Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 7

• 260 564
  • 1 418
  •   1
Отговори
# 855
Вкъщи сме много доволни от тези пробиотици: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/suplementi/probiotitzi
и Есенциални мастни киселини: http://www.anhira.com/aquasource/produkti-akvasors/superhrani/emk
Водораслите също са много подходящи, особено АФА  Peace

# 856
# 857

НеПоКоРнАа аз не живея в България, но ако потърсиш онлайн съм сигурна че ще намериш много голям избор. Аз давам 3:1. Течен вариан. Струва 3 пъти по-скъпо, но си заслужава.При всички случаи течния вариант е по-изгоден от капсулите. Твоята версия също не е лоша, макар че е по-малко съотношението. Аз предпочитам да дават чисто омега -3 отколкото премесено с витамин А и Д и други неща, които се намират в разни други рибени масла.Затова търся етикет на който пише омега -3 а не рибено масло.

Другото което забелязах да има позитивен ефект е мелатонин. Док-а каза,че проблемът с вниманието може да се дължи на некачествен сън, хиперактивните деца са много подвижни и в съня си,освен че и заспиват по-трудно.И понеже при нас това е вярно, съвсем отскоро давам минималната доза- в 21.00, в 21.30 сам отива да си ляга.Спи непробудно и през деня работи по-спокойно,с по-малко нерви от моя страна.

# 858
  • 1st floor
 nikolexa, благодаря!

# 859
  • Sofia
Някой знае ли какъв е нормалният коефициент на интелигентност при децата /ако въобще има такова нещо/.Интересуваме за 7 годишно дете.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 16:27 от semelyna

# 860
  • Пловдив
 Разгледай теста Рейвън,след решаването му има приложени таблици.

# 861
  • Sofia
От последното психологично изследване на детето  видях,че по Рейвън е със 136 IQ.Понеже това нищо не ми говори,реших да попитам.Сега ще се поразровя из нета.

# 862
  • Пловдив
  Изключително висок коефициент.И при моето дете е така.Миналата седмица направи теста без нито една грешка.Какво от това обаче, след като днес цял следобед с мъка умножаваме десетични дроби Simple Smile.
   Всички учители и психолози казват, че детето има изключителни способности в някои области, но никой не знае как да работи с него и за първи път виждат такова чудо newsm78.

# 863
  • Sofia
Оф ,това с учителите направо не ми се коментира вече.Един ден казва едно класната му,на следващия- друго.Много голям проблем имаме в момента,за това че той е прочел вече учебниците до край и е научил уроците до края на учебната година.И естествено му е скучно в час.Получава само 6-тици на контролните/има деца от класа и със ниски оценки,а азси мислех,че тъй като са втори клас им пишат на всички шестици/,въпреки това обаче всеки ден им е трън в очите.
Направо вече не им обръщам внимание.

# 864
Аз за омега 3 давам чия семена - първо защото и аз (което всъщност няма значение), и синът ми намираме обичайните сиропчета за отвратителни на вкус, и второ, защото аз някак нямам доверие на тези обработени бълвочи, предпочитам естественото. Слагам ги в манджата около половин час преди да я яде, за да се размекнат.
Отначало си въобразявах, че дръпна малко с развитието, сега не съм сигурна. Но малко подобрява и функцията на перисталтиката, която при него е голям проблем и категорично води до голямо изнервяне и увеличава агресията.

# 865
здравейте на всички,
отдавна следя темата и това което споделяте е наистина полезно
бих искала да ви попитам какви бяха вашите дечица като бебета?
какво виждахте като по-различно от останалите.
ние сме на годинка и три. имаме изоставане, но то май е по други причини. прави ми впечатление че трудно задържа поглед и непрекъснато маха с ръчички и крачета
благодаря

# 866
  • 1st floor
Ами ще ти кажа за моето дете, без да съм сигурна, че е с тази диагноза. Само подозирам. Хиперактивен си е от малък. Даже беше и по-зле положението. Постоянно тичаше, скачаше, хвърляше играчки. Не спираше да говори. Не даваше да го държиш за ръка по улиците, дърпаше се да тича напред. Като проходи беше някакъв ад...Освен всичко друго, биеше и децата, без причина...Това последното го израсна бързо и сега е обратното - след много караници от моя страна, сега другите го бият, той не смее да удари...ММ постоянно ми натяква, че аз съм виновна... Confused Когато неговите връстници вече ги пускаха сами до супера за разни дребни покупки, аз само си мечтаех за това. Та той непрекъснато тича и не дай си Боже да бутне нещо, после щях да умра от срам, че съм го пратила сама...а суперът ни е на една крачка разстояние...И от колите на паркинга ме беше страх. Не карат със скорост, защото е тясно, но пък той хич и не се оглеждаше, вечно блееше. От една година вече се престраших и го пускам. Всеки път треперя докато се върне... Rolling Eyes Друго, което си спомням е  че много рано се отказа от следобедния сън. Към година и половина - две. И заспиваше безобразно късно вечер. Но и този период премина за към година...Това е което си спомням! И се надявам един ден напълно да изчезнат всички прояви на хиперактивност, които проявява... Tired Иначе и ние като вас, махаме с ръце и крака и подскачаме, докато ходим по улиците... Tired Но пък и всеки ден благодаря на Господ, че детето ми е живо и здраво, като си помисля какви други страшни болести има!

# 867
НеПоКоРнА , все едно описа моят син...
Ние минахме през експертната комисия и от РИО ни отпуснаха ресурсен учител, логопед и психолог. Искам да ви попитам, след колко време ще започнат да посещават училището ни - ориентировъчно.

# 868
  • София
Ние минахме през експертната комисия и от РИО ни отпуснаха ресурсен учител, логопед и психолог. Искам да ви попитам, след колко време ще започнат да посещават училището ни - ориентировъчно.
Ако имате време, може ли малко по-подробно да опишете стъпките.
На мен ми казаха, че най-напред трябва да взема направление от ЛЛ за психиатър.

# 869
miss piggy,  засега не ти е необходим талон. Записвате си час в детска психиатрия в Александровска болница, и след прегледа, ако има нужда, ще ви насрочат дата за оследване и уточняване на диагноза. Пъвият преглед е без направление/талон.

Общи условия

Активация на акаунт