резултата .

# 129
Момичета,много благодаря на всички за похвалите...Ама как да спрат да се пишат в темата такива неща,бе...Ами че аз 100 пъти тичах до компютъра,да видя има ли нещо за мен и като видях,че ми пишат майсторките,направо си ударих д....ето в тавана... newsm47   Сън не ме хвана,направо ми направихте деня щастлив... newsm44 Нали разбирате какво означава това за някой,дето е в кръжока-"Ръцете ми пречат",ама пък има желание.Вече имам стимул и ще продължа да ви тикам в очите калпавите си произведения  Rolling Eyes
И сега един въпрос.Защо да не се яде захарното покритие /сигурно е много тъп тоя въпрос,ама не можах да стигна сама до отговора/....Аз си изядох всичко,даже и цветята,дето ги обрах на Van444eto от терасата... WinkИ слагах боя за яйца,ама то нали трябват само прашинки,не ми се вярва да ме отровят  newsm12
P.S:  НЯМАМ ДУМИ ЗА ТОРТИТЕ ВИ, НАДЕБЕЛЯХ САМО КАТО ГИ ГЛЕДАМ....

# 130
  • Vaudreuil Canada
здравейте бихте ли ми казали как точно се прави шоколадов бордюр на тортата-какво да сложа към шоколада за да не се втвърди много и в кой момент да облепя тортата-благодаря предварително---------хвърлила съм око на торта династия смятате ли че като начинаещ в тортоправенето бих се справила с нея newsm78

За шоколадовия бордюр не знам! Династията не е толкова сложна торта - само изчакай добре да се охлади крема преди да му бухнеш маслото - иначе ще се стопи и крема става течен. И прочети добре как се реже блата щото е нестандартен - на кратко реже се на парчета а не през средата. Можеш и просто да опечеш няколко отделни блата - което ще ти е най-лесно според мен.

spam2 Ванче сори ама някак си ми внедри термин в съзнанието - по повод на американския телешоп  Mr. Green я да видите за каква цифра се продават 10 прекрасни яйчени черупки отрязани перфектно, стерилизирани и боядисани в сребристо http://www.fancyflours.com/site/2009-ES-WH-1.html  аз все се надявах че са ги направили за многократна употреба поне - да ама не.

Последна редакция: чт, 05 мар 2009, 04:38 от shemet_neveroiaten

# 131
здравейте бихте ли ми казали как точно се прави шоколадов бордюр на тортата-какво да сложа към шоколада за да не се втвърди много и в кой момент да облепя тортата-благодаря предварително---------хвърлила съм око на торта династия смятате ли че като начинаещ в тортоправенето бих се справила с нея newsm78
Можеш и просто да опечеш няколко отделни блата - което ще ти е най-лесно според мен.
И според мен е по добре да си ги изпечеш отделно ( сложи хартия за печене отдолу) и внимавай да не ги "препечеш" че стават много трошливи. Пък каквато и да стане , след като няма да я покриваш ще си я изядете с удоволствие .
iskrone яде се разбира се покритието . Който го харесва да си го похапва. Около мен никой не го яде - всичката тази захар , сладко  Sick  На мен лично ми разваля вкуса на тортата отдолу ( аз предпочитам да се насладя на тортата не на половин кило пудра захар  Laughing )

# 132
Хвърлям си аз един поглед тука преди да ме завърти деня и щерката минавайки "Мамо, каква е тази торта на Н2О? Защо и на мен не ми правиш такива?" ....  ooooh! Иди му обяснявай на детето, че майка му е с две леви ръце от към рисуване  hahaha  Албенче, чудесна торта, да знаеш, че съм обещала на малката да ви запозная, за да си те пита лично как се правят такива торти  hahaha

iskrone дали ще се изяде покритието или не е въпрос на личен вкус. Не смятам, че имаш място за притеснение, все пак говорим за огромни количества пудра захар  Crazy

От мен торта към края на другата седмица за РД-то на свеки... Да видим какви ще ги сътворя  Crazy[/color]

# 133
spam2 Ванче сори ама някак си ми внедри термин в съзнанието - по повод на американския телешоп  Mr. Green я да видите за каква цифра се продават 10 прекрасни яйчени черупки отрязани перфектно,
Еййййййййй, д...пето ще ми изядете сега с този термин. Аз го изпюх ей,така... вече обясних защо... извиних се на обидените, така че спрете да го използвате, за да няма повече сърдити. Вместо това, може някой желаещ, да започне да прави колекция от такива линкове от всякакви интернешънъл линкове включително и български, та да ги сложим в един списък в библиотеката. Само ще помоля, срещу всеки линк да се слага едно простичко указание, за да се вижда къде води линка  и какво може да се види в него. 1-2 реда, не повече.
Много торти, много нещо. ПОЗДРАВЯВАМ ВСИЧКИ ВИ!
Специално искам да изразя възхищение към БУБУЛИНКА. Ще крада идеята, да знаеш!!!
iskrone - ядят си се покритията. Но е въпрос на вкус. Мъжа ми не можеш го накара да си хапне "гюдерия", независимо от какво е. Обикновенно наблюдавам кой какво яде и много ме е яд, като започнат да чоплят, отлепят и изхвърлят. Шоколадото тесто се яде почти от всички. Поне на моите познати е любимо и винаги се изяжда. Затова и го обичам толкова. Яд ме е, труда ми да отива в кофата.

# 134
  • София
Албенка, страшна си, топката как я направи с такава кръгла форма?

Общи условия

Активация на акаунт