93 Пижовци и Пенди в САЩ, в очакване на пролетта и 8-ми март

• 18 641
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
И аз исках да кажа, че всичките ми билки/подправки са купувани в малки саксийки и засаждани у дома. Със семенца не ми върви. И цветята така ги садя.

Босилекът e oт малко капризните за мене.  Последния път като го засадих навън, довлече slugs (не съм го чувала на бг.) и го изядоха.

Сега от Ирка разбрах за Дивиана.  Честито и от мене!

# 181
Здравейте момичета от няколко месеца се лутаме из всякакви институции тук и става все по сложно.Надявам се тук да намеря помощ.Става въпрос за следното мъжа ми е на J-1 виза а аз и 2 годишното ни дете на J-2 става въпрос какви документи вадите на детето за да го докажете като дипендънт пред данъчните власти.Ако има някой в моята ситуация тъй като ни стана ясно че в закона не е предвиден J-2 да е дете моля кажете ми как вадите Social securiti number или сте с Individual taxpayer idnetification number.Благодатя предварително знам че сигурно звучи объркващо но този които е с моя статус ще ме разбере.Поздрави.

# 182
Купувам само разсад за цветя също. Със семенцата не ми върви.

# 183
Здравейте момичета от няколко месеца се лутаме из всякакви институции тук и става все по сложно.Надявам се тук да намеря помощ.Става въпрос за следното мъжа ми е на J-1 виза а аз и 2 годишното ни дете на J-2 става въпрос какви документи вадите на детето за да го докажете като дипендънт пред данъчните власти.Ако има някой в моята ситуация тъй като ни стана ясно че в закона не е предвиден J-2 да е дете моля кажете ми как вадите Social securiti number или сте с Individual taxpayer idnetification number.Благодатя предварително знам че сигурно звучи объркващо но този които е с моя статус ще ме разбере.Поздрави.

Не мога да ти помогна с информация, но би могла да попиташ тук http://forums.immigration.com/forumdisplay.php?f=35
Би ли си редактирала предния пост, защото си цитирала огромен чаршаф  Rolling Eyes , благодаря  Peace

Голяма мистерия с наша Тифани  Laughing ...
Дивиана, честито и от мен   bouquet

# 184
Атти, window boxes има навсякъде където продават саксии. Моите май са от Таргет, но вчера и в гардън сентъра на хоум дипо като че ли мернах.

Мерси за отговорите. Не е грешката в моя телевизор явно  Laughing

живодарова, не разбрах какъв е въпроса. Питайте в SSA дали ще му издадат ССН и ако не, му изкарайте ИТИН. Ако в закона не беше предвидено J-2 да е дете, нямаше да му дадат на детето J-2 виза.

# 185
Здравей,
Аз съм била на такава виза, но нямахме дете тогава. Познати семейства със същата виза имаха Individual taxpayer idnetification numbers за депендънтите.
Аз лично имах Social security number. Не знам какви са сега постановките и дали не варира според щата, защото аз се занимавах с това преди 10 години, но се правеше следното: първо кандидатстваш към INS (или както се води сега), за разрешително за работа. Тази виза го позволяваше, разрешителното важеше в рамките на валидността на визата. След като имаш разрешителното, отиваш в Social Security Administration, и казваш, че имаш разрешително за работа и заради него ти трябва Social security number. Като имат писмо и документ от INS, дават номер, така поне беше преди време в New Jersey.
Но не знам дали ще ти стигне времето, защото данъчният сезон ще изтече след месец и нещо. Може би първо трябва и дваматас детето да сте с Individual taxpayer idnetification number, пък после ти да опиташ да имаш Social security number. Успех, дано съм била от полза.

# 186
Благодаря ви, момичета! Да ви се връща! Simple Smile

Цитат
Всички ли се проверяват от къде пишат, и какво е породило съмнение, че Тифани-Мишел не е това за което се представя?  Малко ми е странно! Не мога да си представя, че някой ще тръгне да пише във форуми, да губи толкова време за да лъже!

Не, irka , не се проверяват всички, невъзможно би било при толкова хиляди потребители. Wink По сигнал или по интуиция го правим. Този случай касае и двете.

О, представи си го спокойно, случавало се е неведнъж. Някои са градили фалшив образ тук с години.

# 187
По сигнал? Какви агенти 007 сме си имали.. Никога нямаше да се усетя. Rolling Eyes

Иначе нищо не ми разбърква смяната на времето, все пак сме тренирани с 10 часов джет лаг..

В България издават ли се L1 и L2 визи? Приятели от Китай масово са на такива, разликата с J1 и J2, е че половинките могат да работят, но визополучателят пък не може да смени работодател, right?

# 188
 Дивиана, честито и от мен! Мерси за предупреждението...

какви хора има само  ooooh! дано поне бебето да е наистина.

-------------

Пикси, и аз видях онзи ден за Др. Сусс, но нямаше нищо планирано в Б&Н при нас.

Марлела, скорошно оздравяване.

-------------
детето спи два дни наред до 10.30 АМ, направо му се разби режима с тази смяна на часовника, вчера беше и без нап, днес ще видим... Още една точка за Аризона-там не сменят времето Simple Smile

# 189

В България издават ли се L1 и L2 визи? Приятели от Китай масово са на такива, разликата с J1 и J2, е че половинките могат да работят, но визополучателят пък не може да смени работодател, right?

При L-визите носителят на L1 виза идва тук да работи в американския клон на същата фирма, в която си работи в чужбина. Половинките могат да работят, след като кандидатстват и получат разрешително за работа. Т.е., преминават през същата процедура, през която преминават J2 визите.

# 190
Дивиана, лека да е!   bouquet

Благодаря за пожеланията за добре здраве! Ирка, дай рецептата, или мога да ползвам на Ники? Звучи ужасно, но пък щом помага...

Аз имам питане, което може да е смешно, може да е жалко, всъщност може да е всякакво, но понеже и това ми е за първи път, моля да ме извините. В градината на дребното започват е те таз програма - http://www.bookitbeginners.com/default.asp. Аз хубаво ще чета книжки у дома (от скоро стои мирно и тихо докато го правя, дълго време беше мисия невъзможна), но не знам какви. В сайта има няколко книжки за нейната възраст, но нито знам достатъчни ли са, нито какви са. И изобщо дайте ми някакви насоки за това чудо, заглавия на книжки или каквото се сетите дори. Малко мигащо и с вдигнати вежди гледам. У дома четем книги, но са на български и са приказки - дали са на Николай Райнов, или на братя Грим, за нас до момента нямаше значение. Какво да правя от тук насетне?

# 191
Марлела, аз ползвам списъка от сайта на PBS.
http://www.pbs.org/parents/bookfinder/

# 192
Марлела, книжките на Ерик Карл и Бил Мартин като за начало, също "Chicka, chicka, boom, boom", "Chicka, chicka, 1,2,3", "Goodnight, moon", книжките на Dr.Seuss и Морис Сендак, разни поредици (за Флъфи, Фроги, Frog and Toad), ще се сетя и повече неща, това ми идва на прима виста.
Има разни сайтове с рецензии на детски книги. Този например:
http://www.plcmc.org/bookhive/books/
От Амазон също можеш да се поориентираш, там има разделение по възрасти, общо-взето, книгите, които водят списъка, са преиздавани и популярни:
http://www.amazon.com/gp/bestsellers/books/2785/ref=pd_ts_b_nav
От моите деца едното също участва в тази програма на Пица Хът чрез училището, във възрастовата група за по-големи деца.  Simple Smile
P.p. Кейси, мерси за сайта!

# 193
Аз не съм майка, но давам акъли  Laughing  - моя приятелка има първокласничка и им изискват всеки ден да чете по една книжка. Често ходим до библиотеката да вземаме нови и съм забелязала, че са с лепенки с нива - 1,2,3 и т.н. 1 е най-лесното. Дано съм помогнала.

Мерси за L-visa потвърждението.

# 194
Марлела, не знам на колко сте години точно. Good Night Moon беше любима като бяхме бебета Simple Smile

Блажка и Ева са ти дали добри идеи. Ние четем всичко на Др. Сус, всичко за Пух (имаме около 13 книжки със заглавия като A Wonderful Wind, The Bug Hunt, Weather or Not, etc.). Любими са The Velveteen Rabbit + The Aristocats. Имаме много за Клифорд, Дора, дори за Светкавицата МакКуийн.  На етапи сме, общо взето, но тези които изброих са от постоянните. Наскоро започнахме оригиналния Пух и мислех, че британските фрази ще я объркат, но и харесват.

Утре и други ден са само за мене!! От днес се подготвям, не личи ли?

Общи условия

Активация на акаунт