Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 283
  • 368
  •   1
Отговори
# 105
Кошница и трева от маслен крем
Със сметана дали ще стане кошницата?

А защо да  не стане? Аз имам няколко кошници със сметана...  Mr. Green

# 106
  • Пловдив
Добро утро мили дами. Аз съм пак с торта. Забравих още като я сглобявах да и направя кокпита (мястото където е пилота), но май и аз се разболявам така че каквато - такава.

# 107
  • София
E Пепи страхотна кола, боядисвала си отгоре с червена боя нали?Гумите изцяло от моделираща маса ли са ?
silrai аблума ти не се отваря Sad

# 108
  • пловдив
Хайде и аз да покажа две тортички за домашна консумация и да попитам,когато се прави борд или фигури от карамел, какво се слага в него, за да стане по-еластичен 

# 109
  • София
Това е тортата, която направих за моя ЧРД (3 март). Вътре е какаови блатове, сиропирани със захарен сироп и бадемов ликьор, крем ванилия и еклери с баварски крем. Покрита е с бавносъхнещата маса на Ирида, от която са и пеперудите, а цветенцата и листенцата ги изрисувах с боя.

Повече картинки на:
http://home-and-garden.webshots.com/album/570368356UYTevq

# 110
Буболинката, спря ми дъха с твоята торта! Чудесна е!!! Адски много ми харесва, както и това как си се постарала с декора на снимките, но имам една забележка...тези пеперуди просто не ми се вързват. Може би ако бяха вид подобен на този, които си нарисувала, щяха да бъдат супер.
Но иначе тортата е един път!

Пепи, много хубава тази кола! Имам въпрос- с какво прави тези пръчици дето държат колелетата ( идея нямам как се казват)?

Силрай, страшна производителност от тебе! Много хитър е замисъла на замъка  Laughing И кутията със стърготините и сърцето също ми харесват!

# 111
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте бихте ли ми казали как точно се прави шоколадов бордюр на тортата-какво да сложа към шоколада за да не се втвърди много и в кой момент да облепя тортата-благодаря предварително---------хвърлила съм око на торта династия смятате ли че като начинаещ в тортоправенето бих се справила с нея newsm78

# 112
  • София
Tandoori, честно да ти призная, и на мен тия пеперуди не ми се нравят особено, обаче вече ги бях направила и след голямо чудене най-накрая взех, че ги пляснах и тях. Наистина трябваше да са доста по-малки и нежнички, ама карай да върви... Следващия път.

# 113
Bubolinka, като рисуваш предварително правиш ли шаблон и точки или отставяш на свободно рисуване, четката и каквото дойде... и просто толкова красиво си рисуваш и на лист хартия.

# 114
  • София
Rien, конкретно в случая си направих шаблонче само за момиченцето, че не ми се рискуваше. Иначе треволяка и пеперудите ги рисувах ей така - каквото стане. Можеше и по-добре, но през цялото време докато "творях" се изживявах и като телефонистка - приемах поздравления за ЧРД ту по домашния, ту по мобилния.

# 115
bubolinkata направо ме сбърка просто изрисувала толкова финно дай инфо как го изпипа така. Аз обожавам черно и твоята торта направо ми падна на сърцето. И чашките ли рисува или от тях гледа
Аз вече 10-ти ден съм на ябълки и започнатото правене на цветя се отложи защото както не обичам сладко изведнъж ми се ДОЯДЕ ЗАХАРНО ТЕСТО ???. Така че спрях и се посветих на нови изследвания и изведнъж се сетих. То ми било пред очите ама трябвало да погладувам. Вижте какви вейнерчета си направих днес за 15 минути
ето а резултата тук малко не е идеалната снимка но става. Та така значи разточвате FIMO soft до към 7 мм. Слагате отгоре листото, минавате с точилката веднъж ако желаете изрязвате от страни и печете 30 минути (всичките заедно) изчаквате да изстинат и окончателно да се втвърдят и воала.

# 116
Бубилинка,  bdbaloni невероятно елегантна торта ,  baloni
Пепи, отново на ниво, не се предавай на настинката   bouquet
Sirlai, ти си ги шашнала тези испанци бе Joy

# 117
  • София
nandelche, важното е да се изчака малко след като покриеш тортата захарното тесто да позасъхне (около 1/2 - 1 час) преди да почнеш да рисуваш. В противен случай има опасност боята леко да се разтече - контурите стават като нащърбени. Иначе рисувам с най-обикновена тънка четчица, която потапям в боята. Ползвах геловата черна на Bakery Crafts, скъпа е, но съм супер доволна от нея. Чашките са ми подарък от съпруга за Коледа, именно те ме вдъхновиха за тая тортичка.

# 118
Супер , тъкмо мислех да питам дали е гел боя. Мдаааа прекрасна. Аз все се хвърлям на времеядни работи, а виж ти какви елегантни изпълнения има. Скоро няма да моделирам, обещавам. Наумила съм си нещо с рисуване да спретна, да видим.
Да попитам американките/ пък и неамериканките, които знаят/ кое точно се нарича frosting. Гледам два дни клипчета, все frosting били използвали. Седя и се пуля! Има една гумена консистенция, прилича на нещо като моя сметаново- маслен крем??  newsm78
[b]Бетина 33[/b] , аз не съм капацитет, но кисна в Тортена библиотека в последно време и това гледах наскоро http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/gat_st_valentin_ill.html Струва ми се сложно. Аз бих спретнала, като ми се наложи скоро шокотесто  на Ванчето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=319166.msg8256545#msg8256545
Наскоро правих ето този фондан За белия шоколад - основната рецепта е за 1 паунд (480 гр) бял шоколад, 1/2 ч.ч. (120 мл) глюкоза. Или както аз се опитах да го запомня, "половин кило шоколад и половин чаша глюкоза".

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 19:01 от rien

# 119
  • варненка от София
Буболинка, просто уникално!

Сега аз да попитам нещо за прословутата Татяна  Mr. Green Че не се сиропират блатовете ясно, но пак да попитам аз, по рецептата 0,5 л смитана е в ролята на крем или се слага в блата, това не го разбрах. Останах с впечатление, че повечето момичета я правят със заквасена сметана като крем. Хайде да споделите опит, че ще правя торта за тодоров ден, която ще представя юли месец в предизвикателството икебана  Laughing И още една питанка не открих в библиотеката крема на сребърното облаче, ако може някой да го сподели, пък не е лошичко и в библиотеката да се сложи  Blush  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт