Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 267
  • 368
  •   1
Отговори
# 75
Аз приемам за себе си предложението да се коментират тортите от настоящата страница ( за да не става дълъг поста) и така ще правя занапред. Затова да не си помисли някой че нарочно пропускам "неговата"
 Боши-Моши Шипка е наистина много внушаваща . Тортата е повече от впечатляваща . Харесва ми и то много
Риен и на мен не ми допада основния цвят , някак си нито кошницата с рози изпъква нито Ганьо Балкански. Обаче фигурката е много хубава , че и босичък . Браво . Точи на натурално нишесте - по фино е и по-лесно можеш да го "изчеткаш" с четка после.
КикиНики Пепи вече ти каза за сметаната - Рафаелото на Наталина е само масло и кондензирано мляко , затова и не си имала проблем . Никаква сметана под чаршафа с изключение на Ганаш и то при добро съотношение с шоколад ( за да може от него да стегне).  И понеже сме се разбрали да има "конструктивна критика" - бих те посъветвала да сложиш една лентичка за борд - така още повече ще се отвори "тортата подарък "
Албенка и към теб имам съвет - тичинката на калиите трябва да е голяма колкото половината цвете ( така изглеждат по реални ) . Пепи спомена за надписа ( не знам дали имаш възможност да го поправиш)
Краси по принцип казват да се точи около 5-6 мм ( така и правят повечето , гледала съм ги по телевизията "големите")- това хем ти дава възможност да придърпаш покритието и да не се скъса , хем не "прозира" . Обаче при пандишпан не става - ако се разточи толкова дебело , самата тежест на покритието натежава и тортата "ляга" ( не знам дали ме разбра). Аз точа  около 3 мм - така или иначе после всички го отделят захарното тесто и за вкуса не ме притеснява.
Пепи тази кошница как ли е набързо с 15 рози  Shocked ( аз тука се мъча с 5 от 2 ч  Mr. Green) . За стъпка по стъпка на кошницата ще е много полезно и можем да го сложим в Библиотеката.

# 76
  • Мнения: 202
Честит празник на всички.  bouquet
Много мислих дали да пусна моята първа торта,но в крайна сметка реших да заема малко място във форума... Embarassed
Момичета,тортите ви са просто прекрасни,няма да изброявам всички имена.Моята торта е доста нещастна и направо ме е срам да я наредя до вашите,но за какво съм я правила,като няма да я споделя с вас, нали с това ще си нахраня душичката /тялото ми е вече доста нахранено Grinning / Дано втория път да е по-сполучлива.
СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА РАЯ....
А ето и моето "творение"...... Weary
http://media.snimka.bg/2292/010839959.jpg
http://media.snimka.bg/2292/010839966.jpg

# 77
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
iskrone, честито начало. Много приятно цветово съчетание. Борда с панделката би било удачно да го смъкнеш най-долу, така се пркриват евентуални дефекти. Иначе добро начало.

silrai, ягодките налепих с кристалина. Като стегне ги държи много добре. А пастичките са с размер Ф7 преди замазване и фондана. Подложките им са 10х10см.

raya, снощо почнах розите в 22 и в 1 бях напълно готова, като на 2 пъти си правех почивки и 1-2 пъти ходих при малкия. Аааа и оцвтявах естествено на момента. Наистина съжалявам, че не снимах, но с болен мъник малко сложно. Вместо да си го гледам аз плетох кошница  Sad

# 78
  • Мнения: 388
момичета, тортите ви са страхотни   bouquet

Имам въпрос към Пепи - с какво направи уплетката на тортата? Много се доближава до една моя идея която ми хрумна скоро и ще ми е полезно да знам.

# 79
  • Мнения: 634
Пепи не разбирам Англииски ,но така ми бяха написали на лист и така го преписах.Пепи поздравления и ти си герой.Дори и с изгорена ръка  bouquet
RAYA,ще направя следващият път по малки,както казваш
Силрай,пиша с четка и с перлени бои от торнадо.Първо си направя леко нодписа с дръжката на четката и внимателно минавам с боя.
Стаси шахът е като истински smile3501 smile3501 smile3501Аз премахвам нишестето от шоколадовият фондан със суха четка.
iskrone,браво  за тортитчката ,много е нежна.Пролет идва  bouquet

# 80
  • Мнения: 1 965
Boshi-Moshi - Сразена съм!!! Първо от ентусиазма да почетеш 3ти Март с торта и второ със самото изпълнение....  Мразя го тоз` паметник по принцип, защото като си спомня едно време как всяка 2ра екскурзия беше дотам     Twisted Evil ... и 1000дата стъпала до горе    Close...... Но този път с твоята торта го глееееедах   Shocked ..... и сякаш за първи път го видях.....  Аплодисменти от мен!!!
Кики - избрала си невероятно труден начин да покриеш двуетажна торта. И си успяла!!! Ефектно се е получило, но бих сложила и някакъв кант на горния етаж. Хем няма да стои голо, хем ще подчертае и  формата и елегантността на квадрата.
Гушанка - Елегантна както винаги..... Баба да е жива и здрава.....
rien - Критика искаш, така ли??? Получаваш. Що е бос горкия батю??? И то навръх празника.... Де са му цървулите????? Това е шега. Не ми хареса нещо друго. Какво правят тез` червени зелки, в таз кошница насред мегдана??? Розите са хубаво нещо, особенно червените, ама точно тоз` модел, не ми се върза със сцената.....
това с внедряването на пудрата захар, е често срещан проблем. Има начини за спасение:
1. Суха четка и яко духане..... /не се бъзикам/
2. Бояджийска четка, топена в алкохол. Само не прави локвички.
3 . Медец, разтворен в малко водичка и гланцираш /това аз не го обичам/
СТАСИ, това важи и за шок-тестото. Духаш, четкаш, псуваш, после мажеш с водка директно с гъбичка и оставяш на стайна температура да се изпари. На кафявия шоколад пак остава и винаги ме е яд след това. Шаха е страхотен, Капаците отстрани са ти станали много по-добри от моите. А за кончето, направо ти завидях!!!
Пепи - какво да ти кажа..... И с 2 пръста да останеш... пак ще е перфектно!!!!
Албенче -   bouquet Особенно "На кафенце"! Страхотна е.
iskrone - Впечатляващ дебют. Не бъди скромна!!!! Домъчня ми за Клематиса на балкона.  Sad  има още доста време докато цъфне. Все едно него си го обрала.....

# 81
  • Мнения: 1 271
Пепи, искаш да кажеш, че диаметъра е 7 см?!?  Shocked И ряза ли ги или имаш такава форма?Абе ти направо ме шокира тотално-7см и ги покриваш отвсякъде-Ееее, направо -Завидях ти на търпението!!!И ако не е тайна-колко броичици изкара такива?Сега ако кажеш, че са повече от тези на снимката направо те освидетелствах!  Naughty

Риен, а защо не пробваш, следващият път да си разредиш боичката в малко алкохол-капчици, консстенция на гъсти боички и да нанасяш с четка или гъбичка, мисля, че ефекта ще е по-добър от този да се трепеш да месиш и да съсипваш боята и тестото!

Искроне, браво и от мен за ентусиазма!Тортичката е станала много добре, като за ърви път!   bouquet


Албенче, благодаря за споделеното!   bouquet Много ще ми е от полза!Направо не ми го побираше ума как правиш толкова хубави букви, пък то било много лесно, първо с дръжката и после пишеш  Hug
Аз още качвам снимки  Sad

# 82
  • Мнения: X
Албена ,ти умора нямаш,бе жена! Особено бебешката и "кафенцето" много ми допадат.

Пепи,по-бързо да се оправя детенце!А тия ягодииии.....добре,че не съм бременна    Mr. Green    

stasi76 ,червеното съм го боядисвала отгоре.Със замесване все още не мога да докарам хубаво червено,за жалост.А шахът ти е страхотен,много барнат,както казва мъжа ми.

iskrone , много добро съчетание на цветове,допадат ми.И заглаждането ти се е получило ...като за първи опит-браво!  

Рая,мисля,че разбрах.Особено ако е сиропирана повече...ще слегне наполовина...В къщи го харесват покритието  иси го хапват,особено малкия.Аз ще продължа да си го точа тъничко,пък и забелязвам,че с всяка торта май ми е по-лесно.Да видим какви ще ги сътворя за Тодоровден,че...май съм захапала по-голяма лъжица...как беше приказката...



# 83
  • Мнения: 804
 newsm56 newsm56 newsm56
Ааа...амммм.Ами...добра вечер.  Blush
Моля да ме извините за нахълтването,но не мога да не споделя с вас възторга си от тортите,които видях. Не просто невероятни,а направо произведения на изкуството.
Не съм сигурна дали някога ще се престраша да пробвам да направя нещо подобно, макар последните два дни всяка свободна минута да четях и гледах клипове.

Поздравления, момичета.Дерзайте.

# 84
  • Мнения: 994
Здравейте, искам да попитам:
Има ли безвредни сладкарски бои?

# 85
  • Мнения: 1 965
Има ли безвредни сладкарски бои?
Щом са сладкарски...... значи са безвредни......

# 86
  • Мнения: 994
Ох, извинявам се, май трябваше да поясня какво влагам в понятието "безвредни". За мен бои,на които пише, че съдържат Синьо 1,Червено 3, 40, или пък Жълто 5 не са безвредни, независимо че са обявени като такива. Аз питам за други такива, без такива съставки дали въобще има? newsm78

# 87
  • Мнения: 1 965
Ох, извинявам се, май трябваше да поясня какво влагам в понятието "безвредни". За мен бои,на които пише, че съдържат Синьо 1,Червено 3, 40, или пък Жълто 5 не са безвредни, независимо че са обявени като такива. Аз питам за други такива, без такива съставки дали въобще има? newsm78
Shocked Shocked Shocked
Я, още малко поясни. Какво да има и какво да няма??? Щото едва ли ще намериш бои без съдържание. Все нещо трябва да съдържат. Или ще е някаква цифра или ще е някакво непроизносимо име с дължина 3 реда......
Ей, ги моите: И те имат цифри.... даже и букви....
http://van444eto.multiply.com/photos/hi-res/3/78?xurl=http%3A%2F … lbum%2F3%2F3%2378
Ей ги отпред -  http://van444eto.multiply.com/photos/album/3/3#77

# 88
  • Мнения: 994
Много благодаря за отговора.   bouquet
Абсолютен дилетант съм в правенето на цветни торти,  но понеже децата са ме замолили за такава и затова питам. Не ми хареса състава на продаваните бои. А дали има разни алтернативни методи за оцветяване?

# 89
  • Мнения: 1 541
Няма, поне в БГ, това което ти търсиш. Поне аз до сега не намерих. Можеш да видиш в интернет много начини за оцветяване с хранителни продукти като червено цвекло или боровинки. Не са никак наситени, но пък са безвредни  Peace

Имам една питанка отново към вас- понеже съм си наумила да правя торта на 8-ми март и към момента като време би трябвало да успея с една кошница с цветя, но имам няколко въпроса към технологията на изработването на самата кошница: плетката само с маслен крем ли може да бъде направена и отдолу, ако е с маслен крем все пак, какво се слага, за да се задържи да не се свлече? Много ще съм благодарна отново  Hug

Излишно е да казвам колко съм възхитена за пореден път от висшия пилотаж на някои мацки тук-   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт