Първокласници (n-та тема)

• 31 610
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Здравей, Кикилина!Можеш да нарисуваш корицата на техния буквар, върху голям картон и детето да го държи в ръка, като книга.А може и върху коронка да изпишеш с букви-буквар и да залепиш книжка.За жалост нямам снимки.

# 166
Цитат
Имам проблем - сина ми има тържество за буквите и той освен буква има и роля като буквар
На Миранда приятелчето и е буквар и баща му на картон е прерисувал корицата на буквара и с ластици му стои като щит .Успех !
Ние сме слънце и си купихме жълт плат  и си направихме наметало
А в нашето училище правят клуб "Туризъм ".
Вече изявихме желание да се записваме.
Ще имаме отсечки пеша по пътя на Четниците от Козлодуй до Околчица  Laughing
И разни други такива мероприятия като "малки скаути"

# 167
Спомням си как бяха направени децата, които бяха Букварът и Читанката, когато аз бях в 1 клас / не се смейте, моля  Mr. Green /.  20 години по-късно можеш да използваш същия метод.
 Върху кадастрон се рисува Буквар, сега вече може и да не се рисува, а да се изпринтира в по-голям размер корицата на буквара, и се лепи върху кадастрона. Правят се две дупки в горния край, промушва се въженце или ластик и готово. По време на тържеството се слага на вратлето, а след това се подарява на училището или се пази за спомен  Peace

# 168
  • София,
ХАпя твоята идея като че ли е най лесна за изпълнение,  Winkаз обаче идея не мога да дам, при нас тържеството си мина между децата и родителите не бяхме поканени. Имали е само състизания. Иначе са ги снимали с тоги и шапки, като все едно са завършили колеж. НА мен тая идея хич не ми допадна, ама нас никой не ни е питал де. Абе друго си е да си буква и да си с коронка  Laughing

ZuzyM успех и приятни разходки на малките скаути! Hug

# 169
Букварът като щит е добра идея, а с принтирана корица ще стане бързо и лесно. Peace
Коронките ...малко отживелица ми се виждат. Rolling Eyes

После покажете снимки от тържествата Wink

# 170
Тържеството ни беше вчера.
Смесица между 1-ви март, 8-ми март, първа пролет и 24-ти май  Laughing
Децата имаха букви - оранжеви, лепнати на сини кръгчеса, с цветя.
Сами си ги правиха. Поне Галя. Един не чул, че трябва оранжеви, друг загубил картончето, трети не разбрал коя буква трябва. Шарена работа. Някои на финала бяха лез висящи букви. Нямахме буквар и читанка, но децата се постараха и беше много мило.
Вече са грамотни, да си първокласник хич не е шега, мила моя мамо  - част от песните.
Във вторник заминават на зелено (бяло) училище. Само 10 деца от нашия клас.
Поне госпожата ще ги наглежда повече.
Сега ми се въртят едни сцени из главата.

# 171
  • София
И моят син ще е Букварчето,но не са ми казали да го обличам по-специално newsm78.Направих му само коронка върху която ще залепя  буквичката,изрязана от гланцово блокче.Коронките и буквичките всеки ще си ги прави по въображение,та представям си каква шаренийка ще бъде ooooh! За облеклото ще попитам госпожата и ако трябва,ще се възползвам от вашите предложения Hug

# 172
  • Варна
Извинете, мили дами, че ви се намесвам в темата, но макар да нямам първокласник, тясно съм свързана с тя и ако мога да бъда полезна-ще се радвам.  Grinning Моят голям син е втори клас и миналата година правих всички емблеми и коронки на децата, именно за да не стане шарения. Та за Букварчето направих коронка с надпис буквар и една книга под него, коронката беше във формата на полуслънце, цветен картон. Мисля, че е достатъчно. Госпожата ви има ли някакви по-особени изисквания, kikilina? Това с разтворения буквар с ластици или въженца на мен лично никак не ми допада..., ама ако е рекла...По-скоро не може ли да държи такава разтворена книга (направена от картон), когато дойде негов ред?  newsm78

# 173
 И моят син ще е Буквар, вчера видях коронката, която му е приготвила госпожата.Не е ръчно изработена, мисля, че е купена готова, във формата на слънце е с много преливащи цветове и на нея пише БУКВАР.Казала е на майка да му направи черно наметало, защото Букварът трябвало да бъде страшен. newsm78 Сценката, която ще разиграват е за Ралко, който скъсал Буквара.Тържеството е на 26 и всички родители са поканени.
 Много Букварчета тука, браво! Grinning

# 174
  • София
Еееее,много учите,оставете децата да поиграят малко събота и неделя Laughing
Аз да се оплача,Оги е болен.Водих го в петък на лекар,пие сиропи,да се надяваме,че ще избегне антибиотика.Платих си 15лв преглед,защото личната така го излекува,че нищо не направи #2gunfire.Тази сега,поне е проверена,много свястна жена.Та,тази седмица ще изпуснем училището.Ще трябва да говоря с госпожата какво ще учат,че поне в къщи каквото можем да направим,да не изостава от другите.

# 175
Много ви благодаря за идеите! Утре ще ходя да търся цветен ксерокс да принтирам корицата на буквара, понеже рисуването изобщо не ми се отдава. Jiможеш ли да попиташ вашата учителка от къде я е купила тази коронка?

# 176
 Така като я гледам, съмнявам се да е купувана скоро  Laughing, но ще кажа на майка утре да я пита.
 Аз чакам с нетърпение да отвори нашия МОЛ в четвъртък, че Мартин има нужда от нови маратонки, а нашият фейвърит магазин от януари е затворен, щял да бъде в МОЛ-а. Wink

# 177
Привет:) И аз имам вече "грамотна Габи"-вчера беше празника на буквите. Наистина беше празник - децата пяха и играха, Който желае да гледа снимчици - http://yanich.multiply.com/photos/album/57.

# 178
Янич, празникът наистина е бил чудесен. Децата изглеждат много щастливи. Чудесни снимки. Мммм и тортата е страхотна!  Grinning
Нашият празник  е другата седмица.
В сряда нашите имаха концерт -обучение. Изпълнявали им разни музикални произведения на цигулка  и други инструменти. Децата трябвало да ги познават. За концерта ни събраха по 2 лв.   Няма лошо. Laughing

# 179
Янич много хубави снимки, сигурна съм че е било много весело  Peace

Празникът на Роси е в четвъртък и тя вече няма търпение.

елказелка бързо оздравяване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт