Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 41 261
  • 368
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 484
Gushanka ,рядко се появяваш,но като дойдеш винаги е с нещо прелестно! А вътре каква е тортата?

Дестини,Ванче,тортите са две,но едната още преди няколко дни замина при кръстниците,но от другата си стои половината  Grinning заповядайте на следобедно кафенце вкъщи  Hug

# 61
  • Мнения: 409
Честит 3 Март и от Мен, Момичета!  bouquet Радвам се, че пак сме заедно в любимата Ни темичка и всички незначителни спорове са забравени Hug

И аз да покажа тортата от вчера:  Mr. Green

Цък!1     Цък!2     Цък!3     Цък!4

# 62
  • София
  • Мнения: 618
А Иринка, то хубаво ни каниш,ама до Враца Mr. Green И се измъкна и на срещата няма да дойдеш Naughty поне там имахме шансове от твоите тортички за домашна употреба да вкусим. Ама на отрязани Crossing Arms

Ванче, аз понеже помня, че ти така и спомена, че тези за рулата са по-вкусни. Та затова от тях искам да взема Flutter

Бошииии, ама какво е това произведение на изкуството Shocked newsm20

# 63
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
Хей Боши имам една статуетка на шипка ,същата е като твоята торта  Simple Smileмного добре си е направила  Hug

# 64
  • Мнения: 1 369
 Здравейте от мен:)) Страхотни торти видях по предишните странички. Пълните ми душата, да знаете:)) Не се карайте излишно, не можете да си представите колко сте полезни на разни такива начинаещи като мен.
 Аз все пак си купих готова моделираща маса и се успокоих:) Нямам време сега да проверявам коя от масите от тортената библиотека ще ми бъде най-удобна за работа, понеже рождения ден на детето наближава. Може би след това, на спокойствие. Та реших да оттренирам разточване и покриване с ГММ и направих една тортичка оня ден. С готови платки и крем "Баунти" от библиотеката. Сега като я разрязах ми направи впечатление, че долната част от захарното покритие се е разтопила леко. Видях, че някой на предишната страница беше споменал, че сметаната топи... сигурно затова се е разтопило- понеже в тоя крем има 150мл течна сметана. Дали съм права newsm78  Предишната торта я правих с марципан Варна върху Рафаелото на Наталина и нямаше такова разтапяне.

 А ето я на снимка
http://www.kikiniki.snimka.bg/album.php?album_id=187775&pid=10843283

 Как оформяте покритието в ъглите? Аз "заших" по няколко цветчета там, защото иначе седеше много грозно като се прегъне...

# 65
  • Мнения: X
KikiNiki , а намаза ли я с маслен крем отдолу?Може би затова ти се е разтопило.Когато има контакт със сметаната.
А за ъглите,и аз имах същия проблем.Заглаждането започва от ъглите,и после към страните,като се издърпва да се заглади.На мен лично малко ми беше трудно, и още не съм го усвоила добре.
Пробата му е майката.  Иначе опита е много сполучлив.Дори ти се чудя как си успяла да покриеш двата етажа едновременно.

Gushanka, много нежна и елегантна торта !Предполагам и рожденичката ще е доволна!         Иринка , и аз искам парче от трюфела...отдавна не съм го правила.
Boshi-Moshi ,много оригинално като идея и изпълнение.Тази Шипка от какво е ?

# 66
  • Мнения: 1 610
 Торта "Честит 3ти март!"
Държа на критика!
Ядоха германките торта и слушаха пак българска история .
А аз се радвах как откраднах идеята на Клерет и измайсторих  
Байрактар!     
Вчера нали ви занимавах с опитите си за тесто .Резултатът е....Мини рози от Харибо мечета 
Един въпрос >>Защо в покритието ММФ при разточване се внедряват цели "петна" пудра захар и после не може да се изчеткат и отстават по покритието...Ха, дано ме разбрахте какво имам предвид!    Как да го избегна следващия път и може ли някое покритие да се точи с олио вместо с пудра захар.
Вие нали знаете, че питам преди да се хвана да правя  hahaha

Eeee, Боши, уби коня с тази статуя.  ooooh! Как я направи?
Гушанка, изпипана работа. малки "бабуни" сякаш има , от тортата вътре ли са?
КикиНики,добре дошла при топящите, аз съм им майсторка на стопяванията и все блъскам тортите със сметана, после стържа крем като замаяна, щото съм много умна. На предната страничка виолета точно това ми е отговорила. Сметаната топи всяко захарно покритие. По въпроса ти-  виж това заглаждане на квадратен кейк

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 14:54 от rien

# 67
  • Мнения: X
Току -що гледах клипчето от Риен...Момичета,вие толкова дебело ли разточвате покритието?
Аз го правя поне три пъти по-тънко и ми е трудно да го заглаждам... #Crazy     

# 68
  • Мнения: 634
Момичета ,направо съм скапана от уморо.Показвам няколко торти и отивам да почина поне час ,че служба ме зове .Дано не съм пропуснала да отговоря на някого ,но просто бях много ангажирана и не съм влизала от няколко дена ,за което се извинявам.Ванче ,аз също пробвах тестото на Нелка ,но и аз смятах като теб да прибавя захар и явно сгреших ,защото стана ронливо,може би трябва да престои известно време преди да се работи.Ако имаш впечатления сподели ги .

Красимира писали сме заедно и аз разточвам много тънко и явно за това се потя при покриването.Аз сащо мног сиропирам и това ми създава допълнително ядове

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 15:12 от Албена

# 69
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Boshi-Moshi браво за това произведение на изкуството - впечатляващо.

Албенче чаках да видя сервизчето за кафе в действие и го дочаках - много нежно!!! И другите ти торти са разкошни както винаги.

# 70
  • Мнения: 373
Boshi-Moshi - много сполучлив е станал паметника, представям си каква играчка е били докато го направиш! Браво!

# 71
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Милички, аз може да съм с болно дете и 2 пръста на лявата ръка с мехури от вчерашното изгаряне, но работата не ме оставя. Но първо искам да отбележа тортите поне от тази страница.

Boshi-Moshi, Шипка е станала супер. Очаквам подробности по направата на паметника.

rien, основният цвят на тортата не ми допада. А байрактаря е много готин.

KikiNiki, про заглаждане на правоъгълни торти почвам винаги от ръбчетата. Справя ли се с тях другото е лесно. Никое захарно тесто не търпи сметана (освен ако крема не е кафяв ганаш Wink )

Албенче, браво мила. Ударника на групата си. На втората тортичка имаш една правопина грешка, но предполагам си бързала.

Ето и моите 2 от днес. В хладолника отлежава номер 3.

Ягодов чийзкейк


И една бърза кошница с рози:


Обещах да снимам стъпка по стъпка, но с малкия нямах време. Дано следващият път не е и така набързо за да ви покажа как се плете.

# 72
  • Мнения: 1 122
Gushanka бърза и семпла и много нежна. Идеята да направиш цифрите от цветенца е много добра. Peace И ЧРД на баба ти с пожелание да е жива и здрава!

Иринка
и аз умирам да ти пробвам от тортите да знаеш. Wink Все показваш едни такива домашни вкуснотий.

silrai кво стана със замъка? Да ни би да си го показала и аз да не съм видяла newsm78, а уж не пропускам страница.

_Пепи_ ако знаеш откога им се точа и аз на тия пастички.

Boshi-Moshi ей така Shocked останах. Сподели моля как го направи.  Praynig Доста трудно ми се вижда.

KikiNiki не ти виждам тортата.

краси.мира тортата за 1 март много ми хареса. Кажи как направи това червено. Ще ме извините, ама всеки път като видя торта с червен цвят и все питам как е направен, защото при мен все не става. Close Е много дебело разточи тая жена. Аз с това количество ще направя още една торта.

rien и твоята не виждам.

Албена я си почини малко. То работа, работа ама и почивка си трябва я. Страхотно производство. Бебешката ми е любима(ми то покрай мен е все розово с две щерки) Joy

А сега ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на всички и ви черпя с една тортичка по случай РД на татенцето. Благодаря на Ванчето за идеята, аз нямаше да се сетя за такава торта.  bouquet Е не може да се мери с нейните, ама пак я докарах за пред хора. Joy
Ванче, я кажи с какво може да се махне нишестето от кафявото тесто? Аз се озорих. Опитах да разточа на олио, ама не става лепнеше ми и само с нишестето стана, ама после ужас. Мазах фигурките и квадратите после с олио за да не личи нишестето, ама като се изпари олиото и фигурите пак си стоят побелели. Като си забърках кафявото и поизстина добавих сместа с глюкозата и предния път веднага започна да става гъсто, а този път си седеше с консистенцията на разтопен шоколад и след много бъркане стегна. Дали не беше малко топъл шоколада?

Ето и тортата:

Още снимки ТУК и ТУК
Вътре е пандишпан-4 броя, карамелен крем на Пепи,карамелен сироп, карамелизирани орехи и шоколадово тесто на Ванчето.

А, докато съм писала _Пепи_ е пуснала две тортички, които са ммм особено първата много сладки.(дано бързо мине на детенце)

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 16:29 от stasi76

# 73
  • Мнения: 1 271
Пепи, прекрасно.Чийзкейка е една от любимите торти в къщи.Кажи набързо как налепи плодовете отстрани-сеаш се, аз правих един такъв опит-неуспешен...
И да си поворя въпроса-какъв размер са пастичките


Албенче, страхотни торти пак и в огромно количество.С какво писа дългия надпис?  newsm78 Аз пиша с химикал от тези спец., обаче нещо се прецака след последния път, пък е и много скъп вече-искам алтернатива.

Боши-Моши, много добре си се справила.И аз искам пояснения от какво е фигурката на Шипка?Ако е моделаж-страхотно си се справила!Спор няма!   bouquet

Айде, аз отивам да кача последните торти....Стаси, душко, сега пробвам да го закача за сървъра-фото нещо се дразни от мен и аз от него, ама ще се преборя-най-късно довечера ще ги кача всичмките.

Шаха е....мале, мале  ooooh! леле, ако дадеш това чудо и да го срежат....

# 74
  • Мнения: 1 610
rien, основният цвят на тортата не ми допада. А байрактаря е много готин.

Ooo, и на мен не ми хареса. Обаче докато го достигна поне този наситен цвят направо ми се взе акъла да меся часове. И все си мислех, ей този път няма да е слабичък цвета както предния път. Е, да, стана силен, но ужасен. Гадни са ми боите, но ще ги ползвам няма да ги хвърлям я.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт