За 8ми март подарък по-прекрасен няма от това да каже Юнчо "мама"!

• 13 064
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • София
ИнаД по закон консултациите на децата до 1 г. са ВСЕКИ МЕСЕЦ!!! Вашата педи явно я мързи да го преглежда и мери всеки месец. Настоявай да ходите. В картона му трябва да записва мерките на детето, какво яде, кога е отбито и т.н. От 1 до 2 г. - през 6 месеца.

Точно това подозирам и аз  #Cussing out
Не ми е проблем да го водя, но като знам колко време чакам ми се отщява

# 121
  • София
ИнаД по закон консултациите на децата до 1 г. са ВСЕКИ МЕСЕЦ!!! Вашата педи явно я мързи да го преглежда и мери всеки месец. Настоявай да ходите. В картона му трябва да записва мерките на детето, какво яде, кога е отбито и т.н. От 1 до 2 г. - през 6 месеца.

Точно това подозирам и аз  #Cussing out
Не ми е проблем да го водя, но като знам колко време чакам ми се отщява
Нашата педи дава часове за консултация и като ни видят с бебо отвън веднага влизаме. Има отделна стая за консултациите и ние седим там, а не при грипозните отвън.
Ходи, когато има по-малко хора - например по обяд или в късния след обяд. аз така ходя при моето джипи.  Wink

# 122
  • София

Peace

То си има закони все пак. Иние ходим с час, в отделна стая за консултации

А за кухните - не е тяхна прищявка, а има нова наредба от Здравно министерство.

За ваксините подписах, защото сама си ги купувам (и Пентаксима, и Превенара). А колко пари плащам за здравни осигуровки, като си гледах фиша лошо ми стана.

michala нещо много не ти напоследък май. Аз бих отишла да запаля една свещичка (или нещо друго, в което вярваш).

Днес и ние бяхме на консултация - 10 500 и 75 см. Взехме и направление за ортопед, но пак ще доплатим, защото любимата каса не плаща за ехограф.  Thinking

В неделя ще правим прощъпулник, а след това заминаваме за Варна Simple Smile

Мерси за всички отговори за храната, ама нашата не е подходяща за Марти. Ние много сладки ядем и това ми е най-големия проблем. Иначе вчера Марти хапна супа топчета със сухар  Mr. Green

Честито на всички Галита

# 123
Хайде и ние да се отчетем с нови мерки - 9550 гр. и 73 см. Party И аз не мисля, че е дебела, изобщо няма вид на дебело дете. Heart Eyes Само дето има повече гънчици и гривнички, като човечето на Мишлен е. Laughing  За консултациите и аз знам, че до годинка са всеки месец.  Peace

Мичала, много неприятно преживяване! Радвам се, че е минало без сериозни последствия и дано повече не се случва! Hug Аз като бях бременна миналата зима се запалиха отвътре буриите на печката, толкова силно бумтеше, беше много страшно, чак излязохме на стълбите с майка и викахме един комшия да помага. Crazy Пожарът е страшна напаст..

Лили, не се ядосвай, бе, душа, за тия кухни. Wink Домашното готвено със сигурност ще стане по-вкусно, а и не мисля, че чак толкова скъпо ще излезе. Thinking По мои сметки купешките пюрета излизат много по-скъпо и неизгодно, да не говорим, че някои от тях са  Sick. Аз ще готвя до годинката, не ми тежи, на едно готвене правя две различни неща и ми излизат порцийки за 1 седмица. Wink Купувам само плодови. Peace

За ваксините и аз подписах петицията, смятам, че е време да влезем в крак със света, стига сме живяли 10 години назад и 5 в ляво. #Cussing out

Н.ко, успех в бебеправенето! Благородно завиждам, исках и аз малка разлика между дечковците ми, ама пусто секцио.. Нищо, живот и здраве, когато - тогава. Wink

# 124
Ми4ала хайде дано с това ужасно преживяване сложиш край на лошата серия! Heart Eyes

Сега като ви 4ета и гледам сте редовни с прегледите, се замислих 4е Мирела не съм я водила на нашата педиатърка от Януари Rolling Eyes, тя изобщо не е заинтересована като ходим, но тези дни смятам да отида и да я претеглят и измерят. И в нашата болница има отделна стая за беб4овците, но ме дразни факта 4е претупват прегледите... Замислих се и за ортопед и ще го направим и ние този преглед Simple Smile

За кухнята -това си е мое мнение още от времето когато голямата беше записана, поне в Бургас, готвят много вкусно...м..м..м....За съжаление си купих талони нелегално, просто защото нямаме необходимите 10 месеца; една позната срещнала мъжа ми и му предложила да ни купи талони и така....не знам дали ще можем да си осигурим талоните и за втората половина на месеца, но здраве да е ...ще си готвим, то и без това за събота и неделя аз ще си й приготвям манджи4ките. Много са затегнали положението оба4е с това записване Sad
Категори4но отказвам пюретата ве4е-и аз съм съгласна 4е идва по скъпо с тях и по евтино на кухня или домашно готвено.
Ех, пораснаха ни де4ицата-да са н и живи и здрави! Вси4ки болни4ки да оздравяват бързо, 4е пролет иде и време за разходки Simple Smile))

# 125
vesi21 каква е тази ваксина Превенара  newsm78 ние купувахме само Пентаксима.

Н.ко, успех в бебеправенето! Благородно завиждам, исках и аз малка разлика между дечковците ми, ама пусто секцио.. Нищо, живот и здраве, когато - тогава. Wink

mimchence вече минаха 9 месеца, така, че няма проблем за раната  Peace  Мойта АГ преди ми каза , че ако искам второ поне 6 месеца да изчакам след секциото. А мъжа ми все ме пита дали  имаме шанс за момиченце  smile3532 , но мисля да изчакаме поне още малко, да мине морето  smile3521,че миналата година пропуснахме и то два пъти , то  и там може да стане бебо , решили сме на същото място в същата стая да бъдем където сътворихме Бобо.
Като ви чета се замислям, че на мойто дете съм давала само веднъж домат, който го  имаше в купено пюре, чушка и зелен фасул не съм давала, не ми  е хрумвало.
От няколко дни се храним през 4 часа по 4 пъти на ден, той в по малките месеци често си хапваше по 4 пъти, но сега през този интервал така се пада. До скоро се къхарех, че детето ми не ще да  яде, ами то какво да яде през има няма 3 часа като не  е гладно Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 21:55 от ins_dimitrova

# 126
  • Miami
Н.ко, успех с опитите  Hug

Генева, ти защо си пухкавелка? Да не би да имаш да ни се похвалиш с нещо хубаво? (и да се разберем не се заяждам, не търся спорове и скандали, чисто любопитство  Peace  )

# 127
  • София
Мацки, какви втори деца планирате, бе, жени???
Аз въобще не си помислям за второ дете. Ние сме сами 3-та с детето и няма на кой да го оставя и за 5 мин., ако таткото е на работа. Напоследък почна да ми тежи социалната изолация - аз, детето, др. майки с деца. Бабите са в др. градове и се оправяме съвсем сами. Караме на купени пюрета, защото нямаме домашни продукти. Така яденето на бебо излиза 6 - 7 лв. на ден. По всяка вероятност ще се върна на работа в края на юни и тогава сигурно майка ми ще се премести при нас да гледа Марти. Имаме огромни кредити за ново жилище, плюс сегашния наем и няма да можем да живеем с моето майчинство.

# 128
...
Генева, ти защо си пухкавелка? ..

И аз за това се замислих.. Wink Да не сте работили за братче/сестриче? Flutter

# 129
vesi21 каква е тази ваксина Превенара  newsm78 ние купувахме само Пентаксима.
Това е ваксина против пневмококи при нас. Пише го в картона на Мишел. Слагали са й 2 пъти досега.  Confused

mimma, 8850 гр са си почти в нормите, дори малко над за 9 месечно момиченце! Simple Smile Хич не се коси!
По този повод да пиша, че Мишел дръпна малко нагоре с килцата.  Laughing Вече е цели 7500 гр. и 70 см. Идеал Петров!  Laughing

Киа, нямаш ли възможност да намериш някоя баба по пазарите, която продава домашни продукти? А и сезонните зеленчуци не би трябвало да са с високо съдържание на нитрати. То само на купени пюрета наистина не си е работа... много скъпо излиза!  Rolling Eyes

# 130
  • Стара Загора
Eто ни и нас. Днес бяхме на консултация, резултата 8.1кг/72см(+200гр/2см). За сьжаление комбинирахме консултацията и с преглед, защото Коки е болничьк-Фарингит/ларингит(не разбрах точно) + хрема.  Sad Ама такова скоростно разболяване....просто не е истина.  ooooh! Снощи като си лягаше нослето му беше леко влажно, а тази вечер вече сме на АБ.  Sad И цял ден реееев, припомних си времето на коликите, ама сега е кьде, кьде по-лошо.  Sad И друго се сетих, колко лесно се гледаше батко му, или Коки ли е труден... Thinking

Н.ко  fingerscrossed preggo

michala  Hug

... От 1 до 2 г. - през 6 месеца.
Не, през 3 месеца са.  Peace

... БЯСНА съм, десет дни ни нямаше в Б-с, връщаме се и се оказва, че за наш късмет кухнята са я направили от 10 месец ....
Ти поне само си разбрала, а аз го изпитах и на гьрба си така да се каже.   Tired В СЗ, за да се запишеш на кухня, трябва да занесеш в центаралата им 15 от малките пюряни бурканчета + 5 от старите лютеничави.  На предната консултация си взех бележка от док, сьбрах нужните буркани и трьгвам, с все буркани, количка и бебе. Тая централа е на другия край на града и сьответно хващам такси, което ми излезна златно. Влизам аз и тая като ми вика, ами аз тькмо чета новия закон, не може да ви запишем.  ooooh! Е, добре отврьщам аз, що никаде не драснахте една бележка да се знае, ааааа аз имам срок до петьк ми казва....   ooooh!  Ей казвам ви побеснях, помолих я поне да оставя бурканите и да ме запише, а като направим вьзраста ще си взема купони, не можело,  не се знаело дали още щели да сьшествуват  Shocked Сега като се сетих, пак се ядосах.  #Cussing out  Вечерта и по новините го сьобщиха, ама след дьжд качулка.  Crossing Arms

Уф,  ooooh! забравих да ви пожелая лека нощ.  Hug

А,да и честито на Галетата.   bouquet

# 131
  • София
Бюти, нямам време да обикалям пазарите. Живея в Дружба 2 и пазарът е малък баби няма на него. В Дружба 1 или на Графа мога да ида, но много време ще ми отнеме. Имам само домашна тиква. Спанак още не съм му давала. Направих му 1 път дом. пюре от банан за въвеждане на банана и се обрина. После му дадох друго на ХИП и беше ок. Няколко пъти правих дом. пюрета със зелена чушка, купена от пазара, а и нея съм я въвела, но ме е страх вече да купувам моркови, защото са с много нитрати. Бебчо е по-чувствителен. 1 път ми се обрина от пюре на Бебевита. Та, така, обедът му е 3 лв. и това си е - с купено пюре.
Самимами - ок, може и на 3 мес. да са консултациите между първата и втората годинка, но до 2 г. със сигурност са всеки месец.

# 132
Samimami то4но днес пред кухнята срещам една позната и тя ми разказва същия слу4ай като твоя, оба4е попаднала на то4ен 4овек и й разрешили да си вземе купони. Тя тази леля да се беше смилила поне малко. Ех и аз се ядосах сега -тия хора не са ли били майки бе? Какво щеше да й стане ако на една майка даде месец по рано, да не дава на целия град, уффф ooooh!
Тук искат по малко буркани, ние минахме между капките днес - само с 2 малки и един голям, защото като за първи път мисля 4е искат 4, но не съм сигурна. В СЗ 20 буркана - какво е това 4исло????Уж вси4ко е регламентирано, а защо в един град така, в друг по друг на4ин????

Ins Dimitrova -тази година май ще е женска, така 4е...... Peace Simple Smile

Лека и спокойна ве4ер!

# 133
  • София
Киа и аз нямам домашни продукти, но си правя пюрета, когато не ме мързи Embarassed. И не толкова, за да спестявам, колкото, че е прясно и по-вкусно. Пазарувам от Била, не че на давам 3 лв. за тиквички и 2 и нещо за 1 манго, ама е друго прясната храна Peace

За Prevenara

http://www.framar.bg/prevenar-antipnevmokok.vaxina-pid30012945.html

Бюти още 2 пъти ще и я бият, но в нормалните страни се плаща от касите, а при нас трябва да дадеш 600 лв. Confused Ама здраве да е, да не ни се налага да разбираме дали има нужда

# 134
Бюти още 2 пъти ще и я бият, но в нормалните страни се плаща от касите, а при нас трябва да дадеш 600 лв. Confused Ама здраве да е, да не ни се налага да разбираме дали има нужда
Веси, 600 лв струват всички ваксини общо ли?

Превенар-а тук е 86 франка, т.е. 100 лв. Здравната каса май го поема, не съм сигурна. Аз първо плащам, а после те ми връщат, каквото решат.

Киа, странно, че от натуралния банан се е изринал, а от купеното пюре не.  Thinking Иначе, морковите имат много нитрати, да, особено ако не са в сезон и не са био. Но, картофи можеш без проблем да купуваш отвсякъде. Накисваш ги за 1 час обелени във вода. Така нитратите отиват във водата. Аз картофи давам винаги. Т.е. те са основната храна в пюрето. Всичко друго е добавки. Мисълта ми е - ако си правиш сама картофите, можеш купешките пюрета само да ги добавяш. И така 1 пюре ще стигне за 2 дни. Допълнително като сложиш и някое брашно (ориз, царевица, елда, просо, каквото имаш) и ето станала порцията. Поне аз така правя домашните пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт