За добрата козметика - 2

• 139 390
  • 943
  •   1
Отговори
# 810
И още един въпрос към CI и FDA.
Какво мислите за препаратите против косопад съдържащи миноксидил? В Испания се продават свободно без рецепта, но ми е интересно мога ли да си навредя.
Здрасти пак.Нямам лични впечатления от съставката. Не мога да ти дам съвет, виж какво видях http://bg.medipharmwiki.com/wiki/index.php?title=MINOXIDIL_INN.Мисля, че е добре да се консултираш с дерматолог.

# 811
FDA, благодаря.
Ами не съм сбъркала, точно POLYETHYLENE пише. Confused Ужас. Означава, че крема съдържа пластмаса? Май ще е по-добре да не се мажа повече с него. Confused
Иначе на опаковката точно хидратиращ пише. Че помага на кожата да възстанови през ноща загубената влажност и видимо изглажда не дълбоки бръчки. MILLENIUM NIGHT RENEWAL CREAM TRAITEMENT DE NUIT
Открих и други кремове, които го съдържат например Olay и La roche, а също и ексфолианти на Вичи.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 17:11 от natia

# 812
Днес си купих крем за ръце с урея- нали е много полезна за хидратацията. И майка ми ме сюрпризира, като ми каза че урината съдържа урея  Sick Въпросът ми е- уреята в козметичните продукти от къде се набавя?

CI, FDA аз пак да си задам въпроса  като се самоцитирам Grinning

# 813
FDA, благодаря.
Ами не съм сбъркала, точно POLYETHYLENE пише. Confused Ужас. Означава, че крема съдържа пластмаса? Май ще е по-добре да не се мажа повече с него. Confused
Иначе на опаковката точно хидратиращ пише. Че помага на кожата да възстанови през ноща загубената влажност и видимо изглажда не дълбоки бръчки. MILLENIUM NIGHT RENEWAL CREAM TRAITEMENT DE NUIT
Открих и други кремове, които го съдържат например Olay и La roche, а също и ексфолианти на Вичи.

Ексфолианти -да, това са малките пластмасови частички, които механично изтриват.  А може и да е част от съставка.Споко де, крема не е лош.

# 814
Днес си купих крем за ръце с урея- нали е много полезна за хидратацията. И майка ми ме сюрпризира, като ми каза че урината съдържа урея  Sick Въпросът ми е- уреята в козметичните продукти от къде се набавя?

CI, FDA аз пак да си задам въпроса  като се самоцитирам Grinning
Здрасти.Кремът с урея надявам се е хубав.Уреята има ясно изразено хидратиращо действие. Нали чуваш рекламите по телевизията...Уреята в твоя крем е синтезирана по химичен път.  Майка ти е правя, че урината съдържа урея,.... урея(карбамид) се използва и  за тор в селското стопанство.

# 815
FDA, благодаря.

Ексфолианти -да, това са малките пластмасови частички, които механично изтриват.  А може и да е част от съставка.Споко де, крема не е лош.
Е добре тогава, този ще си го използвам. След това мисля да опитам с Ланком. Rolling Eyes

# 816
Здравейте,CI i FDA.
КОжата ми е склонна към омазняване и ми излизат пъпчици-това кремче дали е мазно,матира ли кожата като цяло добро ли е?
Ingredients
Water (Aqua), Dicaprylyl Maleate, C12-15 Alkyl Benzoate,
Butylene Glycol, Glycerin, Sorbitan Stearate, Retinol,
Caprylic/Capric Triglyceride, Arnica Montana Flower Extract,
Epilobium Angustifolium Extract, Palmitoyl
Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer,
Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Camellia Sinensis Leaf
Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Protein, Hydrolyzed Soy
Flour, Spiraea Ulmaria Flower Extract, Honey Extract (Mel), Citrus
Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Squalane, Stearic Acid,
Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Talc, C9-15 Fluoroalcohol
Phosphate, Glycolipids, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Lecithin,
Tocopherol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Algae Extract,
Dimethicone, Sodium PCA, Allantoin, Sclerotium Gum,
Carbomer, Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol,
Methylparaben, Propylparaben, Tetrasodium EDTA

Също и това гелче дали няма да раздразни кожата и дали е щадящо ,как са му съставките -подходящи ли са за мазна кожа?
Ingredients
Active Ingredient: Salicylic Acid (1.0%)
Salicylic Acid (1.0%) Water (Aqua), Alcohol Denat, Glycolic
Acid, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Methyl
Gluceth-10, PPG-5-Ceteth-20, Salicylic Acid, Retinol, Polysorbate
20, Arnica Montana Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis
(Orange) Fruit Extract, Triclosan, Lecithin, Tocopherol,
Magnesium Ascorbyl Phosphate, Dipotassium Glycyrrhizate,
Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf
Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Distillate, Zinc
Sulfate, Linoleic Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,
Hydroxyethylcellulose, Tetrasodium EDTA, Sodium Hydroxide

И двата продукта са на Murad

# 817
  • София
NBM, понеже ти беше казала, че от Веледата с ирис са ти избивали малки пъпчици, да те попитам помниш ли дали твоя беше дневния или хидратиращия? Сега взех мостра да пробвам и хидратиращия и въпреки, че в книжката им за него пише, че е предпочитан за лятото, аз го нямирам доста тежък - като субстанция напомня много повече масло, отколкото крем. Моля те ако се сетиш кажи.  Rolling Eyes

# 818
И аз имам въпрос към NBM , какъв крем използваш, след като този на Веледа не ти понася. Аз сега ползвам за лицето олио от гроздови семки, тъй като провеждам хомеопатично лечение, но като приключа ще трябва да си взема някакъв крем за проблемна кожа.

# 819
Здравейте,искам да ви попитам за матиращия флуид на NUXE от серията на АРОМА ПЕРФЕКШЪН.Намирате ли го за добър и дали може да се ползва за чувствителна кожа.На опаковката пише че не съдържа парабени и феноксиетанол,а докато ви писах съдържанието видях доста такива,предполага ли се,че е безвредно.Ползвам го от 3-4 дни и много ми харесва,даже и за нощен го мажа след ексфолиант от 3-те рози.AQUA/WATER,CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER,BUTYLENE GLYCOL,ISODECYL NEOPENTANOATE,PROPYLENE GLYCOL,CYCLOPENTASILOXANE,PHENYL TRIMETHICONE,POLYMETHYL METHACRYLATE,SODIUM LACTATE METHYLSILANOL SUCROSE DISTEARATE,POLYSORBATE 60,BUTIL METHOXYDIBENZOYLMETHANE,CUCURBITA PEPO (PUMPKIN) SEED EXTRACT,ROSA MOSCHATA SEED OIL,SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL,ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE,FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT,NYLON-12,CETYL ALCOHOL,SUCROSE STEARATE,CYCLOMETHICONE,TOCOPHEROL,POLYACRYLAMIDE,TOCOPHERYL ACETATE,IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTRACT,PHENOXYETHANOL,KAOLIN,ANIBA ROSAEODOBA (ROSEWOOD) WOOD OIL,METHYLPARABEN,GLYCERIN,ALLANTOIN,CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER EXTRACT,CYCLOHEXASIOXANE,PELARGONIUM GRAVEOLENSFLOWER OIL,CALENDULAOFFICINALIS FLOWER EXTRACT,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL,TETRASODIUM EDTA,DIMETHICONE,LAURETH-7,BETULA ALBA BARK EXTRACT,BUTYLPARABEN ETHYLPARABEN,CASSIA ANGUSTIFOLIA SEED POLYSACCHARIDE,GLYCOGEN,PANAX GINSENG ROOD EXTRACT,PEG-8,PROPYLPARABEN,ISOBUTYLPARABEN,PRUNUS PERSICA (PEACH) FRUIT EXTRACT,POTASSIUM SORBATE,SALICYLIC ACED,CARBOMER,SODIUM BENZOATE,HYDROXYETHYLCELLULOSE,PEG-40 HYDROGENATED CASTOR*OIL,SODIUM METHYLPARABEN,SODIUM DEHYDROACETATE,SODIUM PROPYLPARABEN,BHT,GERANIOL,LIMONENE,LINALOOL [N1603/A]       --------предварително ви благодаря за вниманието !

# 820
  • Sofia
NBM, понеже ти беше казала, че от Веледата с ирис са ти избивали малки пъпчици, да те попитам помниш ли дали твоя беше дневния или хидратиращия? Сега взех мостра да пробвам и хидратиращия и въпреки, че в книжката им за него пише, че е предпочитан за лятото, аз го нямирам доста тежък - като субстанция напомня много повече масло, отколкото крем. Моля те ако се сетиш кажи.  Rolling Eyes

Погледнах си в мейла с поръчката и явно съм взела хидратиращия, ето този е.
Пак да кажа, че съм много доволна от серията за акне, ето тази:
Почистваш лосион и Лечебен лосион
И аз имам въпрос към NBM , какъв крем използваш, след като този на Веледа не ти понася. Аз сега ползвам за лицето олио от гроздови семки, тъй като провеждам хомеопатично лечение, но като приключа ще трябва да си взема някакъв крем за проблемна кожа.

В момента ползвам горните лосиони + анти-акне крема с лавандула и депигментиращия серум Био роза и двете на Биофреш. Позлвам ги само от 2 дни, така че засега ще се въздържа от отзиви.

Теддтедд, този флуид сме го обсъждали преди в темата. Имаше положителни отзиви. Мога да споделя и лични впечатления - много добре ми се отрази при първото ползване. След това някак спря да ми действа. Може и случайно съвпадение да е било и причината да е била друга де.

# 821
Това са съставките на една почистваща пяна и хидратиращ гел за лице, и двете против акне. Искам да попитам специалистите дали ще са ефективни.
Съставки Foam Cleansing: aqua,myristic acid, potassium hydroxide, sulfur, glycerin,stearic acid, lauramide DEA, propylene glycol, sodium laureth sulfate, glycol stearate, parfum, methylparaben, propylparaben, disodium EDTA, allantoin. 
А това са съставките на хидратиращия гел Moisture Essence: aqua, butylene glycol, sodium hyaluronate, dipropylene glycol, hydrogenated polydecene, aloe barbadensis leaf juice, ovum, parfum, disodium EDTA, methylparaben, camellia, sinensis leaf extract, phenoxyethanol, tocopheryl acetate.
И двете се водят дермо козметика.

# 822
Здравейте,искам да ви попитам за матиращия флуид на NUXE от серията на АРОМА ПЕРФЕКШЪН.Намирате ли го за добър и дали може да се ползва за чувствителна кожа.На опаковката пише че не съдържа парабени и феноксиетанол,а докато ви писах съдържанието видях доста такива,предполага ли се,че е безвредно.Ползвам го от 3-4 дни и много ми харесва,даже и за нощен го мажа след ексфолиант от 3-те рози.AQUA/WATER,CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER,BUTYLENE GLYCOL,ISODECYL NEOPENTANOATE,PROPYLENE GLYCOL,CYCLOPENTASILOXANE,PHENYL TRIMETHICONE,POLYMETHYL METHACRYLATE,SODIUM LACTATE METHYLSILANOL SUCROSE DISTEARATE,POLYSORBATE 60,BUTIL METHOXYDIBENZOYLMETHANE,CUCURBITA PEPO (PUMPKIN) SEED EXTRACT,ROSA MOSCHATA SEED OIL,SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL,ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE,FOMES OFFICINALIS (MUSHROOM) EXTRACT,NYLON-12,CETYL ALCOHOL,SUCROSE STEARATE,CYCLOMETHICONE,TOCOPHEROL,POLYACRYLAMIDE,TOCOPHERYL ACETATE,IMPERATA CYLINDRICA ROOT EXTRACT,PHENOXYETHANOL,KAOLIN,ANIBA ROSAEODOBA (ROSEWOOD) WOOD OIL,METHYLPARABEN,GLYCERIN,ALLANTOIN,CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER EXTRACT,CYCLOHEXASIOXANE,PELARGONIUM GRAVEOLENSFLOWER OIL,CALENDULAOFFICINALIS FLOWER EXTRACT,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL,TETRASODIUM EDTA,DIMETHICONE,LAURETH-7,BETULA ALBA BARK EXTRACT,BUTYLPARABEN ETHYLPARABEN,CASSIA ANGUSTIFOLIA SEED POLYSACCHARIDE,GLYCOGEN,PANAX GINSENG ROOD EXTRACT,PEG-8,PROPYLPARABEN,ISOBUTYLPARABEN,PRUNUS PERSICA (PEACH) FRUIT EXTRACT,POTASSIUM SORBATE,SALICYLIC ACED,CARBOMER,SODIUM BENZOATE,HYDROXYETHYLCELLULOSE,PEG-40 HYDROGENATED CASTOR*OIL,SODIUM METHYLPARABEN,SODIUM DEHYDROACETATE,SODIUM PROPYLPARABEN,BHT,GERANIOL,LIMONENE,LINALOOL [N1603/A]       --------предварително ви благодаря за вниманието !

През лятото го ползвах и бях доволна от него.

# 823
Благодаря ви,сега съм по-спокойна Simple Smile

# 824
  • София
NBM, да твоят е хидратиращият, явно това обяснява нещата. На мен дневният много повече ми допада. А тези лосиончета май ги няма в Б-я?

Общи условия

Активация на акаунт