За добрата козметика - 2

• 141 412
  • 943
  •   1
Отговори
# 210
Ако е възможно и когато дойде ред моля за мнение за
1.Green Apple Antioxidant Serum
organic juices of pyrus malus (apple) juice (malic), citrus medica limonum (lemon) juice (citric) & vitis vinifera (white grape) juice (tartaric), organic saccharum officinarum (glycolic acid), salix alba (willow bark) extract (salicylic acid), organic milk peptides (lactic acid), organic aloe barbadensis leaf juice, glycerin, organic camellia sinensis (green tea) leaf extract, organic algae extract, vitis vinifera (grape) seed oil, organic essential fatty acids of oenothera biennis (evening primrose), linum usitatissimum (linseed) seed & borago officinali (borage) seed, ubiquinone (coenzyme Q10), thioctic acid (alpha-lipoic acid), dipeptide-2, palmitoyl tetrapeptide-3, magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), tocopheryl acetate & tocopherol (vitamin E), retinyl palmitate (vitamin A), sclerotium gum, dimethylaminoethanol (DMAE), phenoxyethanol, sodium hydroxide, benzyl alcohol, phospholipids, hyaluronic acid, potassium sorbate, azulene, citrus reticulata (mandarin), litsea cubeba (may chang) & cinnamomum camphora (ho wood) pure essential oils.
и
2.Green Apple SPF 15 Moisturizer http://www.juicebeauty.com/za/JB?PAGE=PRODUCT&CAT=MAIN.GREEN&PRODUCT.ID48

Active Ingredient: titanium dioxide Inactive Ingredients: juices of pyrus malus (apple) juice,* citrus medica limonum (lemon) juice,* vitis vinifera (white grape) juice* & aloe barbadensis leaf juice,* saccharum officinarum*, botanical extracts of rose canina (rosehip) fruit* & camellia sinensis (green tea) leaf,* glycerin, plant oils of butyrospermum parkii (shea butter)* & simmondsia chinensis (jojoba) seed,* essential fatty acids of oenothera biennis (evening primrose),* linum usitatissimum (linseed) seed* & borago officinali (borage) seed,* honey,* vitis vinifera (grape) seed oil, algae extract,* squalane, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, tocopheryl acetate (vitamin E), retinyl palmitate (vitamin A), ubiquinone (coenzyme Q10), thioctic acid (alpha-lipoic acid), dipeptide-2, palmitoyl tetrapeptide-3, magnesium ascorbyl phosphate (vitamin C), panthenol (vitamin B5), dimethylaminoethanol (DMAE), hyaluronic acid, hydroxypropyl starch phosphate, glyceryl stearate, potassium sorbate, phospholipids, beta carotene, benzyl alcohol, palmitic acid, stearic acid, cetearyl glucoside, xanthan gum, sodium hydroxide, phenoxyethanol, citrus reticulata (mandarin), litsea cubeba (may chang) & cinnamomum camphora (ho wood) pure essential oils. * certified organic by a USDA approved agency

Съставките подходящи ли са против първи бръчки и доколко е натурална козметиката?

# 211
CI, търся нещо добро за мама. vessit, писа в една друга тема, че от първото намазване е видяла ефект от LIERAC LIPOFILLING SOIN ANTI-AGE. Имаше предвид ефект върху бръчките. Разбрах, че бръчките се „гримират”, а не се премахват с кремчета. Само, че този не ми изглежда такъв.
Беше писал, че „лифтинг и фирминг се получава най-добре, когато кожата се стимулира да синтезира колагени и еластин, хиалуронова киселина и гликозаминогликани. Но с активки, които стимулират тези процеси, а не с такива готови - колаген и други макромолекули си остават отгоре”.  Тези тук от готовите ли са или от стимулиращите?
Харесва ми, че голям процент от съставките са натурални, че има УВ филтър, и на хидратацията са наблегнали. Ти как го намираш?

1.5%, Tri-peptide 0.5%, extrait de levures /мая/ 3%, bio-polymères de blé /пшеница/ 1%, complexe hydratant 5%, agent réparateur (vitamine E) 0.5%

Water (aqua), mineral oil (paraffinum liquidum), pentaerythrityl tetraethylhexanoate, glycerin*, urea, sodium PCA, sodium lactate, potassium hyaluronate, hydrolysed sweet almond protein*, glycine, cyclomethicone, yeast extract, PEG-100 stearate*, glyceryl stearate*, cetearyl alcohol*, cetearyl glucoside*, hexyldecyl laurate*, hexyldecanol*, dimethicone, sucrose palmitate*, commiphora mukul resin extract*, polyglyceryl-3 distearate*, hydrolysed wheat protein*, ethylhexyl palmitate*, tribehenin, sorbitan isostearate*, palmitoyl oligopeptide, lactic acid, biotin, tocopheryl acetate, PEG-20 methyl glucose sesquistearate, polyacrylamide, C13-14 isoparaffin, laureth-7, stearic acid, carbomer, tromethamine, fragrance (parfum), phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben, mica (CI 77019), barium sulfate (CI 77120), titanium dioxide (CI 77891).
* d'origine végétale

И само защото знам, че парабените са ти слабост, а и скоро не сме ги споменавали, да кажа, че Lierac много ги тачат. Не се сещам да съм виждала техен крем без тях.  Crazy

Като се застраховам, че не познавам тези съставки (как действат - първата и втората) кремът е много добър - подхранва горния слой - овлажнява, грижи се за добрия баланс - за бръчки и дума не може да става. За парабените - какво? Има двата С4, които са проблемни, иначе?

Иначе нищо конкретно. Просто се чудя, защо след като все пак има някакви съмнения относно безопасността им, скъпите марки продължават да ги ползват. Случвало се е производителите да се отдръпнат от някой продукт, въпреки, че нищо не е доказано, в името на добрия маркетинг. След като парабените имат заместители, а и са „старомодни” консерванти, какъв е проблемът да се избягват. Сигурно са по-евтини.

Относно крема, подхранване и овлажняване добре. Но виждаш ли го да работи в посока лифтинг и фърминг? Сто и петдесет левчета за подхранване и овлажняване само, ми се виждат много.

# 212
Ако е възможно и когато дойде ред моля за мнение за
Съставките подходящи ли са против първи бръчки и доколко е натурална козметиката?
Ами то си е написано кои са натурални, а ако въпросът е дали тази козметика е натурална - не е.
Иначе са хубави нещата, богати състави, но не са подредени съгласно европейските изисквания, и не мога да ти кажа как според мен би било на усещане.
Честно - прекалено "натруфен" е изписания състав, така че... при мен светва една червена лампичка в такива случаи.

# 213
Иначе нищо конкретно. Просто се чудя, защо след като все пак има някакви съмнения относно безопасността им, скъпите марки продължават да ги ползват. Случвало се е производителите да се отдръпнат от някой продукт, въпреки, че нищо не е доказано, в името на добрия маркетинг. След като парабените имат заместители, а и са „старомодни” консерванти, какъв е проблемът да се избягват. Сигурно са по-евтини.
Относно крема, подхранване и овлажняване добре. Но виждаш ли го да работи в посока лифтинг и фърминг? Сто и петдесет левчета за подхранване и овлажняване само, ми се виждат много.
Да, по-евтини са, но в никакъв случай ценово определящи!!!
И на мен ми се виждат много 150 лв, да не кажа, че и 50 лв са доста за този!!!

# 214
CI, четох в една от предните теми, че си харесал много шампоана Node Fluid на Bioderma. Моля те за мнение и за душ-гелът за суха кожа, преди да си го купя. На мен ми заприлича на шампоан.

Atoderm Ultra-rich foaming gelThe ultra-rich and purifying daily cleanser that restores natural lipids for very dry skin.
Properties
Fragrance-free formula.
Preservative-free, no colorant.

WATER (AQUA), SODIUM LAURETH SULFATE, LAURYL GLUCOSIDE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, DISODIUM EDTA, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, ZINC SULFATE, COPPER SULFATE, XYLITOL, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, MANNITOL, RHAMNOSE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID.

Личното ми мнение, че този продукт не е баш за много суха кожа. Най-малкото защото е съдържащ пенители. Разните захари и полиоли са много модерни напоследък. А наличието на COPPER SULFATE и на SODIUM HYDROXIDE мен леко ме озадачи. Ама както казах не съм работила измивни продукти...  Аз лично не съм наясно кое възстановява свойствените за кожата липиди, може би обратно омасляващия агент? newsm78
Ще се радвам CI да го изкоментира кое защо и как.  Simple Smile
Чак сега го зачетох по-внимателно, явно цинковия и медния сулфат за консервантите тук, няма кое друго да е.
Натриевата основа и лимонената киселина = натриев лактат , който е консервант в месната промишленост, но тук играе ролята на влагозадържащ агент, а според мен обратно омазняващия е PEG-7 GLYCERYL COCOATE, или PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, но съм си слаб в тази област.
Иначе надали отмива толкова злобно - виж солта чак къде е.

# 215
Здравейте,случайно попаднах на темата и сега не ми стига времето да я изчета цялата.Ще бъда много благодарна,някой да каже нещо и за моя крем-на аквасорс .
Aqua,Macadamia ternifolia seed oil,Cetearyl wheatstraw glycosides(&)cetearyl alcohol,Persea gratissima oil,Butyrospermum parkii butter**,Mel(Manuka honey),Limnanthes alba seed oil,Oenothera biennis oil,Citrus grandis seed extract,Sclerotium gum,Triticum vulgare germ oil,Rosa canina fruit oil**,Citrus aurantium amara oil,Pogostemon cablin oil,Cistus ladaniferus oil,Tocopherol,Totarol,Leptospermum scoparium oil,Melaleuca alternifolia oil,Backhousia citriodara oil,Limonene,Eugenol,Linalool,Citronellol.**Certified organic.

# 216
  • София
А може ли мнението за този Baby Lotion (NEWays Generations Baby Lotion ):
Robinia Pseudoacacia Flower Extract, Viola Odorata Oil, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Water (aqua), Limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, Isopropyl Isostearate, triethyllhexanoin, Cetyl Alcohol, Hydrogenated avocado oil, Diacetin, octyldodecanol, potassium hydroxide, Olivoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetearyl Alcohol, glyceryl stearate, betaine, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Disodium EDTA, dipotassium glycyrrhizate, Butyrospermum Parkii (shea butter), Chamomilla recutita (matricaria) flower extract, Algae Extract, Artemisia Vulgaris Extract, Maltodextrin, Glyceryl Oleate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Sorbitol, Myristyl Myrislate.

# 217
Здравейте,

Попаднах на тази толкова интересна тема, докато търсих слънцезащитен крем за дъщеричкат ами. Тя е на 11 месеца, но от разходиките през предишните няколко дни и се зачервиха от слънцето бузките и се притеснявам от факта....
Моля ви препоръчайте ми детски слънцезащитен крем за в града, който да мога да кажа ръчички, крачета, бузки през идващото лято живот и здраве Wink))
И също така ползваме този шампоан на Себамед - косата на детето става много бързо някак си мазна.....дори и след самото къпане

http://www.sebamed.com/index.php?id=2397&L=1

състава му е :

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Disodium Cocoamphodiacetate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Chamomilla recutita, Sodium Lactate, Glycol Distearate, Laureth-4, Alcohol denat., Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate.

и този лосион за тяло Себамед .

http://www.framar.bg/%D1%81%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4 … D0%BC%D0%B5%D0%B4

състава му е: Aqua, Decyl Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Laureth-6 Carboxylate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Lactate, Allantoin, Squalane, Magnesium Sulfate, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate.
Преди ползвахме този крем на Мустела

http://www.framar.bg/%D0%BC%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B0- … -pid30001119.html

И този съпун за тяло:

http://www.sebamed.com/index.php?id=2403&L=1

Състава му е:

Sodium Cocoyl Isethionate, Triticum vulgare starch, Paraffin, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Cetyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Aqua, Panthenol, Glycine, Magnesium Aspartate, Alanine, Pyridoxine HCl, Lysine, Leucine, Sodium Lactate, PEG-14M, Parfum, CI 77891.

Преди това ползвахме Стелатопия на Мустела, не намерих състава му обаче ....моля за съвети, кои е по-добрият вариант за лоосон за тяло Wink и какъв слънцезащитен крем да предпочета. В тези използвами от нас кремове има ли проблем с някоя от съставтките...т.е. има ли някоя която е противопозказна за възрастта Wink)

Моля за съвет от CI или някой който има представа какво пише в състава.

Благодаря предварително и извинете ме за дълцият пост.

# 218
Здравей Flying,

Мисля че не е добре да излагаш детето си на слънце!
Световната здравна организация препоръчва до 3 години да се избягват преки контакти със слънчевите лъчи.

# 219
  • София
И също така ползваме този шампоан на Себамед - косата на детето става много бързо някак си мазна.....дори и след самото къпане

същото и аз разправях за него малко по-назад, интересно ми е какво ще каже за него CI или другите про.

# 220
Здрасти, ами доколкото знам се слага шапка, широкопола.
За шампоанчетата - ами с меки пенители са, какво като се омазнява косата, бебето да не е манекен?
Малко мисля са объркани някои състави - в лосион да има пенители?
Консервантите са си ОК, меки, е не са най-доброто, но все пак.
Има си необходимите на първо ниво активни съставки, добри са си продуктите според мен.
Не виждам притеснително като съставки, за слънчезащитен - нека мамите кажат, аз какво... не съм компетентен. В смисъл мога да прочета някои състави, но ще пиша само ако има конкретни въпроси. На постове от типа "а какво ще кажете за еди-кой-си продукт" - ами какво да кажа, за какво, има ли въпрос в изречението?

# 221
Здраейте,

аз няма да излагам детето на слънце, но все пак слънце за момента пролетно огрявна бузкит еи както днес беше примерно 20 градуса....си е горещо и все пак малко или много огрява лицето, за това исках да ми препоръчате някакъв слънцезащитен крем.....не мога да намеря на vichy - Capital Soleil - SPF 50+ съдържанието, за да задам конкретно въпроса, но гледах, че понапред са коментирани слънцезащитни кремове за деца, но не разбрах стигна ли с едо марка, която е примерно добре да ползваме за децата.....в града...т.е. с по-малкия фактор....

CI детенце не е манекен, но просто ми направи впечатление, как стой мазна косата все едно не е къпано доста време....и реших да споделя.....благодаря за отговорите Wink))

# 222
CI, трябва ли да ме притеснява наличието на Isoparaffin в пилинг крем с отмиване? Хем го има в продукти п/в черни точки и акне, хем на места го пишат като запушващ порите. Ти беше писал, че комедони се образуват от течен парафин. Isoparaffin, до колкото разбирам, не е такъв. Или греша. Тук са дръпнали един дълъг списък на съставки за отбягване при акнеична кожа, който ми кръстоса очите.
http://www.savvyskin.com/how-to-prevent-cosmetic-acne

# 223
Здраейте,

аз няма да излагам детето на слънце, но все пак слънце за момента пролетно огрявна бузкит еи както днес беше примерно 20 градуса....си е горещо и все пак малко или много огрява лицето, за това исках да ми препоръчате някакъв слънцезащитен крем.....не мога да намеря на vichy - Capital Soleil - SPF 50+ съдържанието, за да задам конкретно въпроса, но гледах, че понапред са коментирани слънцезащитни кремове за деца, но не разбрах стигна ли с едо марка, която е примерно добре да ползваме за децата.....в града...т.е. с по-малкия фактор....

CI детенце не е манекен, но просто ми направи впечатление, как стой мазна косата все едно не е къпано доста време....и реших да споделя.....благодаря за отговорите Wink))

Слънцезащитните продукти за деца трябва да са съобразени със следното:
1. висок защитен фактор,
2. възможно най-висок дял на микропигментите, ниско съдържание на абсорбиращи вещества или изцяло микропигменти,
3. водоустойчива основа
4.да не съдържа ароматизатор
5.да нямат в състава си консерванти (да се избегне натоварване с алергени).
 Участъци със силно UV-натоварване -нос, уши, устни.
 При най-малките кожата е суха и бедна на мазнини. При тях се препоръчва приложението на слънцезащитни продукти с по-богата на липиди база, например като емулсия вода/масло. При по-големите деца, при които започват проблемите с мазната и влажна кожа (комедони, акне), трябва да се прилагат слънцезащитни продукти на хидрогелна база. Не се препоръчват съдържащи алкохол разтвори.

Източник- http://www.health.bg

Според мен и моя личен опит, Мустела, Авен и Ла Рош-Позе са добри.

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 17:16 от antoanetastat

# 224
CI, трябва ли да ме притеснява наличието на Isoparaffin в пилинг крем с отмиване? Хем го има в продукти п/в черни точки и акне, хем на места го пишат като запушващ порите. Ти беше писал, че комедони се образуват от течен парафин. Isoparaffin, до колкото разбирам, не е такъв. Или греша. Тук са дръпнали един дълъг списък на съставки за отбягване при акнеична кожа, който ми кръстоса очите.
http://www.savvyskin.com/how-to-prevent-cosmetic-acne

не, не трябва. Под изопарафини се разбират С12-16 Изоалкани, доста п-различно от течен парафин. Все пак е по-добре да са си чисти изододекан и изохексадекан.

Общи условия

Активация на акаунт