Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

• 41 268
  • 368
  •   1
Отговори
# 90
КТВ, аз като се замисля, никой не гризе фигурките, нека и другите момичета да кажат, но мисля, че и при тях никой не изяжда фигурките. Покритието от моделираща маса (захарните теста) също масово се обелват и си ядат хората това, под покритието. А там нещата са без бои. Боите са в украсата, която е за окото основно, а вътрешната част, неоцветената се изяжда Peace Това си е някакъв компромис все пак Wink

# 91
  • Vaudreuil Canada
Krische дребосъците са на друго мнение по въпроса особено за захарни фигурки.

# 92
О, не аз фигурки няма да правя. Ще оцветявам сметанов крем. А той се яде.
Благодаря на всички отзовали се   bouquet. Ще поровя в нета за някоя алтернатива, ако не ще ядат пак бяла  торта Simple Smile

# 93
Шеметче, Hug хич не се замислих, че те мойте са вече по-големшки и не го ядата това Laughing и си мислех, че няма желаещи, ноооооо в този случай, няма компромисен вариант май Thinking Жалко, искаше ми се да може КТВ да зарадва децата, въпреки нежеланието си да ползва тези оцветители Stop

# 94
КТВ, щом ти е за сметанов крем, то с плодовите сокове ще стане да се оцвети. Аз и пандишпан съм оцветявала с цвекло за черевно- розово  Peace
Иначе и аз щях да ти кажа, че никой не яде това отгоре и няма какво да те тревожи- аз на малката съм й казала, че това не се яде и толкова...

Аз пак ще помоля за отговор на питанката си, ако може  Praynig

# 95
  • Пловдив

Имам една питанка отново към вас- понеже съм си наумила да правя торта на 8-ми март и към момента като време би трябвало да успея с една кошница с цветя, но имам няколко въпроса към технологията на изработването на самата кошница: плетката само с маслен крем ли може да бъде направена и отдолу, ако е с маслен крем все пак, какво се слага, за да се задържи да не се свлече? Много ще съм благодарна отново  Hug

Ако искап можеш и със сметана или от фондан, както искат моите клиенти. Под всяко едно от тези неща съветвам тортата да ти е загладена с маслен крем (може и да си го оцветиш за да може при евентуални дупчици в плетката да не си личи)

# 96

Имам една питанка отново към вас- понеже съм си наумила да правя торта на 8-ми март и към момента като време би трябвало да успея с една кошница с цветя, но имам няколко въпроса към технологията на изработването на самата кошница: плетката само с маслен крем ли може да бъде направена и отдолу, ако е с маслен крем все пак, какво се слага, за да се задържи да не се свлече? Много ще съм благодарна отново  Hug

Ако искап можеш и със сметана или от фондан, както искат моите клиенти. Под всяко едно от тези неща съветвам тортата да ти е загладена с маслен крем (може и да си го оцветиш за да може при евентуални дупчици в плетката да не си личи)

Ох, глуапв въпрос ще задам сигурно, ще ме извините за което, но това означава ли че с масления крем могат да се правят фигурки също толкова сполучливо както и със захарните покрития? Винаги съм си мислела че той става само за шприц... или може би за плетката и с подходяща предствка за шприца става... newsm78

# 97
Добър вечер и от мен.Гледам атмосферата се нормализирала май и много се радвам  newsm44 newsm44
Нямаше да пиша, но видях дебат за боичките.Бях на детски  ЧРД и познайте - хлапетата изядоха само фигурките.Кое налапало Мечо пух, кое дъвче крака на Йори.От самата торта ни троха не хапнаха.
Та затова и аз съм в голяма дилема за цветовете и тортите ми цветово хич не струват Sick
КТВ - има едни желирани бонбонки с естествени оцветители - цвекло, къпина и т.н.Вземала съм от тях, но само за захарно покритие стават.Сметана съм се мъчила да оцветявам с натурални сокове - става ама доста бледо а и има опасност да се пресече сметаната.Трудна мисия е това нашето ама ей на мъча се Mr. Green.
Ванче в голям размисъл ме хвърли душко за тестото на Нелката.Ние така хубавко го похапнахме на Медовика.Живички сме още Mr. Green.Ама ме хвърли в оркестъра - щом ти се замисли дето не си такава като мене взираща се в етикети и съдържание  Sick.
Нелката дано хвърли едно оченце - дано не се сърди много Praynig
Извинявайте ,че не ви изброявам ама....много сте бе хора ooooh! ooooh! ooooh!.Неуморни сте.Но очите ми залепнаха на екрана от последните красоти.Тортата Шипка просто Уааааааааааааааау - думи нямам Peace Peace Peace

# 98
  • Пловдив

Ох, глуапв въпрос ще задам сигурно, ще ме извините за което, но това означава ли че с масления крем могат да се правят фигурки също толкова сполучливо както и със захарните покрития? Винаги съм си мислела че той става само за шприц... или може би за плетката и с подходяща предствка за шприца става... newsm78

Кошница и трева от маслен крем:

http://images.pepiy.multiply.com/image/108/photos/1/500x500/43/I … amp;nmid=78825230

Накрайници и фигурки с тях

Тип звезда
За плетеница и бордюри
За бордюри
За рози и листа
Звездовиден, за рози и за листа
Комбинирани
Фигурки с различни накрайници
Плетеница
Плетеница
Плетеница
Плетеница

# 99
Ееее кеф,тишина,спокойствие и страхотни торти ПУ-ПУ.Браво момичета  smile3501 напълнихте ми душата с тия красоти!
Boshi-Moshi,rien шапка ви свалям за ентусиазма да почетете празника с такива хубави торти.
iskrone много добре се е получила тортата,добре дошла сред нас тортоправещите!
На всички останали мацки отново едно голямо БРАВО!!!!!!
А относно яденето на захарно тесто-силно съм притеснена за моят малак звяр,тьи като го различава под всякаква форма и цвят и маи скоро няма да има пластелин за игра-смея ли hahaha
Ухааа- Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.  Joy

# 100
А относно яденето на захарно тесто-силно съм притеснена за моят малак звяр,тьи като го различава под всякаква форма и цвят и маи скоро няма да има пластелин за игра-смея ли hahaha
ай-ай, в Германия има ядящ се пластелин, което си е чисто захарно тесто. 7, 50 евро в 4 цвята  мисля половин килограм
с това искам да кажа- давай направо от остатъчните материали да твори детето. Моето така му давам от 2 годишно.
Искам да кажа, че редактирам. днес пак бях в Библиотеката, като е с друга нагласа човек, започва да вижда повече неща.Много неща ми се изясниха.

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 00:29 от rien

# 101
Пепи, много благодаря за информацията Hug Не знаех че такива красоти могат да се правят със шприц  #Crazy хеми имам 2-3 в къщи, ама са все аматьорски  Blush май ми е време да се оборудвам...  Flutter

# 102
Нелката дано хвърли едно оченце - дано не се сърди много Praynig
Аз не знам дали се сърди или сме я засегнали с нещо , но и на мен ми се струва че няма да се върне в темета. Иначе е пуснала поредната "красива приказка " във вид на торта при рускините .
irkoneаз и на ЛС ти казах - така се започва. От тук нататък ако те хвани нашата "краста" се хващаш по дългия път който всички вървим ( на проблеми , провали НО и успехи)  Hug

Жълто 5 има почти във всичко - даже и в безалкохолното  ooooh!. И при мен "каката" не яде захарното тесто, но днес малкия искаше да ми изяде розите  ooooh!
Сутринта писах като Гост поради разсеяност , бях написала коментара без да си вляза в акаунта

# 103
Уф, най-накрая и аз да сколасам да си кача снимките!  Twisted Evil Пускам последните торти:

Прословутия замък-всичко по него се яде, с изключение на клечките забити в кулите, за да ги държат.Само кратко въведене в картинката-това е Стогодишният замък на спящата красавица(виждате как е прорасъл, даже птиченца са си свили гнезда на задните кули...)!Самата тя, след като принцът я събудил решила да го изпрати по-живо, по-здраво(виждате я на преден план):

Такааа, следващата е червено сърце, което си има хубавият червен цвят, само, че светкавицата на фотоапарата не се съгласи да свети  като хората, та сами виждате резултата.Розите са розови, надписа също!
Борда долу ми идва малко големичък, обаче обърках накрайника и се осетих едва след като нашляпах половината сърце.Но пък мацката рожденничка си го харесала-направо изпаднала във възторг  Flutter

И последната торта, която ще ви покажа е бутилката вино.Не ми прилича много на бутилка вино, ама като за първи....смятам, че е добре.По същият начин като при замъка, всичко е блат и крем.Стърготините са настърган бял шоколад.

Който се интересува от по-големи снимки и детайли по тортите, може да погледне в албума ми

# 104
  • Vaudreuil Canada

Кошница и трева от маслен крем

Със сметана дали ще стане кошницата?

Общи условия

Активация на акаунт