Впечатления от о-в Корфу

• 58 624
  • 73
  •   1
Отговори
# 60
Много благодаря, дано времето да е хубаво, за да имаме възможност да разгледаме забележителностите.   car003

# 61
Ще опитам да съживя темата.
По Великден планираме Корфу, но избираме между 3 селца - Ахарави, Сидари и Агиос Гордиус. Къде има по-хубав плаж? Кое селце е по-оживено и интересно за разходки? Имате ли преки впечатления?

# 62
И аз искам да попитам
Разходките с корабчета как са и ако някой знае цени ще ми е от полза

# 63
На плажа на Глифада шезлонгите плащат ли се тази година ?

# 64
сега и аз ще се опитам да съживя темата.
Покрай Великден ще ходим с мотор до Корфу.
Аз съм от задръстеняците, които никога не са ходили в Гърция. Не съм и фен на морските приключения. Та затова изобщо не съм запозната с Гърция и нейната визия. Simple Smile
 Първият въпрос , който имам е: Удачен ли е изборът ни да разделим пътят си от София до Кателини и от там до Игуменица за ферибота? ( правилно съм разбрала, че от там се хваща ферибот, нали?)
Вторият ми въпрос е : какво е преживяването от возенето на ферибот?  Става ли им зле на хората?
И още: около 20ти април много ли е топло около Корфу?

# 65
  • София
сега и аз ще се опитам да съживя темата.
Покрай Великден ще ходим с мотор до Корфу.
Аз съм от задръстеняците, които никога не са ходили в Гърция. Не съм и фен на морските приключения. Та затова изобщо не съм запозната с Гърция и нейната визия. Simple Smile
 Първият въпрос , който имам е: Удачен ли е изборът ни да разделим пътят си от София до Кателини и от там до Игуменица за ферибота? ( правилно съм разбрала, че от там се хваща ферибот, нали?)
Вторият ми въпрос е : какво е преживяването от возенето на ферибот?  Става ли им зле на хората?
И още: около 20ти април много ли е топло около Корфу?
Според мен Катерини не е удачен избор. От една страна има отклонение от маршрута, от друга- няма какво да правите там. С малко повече каране може да стигнете до Янина/Йоанина. Красив град с езеро, крепост, хапване... На другия ден ще хванете ферибот още преди обяд. Но уточнявам, че никога не съм се возила на мотор и не знам как е това разстояние за мотористите. С кола при тръгване от София рано сутринта може да се спести разделянето на пътя и да се хване някой от последните фериботи за острова.

Фериботът е от Игуменица. Няма проблем да си купите на място билети. Обаче ако си купите по интернет, има някаква отстъпка в цената. На често са, макар през април да не е лятно разписание. Колата/моторът се оставят долу, а хората се качват в салона или на открито на палубата. Едва ли ще ви стане лошо, освен ако човек няма голям проблем с вестибуларния апарат или не се случи някоя буря.

Времето вероятно ще е по-топло от софийското, но разликата не е голяма. По-скоро е като температурите в Благоевград или Бургас. Определено горещини през април не могат да се очакват. Simple Smile

# 66
Много, много благодаря за изчерпателните отговори на всички въпроси.
Като се върнем ще докладвам, ако мога да помогна на някого.

# 67
  • Сф
Ние ще сме в началото на юни с Раянеър, и като гледам май трябва да се ориентирам към резервиране на настаняване. Мисля да наемем кола. Имате ли предложения за отсядане?

# 68
  • Пловдив
Ние ще сме в началото на юни с Раянеър, и като гледам май трябва да се ориентирам към резервиране на настаняване. Мисля да наемем кола. Имате ли предложения за отсядане?
Ние бяхме в Lido Sofia Holidays,Агиос Георгиус,горе долу на 30 минути от Керкира.Хотела е на високо,гледката към залеза на плажа е жестока! Много е чисто,има и басейн с малък ресторант с много вкусна храна.Плажа е на 10 минути пеш,през центъра,пясъчен и с кристална,топла вода.

# 69
  • Сф
Благодаря, ще го погледна. Със собствен транспорт ли бяхте?

# 70
  • Пловдив
Да.

# 71
  • Сф
Здравейте

Има ли смисъл да резервирам рентакар онлайн и да я вземем от летището, или по- добре на място от града? Миналата година в Кипър се оказа, че има супер много местни фирми, които даваха на много по- добри цени от големите и си беше набутвация предварително да се резервира.

# 72
Препоръчайте ми в Корфу хубав хотел, апартамент до е близо до Летище, центъра да може пеша да се отиде и разгледа и до хубав плаж за няколко дни! Всякакви идеи за Корфу ще са ми полезни
Също и за Скиатос, понеже се думаме между двете дестинации Simple Smile

# 73
  • Сф
Е то няма такова животно- хем до летището, хем до плаж, хем до центъра. Ние взехме Аирбнб и рентакар и обикаляхме. Според мен с автобуси само ще ви е тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт