Осмо-мартенска ПЛЕТАЧЕСКА

• 22 234
  • 309
  •   1
Отговори
# 285
Прости неблагоразумието ми! За този аспект на въпроса не се сетих. Embarassed Да не би да го плетеш твърде стегнато? Виж дали ще спре да скърца с по-голям номер игли. Важно е също и как изглежда плетивото, какво е усещането при носене върху тялото и т.н., но ти си ги знаеш тези неща. А за среща ще мога да се освободя чак в края на април. Може да я направим част и от по-голяма среща на плетачките-софиянки.

# 286
Добро утро!
 Разгледах снимките-не само работливи, ами и красиви-.браво за пореден път.
Беборана-това е моята пелена, а другото е одеало.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278392&pid=7206223
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278392&pid=7229215
Тази техника по принцип си е направо необятна, и човек така може да се заиграе с цветовете...Като излизах в парка с количката, най-много точки обираше тази пелена, въпреки ,че ми беше най-лека за плетене и лично аз си имах друг фаворит сред бебешките завивки.Снежана, не му устоях на линка, копирах почти на 100%.
 Спорна плетаческа седмица!

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 08:43 от TIHA VODA

# 287
Mariankova, ъхъм разбрал Embarassed. Според описанието трябваше да е обикновен ластик 1х1, аз реших да плета английски от извадени бримки (дупките= бримките).

TIHA VODA, зареждат ме такива творби, обичам цветното плетиво, хубави са много!

pavlinkata, място за сръдня няма Grinning. А по повод сложността на моделите, някои неща наистина стряскат ама после се чудиш какво ти се е видяло толкова сложно (пример е жилетката: доста време и се чудех а се плете на един дъх).

=^._.^= , герой си щом плетеш мъжко! Харесват ми плетивата ти.

Хубав ден!

# 288
Само аз останах да благодаря на всички за поздравите. БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!!! Heart Eyes
И да ви споделя: мъжът ми видя на конкурса снимка на един бебок с пуловерче на ЦСКА  и естествено ми връчи задача да плета на малкия такова. Добре, че големият е от ЛЕВСКИ та поръчката ще е само една. Grinning Grinning Grinning
Па не се знае, ако му хареса може и той да иска на ЛЕВСКИ. Не е лесно с тези футболни страсти.
Приятен ден на всички.

# 289
Браво!
Прекрасни творения!Съвсем заслужено сте получили наградите!
 Срам ,не срам  Embarassedето моите напъни Embarassed/Искам да вметна ,че съм левичар.Иска ли човек,може./ .Покривките на една кука са прибрани заради малкия ,но и тях ще снимам Embarassed
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353556

# 290
TIHA VODA: Ето това е одеалцето, което бях гледала и вчера цял ден търсих. Направо е страхотно! Моите поздравления! Имаш ли схемичка?

# 291
Маджурката - няма от какво да те е срам. Доста неща си оплела на децата и се справяш супер newsm10
Като гледам малкия манекен с тия сълзи големи ми прилича на моя дребния. Той ми прави тия номера, когато искам да му премеря нещо, което му плета. Голяма  борба е. Grinning

# 292
Маджурка, и моите покривки са скатани заради бебка, че става весело, като докопа края на покривката Joy
Беборанче-на работа съм, фотото ми е в къщи, схема нямам, ама ще погледна пеленката и ще ти нарисувам ,каквото трябва. Утре сутрин ще имаш обяснението.
 Всъщност, ето да опиташ:
 1. 5 синджир бримки , затворени в кръг
 2.2 стълбчета, две синджир, повтаряш, за да станат шест двойки стълбчета, затваряш кръга със залепена бримка
 3.от двете стълбчета вадиш две + две от двете страни, извадени от кухините на въздушните синджирени бримки= 4 стълбчета, две въздушни , 4 стълбчета и т.н.
 4По същия начин тези стълбчета в следващите редове стават 6,8-колкото на теб ти харесва.
 Според преждата и куката прецени-може 5 синджир бримки да са много или малко за начало-промени ги.Или двете синджир бримки да са малко и да "дърпат" парчето-направи си ги три. И за един недостатък да предупредя-моите порченца за захващани на последния ред само за кухините от синджирите от две възд. бримки. Получиха се големи дупки, и бебка постоянно си закачаше я крачето , я ръчичката. По-удачно ще е ако се захващат парчетата едно към друго по цялата страна на шестоъгълника, пак със залепена бримка.Радвам се ,че ти харесва.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 11:04 от TIHA VODA

# 293
Много благодаря. Жива да си!
Аз днес ще започвам една бебешка блузка с качулка, ама да видим какво ще стане...

# 294
  • Пловдив
Маджурката, много хубави неща  Hug особено жилетката с качулката. Ципа е много майсторски закрепен и страничното бие на предниците също. Моята дъщеря също е левичар и се  newsm78 как ще и обяснявам как се плете...
Палечка, благодаря!

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 11:47 от Mariankova

# 295
  • в баира
Що срам бе, кое му е срамното? Много хубави неща си сътворила! И аз най-много харесах сивата жилетка с качулката.

# 296
Маджурката всички неща са хубави и добре направени,така че къде точно трябваше да се срамуваш?Много ми хареса комплектчето с клинчето.

# 297
Маджурката много са ти хубави нещата!Аз пък харесах това
http://media.snimka.bg/2414/011084352.jpg
Каква е преждата?

# 298
Момичета, Hug
 Моите неща са доста елементарни.Като модел и като плетки.Не мисля,че се отличават с нещо особено.Има още много да уча.

Искам да кажа,че бялата жилетка е плетена от майка ми .И това със съединяването на раменните шевове,не го умея.Ще съм ви благодарна ако ми обясните как става Hug  

Марианкова,покажи и как плетеш,нека те гледа.Тя сама ще си намери най-удобния начин.А, и лицевите бримки да ги взема отзад

# 299
  • Русе
Здравейте и за днес!  Simple Smile
Дидка, чантата с този пробляскващ люрекс в плетивото е много шикозна. Като сложиш сатенената панделка още повече ще се отвори! Кога ще я покажеш на живо? Simple Smile Simple Smile
Маджурката, много са сладки нещата - сивата жилетка е супер, хубаво е и пуловерчето с платноходката. А и манекените са много готини Simple Smile Simple Smile! Твърде често нещо не толкова сложно, но добре изпипано те грабва много повече, отколкото сложните неща, в случая - плетки. Така че според мен за красотата на творението граници няма  Simple Smile Simple Smile Simple Smile. И аз съм левичарка  Simple Smile.
И на Котето новите неща са хубави!
TIHA VODA , жестоки са пелената и одеалото! Как имаше търпение да ги оплетеш - толкова са големи, направо се възхищавам! Аз мога да извадя страхотно търпение за дреха, но не ми достига търпение за такъв тип плетиво. Но са много красиви!

Общи условия

Активация на акаунт