Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

• 156 519
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
От доста време се канех да направя тази торта и днес най-накрая свърших тази работа. Тортата вече е в хладилника и утре по това време ще бъде опитана.  Party Чакам с нетърпение.

Сега да си опиша проблема.

Блатът ми се наду много, но за съжаление се надигна така, както се надигат повечето ми кексове - неравномерно. В средата блатът ми се наду неимоверно много, но отстрани си остана нисичък и като резултат в средата се получи едно доста височко купелче, което се чудих какво да правя. Не правя много често торти, но все пак съм правила достатъчно и досега блат за торта никога не ми се е надувал така. Не знам дали го обясних добре, но ето нагледно готовата торта:

Разрязах блата на три, а куполчето на още две и го сложих като втори етаж, защото иначе не знаех какво да правя с него.  Sad Надявам се, че като блатът поеме крема, вторият етаж ще спадне и няма да изглежда вече така абсурдно. Знае ли някой къде може да съм сбъркала? Пекох на 180 градуса в студена фурна, но аз винаги си пека така. Рецептата я спазих дословно с едно малко изключение - установих доста късно, че ми беше останало само 60 гр масло, олио и маргарин не ползвам никога и съответно нямах, а зехтин в сладкиш никога не бих сложила, та изнамерих някакво неотворено кокосово масло в хладилника и добавих 40 гр от него към тестото. Не мога да си представя, че ще е от това, но знам ли...  Confused

Благодаря на Селма за рецептата - утре ще докладвам за вкуса!

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 02:06 от Arielle

# 586
Arielle,нямам представа защо се е получило така с надуването на блата.При мен не се е случвало това .....  Thinking
    Обаче поздравления за находчивото излизане от ситуацията!
    Каква симпатична пирамидка се е получила!  newsm10  Hug

Дано ти допадне и вкусът!  Hug

# 587
  • Под сянката на разлистените кактуси
Селма, тази рецепта е страхотна! Правя я вече няколко пъти, с най-различни вариации в пълнежа. Става много добре с маскарпоне, а новият фаворит е с разбита сметана и вишни от компот. Благодаря   bouquet

# 588
  Браво!  Grinning
  Ей това с маскарпонето искам и аз да опитам!  Simple Smile

# 589
Вчера направих тортата,като промених леко крема.Днес я опитахме и много ни хареса,Селма,благодаря за рецептата Hug,определено ще се прави пак,но двойна доза  Grinning

# 590
  • При моите мъже...
Направих един експеримент без да искам. Много бързах при замесването, че имах и друга манджа на котлона и по погрешка сипах брашно от елда в съда. Долу горе беше половината от необходимото количество брашно. Много се чудих как ще се получи, ама стана доста добре. Не се наду много, но стана доста вкусно и почти диетично Laughing

# 591
mircheto,ще споделиш ли за промените в крема? Simple Smile
Обичам да се внася разнообразие в старите рецепти.  Grinning
Много нежен и светъл ти изглежда Медовикът на снимките!  Heart Eyes

Miii,интересен експеримент!  Laughing  Hug

# 592
Добавих 1п.крема сирене и 1п.крем Тирамису,всичко разбърках добре с миксер.Рецептата е на Лабрекс,за която и благодаря Hug  bouquet
Не знам ,защо ми стана толкова светъл,спазих точно рецептата newsm78.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 01:44 от mircheto

# 593
.......
Не знам ,защо ми стана толкова светъл,спазих точно рецептата newsm78.
 Това в никакъв случай не беше критика.  Hug
   Моите напоследък напротив все много тъмни стават,че зарязвам меда на котлона после го откривам не пожълтял ,а покафенял  Crazy

Благодаря за подробностите за крема.   bouquet Не знаех,че има Тирамису без варене.....  Rolling Eyes

# 594
Добавих 1п.крема сирене и 1п.крем Тирамису,всичко разбърках добре с миксер.Рецептата е на Лабрекс,за която и благодаря Hug  bouquet

Какво крема сирене ползва? Аз все солени улучвам  Thinking
Ако може снимки и на двете смеси  Embarassed, за да се ориентирам по добре.

# 595
polly,що не пробваш с Филаделфия?

# 596
Викам, ако има по евтин вариант  Blush, да се възползвам   bouquet

# 597
  Разбирам  Simple Smile

# 598
Какво крема сирене ползва? Аз все солени улучвам  Thinking

polly, аз купувам от Била първото попаднало ми, даже марка не помня, в сребриста опаковка. Вероятно също соленее, но никой досега, включително и аз, не се е оплакал. Като се смеси със захарта, сметаната и пудинга, не се усеща. Не си спомням кой newsm78, но някой пишеше, че е използвал обезсолена Дунавия за крема. Канех се да пробвам, но още не съм. Peace Grinning

# 599
Ясно, мерси много, хм, за Дунавия не се бях сещала, мерси   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт