Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 91 033
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Супер съм заблудена, чак сега открих темата ooooh! и то защото седнах да се ровя за необходимите документи за записване.
Имма ли деца които сега ще почват 1ва група във Вълшебство, ние сме там и се чудя няма ли да има нещо като родителска среща или нещо такова, мен ми е на един г*з разстояние, ама като минавам съм все с количката и веднъж се излъгах да вляза, голяма еуфория настана не мога да опазя бебето а госпожите не могат да озаптят децата Whistling, че за това  още не съм се изтъркулила да проверя на място ама ще трябва да го свърша и това. Ще се радвам ако някой вече има инфо и подели а също така и за тези  бележки за  данъците и т.н.

# 256
http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/4191
На нас скоро ни искаха в яслата такова удостоверение за липса на задължения към местния бюджет  Peace вади се от кметство Приморие /там където се плащат местните данъци и такси/ срещу такса от 2лв.
Аз предположих, че и на градината може да ми поискат и си запазих оригиналите, а на яслата дадох копия.  Peace
Освен това на мен ми искат за градината : лична здравна карта на детето; имунизационен статус; изследвания кръв, урина и микробиологично за паразити; мед.бележка за здравословното състояние на детето /в общи линии, мисля че ДжиПи-тата трябва да са наясно какво искат точно/.
За родителските срещи, доколкото имам инфо на повечето места ще е след започването на уч.година, т.е. след 15ти септември

http://www.burgas.bg/bg/info/index/180 - тук има телефоните на всички ЦДГ и ОДЗ-та
Аз лично няма как да ходя на място, предвид местоработата ми и съвпадащото ни работно време. Но звъня и свържа ли се, винаги са отзивчиви и ми отговорят на питанията  Peace

# 257
да ви спестя едно звънене-аз сега говорих с канцеларията на нашата детска градина-там са им дали списък от общината кои са с неплатени данъци и такси и ако фигурирате в него трябва да занесете бележка,4е вси4ко е платено-ако не сте в списъка няма нужда от тази бележка Peace-документите,които искат са единствено картона на детето от предишната ясла ако не е прекъсвало пове4е от 10 дни-ако има минали 10 дни от изписването му от яслата искат наново изследвания-това е Peace Wink
а и не е нужно поне при нас да ходя да я записвам предварително-казаха ми на 1 септември сутринта направо с детето и документите

п.с. и да попитам-къде в нашият град има някакви занимания за деца около 3 год-имам предвид нещо като балет,някакви танци...изобщо нещо подходящо и забавно за тази въздраст,4е сега лятот сме все навън,но скоро ще стане дъждовно и ще настане скука

# 258
Ети, мерси за инфото  Hug искрено се надявах да ми отпаднат изследванията, защото ще се прехвърляме. Нашата директорка е в отпуск до края на август и като звъннах в понеделник не можаха да ми отговорят изчерпателно за документи, нито от кога ще се започва, тъй като още тече ремонт ... а това, което по-горе писах е от мед.сестра на градината  Peace

За балета - в операта има, но не съм сигурна дали ги взимат на 3
Толкова мънички мисля, че само в групите по танци в градините

# 259

За балета - в операта има, но не съм сигурна дали ги взимат на 3
Толкова мънички мисля, че само в групите по танци в градините

И в танцовата академия с/у КАТ май  Rolling Eyes

# 260
  • Бургас

А някой дали знае има ли шанс другия септември малкия да го вземат в градина - на 2,6г. ще е . Или ще трябва да си изчака годината, в която навършва 3. То ако е така ...лошо ми се пише с това седене вкъщи.

От значение е годината в която е роден, т.е. трябва да е с набора си. Моя син беше на 2г и 8м, но е роден края на декември и в групата му всички са набор 2004г  Peace

Моят син е декември 2006. Приеха го в Андерсен, зад Краставицата. Но искат да започне по-късно. Това означава ли, че трябва да навърши 3г, за да започне или ще го вземат на 15 септември?

# 261
Трябва да питаш тях. Относно този въпрос всяка градина е на собствено мнение.
В нашата взимат всички наборчета от септември, но в други искат да са навършили 3.

# 262
От септември децата ми ще посещават ОДЗ "Иглика" в Славейков, малкия в яслените групи, каката - в предучилищните.
Кажете ми нещо повече за това детско заведение, добре ли се грижат за децата, как са учителките, сестрите, базата?
Много ми е притеснено, основно за сина ми, който почти не се е делил от мен досега. ooooh!

# 263
  • Бургас
И аз да попитам-ние сме доста малки, според мен, но според таткото с тия проблеми с детските ясли още от сега трябва да се подадат документи. Рано ли е или наистина е време вече за кандидатстване? Мисля да я пускам след 2рата годинка...

# 264
  • вкъщи
Лилита имам 2 познати деца в яслата и градината,ами като цяло са доволни,е в яслата режима  едоста строг,и децата си страдат,но няма на4ин,30 деца от 2 жени е невъзможно да се гледат отли4но.
А в преду4илищната група ги товарят страшно много,имат уроци да разказват за вкъщи,а родителите ги пишат и на следващия ден госпожата проверява Shocked,но не знам дали навсякъде не е така.Мойта щерка ще е преду4илищна в Райна Княгиня в славейков,брат и в яслата там,макар,4е живеем във Възраждане,но яслата тук хи4 не ми харесв а и ще се пробваме там.Много ми е притеснено и на мен за малкия,който е свикнал с бабите ,не пла4е там,но...на яслата съм сигурна,4е ще има истерии,особено като види белите престилки,от които изпитва ужас.
Вие скоро ходили ли сте при Д-р Ферфериева,не ви ли даде нещо за яслата .Ние отдавна не сме ходили,4е последния път и там изпадна в истерия и ве4е не иска да влезе,въпреки страхотното отношение.

# 265
  • На морето!
И аз да попитам-ние сме доста малки, според мен, но според таткото с тия проблеми с детските ясли още от сега трябва да се подадат документи. Рано ли е или наистина е време вече за кандидатстване? Мисля да я пускам след 2рата годинка...
Много е рано. Кандидатства се в първите работни дни на годината, в която искаш детето да започне да ходи на ясла. Т.е. при вас се пада януари 2011г.

# 266
А кога почва "учебната" година в градините, на 15.09 ли?

# 267
  • Бургас
Много е рано. Кандидатства се в първите работни дни на годината, в която искаш детето да започне да ходи на ясла. Т.е. при вас се пада януари 2011г.
bowuu БЛАГОДАРЯ!!!  bouquet

# 268
А кога почва "учебната" година в градините, на 15.09 ли?
да, тогава започва учебната година, но във всяка градина по различно време сформират групите. Някъде започват от 1.09 да си събират децата и на 15 откриват официално годината  Peace
Най-добре звънни и питай, откога да сте там.  Peace

"Обявяването на списъците с приетите деца в яслените и първите групи в детските заведения става на видно място във всяко детска градина на 31.05.09г. Приема на деца в първа възрастова група се осъществява от 01.09.09г. Родители на приети деца не записани до 10.09.09г. отпадат от списъчния състав." Последното изречение не е за пренебрегване  Peace
цитат от http://www.burgas.bg/bg/info/index/273

# 269
  • Burgas
Учебната година за 1ва група започва от 1.10 от 1.09 до 30.09 се приемат децата и се сформират групите,а занятията започват от 1.10.За другите групи-за всяка градина по различно време,зависи кога ще се върнат децата от лятната ваканция и групите ще се напълнят.

Общи условия

Активация на акаунт