Отговори
# 90
  • София, Борово
Зори, благодаря за кафенцето и чайчето - обичам да има избор  bouquet
Зори и Виктор е стози режим, като Жори. Аз едвам се събуждам сутрин.
Илианче с какво си заметстила АМ? Киселото мляко е добър заместник. Стискам палци Мария да е добре Hug
Зори, аз сега давам по 1 път на ден, дори започнах да купувам на Нестле Джуниър 1. Виктор сам започва да го отказва и мисля, че до месец - два ще го откаже.
Хубав ден на всички  bouquet

# 91
  • София
Здравейте и от нас. Така се "зарадвах" на поредния сняг  Tired Искам вече пролет, слънце, хубаво време и разходки по цял ден...
Разгледах снимките с голямо удоволствие, с нетърпение очаквам и на другите рожденици...  Heart Eyes

Аз за АМ не знам кога ще го спираме. Маги сега е с 4 хранения: закуска, обяд и вечеря  + АМ преди сън и тя го чака с нетърпение. Направо трепери за наго. Тя си е гладна де, защото последното й хранене е към 5 и в 9 вечерта определено си е гладно детето... Изпива го за секунди, търси си бибата, лапа и заспива... Ако ги няма млякото и бибата просто не знам как ще заспива  Rolling Eyes Аз давам ФРИЗО 3 от РД насам.
В последните 2-3 седмици, и особено в последните дни Маги иска нон-стоп да ходи. Много е стабилна, ходи си и изминава огромни разстояния (вчера в парка ни разби-ходила е без да спре и да се умори повече от 300-400 метра и в момента, в който я гушна или се опитам да сложа в количката, целия парк разбираше  Crazy ), но трябва да се държи за мен-само с една ръчичка и мен хваща само за 1 пръст, но да ме е хванала. Иначе не прави и крачка дори. Усети ли, че започвам да я отпускам-сяда. Но иначе идва, хваща ми пръста и почва да ме дърпа да ходим...И така навъртаме завиден километраж  Grinning Чудя се кога ли ще се престрашио да се пусне сама...

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 10:04 от desitka*

# 92
Честит имен ден на всички,които празнуват днес!Галинана,много обилна почерпка eat
Отдавна се канех да ви питам,като отбия Нати, трябва ли да й давам АМ?До колкото разбирам,трябва до 2г. да е на кърма или АМ детето,така ли?
 Деститка, и Нати беше така преди да проходи,хващаше някой за пръста и няма отърване,става и я развежда,пуснеш ли я -сяда.Като се почувства сигурна ще се пусне,според мен ще е много скоро  Grinning
С Нати е много забавно,имаме си няколко игри и много се забавляваме,вече не е като бебе,а си е детенце,на което му се играе Party Сега любима игра ни е гоненицата,като й кажа "чакай да те хвана" и тя тръгва да върви бързо с вдигнати ръце/много е смешна/ и да потичква,а аз я гоня уж и като я хвана пада голям смях.После идва при мен със закачлив поглед и тръгва да върви бързо да я гоня.Другата е криеница,излиза от стаята и стои наблизо някъде до вратата,но не я виждам и като кажа,"а, къде е Нати"
и тя се показва охилена до уши и така 100 пъти  Grinning
И аз искам вече да е лято и да се разхождаме по цял ден,да й нося играчките в морската градина и цял ден да си играе с децата и да бяга,да ходим на плаж  Sunglasses Ех....

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 10:08 от cosmopolitan

# 93
  • BG
Ами какво да кажа аз за млякото,като ние само него основно ядем.И сега мисля да взема вече Нестле Джуниър.Когато се откаже тогава.Нищо на сила няма да правя.

# 94
Зори мерси за кафето Hug Така ми се пие а няма кой да слезе до магазина, вчера забравих да купя Tired Голяма бяла птица съм аз Tired

Баба ви Марта пак си показа магариите Crossing Arms Прекрасен ден ви желая Hug

П.С. Днес Вито се събуди в 8.30 и понеже се правех на заспала, промуши си ръката през решетките на кошарата и започна да ме тупа по главата Joy
Desitka* - мисли за фигурата ти девойката Joy Моят син пък започна да си ходи сам и изобщо не даваше( и сега не дава) да го държи някой за ръката, започва едно махане на ръце и сърдене, явно пак не сме като хората Joy

# 95
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ ИМЕТО ГАЛИНА И ПРОИЗВОДНИТЕ МУ.
Много здраве, усмивки, късмет и щастие.

Благодаря на Зори за кафенцето - аз си пийвам по едно на ден, макар че още кърмя.  Embarassed
В тази връзка да ви питам нещо. Гледам, че обсъждате докога да давате АМ. Аз пък се чудя до кога да я кърмя. Исках да опитам да й давам АМ, за да могат евентуално по този начин да заменя кърменето и постепенно да я отуча. Но тя твърдо отказва да близне изкуствено мляко. Кърмя я сутрин като се събуди (още в тъмно към 7.00 часа за мой ужас  ooooh! ) и вечер преди лягане, както и като се събуди нощем. То това нощното кърмене е чисто символично, но тя е свикнала нощем да си търси ц..ата, иначе не може да заспи. Мисля си, че като престана да я кърмя, тя ще спре да се буди толкова често нощем. Дали е така? Моля другите кърмещи да споделят мнението си.

По отношение на консултациите - аз не съм я водила от три месеца заради студовете и болестите. Тъкмо мислех тези дни да я заведа, че да чуем мнението на чичо доктор за това как се развива, и то днес пак заваля гаден мокър сняг! Писна ми вече. И аз искам пролет, топло време и много разходки.

Имам и друг въпрос - към мамите, които сложиха обиучки на щерките си. Как го понесоха децата и за колко време им заздравяха ушичките. Решила съм да я водя на Благовещение (че било най-подходящо, както се коментираше тук  Laughing ), за да е хубавица на рождения си ден.

Пожелавам лек и спокоен ден на всички.
   bouquet

П.П./ Докато писах, гледам, че и Космополитън се е включила и също пита за кърменето.  Hug

# 96
  • София
Аз кърмих Маги докато направи 11 месеца. При нас отбиването стана от само себе си. Просто от лятото насам кърмата ми прогресивно намаляваше и с много зор и усилия от моя страна удържах фронта още 4-5 месеца, като постепенно отпадаше по едно цокане-първо цокането след обяд, после и след следобедното хранене, после и вечерята заместихме с твърдо хранене и остана кърмене само сутрин след ставане и вечер преди сън, като след това се наложи и вечерното да махна, защото не достигаше-първо я дохранвахх, после само АМ остана и накрая отпадна и сутршното, което заместих направо с твърда закуска и така остана само 1 мляко-вечер преди сън. На практика всичко стана постепенно, много плавно и без аз да правя нещо за отбиване, даже напротив...мъчех се за още, ма...не успях повече...

За консултациите, ние бяхме точно на годинка-имаше само мерене и теглене, и сега сме на 19.03. , когато ще е на 1г. и 1 м. и има ваксина-за шарките. Нашата педиатърка ми каза, че понеже за една от шарките ваксината била жива, понякога имало реакция-лек обрив по цялото тяло, наподобяващ шарка, който отшумявал за няколко часа или дни, не помня. За това, 3 дни преди и 7 дни след ваксината трябва да подготвям организма на Маги,като давам няккаво антиалергично лекаство, което ми е изписала... От както "си подготвяла така децата" не се било случвало дете да реагира на ваксината...Та ще я подготвям и аз. Иначе взехме направления за профилактичните изследвания на кръв и урина на годинка, но още не сме я завели. Че освен за изследвания, сме взели и за нефролог да я водим в Токуда, за да видим какво става с нейния бъбрек, ще се правят ли цветна снимка, ЯМР и въобще какво ще се случва занапред... Sad Ще мине срокът на направленията докато се мотаем. Видях, че е 30 дни от издаването  Confused

За обичките и аз ще съм благодарна на мнения, защото съм решила да я водя на 25.03. да й дупчат ушенцата. Разпитах във всички козметични салони наокло-никъде не правят. Със сигурност знам, че в УНГ-кабинета на ВИТА дупчат, а като идем на консултация другата седмица, ще питам и за УНГ кабинета на нашата поликлиника, че май дупчели и там.

Космо, и ние играем на тези игри...ужасно смешни са като почнат да бягат и да се крият. Маги пък много ме кефи, когато няма къде наоколо да се скрие, си крие лицето с ръце  Laughing Напоследък ми прави впечатление, че обръща повече внимание на плюшените си играчки-непрекъсаното ги гушка и гали, и на книжките-все ги разглежда и посочва нещо в тях...

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 10:38 от desitka*

# 97
  • Sofia
desitka*  валидността е 30 дни от датата на издаване. След това в рамките на 40 дни имаш право на вторичен преглед със същото направление. Но за първичния е 30 дни.
За млякото... аз не знам вече къде да го вмествам. Мойте ядат 4 пъти дневно и няма къде. За това им редувам сутрин попарата с АМ с бисквити. Понякога за следобедна закуска давам кисело мляко с бисквити. Но педито каза, че в тази възраст вече млякото не е жизнено ниобходимо. Смисъл хубаво е да се пие, но няма задължително минимално количество, което трябва да изпиват.

# 98
  • София
Ами първият свободен час, който има за доц.Лилова в Токуда е 24.04. До тогава направлението ни ще изтече тамън 2 пъти... Трябвло да си го заверим при личния лекар и така... Rolling Eyes

# 99
За кърменето да се включа - успешно се отбихме на 11 м без 2 дни Mr. GreenУра!Не беше трудно, просто една вечер не дадох цица и дотам Mr. Green Можеше сигурно и до 2 години да го кърмя, ноооо крайно време е да си взема тялото обратно Naughty Кой ял - ял bowuu
Аз спрях нощното кърмене още в 6-ти месец - няколко вечери е зор, но с гушкане и носене става за около 3 -4дни, но незнам дали вече не е захитряла (почти на годинка е Павлина) и дали ще се получи. По тази причина отрано пресякох нощното.
Виктор спря да се буди, надявам се и при вас да е така Peace
За млякото - моето педи казва до годинка е хубаво да има едно млечно хранене. И наистина наддаваше по 200 гр, и когато започнах да давам за вечеря кис.мляко с бисквити - о  чудо - 500 гр #Crazy
На 4-кратно харанене сме:
9.30 - 10.00 - попара, кус-кус, макарони, филия с нещо
14.00 - 100 гр супа + основното (200 гр)
18.00 - десерта
20.30 - кисело мляко с бисквити

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 11:20 от Chili

# 100
Благодаря ви, desitka и Chili. Захитряла е наистина девойката, но напоследък през деня успявам да я приспя и без цица - с люлеене и песничка. Много е смешна: затваря очите и почти заспива, но си отваря устичката и вади езиче - суче на "празен ход".  Joy  За съжаление, нощем това не върши работа. Търси си цицата и това е. Опитвах още преди доста време (може би около 6-тия месец) да я отуча от нощно кърмене, но тя иска непременно да смуче нещо, което обаче да НЕ Е нито биберон, нито шише! Тя дори вода пропи едва пред около месец, а сокове и до днес не ще. Братята й караха на вода или сокче, ако се събудят, но тя е на друго мнение.
А иначе мисля, че се храни добре, защото очевидно расте (на дължина и тегло), макар че не знам точните цифри. Режимът й е следният:
7.00 - 8.00 - кърма (суче по около 5-6 минути)
10.00 - попара или млечна каша
14.00 - основното ядене от кухнята
19.00 - супата, сгъстена с каша, ако е необходимо
21.00 - кърма (суче, докато заспи, т.е. между 2 и 20 минути)
Нощем - между 2 и 4 кърмения, но понякога само за 1-2 минути, а понякога не суче изобщо, а иска да си играе с "храната".

Не съм давала кисело мляко още, ама то май не е необходимо, докато кърмя, нали?

# 101
  • Бургас
Ами аз вместо АМ давам кисело мляко,но само пза сутришното хранене,което е към 7 часа,вечер-кърма,преди лягане.
А за среднощното кърмене-ами ние почти сме нямали такова.Казвам почти,защото се е случвало да я кърмя нощем,но само ако положението е неспасяемо.Иначе минавахме с вода.Пак плачеше,но я удържах и така въобще не е привиквала нощем да й се дава мляко.
Мария яде разлчино-5-6 пъти не може да се каже с точност,но храната е следната:
7:00-кисело мляко-240 мл;
10:30-11 часа-попара от бисквити със сирене и масло;принцеса с кашкавал
14:00-манджа от кухнята;
17:30-18:00 часа-кремче/кисел от кухнята;
21:00часа-супичка с 1 сухар;
22:00-кърма/но тя не суче повече от 8-9 минути,с побутване от моя страна/.
На месец наддава колкото и другите деца-+100 грама,понякога и 200.Засега на 1г и 1 месец е 9600 кг.

# 102
Илианка как и правиш принцесата с кашкавал?
Когато е топла не е ли малко гореща(за да е мек кашкавала). А когато е студена за да не пари , кашкавала не е ли гумен? newsm78
Откак Диана ме светна, че може и филийки ,направо се родих Hug Та събирам идеи за разнообразавяне Grinning

П.С. Да запитам има ли някой още като мен без превод от НОИ тази година#2gunfire Нищо, дори и МРЗ ! Аа вчера някакви 50 ст #Cussing out #2gunfire Подиграват ли се смен?!?!?! Тъкмо съм получила писмо от НОИ ( да не повярваш0 Документите ми са подадени на 23.03 #Cussing out Ей т'ва Човешки ресурси когато да ги наритваш няма да е грешка#2gunfire
(Desitka* мерси за мейла на Карагьозов - отговори за по малко от 24часа!)

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 12:10 от Chili

# 103
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЧКИТЕ   bouquet   bouquet   bouquet
Мисля си, че като престана да я кърмя, тя ще спре да се буди толкова често нощем. Дали е така? Моля другите кърмещи да споделят мнението си.
Точно така е  Peace Синът ми е кърмен до 2г5мес, като до около 1г8мес имахме още нощно кърмене  Crazy С триста зора го научих да пие АМ преди сън и така поне спях (че бях и с корем вече в 5месец). Сутрешното и цокането за следобеден сън обаче отпаднаха когато минахме втората годинка. Бебка беше вече на 4месеца, когато малко насила го отбих  Confused
Навсякъде чета, че детето до ТРЕТАТА си годинка ТРЯБВА да пие мляко  Peace Затова и исках да кърмя по-дълго - така и така трябва да пият мляко - нека е натурално  Laughing Обаче с беба вече нямам толкова кърма, кърмим се сутрин, за следобеден сън и през нощта. Гърдите ми са напрегнати само първите минути след като започне да цока бебенцето, след това вече не са. Докато с Костаки малко да закъснеем с цокането и плисваха фонтани  Shocked
Искам да приключа вече с кърменето, защото 3 години съм вече млекоцентрала и се уморих...
Обаче беба е на друго мнение - я да видим кога ще приключим...
За обичките - аз съм категорично против да се пробиват ушичките на такава малка възраст  Naughty
Ушната мида още не е порастнала толкова и развила, а на нея има точки, отговарящи на различни части на тялото. Пробиването на неподходящо място може да доведе до хронични заболявания на определен орган.
На голямата й пробих ушите на 4г и половина, по нейно желание  Peace
Нещо се олях, ама като пиша рядко...

# 104
  • София, Борово
Честит имен ден на именниците!
Гале, специални поздрави Hug
Да са здрави и щастливи   bouquet
Чили, аз през ден правя на Виктор печен сандвич с кашкавал или сирене - редувам ги. Не мажа с масло или други мазнини, защото в кашквала и сиренето има достатъчно, и гледам съввем леко да се разтопят за да не стане твърда филийката. Към това добавям и айран Laughing
Деситка, в този период е много добре Маги да ходи с каишки или да я държиш за качулка примерно, защото тя реално си ходи, но иска сигурност. Пробва в къщи да и дадеш да държи пликче или малка бутилчица от минерална вода. При нас действаше Peace

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 15:10 от Diana

Общи условия

Активация на акаунт