Отговори
# 195
честита радост на нежното цвете и тифани   bouquet
Днес бях при Валко да му занеса минималното количество кърма и ме пуснаха да го видя и като ми чу гласа се ококори и спря да  мрънка,загледа ме,толкова мило ми стана.Вече му дават по 30 мл.на ядене и според доктора до 10 дни ще си е у дома,а довечера ще му занесем и дрежки,не е в кувиоза,но още си го следят на монитора и вече има сили да реве и показва характер.
Аз трябва по 2 пъти на ден да ходя да ми почистват раната и около петък може да ме шият пак,така докато си го приберем може да се възстановя.Всеки лекар е башка луд-един вика след всяко ходене до 00 да се подмивам,днес ми казаха да се попивам само  #2gunfire
лек и слънчев ден и приятна разходка на бебчетата

# 196
  • Стара Загора
Здравейте мамчета   bouquet
Ние току що се завърнахме от разходка ,за да папаме и после пак навън  Hug Много спинка милата навън  Peace
Фокси ,ние сме на Лактана Био 1 с пробиотици,много съм доволна от него и малката го пие с удоволствие  Peace Казвата ,че пробиотиците именно помагат за запек или диария.В розовия Хип също ги има и е много вкусно  Peace

# 197
Фокси, а колко време не се е изхождал малкия откакто си му почнала Аптамила? Питам те, защото наистина  може би  трябва време да им свикнат коремчетата като им сменяш млякото, вес пак горе долу са еднакви млеката по състав, но във всяко има нещо, което в другото го няма и не може да се разбере в случая кое как им действа на хлапетата. Аз също дохранвам с Аптамил и нямам подобен проблем, да чукам на дърво Бобо си ходи по 4-5 пъти на денонощие. По принцип каквото и мляко да му дадеш има вероятност да го запече, въпросът е да уцелиш това, което му действа най-добре, дано скоро го намериш. Praynig Между другото си спомням, че Рая не ми ходеше по 3-4 дни и аз много са панирах, защото по принцип аз съм леко запечена и бях решила, че съм го предала и на детенце, но док ме успокояваше, че няма проблем ако не се изхожда толкова време, било лошо ако се стигнело до седмица, тогава се взимали някакви мерки Shocked лекарска му работа, те все са спокойни Rolling Eyes
Честит юнак на Нежното цветенце, най-накрая е тя ще смени темичката и ще си дойде при нас Heart Eyes
Раде, абе кво са ти направили на теб, бе момиче #Crazyстискам палци да се оправиш и ти и детето скоро Praynig
Инка, отиди на доктор за очичките, така без да го е видял е малко рисковано да му слагаш каквото и да било ( освен кърма), може да е всичко, нека си го погледне и той да прецени. Ако имаш нужда от специалист аз водех Рая на прегледи в една специализирана очна клиника , където имаше детски офталмолог, ще ти дам координати ако се стигне до там. Не се притеснявай, всичко ще  е наред Wink
naiema, откакто почнах да хапвам шоколадчета Комфорт се родих, иначе всяко ходене ми костваше напъни като при раждане и разкъсан кървящ анус  Cry Пробвай и с Дуфалак, само че много газове се образуват и е малко дискомфортно, дет се вика все ще трябва да си сама, че да можеш да си пръцкаш на воля Wink
Днес ходих да си подам документите за еднократната помощ при раждане и тъкмо го облякох и наконтих малкия хубостник и познайте какъв номер ми скрои- изака се и айде отново- събличай, сменяй памперс, обличай, препотих се докато се оправим #Crazy Прави ми впечатление, че му доставя неимоверно удоволствие да ака на току що сменения памперс, такава блажена физиономия прави Laughing А сутринта такова грухтене и пъшкане му удари, че чак събуди баща си, като мече е Grinning

# 198
Здравейте и от нас!
Благодаря Ви момичета за подкрепата - надявам се да се пооправи тук времето, на малкия да му харесва в количката и да се отдадем на разходки, че и аз да се разсея. Съпругът ми като се прибере вечер е доста изморен, прави вечеря, ако има някаква домакинска работа я свършва и малко се занимава с Гошко, докато аз взема един душ! Така че явно ние ще си я караме по този начин  Grinning Чак сега оценявам колко е хубаво мама да е наблизо  Peace
Относно АМ - ние сме на Фризолак и да чукна на дърво засега нямаме проблеми, детенцето редовно си пишка и ака, явно си е до организъм! Дори както казва Пис, редовно пръцкаме звучно, акаме пак звучно, голям майтап е  Joy
За пъпчето - на нас докторката каза, че няма проблеми да си го почистваме със спирт до 3-тия месец - на нас не ни кърви, но 2 пъти на ден след къпане го почиствам  Peace

# 199
  • пак там
Здравейте и от мен и честито на новите мами!

За кенгуруто - ние изчакахме прегледа от ортопед, който да потвърди, че всичко е ОК и можем да се носим в него. Преди това не смеех.

За млякото - Фризовом се води срещу повръщане, но на него пише и че може да помогне срещу запек и колики. Та и ние днес ще го пробваме, да видим резултата... че нещо с акането сме го закъсали - по веднъж на 36 часа горе-долу, при това с много зор - ни термометър помага, ни топла водичка с памуче, ни масажи на тумбачето...

# 200
Привет,момичета!
Направо съм гроги,но съм решила много сериозно да отучавам Ника да заспива само на ръце и на гърда!Сега я сложих в кревтачето-плака,плака плака и май заспа-пу пу пу!Иначе нище не мога да свърша,а най-вече да си почина,защото като заспи на ръцете и като я сложа в креватчето-моментално се събужда,почва да плаче,докато я взема отново и така до безкрай.
Честит син на Нежно Цвете!Да й е жив и здрав,спокоен и послушен.
Честити месечинки на всички сладурковци ,родени на днешна дата.
Наема,за запека,пробвай някакви подходящи сещички от аптеката или чайче за разхлабване...не търпи така,че колкото повече държиш..толкова по-зле-ти знаеш,предполагам.
Аз оня ден си направих зелен чай с мляко и веднага в тоалетната,но незнам дали е само от него-преди това се бях наяла и с ябълки. Laughing Laughing Laughing
А наистина,защо след раждането има такива проблеми с ходенето по голяма нужда?
Дупето ни все още е много червено с пъпчици и сега й проверявам памперса едва ли не на 5 минути Sad
Тези мами,които вече са опитали от "кекса"...какво е усещането първия път?/след нормално раждане?,особено ако са ви шили?/ Embarassed WinkАз незнам колко шева имам,а като попитах не ми отговориха...и малко ме е страх като си помисля за секс,а така ми липсва!

Успявате ли да свършите нещо вкъщи-почистване,пране,това онова,нещо за себе си?Аз едвам успявам,защото все се колебая между това дали да си поспя или да свърша нещо.При мен за сега няма кой да ме смени,няма как да изляза и да се поразходя ,затова чакам малката да навъри месец и да почнем с разходките извън двора.
Ето,разказах си урока за деня,на вас ви пожелавам лек ден,хубави разходки и много усмивки!

# 201
Дарима, ние кекс непрактикуваме, че аз още тека, но те съветвам да започнете с някакъв лубрикант. Иначе домакинската работа си я върша, щото имам да готвя за големия (закуска обяд вечеря), за таткото, пускам всеки ден перални и пак има за пране, чистенето няма как да избяга и така. Повечето работа я върша докато малкия е буден в моменти назатишие - докато ака например и на почивки. Дори съм забелязала, че прахосмукачката успива човека. Само все не стигам да се изкъпя, но няма как да стане през деня, а вечер съм смазана, защото преспивам челядта до към 23ч. То така звучи, че съм много оправна, ама не съм  Embarassed все нещо не съм направила както трябва, гладенето ме дразни най-много, затова чакам да се посъбере.

Еми, не прекалявай с шоколадчето, за да не ти станат лениви червата. Пробвай раззни алтернативни системи от сорта на топла вода сутрин на гладно, някакъв плод, кафе, че иначе лошо.

За АМ, всички млека, в които има пробиотици са за редовно изхождане. В аптамила със сигурност ги има. Мисля,че и НАН също са с пробиотици. Аз големия ми син с Аптамил го дохранвах, после около годинката минах на НАН, че ми беше по-лесен за приготвяне.

Карбо, аз Вигантола го капвам директно в устата. В пръстче подразвал леко брадичката и пиявичката веднага отваря уста, капвам и къде падне вътре, къде не  Wink правя го всяка сутрин, когато му сменям нааканите гащи  и го виждам, че е на  кеф. Пък и да не е на кеф, пак му капвам  Crossing Arms Нали аз съм шефката, ама-ха  Mr. Green

Ламтурниче, ако ще проверяваш по телефона, се въоръжи с огромно търпение, щото не вдигат докъм 15-тия път  #Cussing out днес аз звънях, звънях, и така не се свързах с това НОИ. Иначе съм се свързвала преди.

Раде, звучиш много по-свежо   bouquet Бъди силна и дано всичко се развива по план  Praynig Само и аз не разбрах, как така отворени шевове  Outta Joint

Честити нови попълнения, мамчета  Hug Hug Hug Бързо да се възстановявате и бегом с бебоците у дома. Тифани, интернет в родилния дом, а  Mr. Green ей това се казва удобство, на мен много ми липсваше тази екстра Simple Smile Само да кажа, че твоята приятелка ме хвърли в приключение с мерките  Joy добре че внесе малко яснота  Simple Smile

# 202
Сложих 3 снимцичи на Валко в албума,двете са от деня на раждането ,а едната от вчера.Целия прилича на баща си,мен ме успокояват,че ми е взел ушите  Laughing
ГАЛ,не са ми  зашили както трябва епизотомията и при свалянето на конците си зейна дупката и сега събира гной и трябва да се почиства иначе няма как пак да ме "закърпят"
Прочетох колко много сте ми стискали палци и се разциврих яко,от умиление .Мерси още веднъж на всички    bouquet Hug

# 203
Момичета,благодаря ви за съветите за запека.Никога до сега не ми се е случвало  Sad По принцип си акам по 2 пъти на ден.
emym с пръцкането няма проблем.Спокойно мога да обвиня Белослава на това пръцкане,което му хвърля  Laughing От къде се купува този шоколад?
Днес направихме голяма разходка навън,ама многоооо духа тук в Бс  Sad
На приспиването му намерих цаката.Дето ще се носим на ръце,сядам и я слагам да ми легне на краката.Спи сладко,сладко,а аз не се умарям въобще.И спокойно си седя на компа с нея.

# 204
radka80,и моята душичка е цялата на татко си,а мен ме успокояват,че ми е взела пръсчетата на ръцете,понеже се огъвали назад като моите Laughing Laughing Laughing
Галл,незнам наистина как се оправяш,евала ти!Аз закуска правя през ден,обяда го пропускаме,а вечерята ..ако малката е заспала да,ако капризничи минаваме на бързи сандвичи... LaughingСега съм я оставила от 3 часа сама в креватчето да се учи да спи сама-резултатът е-още е будна и отвреме навреме наддава вой ooooh!Дано се измори по-скоро и да заспи.

# 205
 Честити бебоци на Нежно цвете и ТифаниМишел
cutesmallcat,мила това със вратлето го открихме случайно Cryбяхме при хомеопад ..и той гледа детето и след около 10 минни попита,,защо бебчо все на дясно гледа newsm78 изтръпнах цялата ..казах си нещо не му е наред Sad лекарят ни го обясни така.....получава се схващане на нерв при раждането newsm78по скоро при секцио....аз бях нормално но  и тогава можело...да стане тъй като  раждането ми беше много кратко няма 10мин...говоря за самото раждане WinkНазначиха ни масажи и гимнастика,от другата седмица ще го водя да му ги правят..не знам точно колко пъти,но сигурно 5 или 6 процедури.
И ние заспиваме само на ръце,ако решим да спим което нее сигурно PeaceНе знам разглезих ли го,или просто бебчо си има нужда от гушкане newsm78
Домакинската работа съм я почти изоставила Embarassedно с бебе на ръце много неща няма как да ги свърша,чак сега се огледах около мен и виждам че ако се заема да чистя може и 2 дни да откарам Rolling EyesЦяла нощ не съм спала,сега пиша с бебчо на ръце,за чистене поне засега е отговорен мъжа ми,та ще е интересно кога ще стигне и той Wink
Раде,стискам палци всичко да се оправи бързо и да се наслаждаваш на бебчо Hug

# 206
Момичета, относно болничните - проверете първо дали работодателя ви е обявил болничния в НОИ.На мен много коректно ми ги превеждат, но и счетоводителката ни е много точна.

# 207
Фокси,ние сме на аптамил също.От както сме в къщи е със запек.Купих и фризовом и сега ги редувам,но кой знае какъв ефект няма.Пробвахме всичко/термометър,дуфалак,лактоза,мушкато/.До ден днешен продължава да ака веднъж на 4 дни.Явно стомахчето му е такова.

# 208
 Здравейте, мацки.

От доста време не бях писала (имах ангажименти, нямах нет), ама сега ще си наваксам  Mr. Green
 Първо да кажа, че мноооого ми липсвахте  Hug

Да се отчетем. След консултацията резултатите са: плюс 1 кг. и плюс 4 см. (на мама манекенката Heart Eyes). Храним се с Милумил ХА 1 и от 2-3 дни и ние сме със запек ( на печелившите - честито!). И на нас доки каза да не се шашкаме - Дара си ака по веднъж на ден и това било екстра. Ама инатът си е ината - какво ли не опитахме термометри, различни пози, не и не! Ака си, когато тя си реши (така е и със спането). Хубавото е, че вече почнахме да пропускаме храненето в 3 и май доста добре й понася (на нас още по-дообре  Party). Ходихме профилактично на ортопед и всичко си е екстра. Каза, че без проблем можем да се носим в кенгуру, само да не мъчим детето да седи седнало преди то да си реши само.

Вчера правихме питка с всичките му там ритуали, почерпки, балони и чудесии и беше много весело. А беба има мнооого подаръци - люлка за градина, кенгуру, активна гимнастика, проходилка, дрешки и един куп играчки!

Относно домакинската работа смятам, че съм супер облагодетелствана спрямо майка ми и нейното поколение да речем. Вече бабите ни не идват всеки ден и се справям съвсем сама и все пак имам безценни помощници - миялна машина, пералня, сушилня... Остава време да си играя с бебси, а това за мен е най-важния приоритет.

А за кекса аз май бях писала - ние сме в джаза от 20тия ден. Отначало по-внимателно, но като видяхме, че всичко си е ок. Пожелавам при всички ви да се получи така безпроблемно.

Хайде хубава вечер от нас и до скоро!  Hug

# 209
Хетера, Галл, мерси за инфото!  bouquet Само пак да попитам- телефоните едни и същи ли са за цялата страна или трябва да звъня във варненския отдел? newsm78
Мамури, на мен ми ги превеждаха много коректно досега. Това е първият, който се бави, и то с много. Затова се притеснявам, че може да има проблем.
А иначе, днес бяхме на консултация. Качили сме кило сто и двадесет за седемнадесет дни и педито каза, че трябва да минем на режим. Как ще стане, не знам. Ходихме на разходка, успях да направя пауза от 3 часа, но като се прибрахме беше толкова озверяла от глад и от рев, че започна чак да се кара на цицетата. Суче озверяло после казва:"Хммм? Хммм? Ааааа!" и пак започва да суче. Ужас! Толкова лесно беше да я храня на поискване!:(

Общи условия

Активация на акаунт