Великобритания - тема 22, пролетна

• 18 165
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
  • ENGLAND
Добро утро

Ето един интересен линк
http://magiata.helpbg.com/

Ако някой знае как става номера моля да ме светне Mr. Green

Не знам как става номера, но пък каквото и число да намисля след това се появява същата буква в черния квадрат. Thinking Thinking

# 226
  • След завоя в дясно
Дорет и при мен е така Crazy

Днес е ден за страсти излизат резултатите от класиранията в училищата, народа затова сигурно се е покрил Thinking аз засега ще тръпна още в очакване, нашите излизат средата на Април.
Дорет вие получихте ли ги вашите вече?

# 227
  • ENGLAND
При нас няма онлайн резултати. Днес по обед имаме среща с учителите и съм се заредила с един куп въпроси и един от тях е за резултатите, макар, че и учителките и директорката ме уверяват, че няма проблеми Ели да е в това училище. Ама аз си ги знам едукейшън департмента в нашата община е пълна боза. Една от там я чакам да ми се обади повече от месец.

# 228
За мариана няма място; сега ще чакаме кусур-найсто класиране и ще обжалвам. Знаех си, че трябва да я запиша в частното училище  Rolling Eyes

# 229
  • Bristol
Нашите резултати излязоха началото на март. Аз изпратих потвърждение, че приемам мястото. Но училищата в района не са никак натоварени. Аз от предишни години следях статистиките, колко деца приемат, колко кандидатсват.
Мишолина, много кофти това с местата  Confused Задължително пробвай обжалване, както и запиши детето в лист на чакащи за училището. А защо не се обадиш пак в частното, може и да са останали свободни места  Thinking

# 230
Свърши с частното; приеха 1 на 12 деца, опашката там е безкрайна (че и изпит).

Миналата година сме били в обхвата на държавното, мисля, че и сега ще стане - просто ще разберем по-към края на лятото. Тепърва ще отпаднат деца, които са приели места в частни училища, но са кандидатсвали и в държавното. Досега два пъти ми предлагаха място в тяхното nursery, така че знам че по-късно става, с чакане.

Няма да мога да се занимавам аз със следващата среща; няма да има за седмица в средата на април. Ама ако е към края на месеца, ще дойдем.

# 231
Едва смогвам да ви изчета.

Относно Магията - нали съм си математичка  Sad, просто всеки път като щракнеш срещу всеки възможен резултат стои един и същ символ. Този беше доста лесничък фокус. Ще изровя от едмо време един с карти. Доста повече ангажираше да го разгадаеш.

За болестите в училище - в БГ мога да кажа, че много повече като че ли се разболяват децата, отколкто тук.  Моята малката едва вчера след цяла зима се разболя (мисля защото се стопли времето). В сряда получих писмо от училището, че има дости болни сред учителите и ако детето не е добре, ни молят да не го водим, защото не могат да му обърнат достатъчно внимание и ето вечерта моята вдигна температурка. Явно грипче, защото всичко я болеше на сутринта. Днес вече е добре. В крайна сметка, мисля че просто всяко дете има някаква възраст,  на която имунната му система се закрепва. Просто трябва да му помогнем това да стане по-рано. Дали с каляване, дали с някакви с сиропи или маладжи, всеки сам преценява.

За срещата, ако не ни е на повече от 2 часа път, ще дойдем.

# 232
b]Мишолина[/b], стискам палци да ви приемат пък дори и с малко чакане... А за срещата, ти си такава важна фигура тук и на всички помагаш, как без теб?! И ние ще пътуваме в средата на Април, аз за това предложих 25-26... Ако искате по-късно....

# 233
Привет,момичета!
Видях,че обсъждате за настинките(хреми и...)при децата.Не знам чували ли сте за клеева тинктура?Дава се на децата(а и за възрастни става)в периода октомври-март,профилактично(а и не само)по 1-2капки на всяка год.живот(пр.2год.дете-2-4 капки/ден)за повишаване на имунната с-ма,или няколко пъти на ден-при повишен риск.И също-1оп.оксилококцинум/седм.,профилактично.Да чукна на дърво много добре и се отразява и въобще не боледува(дори,когато всички други са болни).Гледах случайно някакъв д-р в 1предаване("Часът на мама")и той говори за нея.После четох в техния форум,мн.полезна информация научих.Ако ви интересува,разгледайте го.Сигурна съм,че няма да съжалявате!От там научих,примерно,как да свалям температура без медикаменти.Дано съм ви полезна. Laughing

# 234
Привет!
Аз чух за тази клеева тинктура от една приятелка, която я дава на детето си (9 месеца), но честно казано не знам нищо за нея. Има ли линк към темата?

Също да ви питам, как се казват на английски обикновени памучни пелени, но не тези тензухените - само тях съм виждала тук - muslin squares. Въобще продават ли се от тия плътните памучни? И за какво ги използвате тези muslin squares?

Мерси предварително!

S T A R D U S T поздравления за теста! smile3501 За косопад, знам че се пият ревалид капсули - http://www.revalid.net/ и имаше още някакви май дражетата на Мерц. Това е инфо от България. Тук не знам какво се ползва Simple Smile

Успех на всички, които очакват резултати от класации!
И слънчев уикенд от мен Simple Smile

# 235
tzvetak, ето ти един много полезен линк за тестовете и въобще цялата инфо по въпроса:

http://lifeintheuk.net/index.php       както ти е казала Doret не може да прескочиш IRL-то и направо за гражданство.

Burberry, знам ги тези таблетки в БГ, също гледам, че и Kerastase имат подобни, но не знам до колко са ефикасни. Сега в БГ има един много успешен спрей (мисля че е чешки), но тук го няма, трябва ми нещо, което мога да си купя от тук. казаха ми и домашна изпитана рецепта, но не ми се цапа с яйца и разни бадемови масла и да кисна като салата 2ч. ... жълтъкът също много неприятно мирише след това.  така че очаквам да ми препоръчате нещо което сте ползвали и сте доволни.

нашето класиране за училище излиза края на април и много се надявам да ни приемат в първото училище, второто ни е далеч, а третото не го искам особено ...

# 236
  • Манчестър
Темата за ИЛР и гражданство е обширна.
Зависи дали си тук отпреди Януари 2007 или след това, дали и какви валидни визи имате и тн,дали ще подавате по Имигарционните правила,защото по Европеиските закони за нас е наи-рано 2012 г...
Освен това са 5 г престои в една категория , подава се за ИЛР и една година по късно за натурализация.
Вдигат и цените от 6 Април - 750 лири за single application.....
Ако има заинтересувани мога да дам по подробно инфо...

# 237
Аве всичко си зависи от детето. Аз и след двете раждания тръгнах на работа почти веднага. С голямата нямах никакъв проблем - никога не е плакала. Тръгна на ясла на 1 година и пак никакъв проблем. Докато малката на 3 месеца като я оставих за първи път отказа да я яде и беше ревала истерично през цялото време. След това посвикна, ама всеки понеделник беше предизвикателство. След това тръгна на детска ясла и шест месеца седя на една кушетка, отделена от другите, не говореше с никого. Голям ужас беше с общуването. Сега горе-долу е добре, но тук е от септември и чак сега започна леко да общува (под общуване нямам предвид вербално само, но и просто да отиде до друго дете, да вземе играчка и т.н). Затова пък и двете се разболяваха еднакво често - голямата докъм 4 годишна възраст, а малката откакто се преместихме в Шотландия не се е разболявала сериозно (тя сега е на 4 години и 3 месеца). Аз го отдавам на по-чистия въздух.

Дорет, как сте с кашлицата? Надявам се да се е пооправила малката.

# 238
  • Лондон
Burberry, по всички книги, които четох докато бях бременна пишеше, че нещото, което най-много ще ми трябва като имам дете ще е muslin squares. Накупих доста и честно казано си стоят така (използвам ги да покривам разни неща обикновено). Не знам за тензухените пелени -съмнявам се, че в Англия имат такова нещо.

Мишолина, дано ви приемат по-късно!

Аниджи, да са ти живи и здрави децата!!!

Тролипен, Пумпалка, мерси за съветите относно проходилките!

S T A R D U S T, браво за теста!

Честита първа пролет!!!

Ето я моята красавица. Днес става на 7 месеца!

# 239
eya аз всъщност си мислех, че тензухените (в Бг) отговарят на тези muslin squares (тук), понеже ми се видяха доста рехави, тоест не като памучен плат - с нормална дебелина....
Иначе сигурно и те са памучни.
Трябва да разбулим мистерията на тези квадрати  Grinning В крайна сметка ще питам в някой магазин  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт