Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 91 045
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 810
  • Бургас
Какво мислите? Има ли смисъл от отделям време за това?
Мисля, че детето ти е още бебе, то и моето че като е почти на три пак е бебе де. Ама това че сте януари или февруари не е добре да ви подвежда, че децата са големи. Все пак в групата ще има много деца, които са в началото на 2007, а това е разлика от една година спрямо вашите. Аз, като майка на батко роден в предпоследния ден на годината, знам какво е такава разлика. По-добре и в градината и в училище детето да е от най-големите, а не от най-малките. Повярвайте ми, адаптацията на най-малките е много трудна, а в училище нещата дори могат да излязат и извън контрола ви.   bouquet

А да, и Лилита ви е казала за останалата разлика на градината от яслата.

# 811
  • София
Лилита, по принцип си права.
Но не мисля, че едно детенце, родено на 01.01.2008 ще се адаптира по-трудно в ДГ ( като умения, общуване, хранене и вс друго)  от детенце, родено   31.12.2007.
Напротив - ще бъдат на едно ниво.
 Приемът преди години ( когато ние сме били в ДГ) е бил доста по-добре измислен. Второто полугодие на една година с първото от следващата.
А сега се получава: примерно .....детенце родено 1.1.2007 ще тръгне на ДГ с детенце родено 31.12.2007. Е това си е разлика цяла година.
На мои познати децата, които ще тръгват на ДГ от септември все още са с памперс, ние сме без от 8мес вече.

Има и друга гл.т. - ние кандидастваме за втори път в ясла Щурче. АКо пак не ни приемат и ако този вариант с ДГ, за който говориме, е неосъществим, трябва да се гледаме до 3.9мес!  Thinking

# 812
Ирина, не искам да навлизам в излишни спорове, защото не познавам чуждите деца, но и Шушоната го е казала - преди тригодишна възраст те са си още бебета.
Говоря като майка на декемврийче - дъщеря ми тръгна на ДГ на 2,9г. и беше без памперс, говореше, но въпреки всичко се усещаше голяма разлика между нея и децата, родени в началото на година. И тази разлика се чувстваше през първата, втората, че и през третата година.
Едва сега в предучилищна група усещам, че е на нивото на останалите.

И освен това твоето дете ще се сравнява не със родените на 31 декември, а в много по-голяма степен с родените през първата половина на годината. В групата на дъщеря ми тя беше единственото декемврийче и имаше още 3-4 деца, родени след септември. Колко ли ще има във вашата група?

# 813
Винаги е имало разлика във възрастта, дори в училище. Дори и на полугодия да е пак дете родени на 1.07. 2007 (примерно) ще е с една година по-малко от дете родено на 30.06.2008...
Но и аз не бих искала детето ми да е от най-малките в групата. Моя син е роден февруари и това ме успокоява, че ще е от "големите" в групата, когато, живот и здраве тръгне на градина.

# 814
  • София
Сигурно сте прави, момичета!
Но такава ни е системата, какво да се прави. Децата са принудени да растат по-бързо вече.

Бих искала да ни приемат в Щурчето, но повечето знаеме, че там основният критерий е ''контакти'', а после другите!

# 815
Здравейте,
да споделите отзиви за ДГ във Ветрен?
Има ли някой, който има впечатления от там?

Хубав ден   bouquet

# 816
Благодаря ви, момичета, че сте се включили така бързо с отговор на моя нагличък малко въпрос. Не се бях замисляла от тази гл.т., а само за това, че градината ни е на една крачка от къщи, а яслата е доста далече.  Blush  Ако трябва да вървим пеша с Настя, не разчитам много тя да се справя.
Наистина няма разлика с преди - и тогава излиза децата да имат 1 година разлика. Май сме по-скоро късметлии, че децата ни са родени след 31.12., а не някой друг месец преди това. Специално Настя е още с памперс, не умее да се храни, не говори (това и при деца в ДГ се среща разбира се, не е голям проблем, но като ги зная колко обръщат внимание на децата по принцип, представям си колко ще се напънат да разберат дете, което не говори, какво иска Confused).

# 817
  • София
Момичета,
Знаете ли да има някъде в града танци или гимнастика за най-малките деца?!
Да приемат около 2-3г?!
Или някакъв друг спорт въобще?!

# 818
Момичета,
Знаете ли да има някъде в града танци или гимнастика за най-малките деца?!
Да приемат около 2-3г?!
Или някакъв друг спорт въобще?!
моята дъщеря ходи на балет в музикалното училище,но е най-малката(3 год-беше )-ина4е в танцова академия Михов ни отрязаха с думите"тука памперси не сменяме"-за което си понесоха последствията,щото ние памперси не ползваме отдавна Mr. Green-с 2 думи-не приемат толкова малки Crazy
ще си копирам тук поста по повод програмата "отново на работа"-защото знам,4е темата се 4ете от доста майки,които не пишат и това е една алтернатива ако не ви приемат в яслата Peace-ако нещо ви интересува друго -мога да отговоря
"днес проверих каква е ситуацията в БУРГАС-ето какво разбрах:в момента те4е курса с 10 детегледа4ки-за да има нов курс трябва да се съберат поне 5-от това общо взето зависи кога ще се проведе той,няма срок в който да ви одобрят и да ви вклю4ат-до тогава не трябва да сте запо4вали отново работа и още нещо-дохода на двамата родители трябва да не надвишава общо 2 брутни заплати-а също и това е програма за подпомагане на безработните лица и не влияе по никакъв на4ин на 120 те лева,които се полу4ават от работещата майка от НОИ-дано съм ви била полезна
а и ако някой иска да вземе документи -няма нужда да 4акате на голямата опашка пред стая 1-това се слу4ва в стая 4-там не 4ака никой

# 819
моята дъщеря ходи на балет в музикалното училище,но е най-малката(3 год-беше )

Kакава е месечната такса?

# 820
моята дъщеря ходи на балет в музикалното училище,но е най-малката
Все ще те питам ама така си остава
При Бисерова ли сте? Тя ми каза, че там сега преподава балет...Миналата седмица я видях и си поговорхме, че се сетих за Ния  newsm78

irina_a , за мен лично танците в градината са най-доброто решение на тази възраст Wink
Живот и здраве може да се запишете  Peace Не съм чувала в Бургас да има нещо "танцувално" извън градините за най-малките - да подскачат и да се въртят, да се учат по-скоро да усещат ритъма и музиката. И аз бих я водила на подобен тип занимания.

Иначе на худ.гимнастика познавам деца да ходят от 3г. Там в зала Младост има много клубове, не знам в кой точно.
Всеки сам си решава, но аз и преди съм го казвала - за сериозни неща като акробатика, гимнастика, кл.балет и т.н. , спортовете разни, трябва поне да има детето навършени 5г. Знам всяка майка е с амбиции и желания, аз също. Но изчаквам - всяко нещо с времето си  Peace не питайте старило, а патило има една приказка  Wink
Не случайно не взимат толкова малки, никога преди не са взимали. Тази практика започна откакто навсякъде кръжоци, спорт и т.е. се плаща ...  но за една такса повече има хора на които не им се "рискува"  Wink

# 821
  • София
Благодаря за отговорите!

Питам от гл.т. на това, че на ясла може и да не ходиме, а ДГ при нас се пада след 1.6г, когато сме на 3.8мес. Та да си има някакви занимания детето. Да си скача, да си танцува, да се радва. Да е сред други ''здрави'' ( надявам се) деца.
Другата причина естествено е здравословна, з-то спорта - дори и под формата на игра, действа добре на проблеми със сливици ( каквито ние имаме), синузити и тн.
Нямам амбиции за развитие в спорт или друго направление.
А в Сф и Варна (от познати) има танцови студия и читалища, които организират танци - народни, модерни Wink , за деца от 2-4г. Там обикновено ходят деца, непосещаващи ясла/ ДГ или такива, които имат мн мн енергия и това в ДГ не им стига! Simple Smile

# 822
Аз вчера бях с децата на куклен театър и ни раздадоха брошури с покана да запишем децата - имат сценично изкуство, балет и всякакви видове музикални инструменти. Казаха, че взимат от 5 г. Сега видях в сайта на училището, че школата за балет е по 35 лв. месечно, а театралната - 45 лв.
МЕРЕЛИН, въпросът ми е към теб - може и на лични - колко пъти месечно се ходи на балет и от колко до колко са заниманията?

# 823
  • Бургас
Кога излизат класиранията за детските ясли?  newsm78

# 824
Обявяването на списъците с приетите деца се извършва на 28.05.2010 година на електронната страница на Община Бургас и на видно място в съответното детско заведение.

Общи условия

Активация на акаунт