Бели, и с бузки червени са септемврийчетата ни засмени!

• 13 905
  • 295
  •   1
Отговори
# 255
Вики, дано се оправи малкото. Иринче, и с Ради дано не е нещо сероизно! Абе да са ни здрави всичките бебоци!
И  Монката и тя да оздравява бързо, че голяма мъка Praynig
Стон, ми, да ти кажа, като го пробвам утре или в другиден с нормалното мляко и не се обостри обривът (не знам, беее, все ми се струва, че ако беше АБКМ щеше все да се прояви за 5 и половина месеца, егати), направо ще си минем на него.

# 256
Neni, пробвай Nestle Alete - ябълка (имат само ябълка№ - нямат нищо - това е ябълка с круши - и пак нямат други гадости - Ябълки с круши над 4 месеца, 4х100гр.
Състав: плодове 100% (ябълки, круши, концентриран ябълков сок), витамин С. Не съдържа захар, глутен, млечни протеини, оцветители, консерванти, ароматизатори.
Ето и сайта на alete - http://www.babyservice.de/Alete/Produkte/Milder%20Baby-Apfel.htm … b8b9-d52e5a2f15e1

# 257
  • София
Хайде и Ради да почерпи, че и той е на сериозната възраст от половин годинка вече.  Heart Eyes

Честито и на Сияйна, Александър, Любослав, Георги, Дарина, Ники  Hug
Параходче, ами явно твоята мома се нуждае от по-малко сън.  Hug
Ние бяхме на преглед. Засега са чисти гърдичките, изписаха ни сиропче Флудитек и Калциев Глюконат на сиропче. Аз не съм спокойна обаче, защото и при Павел почна от една такава уж никаква кашлица, а се влачи 3 месеца...Да видим...

# 258
Нени имам пюренце от ябълка на Хип и ето какв пише на етикета:
Състав:Плодове 99,9%(ябълков сок от концетрат на ябълков сок*99.9%),вит.Ц
*от Био прозивдство

Лимонена киселина се среща още и като Е330!Ако става въпрос за линоленова или линолова киселина, с тях мисля, че няма проблем защото се съдържат в АМ!
Калциев карбонат е калций!
Ако си въвела тиква и морков няма проблем да ги дадеш смесетно!Също така ако си въвела оризова каша(например) няма проблем с оризовият грис и скорбяла!Лично мое мнение е, че няма проблем дори и да не е въведено, количеството им е прекалено малко за да се прояви непоносимост или реакция, освен ако не е много силна непоносимостта(но това е мнооого рядко срещано)!

Ане добре се завърнало само здраве от тук нататък!

За Нестле аз си имам резерви и бях споделила защо!Но след като днес ппаднах на тема за Нестле в сайта на Бу(ще се опитам по-късно да го намеря) се убедих още повече, че съм взела правилно решение относно тази марка!
Ето го сайта - дълго е:
http://missby.wordpress.com/?s=%D0%9D%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BB%D0 … p;searchbutton=Go!

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 15:26 от juja_

# 259
Хехе, честито на големите деца, които днес стават на 6 месеца!! Да са ни здрави, да ни ядосват и да ни радват!  Heart Eyes

Жужка, мерси много за инфото  Wink

# 260
Хайде и Ради да почерпи, че и той е на сериозната възраст от половин годинка вече.  Heart Eyes
Леле, Иринкаааа. Вчера като спомена "откога не съм те виждала" та се замислих. Ами бяхме във втория месец. На първата "Септемврийска" среща, която се състоеше от теб, Павчо, Ради и мен.
А вече правите половин година?! ooooh! Heart Eyes

# 261
  • София
Леле, Иринкаааа. Вчера като спомена "откога не съм те виждала" та се замислих. Ами бяхме във втория месец. На първата "Септемврийска" среща, която се състоеше от теб, Павчо, Ради и мен.
А вече правите половин година?! ooooh! Heart Eyes
Шмате, за да не заблудиш народа, уточни, че става дума за Ради78. Защото и Ради2008 беше, ама ако говориш за него, спомени и Марто и Митачето.  Joy Joy Joy
ДИДИШОНЧЕ, АЗ СЪМ ЗА СРЕЩА В ПОНЕДЕЛНИК В ЮП (естествено  Mr. Green)

# 262
 hahaha Joy Joy Joy
Данчо имаше работа тогава и не успя да дойде  Mr. Green

# 263
Стига бе! (с гласеца на ощипана мома) Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ногу сте лоши Joy
В по-горния си пост под "Ради" имам впредвид Ради78
Ето! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 264
Ирина, еми не са кашляли много (да чукна на дърво), но като настинат им давам големи количества витамин Ц, слънце, доста вода, почивка. Ако кашлят или им течат носовете, гаргари със солена водичка и хубав суров мед. Ако са с запушен нос, овлажнител в стаята през нощта. Но, по принцип ние не "лекуваме" а просто поддържаме тялото да се оправи само. Много малко са болестите с които едно здраво тяло не може да се справи.
Цитат
Ако едно дете свикне да бъде приспивано, то става все по-кисело при заспиване и все по-малко спи. Защото е науено да заспива по определен наичин и невинаги точно, когато му се спи (или по-рано, или по-късно).Приспиваното дете по-често се буди по време на сън и има неспокойни нощи..
Не мога да се съглася. Не съм оставяла момичетата да реват и двете си спят прекрасно в тяхната стая без грам проблем. Малкият ще бъде "приспиван" (заспива с гушки) още доста време и определено не е кисел или спи все по-малко. Заспива където и да било, само аз да съм близко.  Peace

Моарейн, изглежда като да е сърбящ този обрив...може и да е алергичен, но не съм срещала баш такова. Сменила ли си праха за пране? Използваш ли омекотител? Какво я храниш?
По принцип малки червени пъпчици могат да са гъби, но тези не ми изглеждат гневни от това което мога да видя.
Помисли, направи дневник на какво е яла, пила, с какво си мила пелените...може да намериш някаква причина.

Параход, тъй като знам че не си по оставянето да мрънкат, ще споделя как аз минавам през този етап. Просто се примирявам и не се боря с децата. Те са малки и имат нужда от мен. Това не е завинаги. Като трябва да го гушкам малкият да е щастлив, просто го правя и не се ядосвам как в същият момент бих могла да измия чиниите или друго. Аз ги докарах до този свят, те не са ми се натикали в ръцете да ги гледам, сега им давам това което те нуждаят и се наслаждавам - галя го по главичката, мириша, подремвам малко, гледам го ей така с кеф, без да се чудя как да се измъкна. За мен е просто промяна на възглед.

По принцип не разбирам цялата идея да "научим" бебета да са самостоятелни и да не изискват внимание. Не виждам децата като някакви домашни любимци които трябва да се дресират за да живота ми да е както беше преди да се родят.

Моят разбойник днес хапна от моето зеле (зеле със свинско).  Whistling
Ама беше един вой, иска та иска, ама то зелето пикантно, както си го харесвам...накрая му дадох едно малко в устата и му хареса ха ха ха ха! Та получи още малко зелеви трошици и мляска ли мляска. Дивак! Вече може да му се е събрала една лъжичка храна общо от последните 2 седмици Wink

# 265
  • София
Честит имен ден на Галинките!Да са живи и здрави.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ на Ради,Съни и др. бебоци.
Аз не съм в кондиция снощи не съм мигнала до 5ч.-мрън мрън -цок-цок.Чакаме вторият зъб.
Ирина преди години като чаках и аз при доц.Божинова и като гледах децата в отделението ревах като магаре-за там ли сме? и колко мъка има по света...
Бързо оздравяване на болничките дечица. Hug Peace Praynig

# 266
  • София
Честити половин годинки на Ради, Сияйна, Александър, Георги, Ники... А едно от първите "септемврийчета" на МаринаМарина става на седем месеца - честито![[/color]
Параход, Вики- и при моята щерка положението със заспиване е тежко и аз търся ключа от загадката. Ирина, оставяла съм я в креватчето, ама е див рев - стигала съм до 15 минути и не мога повече...От няколко дни при мен както за дневен така и за вечерен стаен сън /навън спи безотказно/ работи следното - лягаме двете на спалнята, слагам на цица да задреме и я попремятам, ако недоволства, после леко двете минаваме в легнало положение една срещу друга - тя си суче и я чакам да изпусне зърното. После леко се изнизвам и в най-добрия случай тя продължава да спи, а аз например като сега съм пред компа със свободни ръце и закопчан сутиен или успявам да хапна нещо, да отида до тоалетната ... Вечер я прехвърлям в леглото й /понякога опитите до успех са към 3-4/, а денем я оставям на спалнята, като я обграждам с възглавници, а на пода одеало. 
Трудно е заспиването с това ми дете, виж баткото заспиваше леко, както на Ирина Ради. И аз много съм мислила за научаване да си заспива сама, ама досега колкото и пъти да я сложа в креватчето, когато й се спи реве до съдиране и не мога да си представя да я оставя така повече от няколко минути... По цял ден е в мен, гушкам я, знам че това е най-хубаво за нея и тя е най-важна, какво пък ще пропусна нещо да свърша, но ми е мъка, че детето винаги заспива с мъка - дори гушнато, галено, целувано....
Стон и аз много ги мисля допълнителните ваксини, както за баткото - той е вече на 4,5г, така и за малката...нашата педи каза, че на никого не е слагала Превенар, това някак си ме обърква - тя жената е от старото поколение, но не ми казва, да добре е, хубаво е да я направим или нещо в Иначе чета доста позитивни неща в нета, а и мнения на другия полюс, но някак не смея сама да взема решението, ще ми се да се консултирам и с друг педиатър, четящ и интересуващ се от новостите newsm78. Но настръхвам като чуя по новините за трагични случаи менингит.
За кашлица и хрема открих, че работят много добре инхалациите и гаргарите. С лайка. Вкъщи на баткото ги правим с триста зора завити с хавлия над тенджера, с приказки и залъгалки.   
Дидишонче и аз съм за среща в ЮП, когато кажете при хубаво време.
Захранването ни е до под кривата тиквичка с картоф, на която много се мръщи. 

# 267
Дими   bouquet честита половин годинка на Съни  Hug
Поздравления за голямото момче Ради  Mr. Green както и за Александър, Любослав, Георги, Дарина, Ники
Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet  bouquet  bouquet

Въпросче: Лина днес мисля, че кашля. Не съм сигурна, че е само от повечето слюнка. не ми се иска тук да я водя по доктори да я слушат, освен ако не се засили утре разбира се. Та, мисълта ми е има ли нещо профилактично, коеот мога да направя? Иринка това сиропче какво е?

# 268
  • София
Мари, това сиропче е за влажна кашлица. Обикновено се почва със суха - за нея подходящ е Синекод. Но, мен ако питаш, изчакай първо да видиш как ще е и, ако не се оправи, по-добре лекар да прецени.
Шейле, не се заяждам, ама ми се струва, че си останала с впечатлението, че съм ЗА децата да се оставят да реват и, ако заспиват сами, не са щастливи. Дано е някое недоразумение, защото определено не е така.  Hug
Имам предвид тази част от поста ти:
...Не мога да се съглася. Не съм оставяла момичетата да реват ...
...По принцип не разбирам цялата идея да "научим" бебета да са самостоятелни и да не изискват внимание. Не виждам децата като някакви домашни любимци които трябва да се дресират за да живота ми да е както беше преди да се родят...

# 269
Честитки за големите бебчовци!   bouquet Heart Eyes
бебе РАДОСЛАВ на мама *Ирина*
бебе АЛЕКСАНДЪР на мама red_sonya_
бебе ЛЮБОСЛАВ на мама mama_macka
бебе СИЯЙНА на мама Дими
бебе ГЕОРГИ на мама Penelopi
бебе ДАРИНА на мама asya:)
бебе НИКИ на мама ЛъчеНаДъгиче

Имаме си и на 7месеца:  Crazy
бебе ГЕОРГИ на мама МаринаМарина

Дими, пиша  Peace

Шейле, както винаги - уцели точно в целта  newsm20 newsm20 Много ти се възхищавам!!!!

Общи условия

Активация на акаунт