Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 91 032
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 615
Защо е нео бходимо от толкова малки децата да се задълбочават в толкова много неща? А така ли е в другите държави? В япония например децата до 7 г ги оставят да играят и само да играят, без други занимания и в много други държави с много добро икономическо и прочие развитие е така. Има си време за всичко а и не може всеки да е всезнаещ и велик.
Лек ден.

# 616
  • Бу-у-урга-а-ас
Няма лошо. Темата е такава. Но не е лошо да има баланс в опитите за безплатна реклама. Едно е доволни родители да рекламират дадена услуга или център, друго е непрекъснато някой анонимен да размахва рекламни цитати.
 Сега прегледах профила на Мама Ниа, която явно пише само в тази тема, за да рекламира Монтесори къщата.  Naughty

# 617
Никой не е казал, че водим децата си само да беснеят. Балансът е най-важен.

# 618
 Popcorn Темата ме интересува, така че искам да я следя.

# 619
Няма лошо. Темата е такава. Но не е лошо да има баланс в опитите за безплатна реклама. Едно е доволни родители да рекламират дадена услуга или център, друго е непрекъснато някой анонимен да размахва рекламни цитати.
 Сега прегледах профила на Мама Ниа, която явно пише само в тази тема, за да рекламира Монтесори къщата.  Naughty

Лого5ка, аз съм доста заета ,за да пиша толкова често тук ,но в случая трябва непременно да Ви отговоря ,за да не остават недоразбрани неща във форума.
Ако исках да си правя реклама тук, като Вас Лого5ка, щях да съм не мама Ниа , а Докторката Naughty.И щях да пиша по всички теми ,само и само някой да ме забележи ,че съм Докторка и да дойде в кабинета ми. Но, на мен това не ми е нужно.
Регистрирах се тук  още когато станах за първи път майка  - 2005година.Дълго време не влизах ,защото не намирах нищо интересно, а и нямаше какво да кажа. Сега пиша за Монтесори ,защото е нещо интересно и различно. И между другото няма нужда от реклама ,защото в градината вече почти няма места.
И знаете ли ....очаквах ,че Вие като специалист ще продължите темата за развитието на децата. И ще напишите ,че точно в Япония има Институт за ранно развитие на децата ,и че  Масару Ибука ,който взриви света със книгата си "След 3 е вече късно" е всъщност японец.

# 620
А това за Япония беше интересно. А аз това дето го написах, че децата в Япония ги оставят да играят повечко съм го чувала от Японка и винаги ми е било странно това. при все, че имат толкова сложна азбука. Но при тях възпитанието е много  по различно от колкото при нас. Е темата нали не е за Япония, така че повече няма да пиша за това. Всеки сам да си решава как и с какво да си занимава детето.
А в този новия център в с 5д киното в Зорница има ли нещо подходящо за момиченце на 5 - 6 години?

# 621
  • Бургас
Явно не може да стане по този начин, дадох ти линк към детския център, намира се срещу нас...  Mr. Green Когато го изпробвах си беше актуален.
Ех...
http://www.bgmaps.com/map.aspx?city=burgas&tip=1&lang=bg

Пробвам пак, но може би няма да се получи...
Кооперацията си има номер, там живеят и хора, но не съм обърнала внимание... нито пък знам името на тази уличка.. на картата излизат имената само на големите улици... може би булеварди..
От Димитър Димов (която минава покрай морската) на сфетофарите (след бензиностанция Шел, завивате на ляво, на първата пресечка веднага в ляво се вижда голямата нова кооперация... Всяко едно такси би ви отвело до там... На приземния етаж има магазин КООП, правят и медицинска лаборатория.
Благодаря ти, мисле, че разбрах, ще го намерим.

Ами аз май не успях много да помогна... А и обясненията са ми от гледна точка на човек, който живее в града от има няма 3 години..
Дано се го открили... и дано се сетя да погледна адреса на пощенските кутии следващия път  Wink , че доста рових из нета и така и не открих точен адрес, дават го на места срещу училище ОУ Бенковски.

# 622
  • Бу-у-урга-а-ас

И знаете ли ....очаквах ,че Вие като специалист ще продължите темата за развитието на децата. И ще напишите ,че точно в Япония има Институт за ранно развитие на децата ,и че  Масару Ибука ,който взриви света със книгата си "След 3 е вече късно" е всъщност японец.

Темата тук е с по-различно направление, но ДА - аз винаги съм подкрепяла ранното развитие и за съжаление съм един от малкото логопеди в града ни, които работят с деца под четири години. Мотото, което винаги ме е вдъхновявало е "Навреме означава отрано", но вече е заето от друга фирма, за това личното ми мото е "Да учим, докато играем!".
И за да не остана неразбрана, ще поясня, че подкрепям с две ръце обучението по методиката на Монтесори, но причината да "скръцна със зъби" е друга и вие добре ме разбрахте.

# 623
моми4ета-не знам дали е правилно тук да задам въпроса-насочен е към тези,които ползват или са ползвали услугите на детегледачка?понеже запо4ам работа 3 дни седмично и ще наема жена по4асово-интересува ме каква сума-горе долу се заплаща на 4ас в нашият град-имам инфо само за София,но нямам идея как върви тук и какво да предложа на жената???? много ще съм благодарна ако ми дадете инфо-може и на лични !!! Hug  bouquet

# 624
Момичета,не посещавате ли Центъра за ранно развитие? Във вторник бях там с детето на една приятелка,моето посещава Монтесори градината към същия център ,но целодневно.
Има много интересни занятия - www.-spam076-
До него има нов дамски фитнес ,а и кафета наблизо. Но, най-важното ,че там децата освен ,че се обучават,се развличат по по-различен начин.
Аз лично мисля, че "беснеенето" по детските центрове прави лоша услуга и на децата и на нас майките. Центъра е голяма ценност за града ни и горещо Ви препоръчвам да го посетите.Сигурна съм ,че ще Ви хареса.

Предложението е чудесно!Ориентировъчно като заплащане как са цените?

# 625
  • Бу-у-урга-а-ас
МЕРЕЛИН, ако детето е под 3 години и двамата родители сте на трудови договори, можете да кандидатствате по програмата за детегледачки към бюрото по труда. Ако си имате жена, която сте избрали, може тя да кандидатства, а те й поемат социалните осигуровки и минимална работна заплата. Вие разбира се може да се уговорите да и доплащате на ръка.

# 626
МЕРЕЛИН, ако детето е под 3 години и двамата родители сте на трудови договори, можете да кандидатствате по програмата за детегледачки към бюрото по труда. Ако си имате жена, която сте избрали, може тя да кандидатства, а те й поемат социалните осигуровки и минимална работна заплата. Вие разбира се може да се уговорите да и доплащате на ръка.
благодаря ти  :bouquet:4етох за това и смятам да се възползвам като ми свърши 1 год и тръгна редовно на работа-сега мъника е на 9 месеца и ще работя само 3 дни в моята фирма Peace-а дали някой от тук се в ключил по тази програма-доколкото разбрах от другите теми служителите изобщо не са наясно по общините и системата като цяло била доста тромава Crazy

# 627
.........а дали някой от тук се в ключил по тази програма-доколкото разбрах от другите теми служителите изобщо не са наясно по общините и системата като цяло била доста тромава Crazy
Аз не съм, но имам приятелка, която ползва програмата - от първата вълна /детето й е 4-5м по-голямо от Ния Wink/
тромава и сложна е да... и не съм сигурна дали ако нямаш познат в Бюрото по труда нещо може да те огрее, но струва си човек да опита, ако детегледачката наистина е безработна и има желание да й върви стажа. Отпуска се определена сума на година, която се разпределя по общини и съответно на брой детегледачки по градове - и който успее, защото няма финансиране за всички желаещи

# 628
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405238.240
Ето темата за въпросните програми за детегледачки.
Доскоро беше пълен застой, сега се чува, че имало раздвижване и май ще се отпускат нови бройки.
Но пък има и много жени, които са чакали по половин-една година за одобрение и така и не са го получили.

# 629
Момичета,не посещавате ли Центъра за ранно развитие? Във вторник бях там с детето на една приятелка,моето посещава Монтесори градината към същия център ,но целодневно.
Има много интересни занятия - www.-spam076-
До него има нов дамски фитнес ,а и кафета наблизо. Но, най-важното ,че там децата освен ,че се обучават,се развличат по по-различен начин.
Аз лично мисля, че "беснеенето" по детските центрове прави лоша услуга и на децата и на нас майките. Центъра е голяма ценност за града ни и горещо Ви препоръчвам да го посетите.Сигурна съм ,че ще Ви хареса.

Предложението е чудесно!Ориентировъчно като заплащане как са цените?

LYLY - тази сутрин проверих конкретно за цените.
За групите "Интелект","Ранно четене и писане по Зайцев" и "Английски по Глен Доман" за  90 мин. занятие цената е 12лв. При постоянни посещения  имат намаление. Сега се сформира група "Развитие на речта",но за нея цените все още не са готови.

Общи условия

Активация на акаунт