114 немска тема> хляб и зрелища по (МГ)Мърморански

• 11 449
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
моят и той е овен.................
и аз така я мислех МГМ. за невинна русалка, а тя...............
уби всичко детско в мен.

# 196
Мистичке, ако искаш, мога да ти дам много лесна рецепта за торта. Трябва ти обаче готов блат  Wink !

# 197
Цитат
Mäuse auf Käse

Zitronenkuchen statt in Kasten- in 26er Tortenform backen.

Nach dem Stürzen und Erkalten mit Apfelstecher ca. 5-7 Löcher bohren, dann mit gelber Glasur (Puderzucker, Zitrone, Speisefarbe) bestreichen, um die Grundlage, den Käse, zu schaffen.

In die noch feuchte Glasur 5 (Schaum-)Mäuse setzen, weitere können halbiert im Loch gerade verschwinden oder mit dem Köpfchen hervorblitzen.

Kaum Aufwand, längere Zeit schön feucht, mangels Sahne auch im Sommer oder unterwegs (Schnitzeljagd, Ralley etc.) geeignet und stets DER Renner.

Това е много идейно  Grinning Мисти, zа цитроненкухен продават такива смесове, като zа на4инаеЩи  Wink

# 198
Веси, в градината на Бобо осигуряват обяд и плодовете следобед. В раничката слагам кутия с допълнително похапване - сокче, малко кисело млекче за пиене, плод (ябълка, банан, киви на парчета, портокал на парчета) или зеленчук (краставица, морков, бейби доматчета)... задължително геврек или хлебче.
Сбъдваща,радвам се,че при вас е разрешено.Веспата при Мики е: вземи,но с мярка,че няма да стигне и не мисли,че това е за наяждане. Crossing Arms Видях,че дъщерите ни са на една и съща дата. Grinning Задължително преди да я взема от ДГ, минавам през някой бекерай,защото още с влизането ме посреща с "Лебчеее,иска Лебчее". ooooh!
Току що поръчах и аз детския лаптоп.Дано да е интересен за Микита и дано вече спре да ми пипа по моя.На всичкото отгоре имаме заяк,който днес изгриза половината кабели. Twisted EvilАз да го съжаля,че със седмици седи затворен в клетката си и да го пусна малко,а той така гадно да ми го зачука. ooooh! Съмнява ме да дочака Велик ден при това провинение. Crossing Arms

# 199
  • Варна
Веси,и при нас плодовете са от градината,а нещо за подхапване е от нас.
Горките дечица,що ги мъчат така бе?

Мистик,давай смело с тортата PeaceЩе видиш,че ще се справиш.А като започнеш идеите за украсата
сами ще дойдат.Стига твоята принцеса да няма специални желания. Wink
И да знаеш-децата супер много се радват,когато мама направи тортата,тя ще е най-хубавата,защото
ще е от сърце.
Отиди в някои от по-големите супермаркети(чак в най-обикновен няма да намериш каквото ти трябва)
и намери къде са нещата за украса на торта.Има супер интересни работи.Има дори готов марципан,с който като
чаршаф си покриваш тортата и вече цялата украса,вкл. и писането е много по-лесно.А ,ако ползваш въпросния
марципан,от това което ти остане след покриването на тортата можеш да си направиш различни фигурки(оцветени с
боята за писане).Дерзай Peace,а ако имаш нужда от помощ ние ще помагаме

Веси,не се надявай много,че ще спре да пипа вашият лап топ Wink
На мама и тати този винаги е по-интересен.Може би в началото,за малко,но поне на моя толкова бързо му мина мерака ooooh!
А вече дори и малкия не мога да излъжа,и той все иска да цъка по нашия

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 23:55 от diangeli

# 200
Мистик, всички ти предложиха лесна торта, аз ти предлагам трудна. Поне 4 часа ще се въртиш в кухнята. Wink ще месиш и печеш блатове и ще бъркаш крем до откат Rolling Eyes.

Бтв, радвам се да те видя пак.

МГМ, браво, харесваш ми.

# 201
Веси,и при нас плодовете са от градината,а нещо за подхапване е от нас.
Горките дечица,що ги мъчат така бе?

Веси,не се надявай много,че ще спре да пипа вашият лап топ Wink
На мама и тати този винаги е по-интересен.Може би в началото,за малко,но поне на моя толкова бързо му мина миерака ooooh!
А вече дори и малкия не мога да излъжа,и той все иска да цъка по нашия

Не знам и аз.Явно на германчетата им стига,защото  за храната се оплакваме само майките на деца с българска,македонска и гръцка жичка. Embarassed По ли са ни ящни децата,кво ли?! Laughing Или са свикнали плодовете да ядат само за десерт,а не да се замести цяло хранене с тях, както в ДГ. Thinking

bouquet

# 202
Mале, мерси ви много за идеите, съжалявам, че взех повече от страница с тортени въпроси. Риен, получих лс, ще следвам съветите.

Сега ви казвам лека и до утре вечер. Ще сложа старите кокаляци да полегнат, че съм капут.

# 203
На моята жичката й(българската)  Ще да е много тънка Simple Smile. Ако не види, че другите отиват да zакусват сама няма да се сети ooooh! Колко храна съм иzхвърлила откакто е тръгнала на градина не е истина направо... Иначе много държи да се отчете и тя при бекера, но само zа идеята да похарчим малко пари, а не от глад...

Мисти, чувай сега, отиваШ в супера (това вече го раzбра, нали Laughing), вzимаШ един троен блат (да стане по_внуШителна тортата), отиваШ после на рафтовете с неЩата zа сладкиШите_ иzбираШ един крем zа торти, на него си пиШе с какво да го zабъркаШ (малко мляко или сметана и т.н.), на една ръка от крема Ще има и раzни джвъчки zа украса_ вzимаШ доволно количество от тях и гаz към къЩи. МажеШ крема между блатовете, хвърляШ украсата отгоре и си готова Peace Може и малко плодове от консерва да наклъцкаШ между блатовете (мандарини, праскови, ягоди), направо Ще ги раzбиеШ ядяЩите Laughing

# 204
Лека и от мен. Stop

# 205
Bibe, точно това с подробни обяснения писах, споко народе, Мистик ще се оправи.
Дианджели, тя казва, че няма форма за кухен вие я пращате да моделира при това с различни цветове.  ooooh!
Никой не се сети, че дори замазване отстрани на тортата с крем е трудно за начинаещи, както и да изглади крема отгоре, така че да не стои куца украсата, макар и готова.
Мистик, искаме снимки!А тортената тема е супер,аз пиша в още две , не ми стига и немската я тортена превръщам с кеф  Mr. Green

На всичкото отгоре имаме заяк,който днес изгриза половината кабели. Twisted EvilАз да го съжаля,че със седмици седи затворен в клетката си и да го пусна малко,а той така гадно да ми го зачука. ooooh! Съмнява ме да дочака Велик ден при това провинение. Crossing Arms
Веси, липсваше ми! Laughing

# 206
Веси, гадния заек го екзекутирай. който яде кабели - в тавата.
шегувам се, естествено, аз зяу не ям, как ще обясня после на детето подобна кръвожадност, той и е любимото животно, след змията.

никога няма да забравя пуйките, които нашите държаха живи на балкона в центъра на софия. баща ми все ги влачеше от някъде. селяндура му със селяндур Mr. Green те ми бяха приятели..........
обаче след няколко дни изчезваха и нашите казваха, че били избягали............а пилетата за коледа бяха много по-голями от обикновените. убийци такива..........

# 207
Ха, добрутру!
Един ден да ви зареже човек и ще изпусне нишката и партито и всичко! ooooh!
Бибит, зло да те забрави! На многая лета, ще прощаваш, ама на патерица   bouquet

Татяна, имам същия лаптоп (първия линк) за Лени и все още се занимава с него. Сменя картите както иска. Както Биба писа, обаче има моменти направо с него спи, а в други събира прах. Но за мен лично направо си изплати парите, защото и малко ток харчи (досега съм сменяла само 2 пъти батериите).

Мистик, радвам се, че се върна! Ти си знаеш! Hug Heart Eyes

Сбъдваща, нападаме те в Карлсруе. Следващате среща ще е там! Peace

# 208
U2 ще пропуснем  не намирам достатъчно основание zа цените на билетите им. ще вzемем zа Анастасия и вероятно zа Металика . Да видим  Wink

# 209
  • Немция
Един ден да ви зареже човек и ще изпусне нишката и партито и всичко! ooooh!
Така е, за отрицателно време тук се изписаха 14 стр. ! Shocked

Да питам сега пък аз дали има някой от вас опит с акупунктура, правена през последния месец на бременността(такава, каквато се предлага като курс от Elternschule). Казаха ми, че най-голям ефект имало при първо раждане, скъсявало времетраенето на родилния процес. Та ми се иска да знам дали наистина е така от тези, които са изпробвали този метод- или е само тинтири-минтири?

Днес изпече малко слънчице, определено ми поникнаха криле! smile3535

Общи условия

Активация на акаунт