За 8ми март подарък по-прекрасен няма от това да каже Юнчо "мама"!

• 13 064
  • 290
  •   1
Отговори
# 225
Kory, приемам забележката  Embarassed.

# 226
Аз съм намислила да кръстим Жорко на Гергьовден. Аз не съм кръстена, не знаех, че трябва. Значи и аз ще се кръщавам тогава  Simple Smile
Не е задължително. За кръстникът- да, но за родителите- не. Simple Smile

# 227
Момичета мерси за отговорите  FoxMamma много полезна ми беше твоята информация   bouquet

Kory - ти и мъж ти не е необходимо да сте кръстени кръстника трябва да е кръстен , но ако искаш да се кръстиш и ти заедно с детето това е др. въпрос  Peace.

Мимченце ЙоЙо е много сладка ,а количката ти е много удобна имам подобна само с тези малки гуми е трудно да се бута  Peace.

# 228
   Здравейте мамчета  wavey

Ние пак сме бални и пак тримата. Тъкмо Преслава беше пооздравяла и сега отново  Sad . Горкото въобще не може да спи нощем. То и аз покрай нея, но това въобще не ме притеснява. Като я гледам тъй жално ми става.

Аз поразпитах как стои въпроса за детска кухня в нашия град, понеже видях, че обсъждате промените в другите градове. Поръчах на моя братовчедка да попита като взема храна за нейното дете. Еми в Търговище промяна няма. Кухнята била пак от 4-я месец. Жените в кухнята викали "Че то детето е вече за трета група."  Абе каква трета група бе   Naughty    направо подлудях. Ще я видим тая работа. Аз мислех като я записвам, по точно когато реша да я запиша да почнем от първа група и постепенно да преминаваме нататък, докато стигнем да групата за нашата възраст.  Тея хора не са ли чували за кърмене , незнам вече.

Като казах кърмене, аз от два дни я отбих напълно.  Преди и давах да суче само сутрин, но виждам, че нямам толкова кърма и спрях.  Честно да ви кажа някак ми е малко гадно, незнам точно как да го обясня. Абе май аз повече трябва да свикна с промяната, от колкото детето.  Не очаквах, че ще се чувствам така.  Като знам какво преживях с това кърмене и през какъв ад минах първите 4 месеца   Whistling . Много пъти бях на крачка да се откажа, но устисках и сега .... тея чувства. Предполагам, че е нормално.

Сега пиша и гледам новините по Нова.  Ей така ме хваща яд на тема СОЦИАЛНО, че нямам думи. Става въпрос за детенцето Алекс , което е с ДЦП. Понеже работя в тая система и винаги съм се ядосвала на тъпите закони и съм била на нож със шефовете за определени въпроси  Crossing Arms  и най-лошото е, че не мога да направя нищо.

Добре дошли на Любка  и  Тошко   Hug . Сигурна съм, че ще се чувствате уютно тук.  Казвам го от опит /като нова/.  Всички са много готини и по-важното е , че ще получиш много ценна информация за всичко, което те вълнува .

Честити месечинки на всички дечковци !!! Да са живи и здрави и много да радват близките си!

# 229
  • Miami
Жените в кухнята викали "Че то детето е вече за трета група."  Абе каква трета група бе   Naughty    направо подлудях. Ще я видим тая работа. Аз мислех като я записвам, по точно когато реша да я запиша да почнем от първа група и постепенно да преминаваме нататък, докато стигнем да групата за нашата възраст. 
И аз се чудех, когато Жорко стане на 10 месеца и го запиша на ДК от коя група ще започне. Ама си мисля, че не трябва да е от първа, защото все пак там са зеленчуково пюре и някакъв крем(може и да бъркам). Той вече си яде доста разнообразно, а до след месец още неща ще му въведа.  Може би наистина от трета група трябва да започне.

Вери, rozi_ozi
, мерсаж за инфото. В такъв случай ще видим дали и аз ще се кръщавам.

Айде лека нощ, днес бая досадих във форума  Wink

# 230
# 231
  • София
привет и от нас,

ние вече имаме 3то зъбче, в4ера го усетих как боцка, ама Роси вече не ми дава да й бъркам в устата и да се чешам пръста на него:)))

гърне също си имаме. имаме едно попадение в него /пишкане / и вече успяхме да паднеме от него.еми то шило на едно място не стои!

и понеже си показвате опашчиците на бебетата реших да излеземе от нелегалност и да покажеме нашите 3 /ТРИ / такива:)

хубаве вечер и уикенд от нас

# 232
 EmbarassedАма моми4ета направо ме засрамихте с това готвене..... Blush Е, и аз готвя, но не толкова 4есто като вас, кухня в събота и неделя няма, а и съкровището не мога да оставя гладна ... Wink
А Мирелка наистина ве4е не ме оставя през деня да свърша много...не знам как сте вие, но стои в паяка само по 10-15 минути и толкова, ако я оставя за по дълго и отида в друга стая за нещо запо4ва рев;спи докато сме навън и после като се приберем от разходка веднага се събужда; следобед когато спи отивам да взимам каката от градина и съм с нея за 4ас навън, като се приберем отново е будна....Голяма е мързеланка, не лази, не може да се държи стабилно на кра4ета,а само ако  я държим за ръце,  върви на пръсти; успех е 4е все пак от седнало положение се обръща и до стойка на колене и толкова....
Вие не знам дали се справяте сами, но във вси4ки слу4аи имам нужда от някой, който да помага-добре 4е майка ми живее наблизо и когато имам нужда  callme.
НА талона за кухнята пише "от 9 месеца до 1 год." -това е първа група, храната вкл. основно, супа и десерт.Не знам за каква трета група става въпрос newsm78 Според мен вси4ки трябва да по4нат от първа група.
За кръщенето ве4е е даден из4ерпателен отговор, така 4е няма пиша да не се повтаря  Peace
 Кори много хубав ден си избрала за вашето кръщене; каката исках да я кръстим на Св. Богородица, в църквата Св.Богородица, ама такъв наплив за тази дата, 4е.... Shocked и затова на 27 август-същия месец и нейната рож.дата. Тя беше на 2г и като я съблякоха, ревна като магаре-помисли си, 4е попа иска да й вземе новата премяна и запо4на да се тръшка все едно я колят, грозна картинка, уж по голяма и разбира пове4е-да пла4еш ли, да се смееш ли...
Отново дълги излияния, пак се олях....но не мога да не похваля сладураните с опашки ве4е Heart Eyes
4естито и на вси4ки с ново зъб4е!

Лека и спокойна ве4ер от нас!

# 233
  • Miami
Уф, пак съм аз  Mr. Green

miona, няма какво да се засрамваш за готвенето. Ти си намерила най-добрия вариант за вас. Аз също исках да запиша Жорко на кухня от 8-я месец, но не стана.

Колкото за групите в ДК  - може би това е от новите талони/купони. Тук нали беше от 4-ти месец кухнята и съответно за тази възраст храната е различна от тази на по-големите. Та за 4-я месец се вземаше купон "единичка", както се изрази една мама. И аз си мислех, че това е първа група. Не съм много сигурна обаче.

Айде вече наистина чао  Simple Smile

# 234
  • София
Аз съм намислила да кръстим Жорко на Гергьовден. Аз не съм кръстена, не знаех, че трябва. Значи и аз ще се кръщавам тогава  Simple Smile
Не е задължително. За кръстникът- да, но за родителите- не. Simple Smile
Е, супер тогава. Щото си виках, че трябва цели 3 кръщенета да правим и почнах да се чудя кой да си избирам за кръстник.  newsm78

# 235
Здравейте.
Алекс е на детска кухня от петия месец.тук в Русе дават храната в еднократни кутии.После ги хвърлям.

Значи до сега кухнята беше от 4месеца и беше таака:
купон 1-от 4 до 5 мес.
купон 2-от 5до 7мес.
купон3 -от 7до 9 мес.
купон4-от 9мес до 1,5г
лупон 5 -от 1,5г до 5г

А сега от 1 март вече кухнята е за деца от 10 месеца...И ще запо4ват направо с купон номер 4..(така  ми обясниха от ДМК)Казаха,че ще има промени,но какви ще са,никой не издава Simple Smile

Алекс до сег абеше на купон номер 3 (супа ,пюре и крем) ,но от понеделник вече е на 4-ка Simple Smile супа ,ядене и крем(кисел).
Това е от мен ,лека вечер

п.с много са сладки бебоците на снимкитееее  Heart Eyes

# 236
Е, това с еднократните кутии е ужасно - по-добре бурканчета. Полудявам от тези пластмаси навсякъде, а найлоновите торбички са ми болна тема. Не мога да проумея как може човек да не си мушне една платняна или дори стара найлонова торба в чантата, а да се натовари после с 5 малки, неизползваеми и неразградими торбички. Но много време ще мине докато се променим сигурно. Като знам какви усилия ми коства да убедя собствените си близки, какво да говорим за света  Laughing

честито на месечинковците, макар че аз докато се включа и те дойдоха утрешните, но важното е всички да са здрави!!!

миона хич не се шашкай за готвенето - аз съм още по-зле, откакто съм родила само свекърва ми готви за нас, а малката е на готови пюрета както писах. Гледам да сме повече навън, а и ние много докъсно спим. Важното е всеки да прави това, което му доставя удоволствие. Момичетата разправят, че много им е хубаво да готвят за бебоците, аз не съм опитала, ама може и така да е Simple Smile

хубав уикенд на всички - в бургас сега има София филм фест на брега, ама аз няма на кой да оставя малката вечер и много малко ще хвана от филмите, за разлика от други години, но здраве да е.

лека

# 237
Радост, споделям мнението за найлоновите торбички, също известни като "пликчета"... пуууу то отидеш за две краставици и два банана, а ти натикат 5 торбички в ръцете. Аз си нося стара найлонова, казвам да не ми дават друга, те ми тикат в ръцете торби, аз обаче тъпо и упорито вадя от тях каквото имам, и им връщам празни "пликчета". Гледат ме така  Shocked Като че ли до преди 10 години не ползвахме всички платнени торби и мрежички. А днес пред вкъщи, поради вчерашния вятър, пейзаж от сметище в градината - найлонови торби накачени на всеки клон!  Sick
Миташки днес се удари, има цицина; след това се "изхака" в един ръб, и имах опасение, че си е счупил носа, понеже костта точно под челото направо се огъна навътре; обаче май нищо му няма, няма подуто, дано се размине. Голямо диване е.
Хайде лека нощ  Sunglasses

# 238
За опазването на околната среда има доста да се работи. Тук, в Канада, гледам много усилия влагат, доста по- напред са, но не забелязвам някакво задоволително ниво. Трябва още да се " промиват мозъците ".

# 239
  • на края на света.....
Добро утро и нас Grinning
 Снощи сме спали цяла вечер без да се събудим,направо в 7 часа.Вчера и ние имахме постижение,изправихме се сами на кошарата.,и то от зор да идва при мен.Досега не беше го правила там,иначе за мен се хващаше и ставаше права..А колко пъти си удря главата в тази кошара просто не е истина,постоянно сме контузени.
  За кухнята и при нас от 10 месец,още един месец и ние се записваме.И аз не готвя за малката,купувам и готови пюрета,гледам да се улеснявам доколкото мога,че то и без това ми е много натоварено с две деца и без тати,който да помага.Не че изобщо не и приготвям домашни,но май в повечето случаи сме на купени.Обикновено събота и неделя, когато таткото е вкъщи гледам нещо домашно да и приготвя.
  За гърнето още дори не съм купила. Нямам много мераци за него.Мисля когато се стопли времето активно да се захвана с това.
Това е засега от нас.Лек и приятен ден Hug

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 09:33 от Мама Гаца

Общи условия

Активация на акаунт