Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 91 045
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, вярно ли е че се купуват купони от детската кухня за месец напрад а не като преди по 10бр. Има ли някоя майка,чието дете е на кухня а няма 10 навършени месеца,защото нас днес ни върнаха.
Може да вземеш за целия месец купони . Цената е 40 лв. Може и само за половине месец и съответно е 20лева. А за възраста... какво да кажа Ако някой от кухнята ви е познат може и да ви запишат.

# 691
juja_най-официално прехвърлихме детенце в детската градина в М.Рудник, много се радвам и разбира се благодарение на директорката, тя беше много отзивчива и останах с много приятно впечатление толкова бързо се наредиха нещата , че още не мога да повярвам. Искам да кажа на всички майки че има и свестни директорки, защото от детската градина в Славейков бях останала с впечатление, че да наредиш детето си в градина ти трябват връзки и познати, но ето че не съм права сега след като нещата се сбъднаха и сме прехвърлени съм убедена, че нещата могат да се случват и по нормалния начин изобщо без да познавам персонала в нова градината нещата се наредиха. Благодарна съм и камък ми падна от сърцето.

# 692
Шишс много се радвам за теб!Бързо адаптиране ви желая!
И аз днес ходих до градината да говоря с Директорката, също много мила жена и каза, че няма проблем, предвид кое номерче съм взела и това че сме в района.Проблема се появи малко след това, когато отидохме при старшата(оказа се, че тя коли и беси), тя каза, че нямало да стане за юни, а за септември, защото нямало време за изследванията... на всичкото отгоре сестрата живеела в нашият блок(нова съм тук и не ги познавам всички).Малката трябва да тръгне юни, няма начин, пак ще ходя да подпитам кога трябва да са ни готови изследванията....пък дано я сваря в по-добро настроение.Днес имаха и ново решение за новото крило, щяло да бъде за по-големите, с физкултирен салон и компютърна зала.Видях и площадката отпред слагаха настилката и имаше къщички, пързалки, люлки, всичко чисто новичко и сградата е много хубава, ще бъде една съвременна градина, дано се появят още много такива, има нужда.

# 693
Не само че се уреждат,ами и после плащат намалена такса в градината. Twisted Evil
И ние сме без брак,ама според мен тези женички са дребни душици.
Забравих да коментирам това - ако на човек едно право му се полага по закон, особено ако му е полезно, е разумно да се е осведомил навреме и да си е употребил правото. В никакъв случай не бих нарекла това "дребна душица". Мисля, че неправилно интерпретираш - тук не ставаше въпрос за опит да излъжеш/изманипулираш някой - учителките и директорките на ДГ и ясли си знаят законите и няма как да ги надхитри човек, така че не ставаше въпрос за това (ако евентуално така си го приела, де). Peace
А за таксите - директорката първо това си помисли, че ми е зора, а аз дори не знаех за това. Казах и, че зорът ми е да приемат детето юни, защото спешно трябва да започна работа, поради липса на пари (мои или от някой друг), а няма кой да ми гледа детето. А когато детето ми е вече на ясла, аз ще работя и със сигурност някаква си малка разлика в и без това неголямата такса няма да усетя и за мен е без значение в този случай размера и. 45 лв. ли беше таксата в яслите? Ами не може да се сравни с минимум 400 лв. за гледачка на детето, нали? Едва ли ще намеря работа за достатъчно пари, че да мога да си позволя второто.

Последна редакция: вт, 23 мар 2010, 05:06 от desi_sunshine

# 694
  • Бургас
нямало да стане за юни, а за септември, защото нямало време за изследванията...
за какви изследвания става въпрос, че нямало време.  newsm78 Най-дълго чаканите резултати от изследвания са 3 дена. Според мен няма какво да й се обясняваш-кажи й да ти даде написано какво точно се иска и си действай.  Peace

# 695
  • На морето!
Не само че се уреждат,ами и после плащат намалена такса в градината. Twisted Evil
Забравих да коментирам това - ако на човек едно право му се полага по закон, особено ако му е полезно, е разумно да се е осведомил навреме и да си е употребил правото. В никакъв случай не бих нарекла това "дребна душица". Мисля, че неправилно интерпретираш - тук не ставаше въпрос за опит да излъжеш/изманипулираш някой - учителките и директорките на ДГ и ясли си знаят законите и няма как да ги надхитри човек, така че не ставаше въпрос за това (ако евентуално така си го приела, де). Peace
Точно тези опити- семейства без брак, които си гледат децата в семейна среда да се представят за самотни родители ги правят жалки. Нямат право да отнемат "привилегиите" на наистина самотните майки и бащи. Едно е да гледаш детето си сама или дори със смешна издръжка от 60лв., друго е до теб да има човек, на който можеш да разчиташ и който не на последно място внася цяла една заплата в семейния бюджет. Именно заради такива тарикати разведените и разделените родители, както и тези, които имат припознати деца, но на практика са самотни родители изгубиха правото да ползват привилегии, а ако трябва да говорим кой има по-голяма нужда от ясла и градина- дете с двама родители и съответно 2 баби и 2ма дядовци или дете с един родител, който трябва да е и майка, баща, да работи за двама, да се грижи за дома за двама и да обезпечава липсата на другия, с помощта на една баба само, то със сигурност вторият трябва да има привилегии.
Съжалявам за спама, но не може вечно да се крием зад "това право ми се полага", без да мислим, че възползвайки се от нещо, лишаваме друг от правото да го ползва. винаги има и по-нуждаещи се, а когато това са деца...

# 696
juja_здравей, това е много интересно, което го написа значи "царя дава падаря не дава" дано тези изследвания ти са готови навреме за да имаш повод да си настояваш за юни месец, защото в крайна сметка при добро желание от тяхна страна могат да вземат детето от юни и да изчакат изследванията, не искам да те притеснявам, но дано тези изследвания да не излезнат, че са само повод за да отложат нещата за септември. Аз те съветвам след като разбереш кога ще са готови изследванията да отидеш и пак да говориш с директорката и да и кажеш какво ти е казала старшата в крайна сметка тя е човека, от който би трябвало да зависи. И аз съм от скоро в комплекса и още не съм свикнала, но сега когато ни се наредиха нещата с детската съм по-спокойна. Пожелавам ти и при тебе всичко да се нареди както искаш. Успех и стискам палци. Пиши какво е станало в крайна сметка.

# 697
Забравих да коментирам това - ако на човек едно право му се полага по закон, особено ако му е полезно, е разумно да се е осведомил навреме и да си е употребил правото. В никакъв случай не бих нарекла това "дребна душица". .....
Точно тези опити- семейства без брак, които си гледат децата в семейна среда да се представят за самотни родители ги правят жалки. Нямат право да отнемат "привилегиите" на наистина самотните майки и бащи. Едно е да гледаш детето си сама или дори със смешна издръжка от 60лв., друго е до теб да има човек, ...

Съкратих цитата, за да не публикувам "чаршафи", но точно това смятах да напиша  Peace Не ми стана ясно кое точно право му се полага по закон на човека?! И наистина точно тези жалки опити да минем по другия начин, отнемат истинските законни права на реални самотни родители.

Извинете за спама  Peace

juja_ мотае те старшата, това са глупости, че нямало време за изследвания, Ладида го е казала, най-много 3 дни са. Говори с директорката пак и й кажи какво е казала старшата.

# 698
Момичета разговора го водих с двете едновременно, докато обикаляхме коридорите и се гледаха разни документи и тефтери.За изследванията старшата имаше предвид това, че резултатите излизат на 28.05, а детето трябвало на 01.06 да е на градина вече, незнам как другите ще успеят за това време  Wink.Явно нещо не беше в настроение, ще изчакам да мине Великден и пак ще отида.Принципно съм почти сигурна, че би трябвало да ни приемат без изобщо да се налага да ходя и питам и да нахалствам, наистина си взех хубаво номерче.Но пък не ми се рискува, наплива е голям, според думите на повечето ми познати, които без дори документи да са подали, децата им щели да тръгват точно юни и точно в тази градина....странно ми е.

# 699
  • Бургас
Ами в такъв случай си направи по рано изследванията, дори преди самото класиране, те имаха определени срокове които важат, че мисълта ми е като излезе класирането ти вече да си готова Peace с изследванията.

# 700
  • Бургас
Абсолютно съгласна с madlena!  Peace
Вземи си направление от личния и 3 дена преди 28ми примерно си ги пусни. Тъй ще си готова навреме и след като имаш всички необходими документи и "добър" номер не виждам как ще те оставят за септември.  Peace

# 701
Пак повтарям - погрешно интерпретирате нещата. Законът трябва да бъде ясен и точен. Винаги го е имало това нещо - за някои един закон е изгоден, за други не. Криворазбрана ви е хуманността и моралността, без да искате, разбира се. Въпросът е точно в това, че едно дете може и да е било признато от бащата, но той да не помага с нищо за него или почти с нищо (финансово, да са разделени родителите), а майката да няма възможност да ползва помощта на родителите си. Но защото е припознато детето, значи има 2 родители и тя не се вписва в законовото изискване и не попада в съответната категория. Това са неща, които вие няма как да знаете - финансовото положение на хората, освен ако не са ви достатъчно близки, защото на външен вид не винаги си личи. Моето дете е припознато от баща си, но след като ми свършиха майчинските, не ми стигат парите за храна, да не говорим за нещо за мен. Бащата плаща все още ток, вода и част от храната, сащо и памперсите и това е. Аз лично имам приятелки, разведени, които са в пъти по-добре финансово от мен. Проблемът ми е точно в това, че няма кой да гледа детето ми, за да започна работа. Иначе ако започна, заплатата ми ще е що-годе нормална - поне 2 пъти повече от майчинските, се надявам. Но твърде недостатъчна, че да плащам за гледачка. Остава частната ДГ, евангелистката, където таксата е 100 лв. Въобще не е лесно за някои, а не така, както на вас ви се струва. Ама къде се е чуло и видяло въобще една майка да мисли на първо място за чуждите деца, семейства и хора въобще и след това за собственото си дете и себе си! Laughing Ще ме уморите от това лицемерие, защото няма такъв филм просто! Мразя фалша, затова се смея, иначе трябва да си тровя нервите да се ядосвам за глупости - че някои си позволяват да определят кое е морално и кое не! Така, че съобразявайте се като пишете, мислете малко колко им е трудно на хората, не можете да знаете, още по-малко, ако си спазват закона и се ползват от привилегия, когато това е възможно! Хич даже не се извинявам за "спама" - говоря за правила за прием в ясла и ДГ, което не е спам. Wink Лицемерие и превзетост отгоре на това - идват ми в повече. Аман от псевдоморалисти, съдници и хора, които гледат в чуждите паници, вместо в своите. Говоря по принцип, а не конкретно за Менина и Ивето - те просто прибързаха със заключенията.

# 702
  • На морето!
Деси, проблемът на самотните родители не е само финансов. Наистина ли не схващаш колко сериозен проблем е, когато си сам- т.е. не само една заплата, но и липса на алтернатива, всякаква.
Не става въпрос и за лицемерие- ако за теб е трудно да приемеш, че за мен децата са равни и никога не бих се възползвала от нещо на гърба на другите, които имат нужда от него, то е нормално да го приемаш за лицемерие. Нали се сещаш, че и в благотоворителните акции е така- вместо да купя нещо на детето си, моето дете, давам парите за някое друго, на което и очите не съм виждала- и това ли е лицемерие? Тук не става въпрос да ощетиш твоето дете, а да не ощетяваш друго и в това няма нищо ненормално.
Законът не е идеален и няма как да бъде при това положение. Съмнявам се, че бащи, които дори не са припознали децата си ще се юрнат да ги обсипват с пари или да поемат своята част от задълженията и отговорностите си към детето и майката. Пак повтарям- не става въпрос само за пари, говорим за време, алтернативи, роднини, които са на разположение когато детето не може да посещава ДЗ и т.н.

# 703
... Ще ме уморите от това лицемерие, защото няма такъв филм просто! Мразя фалша, затова се смея, иначе трябва да си тровя нервите да се ядосвам за глупости - че някои си позволяват да определят кое е морално и кое не! Така, че съобразявайте се като пишете, мислете малко колко им е трудно на хората, не можете да знаете, още по-малко, ако си спазват закона и се ползват от привилегия, когато това е възможно! ...

За последно пиша по въпроса  Peace
  Много добре знам колко им е трудно на хората. В момента точно на наистина голяма част от населението, не само на самотните родители. НО не разбирам кой точно закон се спазва и кои привилегии се ползват при условие, че не е самотен родител, а просто няма сключен брак?! /говоря принципно, а не за теб.  Peace Самотен родител означава наистина САМ, а не с таткото, който плаща сметки и купува памперси, защото когато го няма кой плаща сметките и купува памперси?
   Не искам да ме разбираш погрешно, коментарите ми не са насочени лично към теб в никакъв случай. Просто е абсурдно родители без брак да се ползват с привилегии за каквото и да било, не може това да е критерий. Светът е шарен и нещата не са черно - бели. Аз може да живея охолно, но да плащам половин такса примерно, защото нямам брак, а съседите, които имат, но едва им стигат парите за хляб да плащат цяла, защото са имали "неблагоразумието" да се оженят.
  За нефинансовата част Menina го е казала  Peace

# 704
Menina, разбира се, точно за пари става въпрос! Казах вече, че нещата не винаги са така, както изглеждат на пръв поглед. Споменах за 2 свои приятелки (т.е. достатъчно близки, че да зная подробности), които не получават почти никаква помощ от бащата на децата си, но за сметка на това получават (ако питате мен до известна степен точно заради това, че сами си гледат децата) наистина сериозна помощ от роднините си, включително и гледане на детето и т.н. неща, които ти изключи от сферата на парите, но грешиш, защото, за да може майката, която си гледа детето, да може да го гледа, трябва да работи, съответно това дете трябва, когато тя е на работа, някой друг да го гледа или да ходи на ясла/градина. Така, че пак става въпрос на пари, по-точно на липсата на такива. Но както и да е, това, че моето дете е признато от баща му, не ми помага, след като бащата дава толкова малко пари, че спешно трябва да започвам работа, за да плащам разходите, които плащах с майчинските си, които вече ми свършиха. Не зная дали родителите ми щяха да имат по-различно отношение към мен, ако наистина бях самотна майка, както родителите на приятелките ми са ги поели под крилото си и те са доста добре (само на външен вид по облекло и поведение може да се види това, дори и да не ги познавах!). Но сега е факт, че не ми помагат финансово и при това всеки момент заминават за чужбина, т.е. аз съм в положението, което описах - трябва да започна работа, за да не мизерстваме (примерно днес си взех последните малко пари, останали от майчинските и си платих телефона, а следващия месец някой ще ми каже ли с какви пари ще го платя?????????????, без хляб и вода чак няма да остана сигурно, така че прави сте, какво се оплаквам толкова!, само дето ми се иска детето ми да яде свястна храна, също и аз, понеже още я кърмя и това е необходимо, както и да е, иди обяснявай, че нямаш пари за храна, а на среща ти дават пример, че можела да се лиши от една играчка за детето, за да подари такава на друго дете!), а няма кой да ми гледа детето. Много е лесно да правиш благотворителност, когато ти е широко около врата. Ама не ти е спешно детето ти да тръгне на ясла/градина - това стана ясно още от първия ти пост. Просто се опитах да обясня, че не някои са дребни душици, както ги нарече. Защо според теб има толкова хора, които се развеждат, защо има толкова жени, които избират да живеят сами, които "оставят" детето си без баща? Ами сети се - точно, защото с бащата е било по-зле, отколкото с него, като това в повечето случаи включва и финансовото положение!
... Ще ме уморите от това лицемерие, защото няма такъв филм просто! Мразя фалша, затова се смея, иначе трябва да си тровя нервите да се ядосвам за глупости - че някои си позволяват да определят кое е морално и кое не! Така, че съобразявайте се като пишете, мислете малко колко им е трудно на хората, не можете да знаете, още по-малко, ако си спазват закона и се ползват от привилегия, когато това е възможно! ...

Самотен родител означава наистина САМ, а не с таткото, който плаща сметки и купува памперси, защото когато го няма кой плаща сметките и купува памперси?
Нищо не знаеш, дори си много далеч от истината. Самотен родител означава, че да, бащата няма да плаща тока и памперсите, но може, и това никак не е рядкост, други (друг мъж, роднини) да плащат много повече и жената да си живее напълно сносно. Просто от чувство на независимост да поиска да започне работа. А в първия случай - този, в който има баща, който плаща тока и памперсите - е, ами извинявай, но не можеш да ме убедиш, че това е достатъчно въобще да живее човек! Със сигурност в този случай майката (споменавам само нея, защото е от ясно по-ясно, че щом бащата дава толкова малко, толкова и му пука въобще) е доста зле финансово и има много по-спешна нужда да осигури кой да гледа детето и, за да поеме издръжката за себе си и детето си.
Ивето, ти дано си удържиш на думата повече да не пишеш, но аз ще ти отговоря (също и към Менина, де) - споко, дишайте дълбоко, нямат възможност неподписалите брак да се възползват от правата на самотните родители. И не вярвам това да е било възможно и преди, защото, доколкото зная, не е имало промени в нормативни актове. Просто инфото, което съм получила е било погрешно, подвели са ме. НО: ако имаше такава възможност, щях да се възползвам, без да ми мигне окото! А пък като започна работа и си взема първата заплата, ще ви се обадя на вас двете лично да накупя играчки за децата ви, да се запиша с благотворителност и аз, когато вече ще мога! Менина, междувременно, тъй като като си дам парите за храна и дрехи, за играчка остават твърде рядко, така, че може да ни подариш някоя. Това саркастично, разбира се, не съм човек, който ще приеме подаяния от толкова свръх благородни люде като вас (щото ме е страх от такива, не мога да се меря с вас Mr. Green). Останете си със здраве и внимавайте много, когато правите благотворителност - да го правите наистина за хора, които имат нужда, а не според документите на хората (с брак, без брак, с 1 или 2 родители). Но това, което стана ясно е, че нямате никакво чувство на състрадателност, щом като подробно описах толкова лични проблеми, а така и не получих съответното разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт