"Европейско кенгуру"

• 153 363
  • 626
  •   1
Отговори
# 240
  • София и там където не се пуши
Това, което нашите ги инструктират, е да не бързат да са вярно решени задачите и ако не им стигне времето да не се притесняват.

# 241
  • София
Това, което нашите ги инструктират, е да не бързат да са вярно решени задачите и ако не им стигне времето да не се притесняват.

Peace
Освен това са обяснявали на някои деца, ако има неясноти по условията на задачите (по последна информация от щерката), но тя не била ходила...

# 242
В СМГ от 5 клас само едно дете отива на национален кръг - със 145 точки. Това по информация от съпруга. Иначе моята Яна е със 105 точки и попада сред децата които заемат от 29 до 45 място. Общо взето добре, макар че миналата година ходи  и на национален кръг.

# 243
А някои има ли данни относно класирането на 3клас в СМГто? Интересува ме горе-долу как варират резултатите там? Моят син е трети клас и има 95 точки. Което никак е много, но без уроци - толкова!

# 244
Само на мен ли не ми се отваря сайта на РИО София? Очаква се там да бъдат публикувани резултатите за София... някога...

# 245
Само на мен ли не ми се отваря сайта на РИО София? Очаква се там да бъдат публикувани резултатите за София... някога...
Повредата не е във вашия телевизор.  Laughing

# 246
  • Sofia
От вчера няма достъп до сайта на РИО София град  Crazy. Аз и по друг повод го чакам достъпа , колкото до Кенгуруто се надявам ,някъде другаде/не знам обаче къде /, резултатите да излязат по-рано.

# 247
  • София
Не е вярно, че от СМГ отива само 1 дете от 5 клас. Ходих лично да проверя ситуацията, защото моят син е над тези неща и все забравя. Класират се 8 деца от 5ти клас и горе-долу толкова от 6-ти. Най-високият бал при 5-ти клас е 145 точки - едно дете с толкова, останалите са с по-малко, но общо 8 са над 130 и се класират. Бройката беше подобна при другите класове, така че едва ли ще увеличат квотата за 5-6-ти клас. Класираните са маркирани в зелено.
Честито на класиралите се, успех на останалите на бъдещите състезания.

# 248
Аз мисля, че на следващ кръг отиват класираните на първите  3места
за съответния клас независимо от точките

# 249
Има си регламент.
"За националния кръг се класират учениците, които са в по-горния клас на съответната група и на областния кръг са получили 90% или повече от максималния брой точки в тази група, както и учениците, които са в по-долния клас на съответната група и на областния кръг са получили 85% или повече от максималния брой точки."
"Окончателно решение за броя на участниците в националния кръг се взима от Националната комисия “Европейско кенгуру”, която може да промени посочените по-горе граници в зависимост от конкретните случаи (промените касаят струпвания на голям брой ученици с един и същ резултат или при липса на достатъчно участници за националния кръг)."

# 250

Toва не е така и не може да бъде така. Има училища, където първите места се заемат със 105 точки и СМГ, където на първо място е дете с 145 точки.  Критерият за национален кръг е постигане на определен процент от максималния възможен резултат. По-малките имат бонус.

# 251
  • София и там където не се пуши
Ето затова назад се бях изказала, ами от едно училище може и да не отиде никой. От нашето доста класове ще си остнат без представители.

Явно нека си пишат хората е така едно и също и все им се отговаря и пак едни същи размисли се изтърсват. Гледа се регламента. И по точно казано - деца с НАД 135 точки отиват на национално и пак казвам - мисля, че за малките няма национално(поне тогава преди 4-5 год нямаше). Една година моят син беше само на областно на първо място при това с голяма разлика със следващото дете(за София), дори го наградиха веднъж от РИО и веднъж в Министерство на образованието, но ни се обадиха (без да съм си давала телефона  Joy Joy Joy защото тук и за такива неща стана дума). Все пак се знае кое дете от кое училище е, а от училищата ни знаят данните. 

# 252
Второкласниците набрали необходимите точки, биват поканени на национален кръг, но решават задачите за 3-4 клас.

# 253
Абе, хора, какво става с това РИО София? newsm78 Сека пък ми се отваря някакво ново чудо... Ние резултати чакаме, а те вече и сайт нямат... baby_neutral

# 254
Така и така чета всичко дето се изписа в нета покрай състезанието, някой ще ми каже ли що е то - очен кръг.  Thinking Простете за невежеството ми. smile3515

Общи условия

Активация на акаунт