"Европейско кенгуру"

• 153 388
  • 626
  •   1
Отговори
# 270
  • София
МЕРСИ   bouquet

# 271
  • Русе
Много неща се обсъдиха до сега в този форум. Но аз имам такъв въпрос - защо задачите се оценяват с 5 точки без значение на трудността? Нима резултатите на децата няма да са по-реални, ако има няколко нива на оценяване -  както е в Русия например. В техния вариант задачите се оценяват в три различни групи с 3, 4 и 5 точки. Всички други състезания на които сме участвали са поне с 3-4 нива точки.

# 272
Много неща се обсъдиха до сега в този форум. Но аз имам такъв въпрос - защо задачите се оценяват с 5 точки без значение на трудността? Нима резултатите на децата няма да са по-реални, ако има няколко нива на оценяване -  както е в Русия например. В техния вариант задачите се оценяват в три различни групи с 3, 4 и 5 точки. Всички други състезания на които сме участвали са поне с 3-4 нива точки.

Миналата година в България също беше така (3,4 и 5 точки). Но никой регламент не е съвършен и всеки си има предимства и недостатъци. В някои олимпиади за верен отговор дават 3 точки, за нерешена задача (не е посочен отговор) една точка и за сбъркана задача нула точки. Идеята - децата да не опитват да налучкват. Обаче на практика се оказва, че дете, което се е опитало все пак да реши всички задачи (включително и онези 2-3 най-трудни) губи точки и се класира по-зле от деца, които просто не са се пробвали. За мен това е лош подход, но кой ме пита? И моята наследница на няколко състезания в началото на годината беше порязана от този регламент.
Конкретно за Кенгуру-то. При различния брой точки (3,4 и 5) може да се получи, че ако две деца са решили вярно 29 задачи от общо 30, но едното е сбъркало задача за 5 точки, а другото задача за 3 точки, то второто ще стане шампион. В същото време за мен е наказанието за сгрешена лесна задача би трябвало да е по-голямо, от наказанието за сгрешена трудна и да се направи шампион второто дете не е честно. А при оценка от 5 точки за всяка задача в края на краищата никой не губи нищо - най-слабите ще имат наглед по-високи резултати и ще трупат самочувствие (разликата с първенците ще е по-малка), средните ще са си все така, а отличниците ще имат по-реално оценяване. 

# 273
  • София и там където не се пуши
    както е в Русия например. В техния вариант задачите се оценяват в три различни групи с 3, 4 и 5 точки. 

В Русия на това състезание ли. newsm78  Регламента е навсякъде за Европуйско Кенгуру - е един и същ.

Всяко състезание е с различен регламент. А вярвате ли че има деца, решили трудните, а се сбъркали на лесните. 

# 274
Благодарим за линка. На мен вече ми беше омръзнало да проверявам. Честито на доволните от резултатите, повече късмет на не толкова доволните и весела ваканция на всички.

# 275
    както е в Русия например. В техния вариант задачите се оценяват в три различни групи с 3, 4 и 5 точки. 

В Русия на това състезание ли. newsm78  Регламента е навсякъде за Европуйско Кенгуру - е един и същ.

Всяко състезание е с различен регламент. А вярвате ли че има деца, решили трудните, а се сбъркали на лесните. 
   В Русия задачите наистина се оценяват в три различни групи с 3, 4 и 5 точки. 
   И да, вярвам. Синът ми  е едно от тях. Wink

# 276
  • София и там където не се пуши

В Русия задачите наистина се оценяват в три различни групи с 3, 4 и 5 точки. 
   И да, вярвам. Синът ми  е едно от тях. Wink

е така де и моят  Joy една

# 277
Някой да знае линк за резултати от Монтана ?

# 278
Стики, страхотна си!

# 279
Моля, удоволствие е за мен!  Grinning

Аз все пак се надявам да се класира младежът ми за националния кръг, нищо че не е с много добър резултат (90т. за 4 клас).
Поне точките са колкото очаквахме, защото в училище така и не публикуваха резултатите.  Sad

# 280
И моята госпожица е с 65 т. за 2 клас. Успокоих се, защото бях притеснена дали си е преписала правилно отговорите.

# 281
Доколкото се ориентирах разглеждайки резултатите- тези, които са оцветени в зелено на челните места - те отиват на национален кръг. Само дето при мен на страничката на четвъртокласниците няма никакво оцветяване  Shocked Дали съм права в предположението си?

# 282
Доколкото се ориентирах разглеждайки резултатите- тези, които са оцветени в зелено на челните места - те отиват на национален кръг. Само дето при мен на страничката на четвъртокласниците няма никакво оцветяване  Shocked Дали съм права в предположението си?

И аз мисля така(за ІV вероятно е пропуск). Това вероятно са децата, отговарящи на предварително обявените проценти, но предполагам, че след общото национално класиране, бройката е възможно да се увеличи.

# 283
  • София
Аз все пак се надявам да се класира младежът ми за националния кръг, нищо че не е с много добър резултат (90т. за 4 клас).
Поне точките са колкото очаквахме, защото в училище така и не публикуваха резултатите.  Sad

Моят син има 95 точки, но като гледам резултатите мисля, че няма да се класираме, въпреки че и на мен ми се иска.

# 284

Моят син има 95 точки, но като гледам резултатите мисля, че няма да се класираме, въпреки че и на мен ми се иска.
За да се класира на национален кръг, един четвъртокласник трябва да има минимум 110 точки, но и тогава няма гаранция, че ще продължи. При струпване на голям брой участници с еднакви точки, Националната комисия има последната дума.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт