За добрата козметика - 2

• 139 446
  • 943
  •   1
Отговори
# 285
И още един въпрос Embarassed
От къде взимате съставките ако ги няма на сайта на производителя.Има ли специален сайт или нещо от сорта със съставки на определени продукти?!

www.sephora.com
www.drugstore.com
www.ulta.com
www.walgreens.com

# 286
Нищо му няма на Phenoxyethanol, но и този продукт не е нищо особено: УВ филтри, емулгатори... Нестандартен източник на антиоксидант Ascorbyl Glucoside, парабени..
Пиер Фабр симат собствени източници на активки, доколкото съм чел, чудесна лаборатория, но последните 3 продукта - 2а на Авен и този...сещаш се, нали?

Да, видях, че гола вода, но все пак е нов, и то на Пиер Фабр... защо им е да пускат такъв продукт, като се има предвид какво има вече на пазара, едва ли не от пиле мляко... Странно ми се видя и реших, да те питам, че знам ли аз.

Защото трябва да пускат нови продукти ако искат да са в бизнеса.
Случва се и то не рядко да използват техни си стари рецептури от преди 3-4 години в нова опаковка.
Или просто една съвсем обикновена рецепта като цитирания крем да се представя като иновативна. Ти се интересуваш в детайли, но повечето потребители?
Ще си го купят без да погледнат състава само заради марката.

сори че влизам като гост.

# 287
  • София
 newsm45 Пък на мен никой не ще да ми обърне внимание...

# 288
CI, този ми звучи по-обещаващо раздробен на съставки. Като „цялостност” как ти се струва?

Lierac Brightening Cream
Липохинозоми: 5 % .
Избелващ комплекс: 10 % растителни екстракти (осмопура, черница и есцин)

Water,Octyl Methoxycinnamate, Diisopropyl Sebacate, Lecithin, Diethyl Trioxopimelate, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Tocopherol, Atelocollagen, Sodium Chondroitin Sulfate, Propylene Glycol, Cetearyl Glucoside, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Hedera Helix (IVY) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Phytic Acid, Glycerin, PEG-8, PPG-1 PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Sodium Polyacrylate, Caprilyc Glicol, Hydrolyzed Soy Protein, Potassium Hyaluronate, Cyclomethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethan, Gliceril Staerate, PEG-100 Stearate, Morus Bombycis Root Extract, Polyacrylamide, C13-14 isoparaffin, Laureth-7, Dimethicon, Escin, Nylon-12, Tetrasodium EDTA, Fragrance (Parfum), Phenoxyxthanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Barium Sulfate (CI 77120)

Хидратация, антиоксиданти, УВ, растителни екстрактчета... ама пак ми се виждат много 60-те левчета, които му искат. Но по-добре 60 за нещо, отколкото 30 за нищо.
Paraffinum Liquidum...ту запушва, ту не запушва порите, противоречиви мнения четох.
Тази Mica като оцветител ли е използвана или за озаряващ ефект върху лицето? Кремът би трябвало да има този ефект. Винаги съм се чудела с какво илюминират т.нар. фейс илюминатори.
Наличието на Nylon-12 предполагам го прави подходящ за смесена кожа или е там с друга цел.
Ателоколагенът, освен да задържа влагата, нещо повече за кожата прави ли?

# 289
  • Русе
Здравейте!Не знам дали тук е мястото на моите въпроси, но в другата тема (тайната на перфектната кожа) никой не ми отговори. Много ще съм ви благодарна, ако някой ми разясни:
Каква е разликата м/у крем за лице и флуид? Мога ли да използвам флуид вместо крем?

# 290
Здравейте!Не знам дали тук е мястото на моите въпроси, но в другата тема (тайната на перфектната кожа) никой не ми отговори. Много ще съм ви благодарна, ако някой ми разясни:
Каква е разликата м/у крем за лице и флуид? Мога ли да използвам флуид вместо крем?
Флуида е по -лек и подподящ за по-мазни кожи.

# 291
  • Русе
Iliana_ , много ти благодаря за експресния отговор.   bouquet Моята е смесена,значи ще си взема флуид.

# 292
CI, този ми звучи по-обещаващо раздробен на съставки. Като „цялостност” как ти се струва?

Lierac Brightening Cream
Липохинозоми: 5 % .
Избелващ комплекс: 10 % растителни екстракти (осмопура, черница и есцин)

Water,Octyl Methoxycinnamate, Diisopropyl Sebacate, Lecithin, Diethyl Trioxopimelate, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Tocopherol, Atelocollagen, Sodium Chondroitin Sulfate, Propylene Glycol, Cetearyl Glucoside, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Hedera Helix (IVY) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Phytic Acid, Glycerin, PEG-8, PPG-1 PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Sodium Polyacrylate, Caprilyc Glicol, Hydrolyzed Soy Protein, Potassium Hyaluronate, Cyclomethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethan, Gliceril Staerate, PEG-100 Stearate, Morus Bombycis Root Extract, Polyacrylamide, C13-14 isoparaffin, Laureth-7, Dimethicon, Escin, Nylon-12, Tetrasodium EDTA, Fragrance (Parfum), Phenoxyxthanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Barium Sulfate (CI 77120)

Хидратация, антиоксиданти, УВ, растителни екстрактчета... ама пак ми се виждат много 60-те левчета, които му искат. Но по-добре 60 за нещо, отколкото 30 за нищо.
Paraffinum Liquidum...ту запушва, ту не запушва порите, противоречиви мнения четох.
Тази Mica като оцветител ли е използвана или за озаряващ ефект върху лицето? Кремът би трябвало да има този ефект. Винаги съм се чудела с какво илюминират т.нар. фейс илюминатори.
Наличието на Nylon-12 предполагам го прави подходящ за смесена кожа или е там с друга цел.
Ателоколагенът, освен да задържа влагата, нещо повече за кожата прави ли?
Ателоколагенът е много интересен продукт:
http://www.curehunter.com/public/keywordSummaryC059821-atelocollagen.do
И както прочетох, върши чудесна работа за транспорт на важни активки до мястото, където играят своята роля!
Sodium Chondroitin Sulfate е алтернативен източник на ГАГс (срещу бръчки, стягащ агент):
http://en.wikipedia.org/wiki/Chondroitin_sulfate
Мика-та, титановия диоксид - в дневни кремове се използват да дадат равномерен тон на лицето, а този найлон... знам ли, май пак за себумабсорбер.
Течният парафин е оклузивен агент - запушва порите.
За фейсилюминаторите - Софи нека каже - тя ги знае значително по-добре от мен.
Кремчето е супер (ако махна стандартните консерванти, но все пак има и каприлил гликол), но и на мен ми се виждат множко 60 лв...

# 293
Да бе, няма начин...
Един крем може да свърши значително по-добра работа за мазна кожа от едно тоалетно мляко (така се наричаше преди, сега е модерно да е "флуид")...

# 294
  • Русе
CI ,благодаря!  Hug Добре е тогава,че не ми останаха достатъчно пари днес да си взема флуида.

# 295
ИМам въпрос за един шампоан за мазна коса е :water,sodium laureth sulfate,polysorbate 20,urtica dioica(nettle)extract(urtica dioica).ceteareth 60 myristyl glycol.cocamide mipa.caramel.cetrimonium chloride.disodium edta.parfum.green 3(ci 42053).polyquaternium-22.sodium hydroxide

# 296
Да бе, няма начин...
Един крем може да свърши значително по-добра работа за мазна кожа от едно тоалетно мляко (така се наричаше преди, сега е модерно да е "флуид")...
Не съм съгласна ,че флуида е тоалетно мляко .

# 297
CI, а защо на тоалетните млека винаги пише, че трябва да се отмиват. Има ли нещо като съставка, което не е добре да се оставя върху кожата? Защото ако тоалетното мляко е флуид, както пишеш, значи може да се оставя върху кожата и да не се измива. Предполагам, че зависи от състава на тоалет. мляко. Или идеята е след това като се намажеш с крем, да не стане мацаница.

# 298
ИМам въпрос за един шампоан за мазна коса е :water,sodium laureth sulfate,polysorbate 20,urtica dioica(nettle)extract(urtica dioica).ceteareth 60 myristyl glycol.cocamide mipa.caramel.cetrimonium chloride.disodium edta.parfum.green 3(ci 42053).polyquaternium-22.sodium hydroxide
Позволявам си да отговоря, макар и да не съм веща във всички съставки, но избягвайте /дори не използвайте/ продукти със sodium laureth sulfate, особено в шампоаните, понеже тази съставка може да е причина за косопада.

# 299
Позволявам си да отговоря, макар и да не съм веща във всички съставки, но избягвайте /дори не използвайте/ продукти със sodium laureth sulfate, особено в шампоаните, понеже тази съставка може да е причина за косопада.
Трудна работа си е да се избягва. На почти всички шампоани това им е основния пенител. Или sodium lauryl sulfat, който мисля е дори по-лошия вариант. Но не смятам, че води до коссопад, иначе всички щяхме да сме плешиви. По- скоро има тенденция да изсушава косата, това му е основния проблем...

Общи условия

Активация на акаунт