Септември'09 - 11

• 17 657
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,момичета!Добре дошли на новите майчета!!!
 Днес ходих да си купя някакви дрешки,че всичко ми е тясно и късо.Преди можех да обикалям цял ден по магазините,а сега бях няколко часа и краката ми станаха 2 тона ,не можех да ги движа,въпреки че съм слаба и не би трябвало да ми е тежко все още.Но коремчето ми расте с пълна сила и с нетърпение чакам да нося дрешки за бременни.На 25 имам изследване и би трябвало да ми кажат какво ще е...  newsm78

# 106
  • София; Дружбето
Eden надявам се всичко с бебеока да е наред. Както са казали момичетата това са само вероятности. Аз знам, че на 3Д се вижда ако бебето е с Даун и се препоръчва да се прави ходи на такъ преглед преди амниото, което крие все пак риск
В Шейново БХС-то го правят около 4-я месец ако не се лъжа. Миналият път даже се чудих дали да се полагам, но така и така си плащам реших да го направя
Честит имен ден на Галите
Вили Joy това с котката ме разби. бтв дъщеря м ии котката са с еднакви имена Laughing

# 107
  • София
tanja_cwete мерси, незнаех MID% какво значи...
Niki1 говорим за скрининг за хромозомни аномалии 11 -14 г.с. Прави се ФМ и въз основа на отчетените размери на бебо се изчислява риска според програмата на Фондацията по фетална медицина. Има възрастов риск,  при който фактора е  само възрастта/само 1 фактор/ и NT /нухална транслуценция/ риск - според отношенията на зададените размери - поне това ми обясни на мен доки при  която правих ФМ/09.03.2009/. След това се дава кръв и там вече има нови показатели. Нухалната транслуценция е пространството между кожата и вратната мускулатура на плода. Случай, че е по-голяма от 3 мм е сигнал за повишен риск за раждане на дете със синдрома на Даун . На 3Д със сигурност един добър специалист може да направи добро измерване. Лично аз дадох и кръв. При мен  NT e 1.4 мм, а NT риска е 1/1004 и доки каза, че това е нисък риск. В петък ще разбера и резултатите от кръвните маркери.
Иначе и аз като  Gorska_Kitka гледам да си мисля само положителни неща и всичко си е божа работа...просто дано всички си износим и родим здрави бебоци, това е най-важното....

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 21:59 от EmiR

# 108
Emir, много подробна и полезна информация си споделила с нас  Hug

villi, доста се смях на думите на децата ти, че носиш момченце в коремчето и ще го кръстите на съседския котарак.  Grinning Децата са страхотни. Понякога имат толкова богата фантазия и са толкова непринудени. Освен това от децата нищо не може да се скрие, а ако те знаят нещо, значи и целия свят ще го научи. Така че по- добре ти да направиш първата крачка и да кажеш на родата добрата вест Simple Smile

# 109
Здравейте момичета,
от много време не съм писала...Бях малко на почивка, а после трябваше да наваксвам в работата.
Днес ви чета и нещо започнах да се притеснявам. Първото нещо е, че съм на ЖК чак на 23 март, а на 24 трябва да правя БХС. Сега чета и се чудя не е ли късно? До коя седмица се прави по принцип?
Другото нещо което ме притеснява са съвсем леки болки ниско долу. Чудя се нормално ли е? Или трябва все пак да се консултирам с чичо доктор?

# 110
ЕмиР, говорим за едно и също нещо  Wink Единствено ФМ в тези ранни седмици не може да даде категоричен резултат. 2-та теста вървят заедно и въпреки всичко могат да дадат фалшив резултат.
Интересно четиво: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372839.0
Забележи, на колко човека са показали едни резултати на ФМ и коренно различни на БХС.
П.С. Моят резултат от TN е 0.9 мм и не ми казаха риска до излизане на кръвните проби.

Не искам да споря трябва или не. Всеки сам решава. Да уважаваме избора на останалите  Hug
Опитах се да отговоря на Eden, която така или иначе е направила теста.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 23:56 от Niki1

# 111
неки, аз готвя почти безсолно. Не слагам никаква сол било на салати или ястия със сирене и то безсолно сирене. при мен идва от тежеста на корема, който не е кой знае какъв, и от бюста. ВСе пак 100 см не са малко на моите едва 162 и 53кг. Пък и съм много слабичка и в крака и в ръце и в дупе и в кръста тясна. Абе аз съм странна порода.  Peace

ако имаш възможност почни да плуваш или да правиш упражнения във вода. това много помага за стягане на краката, които сега се нуждаят от допълнителни мускули. и не се притеснявай не си толкова слаба аз сам 165 и сам 46кг  Wink

# 112
  • София; Дружбето
Дубрутру
Станах за работа, а така ужасно ми се спи. Хич не ми се ходи, даже се напъвам да пия кафе Crazy Стискайте ми палци, момичета, да не ме уволнят днес и да поработя още месец поне Praynig
Я да питам - само аз ли страдам от безсъние. От около 2 седмици много трудно заспивам вечер и се събуждам към 5. После следва въртене, чудо. На обяд, разбира се, се чувствам като парцал в следствие на това и вече се отчайвам. Други?

# 113
Tsveta, аз спя доста, но разкъсано - около 1-2 часа на обед, към 18-19ч заспивам до към 22-24 и после от към 1 до 5-7ч. Когато си изморена и имаш възможност, полягай.

Късмет с работата! Hug

# 114
Добро утро!
аз например заспивам много късно,към 1 часа,сутрин даже не знам как ставам в 6.30.Просто не ме лови сън.Но като съм си следобед вкъщи винаги ми се доспива и подремвам  час- два.
За болките долу ниско и аз ги имам,но мисля че е нормално,въпреки че и  аз не съм питала моя доктор,но мисля че е от разтягането на матката

# 115
Добро утро!

tsveta стискам палци! Дано работодателите ти не се окажат толкова жестоки и да те оставят да поработиш още малко.  Praynig

Аз не страдам от безсъние засега. Вечер лягаме рано цялото семейство, едва към 21.00-21.30. Друг е въпроса, че през нощта ставам поне два пъти до тоалетната, но после заспивам бързо. Проблемът ми е, че малката ме буди сутрин към 7.30 и направо ми идва да се гръмна. После цял ден се прозявам, но няма как да легна през деня, след като тя не спи следобяд и трябва и аз да съм будна.

villi, дано бързо да оздравееш. Иначе и аз доста се посмях за изказването на децата ти.  Laughing Моята пък само разказва наляво-надясно, че мама има бебе в коремчето и че ще родя нейното братче. Когато някой я попита - ами ако е момиче, тя съвсем уверено казва - ааа не, аз ще имам братче. И така, може пък детето да има шесто чувство.  Laughing

Уф аз днес съм на преглед чак от 15.00 часа, но вече не ме сдържа. Много съм нетърпелива, когато става въпрос за такива неща. Дано всичко е наред, макар че незнам днес какво точно трябва да се гледа, имайки предвид, че с резултатите от днешния ултразвук утре ще ходя да дам кръв за БХС. Дали ще е като обикновен преглед или не? Все пак ехографа на моята док е 2Д и незнам какво повече може да се види от това, което гледа всеки път.

# 116
Добро утро и от мен Simple Smile
Благодаря Ви за поздравите за имения ден!

За болките ниското долу: вчера се преуморих вечерта и усетих и аз такава болка ниско долу в таза, но болката беше сякаш ми се разтварят костите. Имам спомен , че и при първата бременност от време на време усещах такава болка в кръста и долу ниско. Доколкото съм чела е нормално, организма в течение на тези месеци ще се промени, таза ще се разшири за да може по лесно да стане раждането, а след раждането една година ще се прибира пак.

Това за БХС и за странните прогнозни резултати е много странно. Аз още не съм си правила. Докторката каза в края на март, но разбрах че здравната не го покривала и ще си го плащам. Най-сигурният начин е амиоцинтезата. Някой си я правят доброволно , а на други след странни резултати от БХС ги карат. Тази амиоцинтеза и тя се плаща най-вероятно. Дано не е поредния номер на лекарите излишно да притесняват майките и да намират начин да вземат пари Sad ?!?!

# 117
 Simple SmileПривет момичета!  bouquet
Относно саня с предишната си бременност можех да спя буквално по цял ден и това не ми пречеше да си спя и през ноща!Спомням си веднъж мъжът ми тръгна сутринта за работа,целуна ме в леглото и аз продължих да си спя.Когато се прибра вечерта ме завари така както ме е оставил! smile3532 Сега и да ме кара не мога-хващат ме нервите,а и има фактор,който не ми позволява да го направя.Малкия става към 6.00,6.30,7.00 най-късно 7.30.Спи на обяд,но през това време гледам да свърша нещо.Лягаме към 22.00,естествено не мога да заспя веднага,а и се будя поне 3-4 пъти за 00,малкия понякога мрънка нощем,а аз съм такава,че разбудя ли се трудно заспивам! Weary Чуствам ,че имам нужда от почивка,но няма кой да гледа малкия,за да е пълноценна почивката! Sad
Киарра стискам палци за прегледа! Hug
А за БХС направо се радвам,че с близнаци не се прави :ooooh:Eden надявам се всичко с бебеока да е наред.

# 118
  • Испания и Стара Загора
Добро утро и от мен,
аз със спането нямам проблем.Вечер лягам към 23ч и ставам чак в 8ч.на обяд спя по 1-1,30ч.Вече не ставам през нощта. Peace
Днес ще записваме Алекс на ДГ и ми едно притеснено,все едно веднага ще тръгва там.До септември имам време да свикна. Rolling Eyes
Аз тези дни може да нямам нет,но ще пиша когато мога.
Лек ден на всички.И дано всички,които са на преглед да се похвалят с добри новини.А болните бързо да оздравяват. Hug

# 119
Добро утро и от мен!

Със спането нямам проблем, но с цигарите ..... направо ще полудея. Преди пушех по 2 кутии на ден от възможно най - силните и тежки цигари, сега съм на 2-3 цигари на ден от най - леките и не мога да ги спра newsm78 #2gunfire #2gunfire #2gunfire.

Дайте някакви идеи направо ще се побъркам.

Общи условия

Активация на акаунт