"Европейско кенгуру"

• 153 328
  • 626
  •   1
Отговори
# 180
  • София и там където не се пуши
В нашето училище са им казали резултатите, но още не са ги   изнесли. Когато тогава.

# 181
Моят син също е оплескал 5 задачи - пак по същата причина, бързане............да сме първи...........( 3клас е) и също не ходи на курсове, госпожата му в училище си казва, че математика АМА ИЗОБЩО не я влече и всички надежди за математиката лежат на моите плещи.

# 182
  • София
Моят син също е оплескал 5 задачи - пак по същата причина, бързане............да сме първи...........( 3клас е) и също не ходи на курсове, госпожата му в училище си казва, че математика АМА ИЗОБЩО не я влече и всички надежди за математиката лежат на моите плещи.

И аз се чудя моя син какво да го правя. Решава задачите с лекота, но изобщо не иска да чува за курсове, сборници и кандидатстване. На състезанията ходи насила, а изкарва добри резултати и учителите смятат, че има възможности.
Сега много се ядосва, че не му е по-висок резултата, но поне видя, че без труд нищо не става.

# 183
  • Бургас
В Б-с още няма резултати, но класната на моята щерка им е казала горе долу кои са най-добрите резултати, като точки. Моята има с 10 точки под максимума, т. е. една задача по-малко решена правилно. Истината е че, специално задачите за 5-6 клас тази година бяха супер трудни, а времето адски малко. Масово в класа са отговаряли на послендите няколко задачи на тото, поради липса на време. И това в ПМГ - Бургас! За мен това е безумие, явно търсят вундеркинди. Другият вариант е кой има добра интуиция, т. е. да маркира верните отговори без да е решавал поради липса на време  Whistling

# 184
  • Sofia
Pagocт , поздревления за резултата  Laughing. Наистина времето е било голям проблем. Моят е изкарал м/ 90 и 100 т./още не знаем със сигурност/, и всички казват ,че резултатът му е отличен/не се е подготвял, и не учи в математическа гимназия/. Гледах излязлите резултати от дргите градове, и ми прави впечатление ,че са доста ниски! Явно задачите са били много трудни , така че - радвайте се , и успех на 2 кръг  Peace!

# 185
  • Бургас
Алисън  Hug, на Гери ги смятахме 110, така че и вие сте отлични. Това Кенгуру и друг път ме е озадачавало, но този път задачите са отврат. Ще ми се един учител - математик да седне да ги реши за 75 минути!  Crossing Arms

# 186
# 187
Честито на Варненци! Поне си видяха резултатите! Интересно ми е и в София ли ще дадат на децата от 3 кл. с над 80 т. грамота за отлично представяне. Че той моичкият трябва да има 85 т., ако не е сбъркал при преписването на отговорите.  newsm78 Всъщност ако е късметлия и препише грешно някой грешен отговор, може да ги докара и до 90!!!

# 188
 Laughing
Радост, явно много подценявате учителите по математика...

Задачите за 5-6 клас въобще не са толкова трудни тази година. Една от тях е същата като във темата за втори клас (19), една е подобна на задача за втори клас(13)!
От първа до 14 - та се решават за секунди дори от петокласник. За 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 27, 28 и 30 са нужни съвсем леко замисляне и/или елементарни сметки и , разбира се, концентрация, за да не се сгреши при решаването. И остават задачи 15, 20, 21 и 26, които изискват малко съобразителност, и 29-та задача, която както вече беше обсъдено във форума и на този линк:

http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=9070

съдържа известно противоречие, но не е невъзможно да бъде решена вярно.

Така че, Радост и Ali_sun,  нищо им няма на задачите. Съвсем достъпни са за 5-6 клас, да не говорим за възрастен. А за учител по математика - решават се приблизително...от пръв поглед  Peace

# 189
Абе момичета не мога да открия къде са резултатите за варна, в смисъл от този линк не мога да се ориентирам къде да гледам.

# 190
  • Бургас
Ооо, изобщо не ми се спори, изразих си мнението и нищо не може да ме убеди в обратното. Никой не подценявам.

hanabi Дъщеря ми, която от 2 години е винаги в първата седмица по всякакви математически състезния, а на приема си за гимназията бе на първо място от всички 197 кандидатствали си реши всички задачи у дома, веднага след като се върна без никакъв проблем. Говоря за задачите, за които не й беше останало никакво време - около 5. И повярвайте ми, тя е една от бързо работещите в класа, в никой случай не е мудна и инертна или нещо от сорта. Това е положението, нищо не може да ми промени мнението. И аз се справих с всички задачи, е не за секунди както Вие, не съм математик!

# 191
Абе момичета не мога да открия къде са резултатите за варна, в смисъл от този линк не мога да се ориентирам къде да гледам.
майчица на разсейко , явно и ти си много разсеяна , като го отвориш линка и натискаш резултатите за европейско кенгуру(на второ място е в списъка) и там отваряш документа и готово   Peace

# 192
Ооо, изобщо не ми се спори, изразих си мнението и нищо не може да ме убеди в обратното. Никой не подценявам.

hanabi Дъщеря ми, която от 2 години е винаги в първата седмица по всякакви математически състезния, а на приема си за гимназията бе на първо място от всички 197 кандидатствали си реши всички задачи у дома, веднага след като се върна без никакъв проблем. Говоря за задачите, за които не й беше останало никакво време - около 5. И повярвайте ми, тя е една от бързо работещите в класа, в никой случай не е мудна и инертна или нещо от сорта. Това е положението, нищо не може да ми промени мнението. И аз се справих с всички задачи, е не за секунди както Вие, не съм математик!

Поздравявам Ви с успехите на дъщеря Ви, както и не се съмнявам, че можете да се справите със задачите, въпреки че не сте математик (аз също не съм)... Ето защо ме учуди коментарът Ви: "Ще ми се един учител - математик да седне да ги реши за 75 минути!"  Thinking

"Кенгуру" е масово състезание, където децата се явяват по желание и приблизително могат да премерят силите си със своите връстници в страната. А има и много други състезания, където децата също могат да се докажат, ако имат сериозни интереси към математиката.

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 13:52 от hanabi

# 193
резултати за Добрич има ли вече някъде?

# 194
Още ли няма резултати за Добрич?

Общи условия

Активация на акаунт