За добрата козметика - 2

• 139 435
  • 943
  •   1
Отговори
# 255
Интересува ме мнение относно:

Avene Ystheal Cream
Ingredients:
Water (aqua), Caprylic/Capric Triglycerides, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Squalane, Propylene Glycol, Glycol Montanate, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, BHT, Butylparaben, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Propylparaben, Red 33 (CI 17200), Retinal, Tocopheryl Glucoside, Triethanolamine

Avene Ystheal Eye Contour Care
Ingredients:
Water (aqua), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Butylene Glycol, Polysorbate 40, Squalane, Caprylic/Capric Triglycerides, Sorbitan Palmitate, BHT, Butylparaben, Carbomer, Disodium EDTA, Methylparaben, Phenoxyethanol, Red 33 (CI 17200), Retinal, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Glucoside, Xanthan Gum

Чудя се дали изброените кремове са подходящи за мен, на 31 години съм с мазна кожа и под очите вече имам  ззачатъци на фини линии, особено когато се усмихна? И имат ли някакъв слънцезащитен фактор?
МНого благодаря предварително!!!

# 256
А, ако може мнение и за:

BIODERMA Sensibio Eye contour gel

Ingredients
WATER (AQUA), GLYCERIN, DIMETHICONE, POLYEHTYLENE, TRIDECYL TRIMELLITATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ISOSTEARYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL COCOATE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, XYLITOL, CAFFEINE, SODIUM HYALURONATE, GLYCYRRHETINIC ACID, RHAMNOSE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, ETHYLCELLULOSE.

Ползвам го в момента, но не съм сигурна дали не е прекалено лек за моята 31 годишна кожа Rolling Eyes

# 257
  • Пазарджик
момичета,здравейте
добре,че ви има Hug
На 26г. съм,кожата ми е смесена.Използвам крем на loreal, HEPPYDERM.Имате ли информация за него?Някоя от вас използвала ли го е?

# 258
  • София
И аз искам да питам някои неща тук, ако може...
1. ХАресала съм си дневен и нощен крем и серум - Primordiale на Lancome
http://www.lancome-usa.com/skincare/anti-aging/Primordiale-Skin- … echarge-Cream.htm
http://www.lancome-usa.com/skincare/night-treatment/Primordiale- … Skin-Recharge.htm
http://www.lancome-usa.com/skincare/serums/primordiale-cell-defense.htm
Пробвах ги на тестери, много добре ми понесоха на кожата, която по принцип е много капризна. Обаче като са толкова много пари... Заслужават ли си? Имам притеснения относно някои неща (освен тлъстата сума):
- витамин А в нощния крем прави ли го неподходящ за предстоящия пролетно-летен сезон и съответно излагането на силно слънце? Вярно, че е нощен, но все пак си стои и през деня в кожата...
- тези "gentle resurfacers H.E.P.E.S. и Capryloyl Salicilic Acid страшни ли са по принцип и извън по принципа през летния сезон?
- витамин С - и той ли става?

Имам и втора група въпроси - за слънцезащитните продукти
- Сдобих се с това: http://int.clarins.com/beauty-product/face/the-essentials/the-es … pf-40/C010701002/
Дали има добра слънцезащита? НЯма Мероксил... newsm78 Хубав продукт ли е?
Иначе добре ми се отразява на лицето - успокоява зачервявания, добре хидратира, дава добър комфорт, не лепне, не лъщи...
- Кои точно съставки трябва да има слънцезащитния крем, за да пази добре от УВ А лъчи?

Интересувам се така от слънцето и предпазването, защото си разхождам по няколко часа детето на слънце в парка - т.е. не съм в съвсем градски условия, трябва ми по-силна слънцезащита. Пък и тук много от потребителите на форума са с такова ежедневие...

# 259
А, ако може мнение и за:
BIODERMA Sensibio Eye contour gel
Ползвам го в момента, но не съм сигурна дали не е прекалено лек за моята 31 годишна кожа Rolling Eyes
Биодерма са много добри, а ти какво искаш за 31 годишнина да направи?
Avene не са нищо особено, по-добре български продукт!!!

# 260

Avene като цяло ли имаш предвид или само цитираните кремове?

# 261
  • Бургас
CI ,кои от българските продукти са добри?Имам предвид кремове за лице и шампоани?

# 262
Здравейте и от мен. Намирам темата много полезна и интересна, благодаря на професионалистите за отделеното време за споделяне на знанията   bouquet. Отдавна чета и не срещнах до сега мнения за професионалната козметика, използвана в салоните - например Колин, Хербелия и др., френски, испански и др.  продукти?

Такъв е състава на крем околоочен контур:
Water (aqua), glycerin. isodecyl neopentanoate, isohexadecane, butyrospermum parkii (shea butter) extract, arachidyl alcohol, dimethicone, clyceiryl. Stearate, peg-100 stearate, butylene glycol, behenyl alcohol, ilex paracuariensis leaf extract, carbomer, triethanolamine, tocopheryl. acetate, arachidyl glucoside, hydrolyzd rice bran protein, phenoxvethanol, coffea arabica [cofee) seed extract; peg-60 almond glycerides, methylparaben, propylparaben. xwthan gum. peg-40 hydrogehtated castor oil, steareth-20. cetyl hydroxyeihylcellulose, hydrolyzed soy flour, sodium benzoate, glycine soja [soy bean] protein, oxido reductases, sodium hyaluronate, polysorbate 20, ethylparaben, butylparaben, potassium sorbate, chlorhexidine dicluconate, n-hydroxysuccfnimide, isoblftylparaben, palmitoly pentapeptide-4, chrysin, palmitoyl oligcopeptide, tocopherol, palmitoyl tetrapeptide-7.

Продукта е на Колин.

Ако някой друг разполага със съставките на продукти, с които се работи в козметичните салони, ще ми бъде много интересно мнението на професионалистите. Благодаря предварително.

# 263
CI ,кои от българските продукти са добри?Имам предвид кремове за лице и шампоани?
Не изказвам мнение по този въпрос.

# 264
Здравейте и от мен. Намирам темата много полезна и интересна, благодаря на професионалистите за отделеното време за споделяне на знанията   bouquet. Отдавна чета и не срещнах до сега мнения за професионалната козметика, използвана в салоните - например Колин, Хербелия и др., френски, испански и др.  продукти?

Такъв е състава на крем околоочен контур:
Water (aqua), glycerin. isodecyl neopentanoate, isohexadecane, butyrospermum parkii (shea butter) extract, arachidyl alcohol, dimethicone, clyceiryl. Stearate, peg-100 stearate, butylene glycol, behenyl alcohol, ilex paracuariensis leaf extract, carbomer, triethanolamine, tocopheryl. acetate, arachidyl glucoside, hydrolyzd rice bran protein, phenoxvethanol, coffea arabica [cofee) seed extract; peg-60 almond glycerides, methylparaben, propylparaben. xwthan gum. peg-40 hydrogehtated castor oil, steareth-20. cetyl hydroxyeihylcellulose, hydrolyzed soy flour, sodium benzoate, glycine soja [soy bean] protein, oxido reductases, sodium hyaluronate, polysorbate 20, ethylparaben, butylparaben, potassium sorbate, chlorhexidine dicluconate, n-hydroxysuccfnimide, isoblftylparaben, palmitoly pentapeptide-4, chrysin, palmitoyl oligcopeptide, tocopherol, palmitoyl tetrapeptide-7.

Продукта е на Колин.

Ако някой друг разполага със съставките на продукти, с които се работи в козметичните салони, ще ми бъде много интересно мнението на професионалистите. Благодаря предварително.

Интересен продукт, изглежда добър - използвани са нови маслени компоненти, които не оставят мазно усещане, но и екстракти, които "влачат" със себе си цялата гама консерванти - и меки, и не толкова удачни.
Емулгаторите обаче са стари, в смисъл евтинджос.
Активките са суперинтересни!
Относно т. нар. "професионална козметика" - мнозина използват различни лозунгови етикети, без да има определено покритие. В този смисъл наистина професионална е тази козметика, която е прави "на място", която изисква друг да ти я положи (химичен пилинг с опрделена киселинност, специална боя за коса), която изисква определени апарати, за да бъде нанесена.
Този продукт определено не е нито едно от изброените.
А има и такива, които се "промъкват" между нормативите - т.е. не се появяват на масовия пазар и така не могат да бъдат контролирани: а може и да са откровено опасни!

# 265

тези продукти  само.

# 266

Пплзвала съм българска козметика на Билка и Елеа, не съм очарована, чисто като потребител, тъй като с познанията си по химия съм зле, за това и търя съвет.
От шампоана на билка за мазна коса ми се появи ужасен пърхот, който се опитвам да премахна и до сега. За съжаление в сайта им няма съставките да ги пусна,  за да ги обсъдим. За Елеа съм чела добри отзиви от теб, но от крема им за мазна кожа, каквато е моята ми се получиха огромни пъпки. Иначе като ефект в началото беше много добре, матираше кожата ми и имаше слънцезащитен фактор, усещането беше ок...незнам....толкова се чудя сега......особено след като прочетох, че не искаш да препоръчаш българска противобръчкова марка козметика.
Не може ли поне жокер!?! Rolling Eyes

# 267
Всъщност интересува ме мнението ти като цяло за Pierre Fabre, тъй кaто се насочих към един крем на Ducray. Последните откъм продукти за лице, грам представа нямам как са. Става въпрос за сравнително нов продукт, който обаче не е нищо ново като активни съставки. Да не преразказвам тук е описан синтезирано. http://www.beautyplatinium.com/product_p/ductrm.htm
Начинът, по който би трябвало да действа много ми допада, още повече,че не съм фен на избелването посредством „излющване”. Впечатленията ми от тестера са чудесни, но за дългосрочните резултати не мога и да гадая.
Моля те за мнение, кремът нещо или нищо особено е, и дали да си потърся нещо по-свястно.

Давам и пълния състав:
Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ascorbyl Glucoside, Caprylic Triglyceride, Isohexadecane,  Niacinamide, Triethanolamine, Polysorbate 40, Methylene Bis-Benzotriazolyl, Tertamethylbutylephenol, Polymethyl Methacrylate, Sorbitan Palmitate, Butylparaben, Carbomer, Cetyl Alcohol, Chlorphenesin, Decyl Glucoside, Fragrance, 0-Phenylphenol,Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

Phenoxyethanol и той ли като парабените е „пренабеден” или си е кофти.

# 268
Запис да ви следя

# 269
  • вкъщи
някой има ли информация за козметиката на Рефан

Общи условия

Активация на акаунт